مکان تاریخی - باز است : ۹ تا ۱۹
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۹
برج قربان یکی از کهنترین و استوارترین جاذبههای گردشگری همدان است. این برج یادگار قرن هفتم و هشتم هجری بوده و با معماری ساده و بی پیرایهاش، نقش منحصر به فردی در طول تاریخ داشته است. هنگام تعمیر این بنای کهن در قرن کنونی، در زیر برج قبرستانی مدفون شده کشف شد که گفته میشود چندین قبرهای تاریخی در آن قرار دارد. دراین بنا هیچ گونه کتیبهای وجود ندارد و تنها کتیبهای که قدمت برج تاریخی قربان را بازگو میکند بر روی سنگ قبری معروفی است که در فضای داخلی بنا قرار دارد. بر روی این سنگ قبر تاریخ ۱۰۰۹ یا ۱۰۹۰ هجری قمری حک شده که بیان کننده تعلق برج آجری قربان به دوران صفویه است. لازم به ذکر است که برج تاریخی قربان درسال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. معماری برج تاریخی قربان همدان برج تاریخی قربان دارای نقشهای دوازده ضلعی بوده و از سه طبقه سرداب، گنبدو بدنه تشکیل شده است. هریک از ضلعهای برج ۲ متر عرض دارد و در داخل هر ضلع طاق نما قرار گرفته است. این طاق نماهای بیرونی، از نوع طاق نمای جناغی بوده و ارتفاع هر یک به ۶ متر میرسد. البته بر روی این طاقنماها تزئینات خاصی وجود ندارند. گنبد هرمی شکل برج تاریخی قربان نیز ارتفاعی ۸ متری دارد و در تمام قسمتهای آن از آجر و ساروج استفاده شده است. گنبد بیرونی این برج به صورت چند وجهی و گنبد داخلی آن به صورت نیم دایره و کروی شکل است. قطر داخلی ساختمان ۹۰/۴ متر و قطر بیرونی آن ۲۰/۶ متر است. همچنین عرض درگاه (ورودی) این برج ۸۰ و عمق آن ۵۰ سانتی متر است که با ارتفاع ۲ متر در ضلع شرقی قرار دارد. این برج با بدنهای آجری روی پی سنگی بنا شده است. در هنگام بازسازی برج تاریخی قربان درسال ۱۳۲۹هجری شمسی مرمتکاران متوجه سردابی شدند که در زیربنا قرار داشت. ورودی این سردابه از سمت شمال غربی بنا بوده و مانند دیگر قسمتها تزئینات سادهای دارد.
یکی از بناهای تاریخی همدان که کم شناخته شده و بهش رسیدگی نمیشه.
شهر همدان یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است که در روزگار هخامنشیان، ساسانیان، اشکانیان، سلجوقیان و آل بویه از پایتختهای ایران به شمار میرفت. در این شهر کهن آثار باستانی بسیار زیادی وجود دارد. برج تاریخی قربان همدان یکی از این آثار قدیمی و ارزشمند در این شهر محسوب میشود. این برج در محله زندها بین خیابان طالقانی و مدنی قرار گرفته و با بنای زیبای خود، در روزگاران گذشته، قسمت بسیار مهمی از یک مجموعه بزرگ شامل مدرسه، کتابخانه، مسجد و خانقاه به شمار میآمد. با این حال، در عصر حاضر برج تاریخی قربان تنها بنای بازمانده ازاین مجموعه است. از این رو، آشنایی با این برج میتواند کلیدی طلایی برای سفر به تاریخ پر آوازه همدان میتواند باشد
برج تاریخی قربان از آثار تاریخی قرون هفتم یا هشتم هجری است که در محل زندهای شهر همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی پشت دبستان ابن سینا واقع است
معماری جذابی دارد و قدمت تاریخی زیادی دارد و مکان جالب و دیدنی است و توصیه می کنم شما هم بازدید کنید
برج تاریخی قربان همدان برج قربان یکی از آثار تاریخی قرون هفتم یا هشتم هجری است که در شهر همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی جنب دبیرستان ابن سینا قرار دارد. این بنا مدفن حسن بن عطار حافظ ابوالعلا همدانی و امرای سلجوقی است. درباره دلیل نامگذاری این بنا به برج قربان، گفته میشود که در جریان شورش افغانها در دوره صفویه، این محل سنگرگاه فردی به اسم قربان بود. او از اهالی محل دفاع و تلاش میکرد شورشیان را دفع کند. به همین دلیل مسجد و بقعه به نام او شهرت یافت. این برج در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۵۴ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران ثبت شده است.
از آثار تاریخی قرون هفتم یا هشتم هجری است که در محل زندهای شهر همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی پشت دبستان ابن سینا واقع است این بنا مدفن شیخ السلام حسن بن عطار حافظ ابو العلاء همدانی و جمعی از امرای سلجوقی است. جد اعلای او عرب تبار بوده ولی او و پدرانش همدانی بودهاند.
در این محل مجموعه ای بزرگ شامل مدرسه، مسجد، کتابخانه، خانقاه و … بوده که امروزه فقط از این مجموعه عظیم، بنای تاریخی برج قربان باقی مانده است. برج قربان فاقد کتیبه تاریخی است، اما بر اساس سنگ قبر ساده ای که در داخل بنا وجود دارد می توان حدس زد این برج مربوط به دوره صفویه است. نمای داخلی و بیرونی برج قربان دوازده ضلعی است و در هر ضلع آن طاق نماهایی از نوع طاق جناغ وجود دارد. این بنا در سال ۱۳۲۹ هجری شمسی مورد مرمت قرار گرفت. قسمت داخلی بنا هیچ گونه عناصر تزیینی ندارد و سقف برج نیز به صورت طاق ضربی آجری است. برج قربان با معماری خاص خود محل دفن حسن بن عطار حافظ ابوالعلا همدانی و گروهی از امرای سلجوقی است.
بنای زیبا نشانگر اهمیت شهر همدان از زمان های قدیم به علم و دانش و هنر در ایران
عالی آقا عالی . . .
از بیرون قشنگه ولی ساعت ۱۷:۴۲ روز شنبه بسته بود!!!
سرافراز باشکوه
برج تاریخی قربان همدان شهر همدان یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است که در روزگار هخامنشیان، ساسانیان، اشکانیان، سلجوقیان و آل بویه از پایتختهای ایران به شمار میرفت. در این شهر کهن آثار باستانی بسیار زیادی وجود دارد. برج تاریخی قربان همدان یکی از این آثار قدیمی و ارزشمند در این شهر محسوب میشود. این برج در محله زندها بین خیابان طالقانی و مدنی قرار گرفته و با بنای زیبای خود، در روزگاران گذشته، قسمت بسیار مهمی از یک مجموعه بزرگ شامل مدرسه، کتابخانه، مسجد و خانقاه به شمار میآمد. با این حال، در عصر حاضر برج تاریخی قربان تنها بنای بازمانده ازاین مجموعه است. از این رو، آشنایی با این برج میتواند کلیدی طلایی برای سفر به تاریخ پر آوازه همدان میتواند باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شهر زیبای همدان و جاذبه های گردشگری آن، از وبلاگ سفرمارکت، موتور جستجوی ارزانترین بلیط هواپیما بازدید کنید. چرا بازدید از برج تاریخی قربان همدان پیشنهاد میشود؟ برج قربان آرامگاه جمعی از امیران سلجوقی است. همچنین مقبره شیخ السلام حسن بن عطار از بزرگان ادب نیز در این مکان قرار دارد. برج قربان تنها بنای بازمانده مجموعه عظیم وکهن متشکل از مسجد، مدرسه، خانقاه و کتابخانه است. این برج توسط شخصی به نام قربان در زمان حمله افغانها سنگرگاه قرار داده شده و باعث دوری شورشیان از حوالی آنجا شده است
برج قربان آرامگاه جمعی از امیران سلجوقی است. همچنین مقبره شیخ السلام حسن بن عطار از بزرگان ادب نیز در این مکان قرار دارد. برج قربان تنها بنای بازمانده مجموعه عظیم وکهن متشکل از مسجد، مدرسه، خانقاه و کتابخانه است. این برج توسط شخصی به نام قربان در زمان حمله افغانها سنگرگاه قرار داده شده و باعث دوری شورشیان از حوالی آنجا شده است.برج قربان یکی از کهنترین و استوارترین جاذبههای گردشگری همدان است. این برج یادگار قرن هفتم و هشتم هجری بوده و با معماری ساده و بی پیرایهاش، نقش منحصر به فردی در طول تاریخ داشته است. هنگام تعمیر این بنای کهن در قرن کنونی، در زیر برج قبرستانی مدفون شده کشف شد که گفته میشود چندین قبرهای تاریخی در آن قرار دارد. دراین بنا هیچ گونه کتیبهای وجود ندارد و تنها کتیبهای که قدمت برج تاریخی قربان را بازگو میکند بر روی سنگ قبری معروفی است که در فضای داخلی بنا قرار دارد. بر روی این سنگ قبر تاریخ ۱۰۰۹ یا ۱۰۹۰ هجری قمری حک شده که بیان کننده تعلق برج آجری قربان به دوران صفویه است. لازم به ذکر است که برج تاریخی قربان درسال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.برج تاریخی قربان دارای نقشهای دوازده ضلعی بوده و از سه طبقه سرداب، گنبدو بدنه تشکیل شده است. هریک از ضلعهای برج ۲ متر عرض دارد و در داخل هر ضلع طاق نما قرار گرفته است. این طاق نماهای بیرونی، از نوع طاق نمای جناغی بوده و ارتفاع هر یک به ۶ متر میرسد. البته بر روی این طاقنماها تزئینات خاصی وجود ندارند. گنبد هرمی شکل برج تاریخی قربان نیز ارتفاعی ۸ متری دارد و در تمام قسمتهای آن از آجر و ساروج استفاده شده است. گنبد بیرونی این برج به صورت چند وجهی و گنبد داخلی آن به صورت نیم دایره و کروی شکل است. قطر داخلی ساختمان ۹۰/۴ متر و قطر بیرونی آن ۲۰/۶ متر است. همچنین عرض درگاه (ورودی) این برج ۸۰ و عمق آن ۵۰ سانتی متر است که با ارتفاع ۲ متر در ضلع شرقی قرار دارد. این برج با بدنهای آجری روی پی سنگی بنا شده است. در هنگام بازسازی برج تاریخی قربان درسال ۱۳۲۹هجری شمسی مرمتکاران متوجه سردابی شدند که در زیربنا قرار داشت. ورودی این سردابه از سمت شمال غربی بنا بوده و مانند دیگر قسمتها تزئینات سادهای دارد.
برج قربان با قدمتی که قرون هفتم یا هشتم هجری بازمیگردد، از جاهای دیدنی همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی، جنب دبیرستان ابن سینا است. این بنا مدفن حسن بن عطار حافظ ابو العلا همدانی و امرای سلجوقی است. این برج در تاریخ ۱۳۵۴/۳/۲۸ و به شماره۱۰۷۸/۳ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسیده است.
برج تاریخی قربان (مکان تاریخی) در محله برج قربان همدان و خیابان انور حکیم واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ بهار و همچنین نمایندگی سامسونگ بیات منش، رستوران دستپخت، دبیرستان دخترانه دوره دوم نمونه دولتی شهید حجه فروش، ساختمان شماره 2 آموزش و پرورش ناحیه دو همدان و گیم نت شاهین قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.