لیست مکان‌های تاریخی همدان

اطلاعات کامل مکان‌های تاریخی همدان را در نقشه نشان ببینید

تعداد مکان‌های تاریخی در همدان بسیار زیاد است. اطلاعات و آدرس دقیق مربوط به هر مکان تاریخی این شهر را می‌توانید در نقشه و مسیریاب نشان به طور کامل مشاهده کنید. همچنین کاربران نشان با امتیاز دادن و درج نظر برای هر مکان تاریخی در همدان، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار می‌دهند.

پربازدیدترین مکان تاریخی همدان در نقشه نشان

پربازدیدترین مکان‌های تاریخی در همدان را در ادامه مشاهده می‌کنید. کاربران در اپلیکیشن نشان، با توجه به تجربه و نظرات خود درباره هر مکان تاریخی، به آن امتیاز می‌دهند. مواردی که در ادامه می‌بینید، پربازدیدترین مکان‌های تاریخی همدان در نقشه نشان هستند:

عکس گورستان هگمتانه

گورستان هگمتانه

score 4.8
13 رای
عکس خانه اقبالیان

خانه اقبالیان

score 4.7
7 رای
عکس کاروانسرای گلشن

کاروانسرای گلشن

score 4.7
30 رای
عکس باغ خان

باغ خان

score 4.6
8 رای
عکس کاروانسرای حسین خانی

کاروانسرای حسین خانی

score 4.6
5 رای
عکس قصر قجر

قصر قجر

score 4.6
5 رای
عکس خانه فرهنگی تاریخی شرفخانی

خانه فرهنگی تاریخی شرفخانی

score 4.5
23 رای
عکس محوطه‌ تاریخی چمن کبابیان

محوطه‌ تاریخی چمن کبابیان

score 4.3
3 رای
عکس کاروانسرای میرزا کاظم

کاروانسرای میرزا کاظم

score 4.2
11 رای
عکس تپه هگمتانه

تپه هگمتانه

score 4.1
270 رای
عکس مجسمه شیر سنگی

مجسمه شیر سنگی

score 4
512 رای
عکس برج تاریخی قربان

برج تاریخی قربان

score 4
167 رای

آخرین نظرات درباره مکان‌های تاریخی همدان

جدیدترین نظراتی که کاربران نشان درباره مکان‌های تاریخی همدان ثبت کرده‌اند را در ادامه بخوانید. تجربیات خود درباره مکان‌های تاریخی همدان را ثبت کنید تا دیگر کاربران هم از نظرات شما بهره ببرند.

user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۱

عکس حمام تاریخی قلعه

حمام قلعه همدان با معماری ایرانی اسلامی از بناهای تاریخی و دیدنی های همدان به شمار می‌رود. حمام قدیمی قلعه معروف به حمام حاج محمد سعید در یکی از محله‌های قدیمی و اصیل شهر همدان به نام محله قاشق‌ تراشان یا محله قلعه، درخیابان شریعتی قرار دارد. حمام قلعه مربوط به دوره‌ی قاجار است و مساحتی حدود ۱۵۰۰ مترمربع دارد. حمام قلعه از دو بخش سرد و گرم تشکیل شده است که ورودی هشتی شکل دارد. بعد از عبور از هشتی، ابتدا حمام سرد و سپس حمام گرم قرار گرفته است. این حمام بخش مردانه و زنانه داشته است. در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، حمام تاریخی قلعه مورد مرمت و نوسازی قرار گرفت. بعد از آن این حمام تغییر کاربری پیدا کرد و اکنون به عنوان موزه مردم‌شناسی همدان، پذیرای گردشگران و علاقه‌مندان است. داخل حمام نیز سفره‌خانه سنتی راه‌اندازی شده که گروه‌های موسیقی در آن‌جا برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کنند.

حمام تاریخی قلعه

3.8
user avatar user badge

اینترنت آسیاتک مرکزی

شهریار سطح ۹

عکس کاروانسرای زغالی ها

چیز خاصی نداره

کاروانسرای زغالی ها

4
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس کاروانسرای حسین خانی

کاروانسرای حسین خانی همدان مربوط به دوره قاجار است و در همدان، شمال بازار، انتهای راسته حسین خانی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.شهر همدان با نام باستانی هگمتانه، ملقب به پایتخت تاریخ و تمدن ایران، یکی از شهرهای منطقه غربی و کوهستانی ایران است. بر اساس شواهد تاریخی قدمت س;ونت در این شهر به ۵۰۰۰ سال پیش تمی‌رسد. این شهر سابقه درخشانی درزمینه هنر و معماری دارد. این شهر به سبب موقعیت جغرافیایی خاص خود و قرارگیری در یکی از مسیرهای تجاری، دارای کاروانسراهای بسیاری بوده است که تعداد آنها بیش از ۵۰ مورد تخمین زده می‌شود. کاروانسرای حسین‌خانی همدان یکی از مهم‌ترین کاروانسراهای تاریخی این شهر است .این کاروان سرا از نوع کاروان سراهای درون شهری است که قاعدتا زمانی به بازار شهر متصل بوده و اکنون از آن جدا افتاده است. این جدایی از ارزش اقتصادی آن کاسته و لذا از دست طمع سودجویان مصون مانده و کمتر دستخوش تصرف شده است؛ اما از گزند باد و باران و گذر ایام و غفلت مردمان به دور نمانده و آثار فرسودگی و خرابی در چهره آن پیداست. کاروان سرا از جنوب و غرب به خیابان محدود می شود و دو ضلع دیگر زمین آن کاملا صاف و راست گوشه است. این سرا در بخش میانی بازار و ضلع غربی خیابان اکباتان و محصور بین راسته های حلبی سازها، کفش دوز خانه و صحاف خانه است واز اهمیت ویژه‌ای در زمان خود برخوردار بوده است. کاروانسرای حسین خانی همدان که دارای عملکردهای گوناگونی همچون تجارت‌خانه، محل اسکان مسافران و همچنین محلی جهت برگزاری مراسم‌های مذهبی بوده است. کاروانسرای حسین خانی با مساحتی حدود ۲۲۰۰ متر مربع دارای ۱۶باب حجره در گرداگرد حیاط مرکزی می باشد ،این سرا با پلان مستطیل شکل در شمال بازار اصلی وانتهای راسته حسین خانی قرارگرفته است واز آثار مربوط به دوران قاجار می باشد.در نمای این کاروانسرا تزئینات آجر کاری بصورت حصیری به چشم می خورد . مصالح تشکیل‌دهنده ساختار بنا سنگ، خشت و آجر می‌باشد. پی بنا و همچنین ازاره آن با توجه به ملاحظات اقلیمی سنگی می باشد و بعد روی قسمت سنگی بنا با خشت احداث‌شده وروی آن با آجر لعاب‌دار پوشانده شده است که علاوه بر محافظت از خشت، نقش تزئینی نیز داشته است. از چوب نیز در بخش‌های مختلف بنا استفاده‌شده است. در فضاهایی که نیاز به سقف مسطح و ستون بوده از چوب استفاده‌شده است و همچنین درها و پنجره‌ها به‌صورت مشبک با نعل درگاه‌های چوبی ساخته‌شده‌اند.

کاروانسرای حسین خانی

4.6
user avatar user badge

حسین ۱۳۶۴

شهریار سطح ۹

عکس تپه قدیمی

زیبا وسنتی

تپه قدیمی

3
user avatar user badge

پارسا نشان

شهریار سطح ۹

عکس عمارت جواهری (جنانی)

خانه جواهری همدان یکی از بناهای منحصربه فردی بود که در اوایل دوره پهلوی اول و اواخر قاجاریه ساخته شد. این خانه در مجاورت جاده قدیم دره مرادبیگ و در کنار میدان بیمه در میان باغ بزرگی قرار داشت که در سال های اخیر درختان آن بریده شده بود.

عمارت جواهری (جنانی)

4
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس کاروانسرای میرزا کاظم

کاروانسرای میرزا کاظم همدان مربوط به دوره قاجار است و در همدان، سرای میرزاکاظم، شرق خیابان اکباتان واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۲۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. کاروانسراها در گذشته یکی از شاخص های پیشرفت ورونق در شهرها بشمار می رفتند. شهرهمدان نیز همانند شهرهای قدیمی ایران دارای چندین کاروانسرا با سراهای متعدد است که امروزه محلی برای معاملات اجناس متنوع هستند.سرای گلشن روبروی کاروانسرای میرزا کاظم و سرای گمرک واقع در شمال کاروانسرای میراز کاظم از جمله سراهای شهر همدان هستند که در آن خرید، فروش و رفوگری فرش دستباف انجام می شود که این روزها همانند سایر هنرهای دستی در شرایط بد اقتصادی بسر می برد. کسبه‌ی این کاروانسرا هم مانند دیگر کاروانسرایان، مشغول به خرید و فروش و رفوگری فرش‌های دستباف زیبا هستتند که این روزها مشابه دیگر هنرهای دستی در وضعیت اقتصادی بدی به سر می‌برند.میرزا کاظم با پلان مربع شکل چهار ایوانی ومساحتی حدود ۳۰۰۰متر مربع دارای ۴۰حجره در طبقه بالا و۴۵حجره در طبقه پائین میباشد .نمای آجری کاروانسرا، دالان‌های تو در تو و حجره‌های کوچک و زیبا در این مکان دیدنی، آنقدر دلچسب و زیبا هستند که به سختی می‌توانید از تماشای آن‌ها دست بکشید.معماری معمول کاروانسراهای تجاری شامل یک حیاط مرکزی و دکان‌های پیرامون حیاط مرکزی در دو طبقه بوده است. دکان‌های طبقه پایین به عرضه کالا اختصاص داشته‌اند و حجره‌های طبقه بالا مخصوص استراحت و خواب کاروانیان بوده‌اند. بازرگانانی با اصلیت ارمنی، گرجی و ایرانی که کار اصلی‌شان خرید فرش دست‌بافت از پارچه آبادی‌ها و انتقال آن به شهر و فروش و صادرات آن به کشورهای همسایه بود، در این محل به تجارت می‌پرداختند. بازرگانان نامدار ارمنی مانند آقایان «اساتوریان» و «وحمانیان» که در این کاروانسرا مشغول کسب‌و‌کار بودند.

کاروانسرای میرزا کاظم

4.2
user avatar user badge

کاربر نشان

شهریار سطح ۹

عکس مجسمه شیر سنگی

مجسمه شیرنگی همدان از زمان اسکندر مقدونی بوده و اون زمان از شهر به عنوان دروازه استفاده می شد

مجسمه شیر سنگی

4
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس کاروانسرای گلشن

کاروانسرای گلشن، یکی از آثار قدیمی همدان است که هر ساله توریست های زیادی را به خود جذب می کند. قدمت این جاذبه تاریخی زیبا به دوره صفویه و اوایل قاجاریه برمی گردد. با وجود تمام شایعات مطرح شده، از این مکان هیچ شی تاریخی کشف نشده است. با این حال، این سازه کهن در فهرست آثار میراث فرهنگی ثبت شده است.کاروانسرای گلشن، یکی از 10 کاروانسرایی است که در همدان پیشینه تاریخی دارند. قدمت این کاروانسرا به زمانی بر میگردد که سلسله صفویان بر ایران حاکم بودند. معماری این بنا، بسیار شبیه به سازه های زمان قاجاریه است و از حدود 150 سال پیش بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است؛ از این رو به کاروانسرای قاجاری نیز شهرت دارد.  شایان ذکر است که این بنای تاریخی اصیل در سال 1397 نیز مرمت شده است.امروزه این بنای تاریخی بیشتر به عنوان انبار فروشگاه های مختلف استفاده می شود.   در کنار انبارهای گوناگون، در این مکان، مغازه هایی نیز وجود دارند که به خرید و فروش کفش، فرش و کاغذ مشغول اند.   کاروانسرای گلشن مرکز مناسبی برای خرید بافت ها و طراحی های بومی استان همدان است که توریست های زیادی از این مکان بازدید می کنند.   نوع استفاده از این مکان در گذشته تفاوت هایی با امروز داشته است. از آن جایی که این سازه دارای 70 حجره است، مکانی مناسب برای رفت و آمد تجار محسوب می شده است. حجره های کاروانسرای گلشن در دو طبقه ساخته شده که هر کدام از طبقات کاربرد خاصی داشته است؛ طبقه اول به منظور خرید و فروش کالا و مبادلات تجاری و طبقه دوم به منظور استراحت مسافران و تجار کاربرد داشته اند.

کاروانسرای گلشن

4.7
user avatar user badge

Nemat

شهریار سطح ۴

عکس مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه

با اختلاف مزخرفترین جایی بود که تو تمام عمرم دیدم

مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه

4
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه اقبالیان

خانه اقبالیان در خیابان جهان‌نما، نبش کوچه قبادِ امروزی و توسط محمود نیامی ساخته شده است. او یکی از شاگردان هوشنگ سیحون بود و در چند طرح ملی مانند شهرک ذوب آهن اصفهان، شهرک غرب تهران، پارک طالقانی (تپه‌های عباس‌آباد و داوودیه تهران) و طرح فلکه‌ دور حرم مطهر امام رضا (ع) نیز شرکت داشت. نیامی در دهه‌ ۱۳۴۰ به عنوان مدیر کل در اداره مهندسی ذوب‌آهن اصفهان فعال بود و در دهه ۱۳۵۰ به عنوان سرپرست نظارت در پروژه‌ شهستان در دوره پهلوی حضور داشت. خانه اقبالیان همدان یکی از باارزش‌ترین خانه‌های دوره مدرن شهر همدان است که متأثر از سبک «دستیل» ساخته شده است. خانه اقبالیان (حوائجی) همدان که در خطر تخریب قرار گرفته، به همراه ۵۰ اثر دیگر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

خانه اقبالیان

4.7
user avatar user badge

دوربین مداربسته

شهریار سطح ۸

عکس خانه فرهنگی تاریخی شرفخانی

مکان خوبی برای بوم گردی هستش .... مدیریت خوبه.... تصورش رو بکنید یه اتاق داره با ۵ تخت .... مثل زمان قاجار همه دور هم یه شب خوش می گذره.....تا صبح فقط تعریف و خنده....

خانه فرهنگی تاریخی شرفخانی

4.5
user avatar user badge

جهان

شهریار سطح ۸

عکس باغ خان

نیازمند رسیدگی است

باغ خان

4.6
user avatar user badge

شیروانی پور فیل آبادی

شهریار سطح ۱۲

عکس کاروانسرای قدیمی روحیه (قیاسی)

کاروانسرای روحیه مربوط به دوره قاجار - دوره پهلوی است و در همدان، میدان امام، خیابان اکباتان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

کاروانسرای قدیمی روحیه (قیاسی)

2.7
user avatar user badge

داریوش مرادی

شهریار سطح ۵

عکس گورستان هگمتانه

جذابیت زیادی دارد.

گورستان هگمتانه

4.8
user avatar user badge

‌همدان پایتخت تاریخ وتمدن

شهریار سطح ۸

عکس تپه هگمتانه

عالی آقا عالی

تپه هگمتانه

4.1
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۲

عکس خانه تاریخی شهید مدنی

این خانه یکی ازخانه های قدیمی دربافت شهرهمدان درخیابان شهداقرارداردکه شهیدمحراب آیت ا....مدنی مدتی درقبل وبعدازانفلاب درآن سکونت داشتند. الان درآنجاهم بوی شهیدراانسان استشمام می کند. درصورت فرصت بازدیدش خالی ازلطف نیست.

خانه تاریخی شهید مدنی

3
user avatar user badge

اینترنت آسیاتک مرکزی

شهریار سطح ۹

عکس محوطه تاریخی چمن حاجی

ارزش بازید داره

محوطه تاریخی چمن حاجی

3.3
user avatar user badge

جهان

شهریار سطح ۸

عکس قصر قجر

خرابه ای پر از تاریخ

قصر قجر

4.6
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۱

عکس آرامگاه اِستر و مُردخای‎

افتضاح. به هیچ وجه نرید، از ما ۳۰۰ هزار تومن پول گرفت برای چند دقیقه بازدید!!! پیرمرد یهودی که اونجاست فقط واسه سر کیسه کردن مردم نشسته! اول میگه بنا برای بازدید نیست ولی حالا چون شمایید استثنا" بفرمایید. بعد در رو براتون باز میکنه و جوری رفتار میکنه که انگار وارد چه جای عظیمی شدید (کلا دو تا قبره که تو واقعی بودنشون هم شکه). بعد چهار تا جمله از استر میگه که معلوم میشه استر اصلا زن خشایارشاه نبوده و پرستویی بوده برای رسیدن به اهدافش! آخرش هم میگه غیر از قیمت بلیط باید به اونجا کمک کنید و میره از مغازه روبرو کارتتون رو میکشه! یه دزدی تو روز روشن!! من تازه کامنت های بقیه تو گوگول و لست سکند خوندم و متوجه شدم این مردک با همه این کار رو میکنه!

آرامگاه اِستر و مُردخای‎

4
user avatar user badge

علی یونسی

شهریار سطح ۸

عکس محوطه‌ تاریخی چمن کبابیان

همدان در قدیم نزدیک به سی کوی داشته که به دو صورت «گره» و «مطوّل» یا «دراز» طراحی و ساخته شده بود. هر یک از این کوی های گرد دارای میدانچه ای در وسط بود که به آن «چمن» می گفته اند چراکه در وسط هر یک از این میدان ها علاوه بر حوض آب، چاه، چشمه و قنات، چمن کاری و گل کاری هم شده بود. در اطراف هر یک از این چمن یا میدان ها تأسیساتی از قبیل مسجد، حمّام، نانوایی، قصابی و چند دکان بقّالی و عطّاری وجود داشت. ساخت این نوع «چمن» ها به این صورت کاملاً مناسب و همه چیز اهل محل از مسجد گرفته تا حمّام و نانوایی و آب چاه و قنات همه چیز در دسترس بود و به خوبی از آن استفاده می کردند. محلاتی از جمله محله بنه بازار، محله حاجی، محله بازار، محله میدان میرعقیل، محله کبابیان، محله کولایخ، محله آقاجانی بیگ و محله امامزاده یحیی کم و بیش به همان صورت سابق باقی مانده اند و تغییرات زیادی از نظر شکل در آنها دیده نمی شود و از مابقی فقط نامی باقی مانده است. در برخی محلات به علت گستردگی محله، زیرمحله داریم و به واسطه زیرمحله‌ها، مساجد کوچکتری نیز در آن مکان‌ها ایجاد شده است. محلات قدیمی در هر شهری، نماد هویت فرهنگی و تاریخی مردم آن شهر است بنابراین باید این محلات را از تخریب حفظ کرد و سعی در احیا و بازسازی آن داشت. این محلات همچنین پتانسیل جذب توریست و گردشگر را نیز دارند.شهر همدان با داشتن پیشینه ای چندین هزار ساله دارای محلات قدیمی و بناهای تاریخی ارزشمند است. در گذشته نزدیک به 51 محله در شهر همدان وجود داشته که متاسفانه به مرور زمان و تغییر بافت شهری بسیاری از این محلات از بین رفتند و تنها چند محله هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده اند. «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» اعتبار خود را مدیون پیشینه تاریخی و تمدن پر فراز و نشیبش می‌داند، محلات قدیمی آن یکی از نمادهای هویت فرهنگی و تاریخی مردم شهر است، اما چقدر از این هویت نگهداری کردیم؟ چند محله هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده‌ است؟ زندگی در چند کوی و برزن شهر جریان دارد؟ آیا هنوز هم چمنِ محله‌ها به راه است و اهالی محل عصرهای تابستان خنکای چشمه و جوی وسط چمن را حس می‌کنند. سه «چمن» از محله چمن حاجی، چمن کبابیان و چمن کلپا تا حدودی ساختار قدیمی خودشان را حفظ کرده اند.

مکان تاریخی مورد نظر خود را در شهر همدان پیدا کنید

می‌توانید مکان تاریخی مورد نظر خود را روی نقشه همدان پیدا کنید. لیست همه مکان‌های تاریخی همدان را در ادامه می‌توانید ببینید.

مشاهده لیست مکان‌های تاریخی همدان
download neshan app

دانلود اپلیکیشن نقشه و مسیر‌یاب نشان

مسیر‌یابی، کنکاش، نشان ۳۶۰، رادیو نشان و...