تو کتاب تاریخ دبستان راجع بهش خونده بودیم خیلی جالب بود که تونستم از نزدیک ببینم
مجموعه خوبی است با خدمات خوب و امکانات مناسب. ما که راضی بودیم
مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه شلوغ و بی نظم، آاثار ارزشمند در این مکان باقی نمانده استقیمت نامشخص
هَگمَتانَه (پارسی باستان: 𐏃𐎥𐎶𐎫𐎠𐎴؛ پارسی باستان: Hagmatāna؛ پارسی میانه: همتان Hamatān؛ پارسی نو: هَمَدان، به معنی «جایِ بههمآمدگان»، «جای گِردآمدگان») پایتخت مادها، پایتخت تابستانی هخامنشیان، و ساتراپنشین ماد از هخامنشیان تا ساسانیان بود. یونانیان به هگمتانه اِکباتان میگفتند. در ۶ مرداد ۱۴۰۳ این اثر به عنوان بیست و هشتمین میراث فرهنگی یونسکو در ایران ثبت جهانی شد. نام این شهر در سنگنوشتهٔ داریوش بزرگ در بیستون در زبان فارسی باستان در گنج نامه «هَمگمَتانَ»، در زبان ایلامی «اَگ-مَ-دَ-نَ» و در زبان اکدی «اَ-گَ-مَ-تَ-نُ» ثبت شده است. معمولاً چنین تفسیر میشود که این واژه از «هَنگمَتَ» یا «هِنَگمَن» (به فارسی میانه: انجمن) به معنای «محل گردآمدن و گرد هم آیی» مشتق شده است و نتیجه گرفته میشود که پیش از شکلگیری دولت ماد، نوعی گردهمایی مردمی در اینجا انجام میشد. هرودوت به یک گردهمایی مادها که در آن دیاکو به شاهی برگزیده شد، اشاره میکند ولی محل آن را مشخص نکرده است. واژهٔ ایلامی «هَل. مَتَ. نَ» به معنای «سرزمین مادها» احتمالاً نباید درست باشد، چرا که شهر پایتخت مادها نمیتوانست نامی ایلامی داشته باشد یا «سرزمین» نامیده شود. جرج کرزن، پیشنهاد کرده است که با توجه به اینکه در آنجا هفت شهر، هگمتانه نامیده میشوند و چهارتای آنها در پارس قرار دارند، این نام در واقع برای پایتخت یا شهر شاهی تعیین شده بود. در منابع باستانی و دیگر منابع، برای هگمتانه نامهای مختلفی ذکر شده است: در زبان یونانی «اِکباتانا، اِگباتانا»، در زبان لاتین «اکباتانا، اکباتانا، اکباتانیس پارتیوروم» در زبان آرامی «اَحمِتَ»، در زبان ارمنی «اَحمَتَن، هَمَتَن، اِکبَتَن» و در زبان فارسی میانه «هَمَدان». بنا بر هر دو زمینهٔ تاریخی و باستانشناسی، تطبیق هگمتانه با همدان، قطعی است. با این حال، کمبود آثار باقیماندهٔ قابل مشاهده از دوران پیش از اسلام در این منطقه، باعث شده است که برخی از نخستین بازدیدکنندگان اروپایی، مکانهای جایگزینی همچون شوش، کنگاور و تخت سلیمان را برای هگمتانه پیشنهاد دهند. همچنین، سکههایی از زمان ساسانی کشف شده که محل ضرب آنها «اهمتان» قید شده است. نخستین اشارهٔ نوشتاری به نام مادها و سرزمین ماد، در سالنامهٔ بیست و چهارم سارل مانزر سوم (۸۳۶ قبل از میلاد) و سارگن دوم (۷۱۵ قبل از میلاد) بوده است که از این قوم و سرزمین آنان به نام «مادای» یا «آمادای» یاد کردهاند.
چه مکان لذّت بخشی
در دل تاریخ
همه چی عالی بود ولی باید امکانات بیشتری داشته باشه و کاوش های بیشتری شود دانش آموزان و فکر کنم دانش جویان نیم بها برای دانش آموزان نیم بها بود اگر خودشون برن 😃
خیلی قدیمیه
تپه هگمتانه و شهر باستانی هگمتانه محلی بسیار بسیار بسیار مبهوت کننده اگر به تاریخ و فرهنگ و هنر ایران علاقمند باشید زیباترین لحظات عمرتون را در این مجموعه سپری خواهید کرد . ولی متاسفانه به فضا اهمیتی در خور این اثر تاریخی داده نشده اثری تاریخی از دوران مادها و اشکانیان که در دنیا بی همتاست
چه تاریخیه
کلیسای ارتودوکس ، مجموعه تاریخی هگمتانه
یکی از موزههای شهر همدان موزه هگمتانه است که در میدان هفت تیر، شرق تپه هگمتانه و نزدیک به گودال معروف به فرانسویهای در داخل شهر قرار دارد. بنای این موزه ابتدا مدرسه پرورش بوده که اکنون تغییر کاربری داده و به موزه تبدیل شده است. در این موزه علاوه بر آثار و اشیای به دست آمده از تپه هگمتانه از سراسر استان نیز اشیایی نگهداری میشود.
سلام خیلی سپاسگزارم ازلطف شما
شگفت انگیزه باید دید
عالیههههه
تپه هگمتانه که قدمتی چند دههزارساله دارد که مادها بنا کردهاند. بازدید از هگمتانه به معنای قدمزدن در اولین پایتخت امپراطوری ایران است.
جای جالبیه چون زیر زمین بوده و از نظر معماری هم خیلی معماری جالبی داره
اوه اوه تاریخیه ها
خیلی زیباست. امیدوارم امکانات بهتری برای گردشگران بزارند.
مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه (مکان تاریخی) در محله هگمتانه همدان و بلوار هگمتانه واقع شده است. این مکان یکی از هفت مکان تاریخی در محله هگمتانه همدان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه باستان شناسی همدان و بازار بزرگ اکباتان و همچنین تپه هگمتانه، موزه کودک و هیجان، سفره خانه عیاران، فروشگاه فرگل دیزاین شعبه همدان و پارکینگ هگمتانه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.