info
عکس مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانهعکس مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانهعکس مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانهعکس مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه
category

مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه محله هگمتانه (خیابان خاکی)، همدان

مکان تاریخی

درباره‌ی مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه

مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه (مکان تاریخی) در محله هگمتانه (خیابان خاکی) همدان و بلوار هگمتانه واقع شده است. این مکان یکی از سه مکان تاریخی در محله هگمتانه (خیابان خاکی) همدان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه باستان شناسی همدان و بازار بزرگ اکباتان و همچنین تپه هگمتانه، موزه کودک و هیجان، سفره خانه عیاران و پارکینگ هگمتانه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه

نظرات کاربران در مورد مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان⁦⁦^
    شنبه 06 اسفند ماه 1401

    جای دیدنی و زیباییه خیلی خیلی سرگرم کننده اس

    12
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 02 اسفند ماه 1402

    یکی از موزه‌های شهر همدان موزه‌ هگمتانه است که در میدان هفت تیر، شرق تپه هگمتانه و نزدیک به گودال معروف به فرانسوی‌های در داخل شهر قرار دارد. بنای این موزه ابتدا مدرسه‌ پرورش بوده که اکنون تغییر کاربری داده و به موزه تبدیل شده است. در این موزه علاوه بر آثار و اشیای به دست آمده از تپه هگمتانه از سراسر استان نیز اشیایی نگهداری می‌شود.

    6
  • avatar
    Meysam2014
    جمعه 25 اسفند ماه 1402

    کلیسای ارتودوکس ، مجموعه تاریخی هگمتانه

    5
  • avatar
    حسین
    سه شنبه 01 فروردین ماه 1402

    تپه‌ی تاریخی هگمتانه از حدود سه هزار سال پیش، و به جا مانده از دوران ماد‌ها است. ماد ها در غرب ایران ساکن شدند و با آشوری‌ها همسایه بودند. آشوری ها بیشتر اوقات به مادها حمله می کردند و آنها را غارت می کردند. ماد ها نمی توانستند جلوی حمله‌ی آشوری ها را بگیرند زیرا متحد نبودند و سپاه منظّمی نداشتند، امّا سرانجام به ضعف خود پی بردند، با هم متحد شدند و به رهبری دیا‌اِکو، حکومت ماد را تشکیل دادند و آشوری ها را شکست دادند.

    5
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    پنجشنبه 29 تیر ماه 1402

    هگمتانه که یکی از آثار ارزشمند و مهم ایران به شمار می‌آید، قدمتی بالغ بر ۳۰۰۰ سال دارد. این مجموعه‌ عظیم و باشکوه در تاریخ ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ با شماره‌ ۲۸ به ثبت ملی رسیده است. قدمت هگمتانه به روایت هرودت، مورخ یونانی، به زمان مادها برمی‌گردد که آن را به‌عنوان اولین پایتخت ایران زمین و مرکز حکومت خود انتخاب کردند و بعدها به پایتخت تابستانی هخامنشیان و نیز اشکانیان و ساسانیان تبدیل شد. اشیای زرین و سیمین متعلق به دوره هخامنشی، الواح زرین منتسب به آریارمنه و ارشام (اجداد داریوش) و جام‌های زرین و سیمین از جمله ریتون مشهور طلایی در این منطقه باستانی کشف شده‌اند. علاوه بر این، وجود جاذبه‌های دیگری همچون موزه هگمتانه و مجموعه کلیساها، هگمتانه را به یکی از اصلی‌ترین جاذبه های گردشگری همدان تبدیل کرده‌اند. محوطه باستانی هگمتانه به‌صورت پشته‌ای بیضی‌شکل در دل بافت قدیمی شهر همدان در خیابان اکباتان قرار دارد. ضلع جنوبی و شرقی آن را مسیر رودخانه نظر بیک، بلوار هگمتانه و ۲۴ متری سرگذر محاط کرده است و جانب غربی آن به بازار شهر و بخش شمالی به بلوار الوند منتهی می‌شود.

    4
  • avatar
    Amir
    شنبه 17 تیر ماه 1402

    موزه هگمتانه در دل تپه باستانی هگمتانه پایتخت مادها قرار گرفته است

    4
  • avatar
    farid
    یکشنبه 21 دی ماه 1399

    تو کتاب تاریخ دبستان راجع بهش خونده بودیم خیلی جالب بود که تونستم از نزدیک ببینم

    4
  • avatar
    ژلوفن
    پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه 1402

    حیف این مکان که دست آخونداست!!

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 09 فروردین ماه 1401

    سلام من النا هستم و ۱۰ سالمه...... من کلاس چهارمم و من در کتاب (مطالعات اجتماعی چهارم) درباره موزه هگمتانه و خود تپه هگمتانه، خیلی چیز های بیشتری یاد گرفتم(البته زادگاه من همدان هست و درباره هگمتانه از قبل هم یکسری چیز ها میدونستم) ولی هنوز نرفتم، ولی اگه رفتم دوباره براتون نظر می گذارم تا ببینید. سالم و سلامت باشین، خدانگهدار

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 شهریور ماه 1401

    ما دو روز پیش آنجا بودیم. اول بگم که مسیر یابی نشان اصلا خوب نبود و دیوانه کرده بود ما رو یعنی محوطه بزرگی است اما در ورودی رو نشان نمیده. پشت تپه ای میگه به مقصد رسیدید!! پارکینگ بزرگ دارد و به علاوه بیرون هم جای پارک هست. بلیطش ۵ هزار تومن بود. و داخل مجموعه موزه و بخشی از حفاری ها و دو کلیسا وجود داره که دیدنش را توصیه میکنم. فقط در تابستان رفتید آب معدنی و کلاه و سایبان و عینک آفتابی یادتون تره. مثل ما بچه زیر ۷ سال نبرید که بیچاره می شويد . چون پیاده روی زیاد و سر بالایی داره و همه بچه ها به صدا افتاده بودند.

    3
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    یکشنبه 26 آذر ماه 1402

    یکی از مکان های دیدنی شهر همدان تپه هگمتانه است که در قسمت شمالی و در بافت قدیمی بازار همدان و در انتهای خیابان اکباتان قرار گرفته است. شهری زیرزمینی با قدمتی سه هزار ساله که در هر کاوش از این منطقه اطلاعات جدیدی کشف می شود و در طول سالیان مختلف ابعاد بیشتری از این شهر بزرگ و باستانی کشف می شود. آثار به دست آمده از این حفاری ها در موزه هگمتانه برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 15 تیر ماه 1402

    اینا تو موزه ای که همون جا بود هست خیلی خوبه

    2
  • avatar
    کورد
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    جسدزن وشوهری درزمان امپراطوری مادها کنارهم دفن شده اند

    2
  • avatar
    پارسا نشان
    یکشنبه 04 دی ماه 1401

    هگمتانه که یکی از آثار ارزشمند و مهم ایران به شمار می‌آید، قدمتی بالغ بر ۳۰۰۰ سال دارد. این مجموعه‌ عظیم و باشکوه در تاریخ ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ با شماره‌ ۲۸ به ثبت ملی رسیده است. قدمت هگمتانه به روایت هرودت، مورخ یونانی، به زمان مادها برمی‌گردد که آن را به‌عنوان اولین پایتخت ایران زمین و مرکز حکومت خود انتخاب کردند و بعدها به پایتخت تابستانی هخامنشیان و نیز اشکانیان و ساسانیان تبدیل شد. اشیای زرین و سیمین متعلق به دوره هخامنشی، الواح زرین منتسب به آریارمنه و ارشام (اجداد داریوش) و جام‌های زرین و سیمین از جمله ریتون مشهور طلایی در این منطقه باستانی کشف شده‌اند. علاوه بر این، وجود جاذبه‌های دیگری همچون موزه هگمتانه و مجموعه کلیساها، هگمتانه را به یکی از اصلی‌ترین جاذبه های گردشگری همدان تبدیل کرده‌اند.

    2
  • avatar
    افروغ
    سه شنبه 03 فروردین ماه 1400

    مجموعه خوبی است با خدمات خوب و امکانات مناسب. ما که راضی بودیم

    2
  • avatar
    najafi_4mb
    پنجشنبه 12 مرداد ماه 1402

    یه مکان عالی و پر از اثار باستانی، اومدی همدان حتما برو سر بزن

    1
  • avatar
    محمد
    سه شنبه 10 مرداد ماه 1402

    بسیار زیبا و تاریخی که باعث غرور هر ایرانی میشه

    1
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 11 اسفند ماه 1400

    این شهر کهن، نخستین پایتخت ایران بوده و به همراه آتن در یونان و رم در ایتالیا و شوش در خوزستان، از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده و مهم مانده‌ است. هرودوت این شهر را ساخته دیااکو دانسته و گفته‌ است که هفت دیوار داشته که هر کدام به رنگ یکی از سیاره‌ها بوده‌اند. دانشنامه ایرانیکا بنیانگذاری ماد را سال ۷۰۸ پیش از میلاد به مرکزیت هگمتانه و توسط دیاکو ذکر می‌کند. در سال ۵۵۰ پیش از میلاد، ایشتوویگو شاه ماد از کوروش هخامنشی شکست می‌خورد و پیرو آن هگمتانه به تسخیر کوروش در می‌آید. در سال ۳۳۰ پیش از میلاد، داریوش سوم کشته شده و هگمتانه فتح می‌شود. همچنین تخت جمشید به وسیله اسکندر مقدونی ویران شده و حکمرانی هخامنشیان پایان می‌پذیرد با توجه به موقعیت و منابع استراتژیک هگمتانه، این محوطه احتمالاً پیش از هزارهٔ یکم پیش از میلاد اشغال شده بود، هرچند که شواهد تاریخی و باستان‌شناختی در این مورد وجود ندارد. بنا به گفتهٔ هرودوت، هگمتانه در اواخر سدهٔ هشتم پیش از میلاد به عنوان پایتخت مادها توسط دیاکو برگزیده شد. هرودوت مجتمع شاهانه شامل قصر، خزانه‌داری و اقامت‌گاه نظامی که بر روی تپه‌ای ساخته شده بودند را توصیف می‌کند و می‌گوید که این مجتمع توسط هفت دیوار متحدالمرکز که هر دیوار داخلی از دیوار بیرونی بلندتر بود و بر آن اِشراف داشت، ساخته شد. با وجود دو سده درگیری در سرزمین‌های مادی مرکز زاگرس، آشوریان هیچ‌گونه گزارش روشنی از هگمتانه ارائه نداده‌اند و ممکن است که آن‌ها هرگز در شرق الوند پیش‌روی نکرده باشند. سنت‌های قدیمی دیگری، منشأ شهر هگمتانه را به سمیرامیس افسانه‌ای یا به جمشید نسبت می‌دهند در حفاری‌های باستان‌شناسی سالهای اخیر در تپه هگمتانه مشخص شده‌است که محل کاخ و بناهای اشاره شده، در تپه هگمتانه کنونی واقع بوده‌است. از جمله ویژگی‌های شهر باستانی هگمتانه، معماری و طرح و نقشه منظم این شهر بوده، که در بین آثار باستانی به دست آمده کم‌سابقه است. آثار کشف شده حاکی از وجود یک شبکهٔ منظم و پیشرفتهٔ آب‌رسانی در شهر حکومتی مادها و پارت‌ها است. در فواصل بین کانال‌های آب رسانی، معابری بر عرض ۵/۳ متر وجود داشته و کف این معابر، تماماً با آجرهای مربع شکل و منظمی، مفروش بوده‌است. تحقیقات نشان داده که در فواصل ۳۵ متری بین معابر، دو سری واحدهای ساختمانی قرار دارند، که هر کدام شامل یک حیاط مرکزی (هال) است، با اتاق‌ها و انبارهایی به صورت قرینه در گرداگرد آن. به شکلی که هر واحد ساختمانی، فضایی در حدود ۵/۱۷ * ۵/۱۷ متر را در بر می‌گیرد. معابر مذکور با عرض ۵/۳ متر و پی بندی آجری در بخش وسیعی از تپه گسترش داشته و جهت شمال‌شرقی به جنوب‌غربی دارند

    1
  • avatar
    saheltanhayi79
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    تپه باستانی هگمتانه با بقایایی از مادها و بناهایی خشتی یکی از دیدنی های همدان است.بدون راهنما 3الی 4 ساعت زمان برای دیدن کل محوطه نیاز است.به شکل درستی از این ثروت عظیم فرهنگی محافظت نمیشود.

    1
  • avatar
    الهه دلها :)
    دوشنبه 13 اردیبهشت ماه 1400

    مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه شلوغ و بی نظم، آاثار ارزشمند در این مکان باقی نمانده استقیمت نامشخص

    1
  • avatar
    فیاض
    سه شنبه 07 اردیبهشت ماه 1400

    دیدن جاهای دیدنی باعث میشه به هنر معماران قدیمی پی ببریم که چقدر هنرمند بودن و خوب پیادع کردن رو اون بنا تاریخی

    1
  • avatar
    رامتین اسدی
    دوشنبه 20 فروردین ماه 1403

    خیلی جذاب بود

  • avatar
    tohid.yas
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    معرکه س

  • avatar
    جدی
    سه شنبه 05 دی ماه 1402

    مدرسه ارامنه هگمتانه همدان

  • avatar
    هادی
    جمعه 20 مرداد ماه 1402

    در حفاری‌های باستان‌شناسی سال‌های اخیر در تپۀ هگمتانه مشخص شده‌است که محل کاخ و بناهای اشاره شده، در تپۀ هگمتانه کنونی واقع بوده‌است. از جمله ویژگی‌های شهر باستانی هگمتانه، معماری و طرح و نقشه منظم این شهر بوده، که در بین آثار باستانی به دست آمده کم‌سابقه است. آثار کشف شده حاکی از وجود یک شبکهٔ منظم و پیشرفتهٔ آب‌رسانی در شهر حکومتی مادها و پارت‌ها است. در فواصل بین کانال‌های آب رسانی، معابری بر عرض ۵/۳ متر وجود داشته و کف این معابر، تماماً با آجرهای مربع شکل و منظمی، مفروش بوده‌است. تحقیقات نشان داده که در فواصل ۳۵ متری بین معابر، دو سری واحدهای ساختمانی قرار دارند، که هر کدام شامل یک حیاط مرکزی (هال) است، با اتاق‌ها و انبارهایی به صورت قرینه در گرداگرد آن. به شکلی که هر واحد ساختمانی، فضایی در حدود ۵/۱۷ * ۵/۱۷ متر را در بر می‌گیرد. معابر مذکور با عرض ۵/۳ متر و پی‌بندی آجری در بخش وسیعی از تپه گسترش داشته و جهت شمال‌شرقی به جنوب‌غربی دارند. پیشینهٔ حفاری‌های علمی این تپه، به سال ۱۹۱۳ میلادی برمی‌گردد، که هیئتی فرانسوی از طرف موزهٔ لوور پاریس به سرپرستی شارل فوسی، کاوش‌هایی در تپه هگمتانه انجام داد؛ ولی نتایج این کاوشها هیچ‌گاه منتشر نشد. در طی ۱۰ فصل حفاری انجام شده از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۷۸، که حدود ۱۴۰۰۰ متر مربع از بقایای این شهر کاویده شد، یکی از کهن‌ترین دوره‌های تمدّن بشری نمایان شده‌است. همچنین یک حصار طولانی به ارتفاع ۹ متر و دو برج عظیم و کم‌نظیر در درون آن کشف شده‌است. از جمله کاوشهای علمی سال ۱۳۶۲ تا کنون که به سرپرستی محمدرحیم صراف به انجام رسیده، منجر به شناسایی شهر بزرگی در دل تپه هگمتانه شده‌است. همچنین ادامۀ کاوش‌ها، بخش‌هایی از حصار عظیم شهر به قطر ۹ متر و ارتفاع ۸ متر را آشکار ساخته‌است. این حصار در فواصل معین، دارای برجهای عظیم بوده، که هگمتانه قدیم را دربرمی‌گرفته‌است. به‌طور کلی در یکصد سال اخیر باستان‌شناسان داخلی و خارجی بارها این تپه را حفاری کرده‌اند. ضمناً در طول حفاری‌های انجام شده، آثار ارزشمند و بی‌نظیری کشف گردیده، که اغلب متعلق به دوران هخامنشیان و نیاکان آنهاست.

  • avatar
    Nemat
    دوشنبه 06 شهریور ماه 1402

    با اختلاف مزخرفترین جایی بود که تو تمام عمرم دیدم

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 31 تیر ماه 1402

    بازدید از انجا برای همه ایرانیان لازمه

  • avatar
    Reza
    سه شنبه 08 فروردین ماه 1402

    از کلیسا هم دیدن کنید

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 17 خرداد ماه 1402

    متاسفانه موفق به بازدید نشدیم،خیلی زود تعطیل میکنن

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 19 خرداد ماه 1402

    اصلا به درد نمیخوره

  • avatar
    محمد عیبجو
    یکشنبه 15 آبان ماه 1401

    من قبلاً مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه رفته بودم جای خوبی بود و فضای پارکینگ بزرگی داشت

  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    شنبه 29 مرداد ماه 1401

    شهر تاریخی وزیبای هگمتانه

  • avatar
    ابوالفضل
    چهارشنبه 15 تیر ماه 1401

    پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین

  • avatar
    محمد احمدی کوثر
    چهارشنبه 01 تیر ماه 1401

    یکی از جاذبه های دیدنی شهر همدان هستش 👌👌👌👌👌

  • avatar
    M
    پنجشنبه 19 اسفند ماه 1400

    جای جالبیه

  • avatar
    طاها
    شنبه 25 دی ماه 1400

    عالی هست چون قدیمی هست

  • avatar
    آکو
    چهارشنبه 06 بهمن ماه 1400

    آثاری به جا مانده از تمدن مادها


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه واقع شده‌اند:

  • سرای جلدی ها
    خیابان باباطاهر، پیاده راه اکباتان، شریف الملک، بین بازار و آهن فروشان
  • خانه تاریخی شهید مدنی
    (3.0)
    خیابان شهدا غربی، کوچه آخوند، ایزدی
  • کاروانسرای زغالی ها
    (3.8)
    رسومات، بین میدان مفتح و جهانیان
  • محوطه تاریخی چمن حاجی
    (3.3)
    خیابان تختی، حسینی
  • کاروانسرای حسین خانی
    (4.7)
    بلوار علویان غربی، انوری
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط ZAND (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ سه شنبه 21 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 21 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مجموعه فرهنگی تاریخی هگمتانه ندارد.
    neshan logo