ارامش خاصی داره
مشهد شهری با قدمت و تاریخی است که بناها و مکانهای تاریخی زیادی در دل خود جا داده است. اگر شما قصد سفر به مشهد را دارید، بازدید از آرامگاه خواجه ربیع را در میان جاهای دیدنی مشهد از دست ندهید. آرامگاه با شکوه خواجه ربیع در شمال غربی مشهد و در انتهای خیابان خواجه ربیع واقع شده است. این بنا توسط شاه عباس صفوی و به سفارش شیخ بهایی در اویل قرن یازده هجری قمری ساخته شده است. اساس بنای فعلی مقبره خواجه ربیع، همان است که در سال های ۱۰۲۶ تا ۱۰۳۱ هجری قمری به امر شاه عباس و با سرپرستی یکی از سادات رضوی مشهد به نام میرزا افلغ احداث شده است. آدرس: مشهد ، بزرگراه قائم ، بلوار خواجه ربیع آرامگاه خواجه ربیع یکی از مکانهای زیبا، دیدنی و متبرک است که در باغی وسیع بر کناره کشف رود قرار دارد و به همین دلیل همه وقت مورد توجه و مراجعه اهالی مشهد و زائران و مسافرانی است که به مشهد می آیند. با توجه به زمان درگذشت خواجه، وی از زمره قدیمی ترین رجال مدفون در پیرامون شهر کنونی مشهد است. مدفن او طی چهارده قرن گذشته همواره محلی محترم و زیارتگاه عموم مسلمانان بوده است. مقاله مرتبط : “پرطرفدارترین فست فود های مشهد با آدرس” حسین آباد خواجه ربیع ، نام روستایی است که باغ آرامگاه خواجه در آن قرار گرفته و از جمله موقوفات مزار خواجه میباشد. اداره باغ و مزار خواجه ربیع در قرن اخیر بر عهده آستان قدس رضوی است. باغ خواجه ربیع یکی از قبرستان های مهم شهر مشهد نیز می باشد. باغ خواجه ربیع یکی از قبرستان های مهم شهر مشهد نیز می باشد.معماری آرمگاه خواجه ربیع آرامگاه خواجه ربیع مشهد یک بنای تاریخی مربوط به عهد صفویه است که جدا از جنبه معنوی و زیارتی، به خاطر معماری زیبای آن جایگاه ویژهای دارد. اما قسمت قابل تامل معماری این آرامگاه، کتیبههای خوش نقش فیروزهای رنگ هستند که در داخل گنبد و ساقه خارجی آن توسط خطاط معروف عصر صفوی، علیرضا عباسی با خط ثلث خطاطی شدهاند. بر روی کتیبهها دو تاریخ ۱۰۲۶ و ۱۰۳۱ ه..ق به چشم میخورد که سالهای احداث و تزیین بنا را نشان میدهد. در این کتیبهها که با نام شاه عباس صفوی آغاز شده، آیه ۶۲ سوره مبارک یونس و بخشهایی از خطبه ۸۴ نهج البلاغه نوشته شده است. طرح آرامگاه در نمای بیرونی هشت ضلعی و در درون ، چهار ایوانی است. از انتهای ایوان های اضلاع بزرگ ، راهروهایی به درون باز شده اند. بالای بنای خواجه ربیع ، گنبد فیروزه ای رنگ قرار گرفته است که ارتفاع آن تا کف ۱۸ متر می باشد. گنبد بنا پوشیده از کاشی های زیبای فیروزه ای و درون بنا هم مزین به نقاشی های طلایی رنگ است. از میان دیوار و پشت ایوان هاى چهارگانه اصلى، چهار ورودى وجود دارد که به شاه نشین ها راه دارند. آرامگاه خواجه ربیع یکی از مکانهای زیبا، دیدنی و متبرک است که در باغی وسیع بر کناره کشف رود قرار دارد و به همین دلیل همه وقت مورد توجه و مراجعه اهالی مشهد و زائران و مسافرانی است که به مشهد می آیند. با توجه به زمان درگذشت خواجه، وی از زمره قدیمی ترین رجال مدفون در پیرامون شهر کنونی مشهد است. مدفن او طی چهارده قرن گذشته همواره محلی محترم و زیارتگاه عموم مسلمانان بوده است.
مقبره خواجه ربیع محیط آروم و دلنشینی داره و خیلی زیبا و دیدنیه و حتما پیشنهادمیشه و فوق العاده است
هروقت میرم قبرستان خواجه ربیع فقط شیخ کافی رو زیارت میکنم وسلام. نه خواجه ربیع
خواجه ربیع در واقع قبرستان هست! هیچ فضای دیدنی و مناسب بازدید کننده وجود نداره. در اطراف سالنهایی جهت مراسم ختم وجود داره، کف زمین پر است از قبر و عزیزانی که به رحمت خدا رفته اند. یه گوشه از محوطه به شهدای عزیز اختصاص داره در حیاط دوم همچنان به خاک سپاری وجود داره و مراسم تدفین برقراره. دور تا دور حجره هایی هست که برای آرامگاه خانوادگی استفاده میشن.
پنجشنبه جمعه چایی میدن خیلی خوبه🙂
این در از سمت مهرمادر هست. جلوی آرامگاه ایستگاه ون داره. 😊
آرامگاه خواجه ربیع اگه به دنبال آثار تاریخی یا بنا های معماری هستی آرامگاه خواجه ربیع جای خیلی خوبی هست برای الهام گرفتن از سبک های تاریخی
یه جای دیدنی آرام و باصفا
جای جالبیه اما خیلی دلگیره
بعد از بارگاه امام هشتم و مسجد گوهرشاد آرامگاه خواجه ربیع یکی دیگر از پر بازدیدترین اماکن زیارتی مشهد مقدس می باشد. خواجه ربیع از یاران امام علی (ع) بوده که به توس مهاجرت می کند و در همین شهر هم رخت از جهان بر می بندد و بعد ها به دستور شیخ بهایی بنایی بر مزارش ساخته می شود. این بنای تاریخی در سال ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسیده است آرامگاه خواجه ربیع از آثار ملی ایران محسوب می شود که در دوران صفویه ساخته شده است. خواجه ربیع در سال های پایانی خلافت حضرت علی، شهر کوفه را به مقصد خراسان ترک کرده و ساکن شهر نوغان در مرکز ولایت طوس شد. آرامگاه ایشان در حال حاضر یکی از زیباترین ابنیه تاریخی و دیدنی در شهر مشهد محسوب می شود که سالانه بازدیدکنندگان و گردشگران فراوانی را در این شهر به خود جذب می کند. در حال حاضر این آرامگاه از قبرستان های مهم شهر مشهد محسوب می شود و قبر فتحعلی خان قاجار هم در زیر گنبد مقبره خواجه قرار گرفته است. گنبد مقبره خواجه ربیع از کاشی های زیبای فیروزه ای و درون بنا هم مزین به نقاشی های طلایی رنگ است که نمای بیرونی آن هشت ضلعی و نمای درونی چهار ایوانی می باشد.
آرامگاه خواجه ربیع یکی از جاهای دیدنی مشهد برای علاقمندان به اماکن مذهبی و تاریخی است. این مقبره که از نظر معماری و هنری هم موردتوجه قرار گرفته، در اوایل سده یازدهم قمری به دستور شاه عباس صفوی ساخته شد.آرامگاه خواجه ربیع مشهد، یک گنبد دوپوششی به ارتفاع ۱۸ متر دارد که سراسر آن با کاشیکاریهای ظریف فیروزهای تزیین شده است.
از خارجی ها زیاد بودند ولی خلوت بود
مقبره خواجه ربیع (آرامگاه) در محله خواجه ربیع مشهد و بلوار خواجه ربیع واقع شده است. این بنا یکی از سه آرامگاه در محله خواجه ربیع مشهد میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی آرامستان خواجه ربیع (باغ دوم)، آرامگاه شیخ احمد کافی، پیتزا ساندویچ آریا، درمانگاه زرمهر و پایانه اتوبوسرانی خواجه ربیع قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.