نقشه نمای شب
layersلایه‌های نقشه
©OpenStreetMap Contributors©Neshan
cursor
شمال
کنترل بزرگنمایی نقشه
نمایش موقعیت من

عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
place icon

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

مکان تاریخی - باز است : ۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰

4/7
112 رای

infoساعت کاری: باز است - ۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰

به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات برگزیده بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • Tourist
    Tourist
    1401/02/29
    • گزارش نظر

    مجموعه خانقاه و بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی نمونه‌ای شاهکار از هنر و معماری ایرانی به شمار می‌رود که محل دفن شیخ صفی، شاه اسماعیل و تعدادی از صاحب‌منصبان دوره صفوی است. بناهایی از سال ۷۳۵ تا ۱۰۳۸ هجری قمری (۷۱۴ تا ۱۰۰۸ هجری شمسی) در این مجموعه ساخته شده‌اند که از نظر معماری، تزیینات (کاشی‌کاری معرق، مقرنس، گچ‌بری)، صندوق منبت و مشبک‌ قبور و غیره، شکوه معماری مذهبی از دوره ایلخانی تا صفوی را به نمایش می‌گذارند. سردر و حیاط ورودی، صحن اصلی یا حیاط قندیل خانه، جنت سرا، گنبد اللّه‌اللّه، مقبره شاه اسماعیل اول، عمارت چینی خانه، حرم خانه، چله خانه، تالار دارالحفاظ، دارالحدیث و حیاط و گورستان شهیدگاه از مهم‌ترین بخش‌های این مجموعه هستند.

    arrow
    کاربر نشان
    کاربر نشان
    1402/07/12

    عالی


  • علی تنکابنی
    علی تنکابنی
    1400/12/05
    • گزارش نظر

    بقعه شیخ صفی‌ الدین اردبیلی، مجموعه‌ای از آرامگاه‌ های بزرگان، مشایخ و سلاطین صفوی و فضاهای آیینی و عبادی واقع در اردبیل و از آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو می‌باشد. سابقه بخش‌ هایی از این بنا به دوره خود شیخ صفی الدین و سابقه بخش‌ هایی از آن به زمان دیگر شاهان صفوی و فرزندان شیخ صفی می‌رسد. در این محوطه علاوه بر مقبره شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مقبره‌ های شاه اسماعیل اول (نخستین پادشاه صفویه) و همسر شاه اسماعیل (مادر شاه طهماسب) نیز قرار دارد. قسمتی از این بنا مزار کشته شدگان جنگ‌ های شیروان و چالدران می‌باشد. این بقعه حاوی ده‌ ها اثر بدیع در مضامین مختلف رشته‌ های هنری است که از آن جمله می‌توان به عالی‌ ترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس و گچ‌ بری کتیبه‌ های زیبا و نفیس و خط خطاطان بزرگ دوره صفوی (میر عماد، میر قوام الدین، محمد اسماعیل و...) منبت‌ های ارزنده، نقره کاری، تذهیب و طلا کاری، نقاشی و تنگ بری و غیره اشاره کرد. این اثر از ساختار معماری فخیمی برخوردار است که گرد هم آمدن فضایل هنری نام برده، آن را در مجموعه‌ های تاریخی ایران شاخص و متمایز نموده‌ است.


  • شیروانی پور فیل آبادی
    شیروانی پور فیل آبادی
    1400/11/15
    • گزارش نظر

    بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مجموعه‌ای از آرامگاه‌های بزرگان، مشایخ و سلاطین صفوی و فضاهای آیینی و عبادی واقع در اردبیل و از آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو می‌باشد. سابقه بخش‌هایی از این بنا به دوره خود شیخ صفی الدین و سابقه بخش‌هایی از آن به زمان دیگر شاهان صفوی و فرزندان شیخ صفی می‌رسد. در این محوطه علاوه بر مقبره شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مقبره‌های شاه اسماعیل اول (نخستین پادشاه صفویه) و همسر شاه اسماعیل (مادر شاه طهماسب) نیز قرار دارد. قسمتی از این بنا مزار کشته شدگان جنگ‌های شیروان و چالدران می‌باشد. این بقعه حاوی ده‌ها اثر بدیع در مضامین مختلف رشته‌های هنری است که از آن جمله می‌توان به عالی‌ترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس و گچ‌بری کتیبه‌های زیبا و نفیس و خط خطاطان بزرگ دوره صفوی (میر عماد، میر قوام الدین، محمد اسماعیل و...) منبت‌های ارزنده، نقره کاری، تذهیب و طلاکاری، نقاشی و تنگ بری و غیره اشاره کرد. این اثر از ساختار معماری فخیمی برخوردار است که گرد هم آمدن فضایل هنری نام برده، آن را در مجموعه‌های تاریخی ایران شاخص و متمایز نموده‌است. این بقعه یکی از آثار تاریخی مهم شهر اردبیل که به لحاظ معماری و کاشیکاری از شاهکارهای سده هشتم هجری آن اضافه کرد. اهمیت این بنا بواسطه رابطه اش با سلسله خاندان صفوی جلوه گر می شود. پس از شروع حکومت صفویه، به دلیل ارادت شاهان صفوی به جد خود بخش های مختلفی به این مجموعه اضافه شد. این بقعه از بناهای دوران مختلفی تشکیل شده است که شاه تهماسب برای اولین بار انها را به صورت یک مجموعه واحد درآورد. و بعدها شاهان عباسی بناهای مهم دیگری را نیز به آن اضافه نمودند و اصلاحاتی را درآن ایجاد کردند. در دوره شاه عباس اول به دلیل آنکه وی ارادت بسیاری به شیخ صفی الیدن داشت و به کررات به زیارت مقبره شیخ می رفت برای تکمیل و تزئین این بنا کارهی بسیاری انجام داد.

    arrow
    ایرانگرد نیشابوری
    ایرانگرد نیشابوری
    1402/05/26

    سلام ودرود خدمت شما تشکر ویژه بابت اطلاعات خوبتون ....


  • بیمه دی
    بیمه دی
    1400/04/29
    • گزارش نظر

    بسیار زیبا 👌👌👌👌


  • seiqali
    seiqali
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    جای تاریخی جذاب،ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو،پر از هنر و معماری زیبا،


  • davood6267
    davood6267
    1399/12/26
    • گزارش نظر

    مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی بازدیدش رایگانه وبنایی زیبا و تاریخی داره، محوطه داخلیش بسیار زیباست و موزه ماننده


  • نوبهار
    نوبهار
    1399/10/10
    • گزارش نظر

    اصالت ایرانی و افتخار ایران


  • جبلی
    جبلی
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی یه مکان تاریخی و توریستی است.شما میتونین با قیمت مناسب به این مکان توریستی باستانی برید و لذت ببرید.اما لازم است از این مکان مراقبت های لازم به عمل بیاد تا برای آیندگان به یادگار بمونه.


  • Erfan
    Erfan
    1400/02/27
    • گزارش نظر

    از جمله بناهای تاریخی استان اردبیل است که معماری زیبای اسلامی در آن مشهود است، متاسفانه بخاطر کرونا تعطیل است


  • علیپور
    علیپور
    1400/01/06
    • گزارش نظر

    مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی مکانی زیبا با معماری خوب و موزهآثار تاریخی و هنری به یک بار دیدنش می ارزه

مکان‌های مشابه

عکس بنیاد ایران شناسی (خانه وکیل الرعایا)

بنیاد ایران شناسی (خانه وکیل الرعایا)

star3.7
عکس خانه خادم باشی

خانه خادم باشی

star4
عکس حمام حاج محسن (حمام ملا هادی)

حمام حاج محسن (حمام ملا هادی)

star3.7
عکس خانه تاریخی ابراهیمی

خانه تاریخی ابراهیمی

star3
عکس خانه تاریخی اسماعیل بیگ

خانه تاریخی اسماعیل بیگ

به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات درباره‌ی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • کاربر نشانH.GH.S
    کاربر نشانH.GH.S
    1403/08/08
    • گزارش نظر

    بقعه‌ شیخ صفی الدین اردبیلی شیخ صفی الدین از بزرگانی بود که در عهد صفویه در منطقه مغان زندگی می‌کرد. وی در عین حال شاعر بوده و اشعار آذری زیادی از خود به جا گذاشته است. محل دفن شیخ صفی الدین خانقاهش شد و بعدها در این محل بنایی احداث گردید. در این بنای تاریخی و زیبا که در میراث جهانی هم ثبت شده، علاوه بر شیخ صفی الدین، افرادی چون شاه اسماعیل اول و همسرش نیز آرمیده‌اند.

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    arrow
    tmd.salehi
    tmd.salehi
    1403/08/13

    چرا چرت و پرت میگی ،شیخ صفی مغان زندگی میکرد؟اگه به شما مغانی ها باشه همه رو مغانی میدونین ،علی دایی چی نکنه اونم مغانی هستو ما خبر نداریم؟


  • Rahim
    Rahim
    1403/05/04
    • گزارش نظر

    بقعه شیخ صفی الدینی از سمت سقا خانه حضرت ابولفضل

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • راهنمای گردشگری
    راهنمای گردشگری
    1403/07/28
    • گزارش نظر

    یه حس عجیبی داره، ترکیب هنر و مذهبی که شمارو به عصر صفویه می‌بره وتماشای اون براتون زمانی جذاب تر میشه که مقبره های شهدای جنگ چالدران رو در کنارش میبینی

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • مارکو
    مارکو
    1403/06/17
    • گزارش نظر

    آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی یکی از مکان‌های تاریخی و باستانی شهر اردبیل در شمال باختری ایران و از آثار ثبت‌شدهٔ ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است. در این مکان علاوه‌بر آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مقبره‌های شاه اسماعیل یکم (نخستین پادشاه صفوی) و مادر شاه اسماعیل (دختر اوزون حسن آق‌قویونلو) و نیز برخی از مشایخ و صاحب‌منصبان دوران صفوی و نیز جان‌باختگان ایرانی جنگ چالدران، قرار دارد. از دیگر بخش‌های این مجموعه چینی‌خانه، مسجد، جنت‌سرا، خانقاه، چله‌خانه، شهیدگاه و چراغ‌خانه است. منزل و خانقاه شیخ صفی در همین مکان قرار دارد، و طبق وصیّت شیخ، پیکر او را در اتاقی جنب خلوت‌خانه و باغچه و حوض‌خانه دفن کردند و بر قبر او بنایی ایجاد کردند تا علاوه‌بر مقبرهٔ شیخ صفی و مرقد شاه اسماعیل اول - آرامگاه‌های دیگری از شاه‌زادگان صفوی و فرزندان وی را در این بقعه و محل شهیدگاه قرار دهند. به‌گفتهٔ بیوک جامعی، مجموعهٔ نفیس بقعهٔ شیخ صفی‌الدین به‌نام عارف نامدار شیخ صفی‌الدین اردبیلی جد سلاطین دودمان صفویان، در سال ۷۳۵ ه‍.ق به‌دست فرزند وی صدرالدین موسی بنا شد. پس از شروع حکومت صفویه، به‌سبب ارادت شاهان صفوی به جد خود، واحدهای مختلفی به این مجموعه اضافه شد. در دورهٔ شاه عباس یکم و از آن‌جا که وی ارادت فراوانی به شیخ صفی‌الدین داشت و بسیار به زیارت مقبرهٔ وی می‌رفت، برای تکمیل و تزئین این اثر، کارهای فراوانی صورت گرفت. در عصر صفوی، بقعهٔ شیخ با حضور استادان بزرگ عهد صفوی چنان به زیور آراسته شد که همچنان پس از گذشت چندین قرن به‌عنوان یکی از مفاخر تاریخی و فرهنگی ایران به‌شمار می‌آید. یکی از موارد منحصربه‌فرد این مجموعه این است که این بقعه حاوی ده‌ها اثر در مضامین مختلف رشته‌های هنری است که از آن جمله می‌توان به کاشی‌کاری معرق و مقرنس و کتیبه‌های گچ‌بری‌شده و خط خطاطان بزرگ دورهٔ صفوی (میرعماد، میرقوام‌الدین، محمد اسماعیل و…) منبت‌کاری، نقره‌کاری، تذهیب و طلاکاری، نقاشی و تنگ‌بری اشاره کرد. این اثر همچنین از معماری ویژه‌ای برخوردار است. در جریان جنگ‌های ایران و روسیه در دورهٔ قاجار و سقوط اردبیل، نسخ خطی کتابخانهٔ شیخ صفی‌الدین اردبیلی توسط روس‌ها به غارت رفت. هم‌اکنون آن نسخ در موزهٔ سن پترزبورگ در روسیه نگهداری می‌شوند. این بنای تاریخی در محلهٔ عالی‌قاپو است. چینی‌خانه در قسمت خاوری قندیل‌خانه یا رواق اصلی قرار گرفته که با دو ورودی باریک با دارالحفاظ ارتباط می‌یابد. ساختمان چینی‌خانه دارای چهار شاه‌نشین و دارای طاق‌نماهای مقرنس گچی است که روی آن نقاشی و طلاکاری شده‌است. این مکان در دورهٔ صفویان محل نگهداری ظروف طلا، نقره و ظروف سفارشی شاه عباس یکم از کشور چین بوده‌است. مقبرهٔ شیخ صفی‌الدین اردبیلی در عهد صفوی مکانی مقدس به‌شمار می‌رفت و حکم بست و پناهگاه داشت. کسانی که در آن‌جا متحصن می‌شدند حتی اگر از جانب شاه محکوم به اعدام بودند، جانشان در امان بود؛ مثلاً سلطان حسین‌خان شاملو برای حفظ جانش از دست اسماعیل قلی‌بیگ شاملو به این آرامگاه پناه برد.


  • payam
    payam
    1403/01/04
    • گزارش نظر

    یکی از جاذبه های دیدنی شهر اردبیل که اوج هنر اساتید ایرانی به خوبی در آن نمایان است .

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • Dmm60
    Dmm60
    1403/01/15
    • گزارش نظر

    اینجا از مکان‌های تاریخی استان اردبیل است که دارای اقلام و اسناد و مدارک و تجهیزات جنگی و شهیدگاه که دارای قبرهای زیادی از از افراد آن زمان و قسمت موزه شناسی که تجهیزات خمره‌های غذا اسناد مدارک تجهیزات جنگی سکه‌های آن زمان دستورات و فرمان‌های شاهنشاهی به همراه شهیدگاه و قسمت باستان شناسی که خانه و حجله و شرابخوانی آنها را ارد نمایش داده می‌شود من خودم توقع داشتم وسایل و مدارک بیشتری ببینم ولی در قسمت موزه باستان شناسی چیزهای زیادی ندیدم و سریع پرسنل قصد تعطیل اینجا را داشتند که وقت بازدید تمام شده است قالی و قالیچه‌های قدیمی و فرش‌های قدیمی در اینجا موجود است افراد مشهور نیز دارای قبر و مقبره هستند دیوارها و آجرهای قدیمی و باستانی دارد برای بازدید و دیدن اموال قدیمی جای خوبیست و ما موفق شدیم عکس‌هایی را بگیریم تا و به حضورتان تقدیم کنیم

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    arrow
    کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/01/29

    حیف از این مکان تاریخی ک صاحبی نداره


  • پرواز والیبال
    پرواز والیبال
    1403/07/10
    • گزارش نظر

    حتما از این مکان دیدن کنید...

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/07/14
    • گزارش نظر

    یه مکان تاریخی فرهنگی خیلی زیبا که به همه پیشنهاد میکنم

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1402/12/07
    • گزارش نظر

    مجموعه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از نظر معماری اسلامی دارای اهمیت بسیاری است. شاه اسماعیل یکم و چندی از سران صفویه در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده‌اند. معماری این بنا همانند معماری عصر رنسانس است و هنر خالص شرقی را با کاشی‌کاری، طرح‌ها، قاب، پنجره‌ها، مقرنس‌کاری‌ها و آجرکاری‌ها به‌خوبی نشان می‌دهد. این مجموعه تاریخی از شاهکارهای دوره اسلامی است که روی بنایی از عصر مغول احداث شده است. سه موزه تخصصی باستان‌شناسی، موزه سنگ و کتابخانه تخصصی بقعه شیخ صفی و موزه چینی‌ها یا چینی‌خانه در این مجموعه تاریخی قرار دارد. موزه چینی‌خانه، با حدود چهار قرن قدمت، در بخش شرقی رواق اصلی مجموعه‌ شیخ صفی‌الدیل اردبیلی، قرار دارد و طراح آن شیخ بهایی از مشاهیر و دانشمندان دوره حکومت صفویان است.


  • آباریس
    آباریس
    1402/12/29
    • گزارش نظر

    خیلی زیبا بود ... ❤️❤️❤️

    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

تصاویر بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

    • ۴ روز پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۴ روز پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۴ روز پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
    • ۱ هفته پیش
      عکس بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

درباره‌ی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی یکی از مکان‌های تاریخی و باستانی شهر اردبیل در شمال باختری ایران و از آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است.در این مکان علاوه بر آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مقبره‌های شاه اسماعیل اول (نخستین پادشاه صفویه) و مادر شاه اسماعیل (دختر اوزون حسن آق قویونلو) و نیز برخی از مشایخ و صاحب‌منصبان دوران صفوی و نیز شهیدان ایرانی جنگ چالدران، قرار دارد. از دیگر بخش‌های این مجموعه چینی‌خانه، مسجد، جنت سرا، خانقاه، چله خانه، شهیدگاه و چراغ‌خانه است.
منبع: ویکی‌پدیا

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی (مکان تاریخی) در محله عالی قاپو اردبیل و خیابان شیخ صفی الدین اردبیلی، پیاده‌راه اسفریس، سلیمان شاه واقع شده است. این مکان یکی از سه مکان تاریخی در محله عالی قاپو اردبیل می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مرکز جراحی سرپایی سینا، پیاده راه اسفریس (گذر فرهنگ و هنر اردبیل)، موزه مردم شناسی اردبیل و بازار سنتی قیصریه اردبیل و همچنین رستوران شاه اسماعیل، شهید گاه (آرامگاه شهدای جنگ چالدران با عثمانی)، داروخانه و دراگ استور احسان، موزه باستان شناسی و سقا خانه حضرت ابالفضل قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.