info
عکس موزه مردم شناسی اردبیل
category

موزه مردم شناسی اردبیل محله عالی قاپو، اردبیل

موزه

درباره‌ی موزه مردم شناسی اردبیل

حمام آقانقی را شخصی به نام ظهیرالاسلام در دوره ایلخانی بنا نمود و ۲۰۰ سال بعد بخش‌ هایی به آن اضافه شد. در زمان قاجار فردی به نام آقانقی موتمن الرعایا این حمام را خریداری و بازسازی نموده و به همین جهت است که این حمام به نام هر دو نفر نامیده می‌ شود.این بنا در اردبیل، ابتدای خیابان سعدی، میدان عالی قاپو واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
در ورودی این موزه با رختکن آغاز شده و به حوض سنگی هشت ضلعی با چهار بازو ختم می‌ شود. رواق هشتی شکل، کفش کن، گنبد سربینه، گرمخانه، استخرهای آب گرم و استخر آب سرد از جمله قسمت‌ های این حمام میباشد.تا دوره پهلوی کاربری عادی‌ اش را حفظ کرده بود و پس از این دوران، مدتی از آن استفاده نشد. میراث فرهنگی در سال ۱۳۷۸ این حمام را خریداری و بازسازی کرد و سپس هم موزه مردم شناسی اردبیل را در آن راه انداخت و تعدادی مجسمه مومی ‌در آن ساکن شدند تا شیوه زندگی مردم اردبیل، آداب و رسوم‌ شان، آئین‌ هایشان، پوشش محلی‌ شان و حتی شیوه غذا پختن‌ شان را به گردشگرانی که می‌ آیند و از حمام بازدید می‌ کنند نشان می‌ دهند.در این موزه علاوه بر نمایش ۳۳ نوع مجسمه با پوشش محلی مردم استان اردبیل، آثار و دست نوشته‌های مربوط به هویت تاریخی و فرهنگی این منطقه جمع‌آوری و عرضه شده است.

این بنا در دههٔ ۱۳۸۰ به موزهٔ مردم‌شناسی اردبیل تغییر کاربری داد.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه مردم شناسی اردبیل (موزه) در محله عالی قاپو اردبیل و بلوار سعدی واقع شده است. این مکان یکی از پنج موزه در محله عالی قاپو اردبیل می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مرکز جراحی سرپایی سینا، پیاده راه اسفریس (گذر فرهنگ و هنر اردبیل)، موزه چینی خانه و بازار عالی قاپو اردبیل و همچنین رستوران شاه اسماعیل، هتل حسین، فروشگاه عسل ثریایی، بستنی ممتاز حاج داود و مسجد محله عالی قاپو (دروازه) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد موزه مردم شناسی اردبیل

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    علی اصغر
    دوشنبه 01 خرداد ماه 1402

    ارزش دیدن رو داره

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 08 اسفند ماه 1402

    شهر اردبیل با توجه به تاریخ کهن خود آثار و دیدنی‌های باستانی و تاریخی بسیاری دارد و به همین دلیل موزه‌های متعددی در این شهر بنا شده است. موزه تاریخ طبیعی، مردم‌شناسی، موزه صنایع دستی، موزه مفاخر دینی و موزه مفاخر اردبیل از موزه‌های بی‌نظیر این منطقه به شمار می‌روند. در یکی از حمام‌های تاریخی شهرستان اردبیل به نام حمام آقا نقی، موزه مردم‌شناسی اردبیل واقع شده است که می‌توان انواعی از مجسمه‌ با پوشش محلی مردم اردبیل، آثار و دست‌نوشته‌هایی از تاریخ، فرهنگ و هویت این ناحیه از کشور را مشاهده کرد.

    6
  • avatar
    رضا خاتمی
    پنجشنبه 12 مرداد ماه 1402

    موزه مردم شناسی اردبیل. حمام قدیمی قبل از سلسله صفوی

    2
  • avatar
    بیمه دی
    سه شنبه 29 تیر ماه 1400

    👌👌👌👌 بسیار زیبا

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 24 فروردین ماه 1403

    موزه مردم شناسی اردبیل دو طبقه بالا و پایین که دارای گرما به قدیمی و وسایل قدیمی است

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 22 مرداد ماه 1402

    موزه مردم‌شناسی اردبیل در محل حمام آقانقی یا حمام ظهیرالاسلام برپا شده است که به دوره پیش از صفویه و نیمه دوم قرن هفتم هجری قمری تعلق دارد و از آثار ملی ایران و مکان های دیدنی اردبیل محسوب می‌شود. حمام آقانقی توسط فردی به نام «ظهیرالاسلام» و در دوره‌ حاکمان ایلخانی احداث شد و در طول دو قرن از زمان ساخت، قسمت‌های مختلفی به آن افزوده شدند. این حمام در دوران حکومت قاجاریان توسط «آقانقی موتمن‌الرعایا» خریداری شد و تحت مرمت و بازسازی قرار گرفت. در این موزه می‌توان انواعی از مجسمه‌ با پوشش محلی مردم اردبیل و آثار و دست‌نوشته‌هایی از تاریخ، فرهنگ و هویت این ناحیه از کشور را مشاهده کرد. موزه مردم‌شناسی اردبیل مکانی ایده‌آل برای معرفی فرهنگ، آداب، رسوم، نوع زندگی، لباس و خوراک مردم اردبیل در کنار آیین‌های مخصوص این منطقه است. 

  • avatar
    خضری
    دوشنبه 06 بهمن ماه 1399

    پیشنهاد میشه در سفر به اردبیل از این موزه هن دیدن بشه جالبه و با تاریخ و فرهنگ مردم اردبیل آشنا پیدا میکنید

  • avatar
    تهران
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    موزه مردم شناسی اردبیل، بسیارزیبا، دیدنی وجالب هست که درگذشته حمام بوده والان تبدیل به موزه شده وفرهنگ خوب مردم رونمایان میکنه

  • avatar
    ferial_so
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    موزه مردم شناسی اردبیل موزه نبوده حمامی قدیمی با چند مجسمه واشیا 100سال میباشه، وتنوع خوبی نداشته، اشیا داخل موزه محدود ودارای لوازم قدیمی وراهنما در موزه نمیباشه پیشنهاد من به شما..


سایر موزه‌ها که در محدوده موزه مردم شناسی اردبیل واقع شده‌اند:

  • موزه صنایع‌ دستی اردبیل (حمام شیخ)
    (3.5)
    بلوار آیت الله مروج اردبیلی، گازران
  • موزه صنایع دستی اردبیل
    (5.0)
    شیخ صفی الدین اردبیلی، پیاده‌راه اسفریس، سلیمان شاه
  • موزه باستان شناسی
    (5.0)
    بلوار آیت الله مروج اردبیلی، پیاده‌راه اسفریس، ملاهادی
  • موزه چینی خانه
    (5.0)
    شیخ صفی الدین اردبیلی، پیاده‌راه اسفریس، سلیمان شاه
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط مبین (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ یکشنبه 26 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه مردم شناسی اردبیل اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 26 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه مردم شناسی اردبیل در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه مردم شناسی اردبیل ندارد.
    location استان اردبیل، اردبیل، بلوار سعدی، بین بلوار آیت الله مروج اردبیلی و سعدی 3
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری موزه مردم شناسی اردبیل

    شنبه 08:00 تا 20:00
    یک‌شنبه 08:00 تا 20:00
    دوشنبه 08:00 تا 20:00
    سه‌شنبه 08:00 تا 20:00
    چهارشنبه 08:00 تا 20:00
    پنج‌شنبه 08:00 تا 20:00
    جمعه 08:00 تا 20:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo