info
عکس خانه تاریخی کلبادیعکس خانه تاریخی کلبادیعکس خانه تاریخی کلبادیعکس خانه تاریخی کلبادی
category

خانه تاریخی کلبادی محله آب انبار نو، ساری

مکان تاریخی

درباره‌ی خانه تاریخی کلبادی

خانه منوچهر خان کلبادی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در ساری، چهار راه برق، ساختمان ادارهٔ کل میراث فرهنگی (سابق) واقع شده‌است. این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
عمارت منوچهرخان کلبادی واقع در محلهٔ آب انبار نو حدود یکصد و سی سال قبل بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید.
منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.
سبک معماری این ساختمان از تکایای دورهٔ قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه‌نشین و اتاق‌های دو طرفه است.
شاه‌نشین طبقه دوم از زیباترین اتاق‌های این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه‌های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش می‌باشد.
منبع: ویکی‌پدیا

خانه تاریخی کلبادی (مکان تاریخی) در محله آب انبار نو ساری و خیابان آب انبار واقع شده است. این مکان یکی از شش مکان تاریخی در محله آب انبار نو ساری می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه بازی آیدا، میدان و برج ساعت، خانه تاریخی فاضلی و پاساژ الهیه و همچنین داروخانه مجیدیان، موبایل عمویی، کتابفروشی هدف، فروشگاه ورزشی ورزش و مردم و پاساژ میرنژاد قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد خانه تاریخی کلبادی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    حبیب
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در نزدیکی میدان اصلی واقع شده‌است و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و پیشینه آن یه حدود ۱۲۰ سال پیش بازمی‌گردد. ویژگی‌های اجزای معماری آن همچون اتاق‌ها، حجره‌ها، شاه نشین، گرمابه، اصطبل، حیاط و هنر به‌کاررفته بر روی پنجره‌ها و ارسی‌ها و آراستن آن‌ها با شیشه رنگی در نوع خود بی‌نظیر است. این عمارت در زبان مازندرانی گلباتی نامیده می‌شود.

    7
  • avatar
    رحمت‌آبادی
    دوشنبه 13 اردیبهشت ماه 1400

    خانه تاریخی کلبادی یک مکان تاریخی دردوران قاجار می باشد وبخش اندرونی وبیرونی دارد حتما دیدن کنید

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 29 اسفند ماه 1402

    فضای آرام با آثار تاریخی در مرکز شهر ساری و در نزدیکی بازار شهر. حتما از این مکان تاریخی دیدن کنید.

    6
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    پنجشنبه 06 بهمن ماه 1401

    خانه منوچهر خان کلبادی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در ساری، چهار راه برق، ساختمان ادارهٔ کل میراث فرهنگی (سابق) واقع شده‌است. این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. عمارت منوچهرخان کلبادی واقع در محلهٔ آب انبار نو حدود یکصد و سی سال قبل بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. سبک معماری این ساختمان از تکایای دورهٔ قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه‌نشین و اتاق‌های دو طرفه است. شاه‌نشین طبقه دوم از زیباترین اتاق‌های این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه‌های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش می‌باشد.

    6
  • avatar
    خیابانی
    سه شنبه 07 بهمن ماه 1399

    دسترسیش خوب نیست تابلو نداره که مسیر رو پیدا کنیم

    6
  • avatar
    مکری
    جمعه 10 اردیبهشت ماه 1400

    خانه تاریخی کلبادی جزء زیباترین خانه های قدیمی در شهر ساری مکانی جذااب

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 19 اسفند ماه 1400

    مسیرش سر راسته از هرکی بپرسی مسیر بلده

    5
  • avatar
    Mehdi Maghami
    پنجشنبه 14 اردیبهشت ماه 1402

    برا ی رفتن به موزه با ماشین به علت طرح ترافیک فقط میشه از خ قارن رفت و - قارن هم خیلی شلوغ هست با اسنب و تاکسی به صرفه تر هست موزه هم دوشنبه ها تعطیل است و روز جمعه هم طرح ترافیک نیست و هم خیابان ها خلوت است

    4
  • avatar
    fardi
    شنبه 11 اردیبهشت ماه 1400

    خانه تاریخی کلبادی امکانات خوبی نداشت و در کل زیاد جای جالب و دیدنی نبود

    4
  • avatar
    استقلال 1398
    جمعه 12 آبان ماه 1402

    خانه کلبادی از یادگارهای دوران قاجار در ساری محسوب می‌شود. سبک معماری این خانه الهام گرفته شده از تکایای دوره قاجاریه است. خانه کلبادی شامل دو بخش بیرونی و اندرونی می‌شود و در ساخت آن به‌طور عمده از آجر، چوب و سفال استفاده شده است.

    3
  • avatar
    نشانک
    شنبه 21 اسفند ماه 1400

    مکان فوق‌العاده‌ای است.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 30 مرداد ماه 1401

    حیف این مکان زیبا که براثر بی توجهی داره از بین میره زمانی که ما برای بازدید رفتیم اتاقها کثیف از خاک و محوطه پر از زباله های مختلف بود. کولرها خاموش بودن و گرما اذیت میکرد اگر رسیدگی بشه برای علاقمندان به جاهای تاریخی فوق العاده است

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 21 فروردین ماه 1401

    خوبه قشنگه

    3
  • avatar
    بهنام
    جمعه 10 تیر ماه 1401

    بسیار زیبامی‌باشد و کهن که برای عکس گرفتن عالییییییییییی بود

    3
  • avatar
    علیرضا
    چهارشنبه 01 فروردین ماه 1403

    بسیار زیبا ارزش دیدار داره

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 31 مرداد ماه 1402

    درود از بناهای زیبا، دیدنی و تاریخی شهر ساری است که به عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار گرفته است ضمناً اداره میراث فرهنگی و گردشگری در این مکان دیدنی مستقر می باشد که با حوصله و مهربانی راهنمایی لازم را ارائه میکنند ساختمانی دارای چند قسمت می باشد اندرونی که با دو پله مجزا به حیاط متصل میشود وسط حیاط حوضی فیروزه ای کاشی‌کاری شده با طرح هندسی زیبا و چشم نواز ساختمان اصلی که در دو طبقه مجزا که از طریق پله هایی که بعدا ظاهرا به بنا افزوده شده حیاط را به طبقه دوم متصل می‌کند چند اتاق از طبقه دوم که در دسترس عموم می باشد وسایل ، اشیاء و ظروف باستانی و ظروف و پوشش بومی چند دهه ی اخیر استان ساری مورد بازدید عموم قرار میگیرد چوبهای روسی سقف و درب و پنجره های چوبی سفال بام و... بسیار دیدنی است کف اتاقهای بالا چوبی و با اشکال هندسی زیبا چشم نواز است در طبقه همکف درو پنجره های چوبی که با هنرمندی خاصی طراحی و اجرا شده است چشم هم ببیننده ای را بیخود می‌کند. در پشت ساختمان حمام وزیری قرار دارد که اگر حواستان نباشد و از دیدنش بی‌نصیب بمانید به عظمت معماری پی نخواهید برد. ببنید و لذت ببرید

    2
  • avatar
    مَشدی
    دوشنبه 15 خرداد ماه 1402

    خونه ی تاریخی خوبیست .

    2
  • avatar
    aria
    دوشنبه 01 فروردین ماه 1401

    واقعا عالی هستش

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 26 اردیبهشت ماه 1401

    👍

    2
  • avatar
    mohsen650
    پنجشنبه 23 فروردین ماه 1403

    شاه نشین

    1
  • avatar
    Amin
    دوشنبه 12 تیر ماه 1402

    خانه منوچهر خان کلبادی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در ساری، چهار راه برق، ساختمان ادارهٔ کل میراث فرهنگی (سابق) واقع شده‌است. این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. عمارت منوچهرخان کلبادی واقع در محلهٔ آب انبار نو حدود یکصد و سی سال قبل بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. سبک معماری این ساختمان از تکایای دورهٔ قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه‌نشین و اتاق‌های دو طرفه است. شاه‌نشین طبقه دوم از زیباترین اتاق‌های این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه‌های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش می‌باشد. منبع: ویکی‌پدیا

    1
  • avatar
    Amir
    شنبه 11 تیر ماه 1401

    خیلی قشنگه

    1
  • avatar
    vartan
    شنبه 07 آبان ماه 1401

    عالی

    1
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    یکشنبه 08 مرداد ماه 1402

    خانه منوچهر خان کلبادی که بیشتر با نام کوتاه شده خانه کلبادی شناخته می‌شود، یکی از آثار مربوط به دورۀ قاجار است و از جاهای دیدنی ساری به شمار می‌رود. ۱۳۰ سال پیش، خانه کلبادی به دست سردار جلیل ساخته شد و سپس به فرزند و نوه‌اش رسید، و به همین دلیل اکنون با نام خانه منوچهر خان کلبادی از آن یاد می‌شود. این خانه در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث‌فرهنگی قرار گرفت، و همچنین در سال ۱۳۷۷ هم به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. خانه کلبادی یکی از بهترین نمونه‌های معماری قاجاری است و زیبایی ویژه‌ای دارد. این خانه دارای دو بخش درونی و بیرونی است و بنای اصلی در بخش درونی قرار دارد. بنای اصلی در دو طبقه و یک زیرزمین ساخته شده و هر طبقه هم یک شاه‌نشین دارد. این شاه‌نشین‌ها (به‌ویژه شاه‌نشین طبقه‌ دوم) از زیباترین سازه‌های ساری به حساب می‌آیند و نشانگر شیوۀ هنرهای تزیینی دوران قاجاری است. همچنین جدا از خود ساختمان، یک موزه تاریخی هم در خانه کلبادی قرار دارد که آثار باستانی کهن و شگفت‌انگیزی را در آن به نمایش گذاشته‌اند.

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 21 مرداد ماه 1402

    خانه کلبادی از یادگارهای دوران قاجار در ساری محسوب می‌شود. سبک معماری این خانه الهام گرفته شده از تکایای دوره قاجاریه است. خانه کلبادی شامل دو بخش بیرونی و اندرونی می‌شود و در ساخت آن به‌طور عمده از آجر، چوب و سفال استفاده شده است. بام خانه را نیز به‌طور کامل سفالپوش کرده‌‌‌اند.خانه کلبادی بدون شک یکی از زیباترین ساکنان محله آب‌انبار نو ساری است. این خانه زیبا در تاریخ ۹ آبان سال ۱۳۷۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۲۱۴۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید

  • avatar
    مَشدی
    سه شنبه 05 اردیبهشت ماه 1402

    خیلی جای دیدنی و قشنگی بود و ارزش رفتن و دیدنش را داشت. هرچند که فرد راهنمایی ما ندیدیم و خودمان دنبالش گشتیم اما از حسن تعامل مدیر موزه ممنونیم.

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 11 خرداد ماه 1402

    زیبا

  • avatar
    پارسا نشان
    سه شنبه 15 آذر ماه 1401

    این خانه یکی از آثار ملی کشور به حساب می آید.نمای جذاب و منحصر به فردی دارد.خانه کلبادی با سبک معماری قاجار ساخته شده و با هنرهای تزئینی آن دوران آراسته شده است.در این خانه اشیا تاریخی نیز به نمایش گذاشته شده است.گفته می شود که بنای اولیه ساختمان حدود ۱۳۰ سال پیش و به دستور سردار جلیل از امرای ارتش وقت ساخته شده است. او این خانه را به فرزند بزرگش امیرنصرت اهدا کرده بود ولی پسرش در جوانی دار فانی را وداع گفت و در نهایت این خانه به نوه سردار، منوچهرخان کلبادی رسید. کلبادی در دوره ای نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود و بعد از فوتش این خانه در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.این خانه با مصالحی همچون سفال، سنگ، آجر و چوب ساخته شده و در طراحی آن از سبک معماری تکایای دوران قاجاریه الهام گرفته شده است. این خانه مستطیلی شکل در ۲ طبقه و متشکل از ۲ بخش اندرونی و بیرونی بنا شده و در هر طبقه اش شاه نشینی دارد که تزیینات سنتی آن بسیار دیدنی است. بازسازی و مرمت خانه باعث به وجود آمدن تضادی در نمای طبقه اول و دوم آن شده چون پنجره های یک طبقه از ساختمان را به کلی عوض کرده اند. از همان بدو ورود به کوچه، درب چوبی و بزرگ این خانه توجهتان را جلب می کند. سردر و اطراف این درب نیز دارای تزیینات آجرکاری هستند. از در که عبور کنید به حیاط، حوض خانه و ۲ شیر سنگی می رسید. بنای اصلی نیز روبروی همین حوض قرار دارد و به غیر از ساختمان ۲ طبقه اش دارای سردابه ای در زیرزمین است که در گذشته به عنوان یخچال از آن استفاده می کردند. از وقتی کاربری این خانه به موزه تغییر یافته، اشیا و آثار مربوط به دوران قاجار مثل ظروف مسی، انواع چپق، ظروف برنجی و لباس های قاجاری در طبقه اول آن به نمایش گذاشته شده است. البته بیش تر بازدیدکنندگان به خاطر تزیینات زیبای شاه نشین های خانه کلبادی به این جا می آیند. این بخش از خانه با منبت کاری ها و گچ کاری های ماهرانه خود شما را با هنر معماری دوران قاجار آشنا می کند. پنجره های ارسی و شیشه های رنگی طبقه دوم نیز زیبایی این خانه را دوچندان کرده اند.

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 04 آبان ماه 1401

    زنده باد ساری

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 02 آذر ماه 1401

    خانه کلبادی از یادگارهای دوران قاجار در ساری محسوب می‌شود. سبک معماری این خانه الهام گرفته شده از تکایای دوره قاجاریه است. خانه کلبادی شامل دو بخش بیرونی و اندرونی می‌شود و در ساخت آن به‌طور عمده از آجر، چوب و سفال استفاده شده است. بام خانه را نیز به‌طور کامل سفالپوش کرده‌‌‌اند. یکی از امرای ارتش وقت به نام «سردار جلیل» دستور ساخت این بنا را صادر کرد. وی فرزندی به نام «امیر نصرت شکوه نظام» داشت و به همین دلیل تصمیم گرفت نام خانه را «امیریه» بگذارد. پس از اینکه پسرش با وجود جوانی و سن کم درگذشت، خانه را به فرزند وی یعنی «منوچهر خان» بخشید. منوچهر خان کلبادی مدتی نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود و شخص تاثیرگذاری در ساری محسوب می‌شد. وی سال‌ها این خانه زیبا را تحت مالکیت خود داشت. سال ۱۳۶۲، منوچهر خان کلبادی چشم از جهان فروبست. هشت سال پس از درگذشت وی، در سال ۱۳۷۰، خانه تاریخی کلبادی در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت و از آن تاریخ تاکنون، بنا در اختیار این سازمان است. در سال ۱۳۸۸ خانه کلبادی تبدیل به موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی شد. طبقه اول اتاق اول: آثار چوبی نظیر در و پنجره‌های ارسی، تابلوهای مشبک و معرق و نمونه‌هایی از هنر بومی و سنتی لاک‌تراشی مازندران اتاق دوم: ظروف شیشه‌ای و مسی، جاجیم و گلیم و... اتاق سوم: لباس‌های محلی، زیورآلات و... طبقه دوم اتاق اول: آثار دوران پیش از تاریخ (سفال‌های گوهرتپه، تپه حصار دامغان، تپه اسماعیل آباد تهران و...) اتاق دوم: نمونه‌هایی از جمجمه انسانی از دوران پیش از تاریخ (از تپه دیباج دامغان) اتاق سوم: سفال‌های دوران تاریخی و اسلامی (منطقه ساری و بهشهر) و پلاک مفرغی با شمایلی از شتر دو کوهان (هزاره اول قبل از میلاد، از منطقه لفور) اتاق چهارم: ظروف شیشه‌ای و کاسه‌های مسی از دوره سلجوقیان اتاق پنجم: نمونه‌هایی از کتیبه، کاشی، سفال و تنبوشه سفالی از قرون هشتم و نهم (از فرح آباد ساری و... ) اتاق ششم: آثار مربوط به دوران قاجاریه و پهلوی نظیر رادیو و تلفن، کوبه در، غازان، ساعت، کشکول و... با تشکر از کجارو ۱۴۰۱/۰۸/۰۲

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 04 دی ماه 1401

    خانه ی تاریخی و زیبا که از زمان گذشته باقی مانده و باید ازش محافظت و نگهداری بشه عالی بود و به همه توصبه می کنم👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده خانه تاریخی کلبادی واقع شده‌اند:

  • خانه تاریخی ناظریان
    (5.0)
    قارن، قارن ٧، آب انبار، بین سجاد و نیکبخت
  • خانه تاریخی میرگتی
    (5.0)
    انقلاب اسلامی، انقلاب دوم، آب انبار
  • حمام صادق خان
    (4.3)
    قارن، قارن 16، قلیچ، بین یکم و سوم
  • کاروانسرای حضرت
    (5.0)
    جمهوری اسلامی، بهرام اتر، 13 پیچ
  • خانه سردار جلیل ساروی
    (5.0)
    جمهوری اسلامی، دادگر
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ جمعه 31 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی خانه تاریخی کلبادی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 31 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد خانه تاریخی کلبادی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه خانه تاریخی کلبادی ندارد.
    neshan logo