info
عکس خانه آوانسیانعکس خانه آوانسیان
category

خانه آوانسیان محله استاد سرا، رشت

مکان تاریخی

درباره‌ی خانه آوانسیان

خانه آوانسیان (مکان تاریخی) در محله استاد سرا رشت و خیابان استادسرا واقع شده است. این مکان یکی از پنج مکان تاریخی در محله استاد سرا رشت می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند پیاده راه فرهنگی رشت و بازار بزرگ رشت و همچنین میدان شهرداری رشت، ساختمان تاریخی شهرداری رشت، هتل رستوران اردیبهشت، انتشارات بین المللی جنگل جاودانه و تندیس میرزا کوچک خان قرار گرفته است.



نظرات کاربران در مورد خانه آوانسیان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربEsmailر نشان
    سه شنبه 16 فروردین ماه 1401

    باز از یه استانی میاید چون خوتون اطلاعاتی ندارید نگید رشتیا نمیدونستن واقعا متاسفم برای این افراد . خانه آوانسیان در خ سعدی در ضلع شرقی مجتمع فرهنگی خاتم الانبیا تو رشت واقع شده خانه آوانسیان در سال 1895میلادی ( ناصرالدین شاه قاجار) توسط خاندان آواديس هوردانانیان ساخته شده در سال 1905میلادی به تملک آوانِس آوانسیان دراومد که سال ها در تملک اون خاندان بود . بنا دارای دو بخش غربی و شرقی بخش غربی دارای ۳ خواب با ارتباط مستقیم به ایوان نورگیری از سمت جنوبش هستش و سمت شرقی دارای ۳ خواب هستش و قرارررررر کی مشخص نیس بازسازی بشه در بخش غربی شاه نشین و دو اتاق در طرفین قرار داره ارسی که شاخص ترین عنصرِ شاه نشین به شمار می رفت از گره درودگری تشکیل شده است. این پنجره ها کف تا انتهای سقف هستش و فضای مفرحی تو اتاق ها ایجاد کرده اطلاعات بیشتر موجوده امیدوارم میراث فرهنگی محترم هر چه زود تر بازسازی شروع کنه

    12
  • avatar
    kamkar
    چهارشنبه 25 فروردین ماه 1400

    یکی از زیباترین آثار تاریخی شهر رشت که متاسفانه درحال تخریب هست و خود رشتیا هم خیلی اطلاعی از مکانش نداشتن

    7
  • avatar
    پارسا نشان
    پنجشنبه 15 دی ماه 1401

    خانه «خانه آوانسیان» دربخش مرکزی رشت درضلع غربی مجتمع خاتم الانبیاء رشت واقع شده و قدمت آن به بیش از ۱۰۰ سال و به اواخر دوره قاجار (۱۲۷۴ه.ش ـ ۱۸۹۵ م) بر می گردد. این بنا توسط آوادیس واردانیان که تاجر پیله ابریشم از ارامنه‌ی ساکن در محله‌ی استادسرا بود، در سال ۱۸۹۵ میلادی در این محوطه احداث شد و با توجه به پیشه‌ی مالک که تهیه پیله ابریشم بود طراحی و طبقه هم کف این بنا در حکم کارگاهی برای تولید ابریشم ساخته شد. بعد ازمرگ آوادیس واردانیان این بنا توسط آوانسیان خریداری شد. پس از فوت مالک، بنا توسط ورّاث به آرتوش آوانسیان رسید و وی این بنا را به وزارت ارشاد فروخت. در زمستان سال ۱۳۸۳به علت ریزش برف از سقف مجتمع خاتم انبیا به روی سقف این بنا، به آن آسیب رسیده و اداره ارشاد، تصمیم به تخریب بنا و احداث پارکینگ درآن را گرفت که این موضوع با پیگیری های مردم، منتفی شد. این خانه در تاریخ ۲۶/۱۲/۱۳۸۶ به شماره ۲۲۲۳۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده و سقف بنا توسط اداره کل سازمان میراث فرهنگی استان، بازسازی گردید. گفتنی است خانه‌ی تاریخی آوانسیان، حمام تاریخی حاجی، عمارت تاریخی بلدیه، هتل ایران، بازارطاقی بزرگ و کوچک رشت و خانه تاریخی مفخم السلطنه(خانه فرهنگ) از جمله ابنیه‌ی تاریخی شهر رشت هستند. پیش ازاین نیز خانه‎‌ی مادری «هوشنگ ابتهاج ملقب به سایه» در رشت که قرار بود از سوی شهرداری رشت خریداری و به «بنیاد شعر و غزل سایه» تبدیل شود، علیرغم قول مالک در حفظ وعدم تخریب آن ، پس ازدوسال کش و قوس بین شهرداری و میراث فرهنگی استان در فروردین ۹۸ تخریب شد.

    5
  • avatar
    بهرام
    جمعه 05 آذر ماه 1400

    متاسفانه میراث فرهنگی هیچ توجهی نمیکنه

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 28 فروردین ماه 1402

    مکان بسیار زیباییه تونستین برین حتما. یاد و خاطره جناب آوانسیان گرامی

    3
  • avatar
    تانیش
    چهارشنبه 11 آبان ماه 1401

    اول بازدید ندارد دوم خرابه است سوم داخل پارکینگ وزارت ارشاد است چهارم کسی برای جوابگویی نیست. پنجم ورود حفاظت شده تابلو زدند.

    2
  • avatar
    saamourayi
    شنبه 31 اردیبهشت ماه 1401

    عالی و زیبا

    2
  • avatar
    آرین
    جمعه 13 مرداد ماه 1402

    از خانه های مهم شهر رشت است که در حال نابود شدن تدریجی است و چیز زیادی از آن باقی نمانده است. محدوده حیاط این خانه هم اکنون پارکینگ وزارت فرهنگ و ارشاد است و به دلیل بی کفایتی مسئولین نا لایق و بی فکر شهر رشت از این خانه هیچ استفاده گردشگری نمی شود و برای خودشان از آن استفاده می کنند.

    1
  • avatar
    Mohammad-Taha
    یکشنبه 06 شهریور ماه 1401

    عالیه اینجا

    1
  • avatar
    لیورپولی!!!
    یکشنبه 29 خرداد ماه 1401

    بسیار زیبا

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده خانه آوانسیان واقع شده‌اند:

  • خانه صنایع دستی
    (4.0)
    شریعتی، نشاط
  • خانه تاریخی قدیری
    (3.0)
    آیت الله طالقانی، احتساب
  • خانه ترابی
    (3.8)
    امام خمینی، بحر العلوم
  • گرمابه حاج آقا بزرگ
    (3.5)
    امام خمینی، مهربان، بین گذر حاج آقا بزرگ و فرامرز
  • ساختمان قدیمی هتل ایران
    (1.9)
    آیت الله طالقانی، استادسرا، انقلاب، فرصت
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط آرمین (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ یکشنبه 28 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی خانه آوانسیان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 28 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد خانه آوانسیان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه خانه آوانسیان ندارد.
    neshan logo