مسجد جامع تربت حیدریه (مسجد) در تربت حیدریه و میدان امام خمینی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی تربت حیدریه و بازار شیر چهار سوق و همچنین عارف کامپیوتر، مرکز نرم افزاری عصر اطلاعات، طلاسازی غلامپور، پوشاک خاطره و گالری ظروف مس و برنج آماتیس قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد.
آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط FeReDi89 (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ شنبه 03 شهریور ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع تربت حیدریه اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
یکی از آثار بسیار دیدنی تربت حیدریه که همه ساله افراد بسیاری برای دیدن آن به این شهرستان سفر میکنند، مسجد جامع قدیم این شهر است که ایوان آن از دور جلب نظر میکند. این مسجد در داخل شهر تربت حيدريه (مركز شهرستان تربت حيدريه)، قرار گرفته و در حاشيه ميدان مركزی شهر(ميدان امام خميني)، واقع شده است. اين مسجد كه بزرگ ترين مسجد شهر است مناره هايش از دور نمايان بوده. در كتاب جغرافياي تاريخي ولايت زاوه آمده است، «مسجد جامع جديد بناي قديمي ديگر تربت است كه در میدان مركزي شهر واقع شده، گفته ميشود مرحوم حاجي ابوالقاسم هراتی بانی مدرسة هراتی، بقاياي مسجدی كهنه و قديمی تري را در هم كوبيده و جامع فعلي را خود به هزينه شخصي برآورده است و اگر چنين باشد بناي مسجد و مدرسه هر دو به آخرين سالهاي حكومت احمد شاه قاجار و به سالهاي پيش از زلزله معروف تربت بر ميگردد» خانلرخان در سفرنامه خود بارها به مسجد جامعی وسيع اشاره كرده است كه بايد همين مسجد باشد. زيرا كه در زمان او (۱۲۹۴)، مسجد جامع قديمی شهر مانند مزار قطبالدین حیدر در خارج شهر قرار داشته است. به هر حال مسجد كنونی بنايی است آجری كه در ضلع شمالی و شرقی آن جز رديفی از غرفههای تابستانی چيزب ديده نمی شود. بيوتات و شبستانهاي مسجد در كناره غربی آن ساخته شده بود كه اخيراً اين قسمت از مسجد را هم به نيت توسعه خراب كردهاند و اگر مسجد را شكوه و شوكتی بوده مديون ايوان بلندی است كه از جبهه جنوبی صحن سر بر آورده. دو گلدسته بلند نيز در طرفين ايوان قرار دارد. بنای ايوان و گلدستهها تماماً با آجر شكل گرفته، جز اين كه يكي دو نوار كاشی قسمت هایی از آن را زينت داده و در بقيه سطح نما، نامهای پنج تن علیهم السلام است كه به صورت معقلی زينت بخش اندام ايوان و پيكره گلدسته ها است
2مسجد بزرگ و خوبیه امکانات عالی روبه روی کیوسک پلیس
محل مناسب و نوستالژیک
مسجد جامع تربت حیدریه مسجدی خوب و با معماری زیبا و امکانات رفاهی کافی است