info
عکس موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان)
category

موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) کرمان

موزه

درباره‌ی موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان)

ضرابخانه گنجعلی خان در قسمت شمالی میدان گنجعلی خان داخل بازار مسگری شمالی و درست رو به روی حمام گنجعلی خان قرار گرفته و از سال ۱۳۷۰ به عنوان یکی از معتبرترین موزه‌های سکه ایران فعالیت می‌کند.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) (موزه) در کرمان و خیابان بازار مسگرها واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند کاروانسرای گنجعلی خان، اکونو موزه بانو حیاتی و بازار کرمان و همچنین حمام گنجعلیخان، مسجد گنجعلی خان، بازار بزرگ کرمان (بازار گنجعلی خان)، بازار مسگرهای کرمان و پارکینگ بازار ارگ قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    مسافر
    شنبه 12 فروردین ماه 1402

    در این مکان، پس از ذوب فلزات، آن‌ها را در قالب‌های مخصوص می‌ریختند تا نقش مد نظرشان روی سکه حک شود. البته در موارد بسیار زیادی نیز از قالب استفاده نمی‌شد و تنها با استفاده از پتک و چکش‌های مخصوص، عمل ضرب سکه را انجام می‌دادند. در بخشی از این موزه، مجسمه استاد و شاگردی قرار دارد که در حال ضرب سکه به همین روش قدیمی هستند. این روش سنتی تا دوره حکومت ناصرالدین شاه ادامه داشت؛ در سال ۱۰۰۵ هجری قمری، گنجعلی خان از سوی شاه عباس صفوی به‌عنوان حاکم کرمان منصوب شد. او از همان آغاز کار خود، شروع به توسعه عمرانی شهر کرمان کرد و به معماری به نام محمد سلطانی یزدی دستور ساخت میدانی بزرگ را داد که در پیرامون آن، بناهای مختلفی برپا شوند. یکی از بناهای پیرامون این میدان که امروزه به‌عنوان میدان گنجعلی خان شناخته می‌شود، ضرابخانه گنجعلی خان است. گنجعلی خان تا سال ۱۰۳۴ هجری قمری حاکم کرمان بود و باور بر این است که ضرابخانه در اواخر دوره حکومت او ساخته شده استسن این بنا بیش از ۴۰۰ سال است و در اثر گذر زمان، دچار فرسودگی شده است؛ همین موضوع نیز سبب شد تا در سال ۱۳۵۰ شمسی اقدامی برای تعمیر و ترمیم این بنا صورت بگیرد. به هنگام ترمیم این بنای تاریخی،‌ تعدادی سکه مسی و قطعاتی مرتبط با ضرب سکه کشف شد؛ این اکتشاف، کاربرد این بنا به‌عنوان یک ضرابخانه از دوره صفوی را تایید کرد. از سال ۱۳۵۰ تا سال ۱۳۷۰ شمسی از ضرابخانه گنجعلی خان به‌عنوان نمایشگاه محصولات فرهنگی استفاده می‌شد. در سال ۱۳۷۰ و هم‌زمان با مراسم بزرگداشت خواجوی کرمانی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان اعلام کرد که از این به بعد ضرابخانه گنجعلی خان به‌عنوان موزه سکه به فعالیت خود ادامه خواهد داد. امروزه، موزه سکه کرمان یا ضرابخانه گنجعلی خان، از جمله موزه‌های معتبر سکه ایران به شمار می‌رود

    2
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 14 خرداد ماه 1402

    گنجعلی خان، در دوره صفوی، حاکم کرمان بود؛ علاقه‌مندی او به گسترش شهر کرمان و آبادانی این سرزمین، سبب شد تا بناهای متعددی در آن دوران ساخته شوند؛ برخی از این بناها از جمله ضرابخانه گنجعلی خان تا به امروز پابرجا باقی مانده‌اند. ضرابخانه گنجعلی خان بخشی از مجموعه گنجعلی خان محسوب می‌شود و از جمله جاهای دیدنی کرمان به شمار می‌رود. این ضرابخانه، در دوره صفویه، محل ضرب سکه بود و تا سال‌ها نیز همین کاربرد را داشت؛ امروزه، ضرابخانه گنجعلی خان تبدیل به موزه سکه شده است که از جمله معتبرترین موزه‌های سکه ایران به شمار می‌رود.در قسمت شمالی میدان گنجعلی خان و در داخل بازار مسگری شمالی و دقیقا رو‌به‌روی حمام گنجعلی خان، می‌توان ضرابخانه گنجعلی خان را مشاهده کرد. ضرابخانه گنجعلی خان از گنبد بلند آن قابل تشخیص است. با توجه به ارزش تاریخی آن، ضرابخانه گنجعلی خان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

  • avatar
    دکتر مجید حیدری
    چهارشنبه 04 خرداد ماه 1401

    ضرابخانه گنجعلی خان که به موزه ضرابخانه یا موزه سکه کرمان نیز شناخته می‌شود، همان طور که پیش‌تر نیز گفته شد، در بخش شمالی-جنوبی بازار مسگری و رو به روی حمام گنجعلی خان قرار دارد. بنای ضرابخانه به صورت چهارگوش است که شامل یک گنبد بزرگ و چهار طاق کوچک در اطراف آن می‌شود.  بر فراز گنبد اصلی آن، یک عمارت کلاه فرنگی قرار دارد که معماری منحصر به فرد این عمارت، موزه ضرابخانه را به یک بنای نورگیر تبدیل کرده است. هم‌اکنون بیش از 500سکه گوناگون از دوران مختلف تاریخی ایران، از دوره اشکانیان و ساسانیان گرفته تا دوران قاجار و پهلوی، در این موزه به نمایش گذاشته شده که هم به صورت سنتی و به کمک چکش و پتک و هم به صورت مدرن ضرب شده‌اند. همچنین مجسمه‌های مومی شما را نحوه ضرب سکه در دوره های مختلف بیشتر آشنا می‌کند.

  • avatar
    mori
    شنبه 08 خرداد ماه 1400

    مکان خوبی برای علاقمندان به تاریخ سکه ها از جاهای مختلف اینجا جمع شده اند

  • avatar
    esmaeil
    دوشنبه 16 فروردین ماه 1400

    موزه سکه مکانی تاریخی و دیدنی ولی نیاز به رسیدگی بیشتری دارد

  • avatar
    shahinnn
    سه شنبه 07 بهمن ماه 1399

    موزه ی جذابیه دسترسی بهش هم اسونه و راحت پیدا میشه


سایر موزه‌ها که در محدوده موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) واقع شده‌اند:

  • موزه شهید باهنر
    (5.0)
    بلوار شهید باهنر (ناصریه)، خیابان شهید ایرانمنش، ایرانمنش5
  • کاروانسرای وکیل
    (5.0)
    خیابان امام خمینی، امام خمینی 19
  • موزه مطبوعات
    (4.7)
    خیابان شریعتی، سردار، بین بازار ظهیرالدوله و شریعتی 22
  • حمام موزه سیم و زر کرمان
    (5.0)
    خیابان امام خمینی، بازار میدان قلعه
  • موزه نظامی ذوالفقاری
    (4.0)
    پل باغ ملی، خیابان شهید قرنی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط saleh.865 (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) ندارد.
    location استان کرمان، کرمان، خیابان امام خمینی، بازار مسگرها
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان)

    شنبه 09:00 تا 18:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 18:00
    دوشنبه 09:00 تا 18:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 18:00
    چهارشنبه 09:00 تا 18:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 18:00
    جمعه 09:00 تا 18:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo