مکان تاریخی - بهزودی باز میشود : ۹ تا ۲۰:۳۰
ساعت کاری: بهزودی باز میشود - ۹ تا ۲۰:۳۰
حمام تاریخی نسبتا زیباییه و در دوره ی ضفویه بناشده، الان تبدیل به موزه ی مردم شناسی شده ، به علاقه مندان پیشنهاد میشه ، چندین مجسمه ی مومی داره و بخش هایی از سقف سالمه
حمام گنجعلیخان یکی از آثار باستانی های ایران است که جدیدا بازسازی شده وآدم به حال هوای مردم دوران قدیم میبرد
یکی از بناهای تاریخی زیبا حمامی که در بازار قدیمی تهران وجود دارد عالی و دوس داشتنی ورودی نفری 4 تومن
در بازار قدیم کرمان.. اشتباه نوشته اید تهران
برای یه بار رفتن خوبه ولی الان بخاطر کرونا و بیماری متاسفانه بسته است و پیشنهاد نمیشه برید
حمام زنانه گنجعلیخان،مکانی کوچک که موزه مردم شناسی است همراه با معماری زیبا ودیدنی
حمام زنانه گنجعلیخان مکانی دیدنی و تاریخی که بازسازی شده مثل بقیه آثار باستانی ایران خوب نگهداری نشده
دیدنش خالی از لطف نیست هزینه ی ورودیش هم کمه
محیط زیبایی است و امکانات کمی دارد و نیاز به توجه و رسیدگی دارد
خیلی جالب بود کاش الان هم همچین حمومی بود میرفتیم
حمام گنجعلی خان درست مقابل عمارت ضرابخانه قرار دارد. اولین و البته شاخصترین مشخصه این مکان دیدنی کرمان، سردر این بناست؛ آجرهای ساده آبی رنگ سردر حمام با سنگهای مرمر، نقاشیها، گچ بریها، مقرنس کاریها و خطاطیهای نستعلیق هنرمندانه تزیین شده است.پس از عبور از سردر وارد راهرویی میشوید که به طوری طراحی شده که مانع از دید به فضای داخلی حمام میشود و دیوارهای آن نقش پرندگان دریایی دارد سپس وارد هشتی میشوید و پس از آن فضای اصلی حمام قرار دارد که سقف بلند و پرکار، صدای آبی که از فوارهها به گوش میرسد و کاشی کاریهای پرنقش و نگار آن اولین مواردی است که توجه شما را به خود معطوف میکنند. دور تا دور رختکن را اتاقکهایی پر کرده است که در هر کدام نیز فوارهای وجود دارد.
حَمّام گَنْجْعَلیخان یکی از بناهای مجموعه گنجعلی خان در شهر کرمان است که در سال ۱۰۲۰ ه ق (۱۶۱۱ میلادی) ساخته شده است. گنجعلی بیک ملقب به گنجعلیخان از حاکمان کرمان در زمان شاه عباس بود که کارهای عمرانی مهمی در کرمان انجام دادهاست. او برای اینکه در وسط شهر تفرجگاههای عمومی وجود داشته باشد، ابتدا یک میدان بزرگ ایجاد کرد. این میدان که بیش از صد متر طول و پنجاه متر عرض دارد از چهار طرف با بناهای اختصاصی شامل مدرسه، مسجد، بازار و حمام (۱۰۲۰ ه. ق)، چهارسوق، آبانبار و ضرابخانه محصور شده و یک مجموعه عالی از آثار عمرانی عصر صفوی است. معمار آن استاد سلطان محمد معمار یزدی میباشد. آجرهای ساده و نیلی، حاشیهای از سنگ مرمر، نقاشیهای سردر، مقرنس بندی، نمای بیرونی سردر حمام را تشکیل میدهند. بر سردر حمام، که بخشی از نقاشیهای عهد صفوی آن به تازگی مرمت شده، کتیبه شعری به خط نستعلیق بر سنگ مرمر حک شده که مصرع آخر آن، سال اتمام بنا را با تبدیل به حروف ابجد نشان میدهد: «کسی نداده نشان در جهان چنین حمام» (سال ۱۰۲۰ ه. ق) تزیینات گچبری و نقاشیهای سردر حمام به دو بخش تقسیم میشود: بخش بالایی مقرنس مربوط به دوره صفویه و دارای تزیینات گل و بوته و گچ بری زیبا که در سال ۱۳۷۴ توسط اداره میراث فرهنگی استان کرمان مرمت شده است و بخش پایین مربوط به دوره قاجاریه است که بر روی تزیینات دوره صفویه سر در حمام کشیده شده است. از جمله موضوعات این نقاشیها که به شکلی ساده و بدون رعایت اصول نقاشی، پهلو به پهلوی هم کشیده شدهاند میتوان به تصاویر بهرام گور، خسرو و شیرین، شاهان در حال شکار، کاروان شتر و حیوانات درنده اشاره کرد. در قسمت پایین، زیر نقاشیها دور تا دور کتیبه ای از مرمر سبز رنگ دیده میشود که با خط نستعلیق، اشعاری بر آن کنده شده است و تاریخ آن را ۱۰۲۰ ه. ق (۱۶۱۱ م) نشان میدهد. نقاشیهای سردر حمام آسیبهای مختلفی دیده که در سالهای اخیر مرمت شده و در بعضی جاها با رنگ گواش رنگ آمیزی شده است.
مجموعه گنجعلی خان در مرکز شهر کرمان و نزدیک به بازار بزرگ قرار دارد و شامل میدان، حمام گنجعلی خان (موزه مردم شناسی) در ضلع جنوبی، ضرابخانه گنجعلی خان در ضلع شمالی، کاروانسرا و مدرسه گنجعلی خان در ضلع شرقی، آب انبار در ضلع غربی و بازار گنجعلی خان در سه سمت میدان میشود. مجموعه گنجعلی خان به سبک اصفهانی در عصر صفوی به دستور گنجعلی خان، یکی از حاکمان کرمان در زمان شاه عباس ساخته شده است.
بنای تاریخی قشنگی بود، ورودی هم ۲۵ هزار تومان بود.
ممنون که از کرمان زیبا دیدن میکنید وزیبا به تصویر میکشید
معماریش عالیه
حمام گنجعلی خان مجموعه گنجعلی خان (شامل مدرسه، مسجد گنجعلی خان، بازار و حمام، چهارسوق، آبانبار و ضرابخانه) در دوره صفوی و به دستور گنجعلی خان، حاکم وقت کرمان ساخته شد. حمام این مجموعه با معماری سنتی و اصیل ایرانی و تزییناتی نظیر حجاریهای منقوش، کاشیهای معرق، هفترنگ و خشتی با تصویر انسانی و کاربندیهای چشمنواز یکی از زیباترین حمامهای تاریخی ایران است؛ حمامی که آب آن از قنات تامین میشده و بنایی ضدزلزله به شمار میآمده است. حمام گنجعلی خان ۲۶ متر طول، ۳۰ متر عرض و حدود ۱,۳۰۰ متر مربع زیربنا دارد. ورودی و سردر (مزین به آجرهای ساده و نیلی، حاشیهای از سنگ مرمر، نقاشیها و مقرنسبندی)، دالان و هشتی، درگاهی منقوش با حجاری پرندگان، رختکن و میان در، فضای واسطه، گرمخانه و خزینه از بخشهای مختلف حمام هستند. حمام گنجعلی خان تا سال ۱۳۱۶ هجری شمسی بهعنوان حمام استفاده میشد؛ این بنا در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی مورد مرمت قرار گرفت و به موزه مردمشناسی تبدیل شد؛ موزهای با مجسمههای مومی از اقشار مختلف جامعه و وسایل مختلف و مورد نیاز استحمام از جمله سدر، تاس، حنا، شانههای قدیمی، لنگ، سنگ پا و آینههای گوناگون که شما را با فرهنگ آن منطقه آشنا میکند.
نوادگان گنجعلیخان حاکم کرمان هنوز در این شهر زندگی میکنند. و فامیلی آنها گنجعلیخانی حاکمی است. البته فامیلی "گنجعلیخانی " در این شهر زیاد است اما از نوادگان حاکم دوره صفوی نیستند.
خیلی زیباس
واقعا معماری ایرانی به تمام معنا است.
حمام گنجعلی خان درست مقابل عمارت ضرابخانه قرار دارد. اولین و البته شاخصترین مشخصه این مکان دیدنی کرمان، سردر این بناست؛ آجرهای ساده آبی رنگ سردر حمام با سنگهای مرمر، نقاشیها، گچ بریها، مقرنس کاریها و خطاطیهای نستعلیق هنرمندانه تزیین شده است. پس از عبور از سردر وارد راهرویی میشوید که به طوری طراحی شده که مانع از دید به فضای داخلی حمام میشود و دیوارهای آن نقش پرندگان دریایی دارد سپس وارد هشتی میشوید و پس از آن فضای اصلی حمام قرار دارد که سقف بلند و پرکار، صدای آبی که از فوارهها به گوش میرسد و کاشی کاریهای پرنقش و نگار آن اولین مواردی است که توجه شما را به خود معطوف میکنند. دور تا دور رختکن را اتاقکهایی پر کرده است که در هر کدام نیز فوارهای وجود دارد.
حمام گنجعلی خان درست مقابل عمارت ضرابخانه قرار دارد. اولین و البته شاخصترین مشخصه این مکان دیدنی کرمان، سردر این بناست؛ آجرهای ساده آبی رنگ سردر حمام با سنگهای مرمر، نقاشیها، گچ بریها، مقرنس کاریها و خطاطیهای نستعلیق هنرمندانه تزیین شده است. پس از عبور از سردر وارد راهرویی میشوید که به طوری طراحی شده که مانع از دید به فضای داخلی حمام میشود و دیوارهای آن نقش پرندگان دریایی دارد سپس وارد هشتی میشوید و پس از آن فضای اصلی حمام قرار دارد که سقف بلند و پرکار، صدای آبی که از فوارهها به گوش میرسد و کاشی کاریهای پرنقش و نگار آن اولین مواردی است که توجه شما را به خود معطوف میکنند. دور تا دور رختکن را اتاقکهایی پر کرده است که در هر کدام نیز فوارهای وجود دارد.
حمام گنجعلی خان یکی از آثار زیبای دوران شاه عباس صفوی میباشد
حمام گنجعلی خان (مکان تاریخی) در کرمان و خیابان بازار گنجعلیخان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حمام وکیل کرمان، اکونو موزه بانو حیاتی و بازار کرمان و همچنین بازار بزرگ کرمان (بازار گنجعلی خان)، پارکینگ بازار ارگ، بازار ارگ کرمان، موزه سکه (ضرابخانه گنجعلی خان) و مسجد گنجعلی خان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.