لیست مکان‌های تاریخی کرمان

اطلاعات کامل مکان‌های تاریخی کرمان را در نقشه نشان ببینید

تعداد مکان‌های تاریخی در کرمان بسیار زیاد است. اطلاعات و آدرس دقیق هر مکان تاریخی این شهر را می‌توانید در مسیریاب نشان به طور کامل ببینید. همچنین کاربران نشان با درج نظر و ثبت امتیاز برای هر مکان تاریخی در کرمان، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار می‌دهند.

پربازدیدترین مکان تاریخی کرمان در نقشه نشان

در ادامه می‌توانید پربازدیدترین مکان‌های تاریخی در کرمان را مشاهده کنید. کاربران در اپلیکیشن نشان، با توجه به تجربه و نظرات خود درباره هر مکان تاریخی، به آن امتیاز می‌دهند. این مکان‌های تاریخی، پربازدیدترین مکان‌های تاریخی کرمان در نقشه نشان هستند:

عکس قلعه دختر کرمان

قلعه دختر کرمان

score 5
5 رای
عکس میدان گنجعلیخان

میدان گنجعلیخان

score 5
157 رای
عکس حمام زنانه گنجعلیخان

حمام زنانه گنجعلیخان

score 5
382 رای
عکس کاروانسرای وکیل

کاروانسرای وکیل

score 5
49 رای
عکس بازار تاریخی قلعه

بازار تاریخی قلعه

score 4.9
7 رای
عکس چهار سوق گنجعلی ‌خان

چهار سوق گنجعلی ‌خان

score 4.9
27 رای
عکس حمام ابراهیم خان ظهیر الدوله

حمام ابراهیم خان ظهیر الدوله

score 4.8
9 رای
عکس سردر تاریخی بیمارستان نوریه

سردر تاریخی بیمارستان نوریه

score 4.7
7 رای
عکس کاروانسرای چهارسوق

کاروانسرای چهارسوق

score 4.7
7 رای
عکس خانه خوشرو

خانه خوشرو

score 4.7
10 رای
عکس سرای گلشن

سرای گلشن

score 4.6
11 رای
عکس دژ بلاش اشکانی

دژ بلاش اشکانی

score 4.6
8 رای

آخرین نظرات درباره مکان‌های تاریخی کرمان

در ادامه، آخرین نظراتی که کاربران برای مکان‌های تاریخی کرمان ثبت کرده‌اند را می‌توانید بخوانید. شما نیز می‌توانید به مکان‌های تاریخی کرمان امتیاز داده و نظر خود را درباره آن‌ها ثبت کنید، تا سایر کاربران بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند.

user avatar user badge

مرتضی

شهریار سطح ۶

عکس باغ تاریخی بیرم آباد

همیشه بسته است هیچ وقت باز نیست که بشه داخلشو تماشا کرد

باغ تاریخی بیرم آباد

3.8
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۱

عکس تخت درگاه قلی بیگ

در جنوب شرقی شهر کرمان و جنوب کوه قلعه دختر عمارتی قرار دارد که آن را با نام تخت درگاه قلی بیگ می شناسند. این بنا آرامگاهی است که در آن یکی از نوادگاه بیرام بیگ به نام قلی بیگ است که رییس ایل افشار بود و از امرای دوران صفویه نیز بوده است. تخت دریا قلی بیگ نزدیک به گنبد جبلیه، قلعه دختر و قلعه اردشیر است. این بنا همچنین در نزدیکی بزرگترین جنگل دست کاشت ایران قرار دارد. نزدیکی این بناها به یکدیگر باعث شده است که کار بازدید از آن ها برای گردشگران راحت تر شود. خوشبختانه عمارت تخت درگاه قلی بیگ کرمان در طی این سال ها توانسته از بلایای طبیعی و حمله قوم های مختلف در امان بماند. اطلاعات زیادی از زمان حکومت امیر افشاری در دست نیست و تنها اطلاعاتی که از او در دسترس است این است که در سال ۱۱۰۸ هجری قمری از دنیا رفته است. روی مزار قلی بیگ سنگی از جنس مرمر قرار  دارد و در کنار او بزرگان دیگری از ایل افشار به نام های مجدالاسلام، محمود دبستانی و دختر پرویز دبستانی دفن شده اند. در سال ۱۳۷۹ این بنا به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد.

تخت درگاه قلی بیگ

4
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۸

عکس قلعه اردشیر

سلام،، قلعه اردشیر کرمان یکی از قلعه های باستانی شهر کرمان است. در کتاب کارنامه اردشیر و همچنین در کتاب شاهنامه‌ فردوسی درباره ی آن اینچنین آمده است ،هفتواد که از افراد صاحب قدرت کرمان بود پس از شکست حاکم محلی، بر بلندی کوهی در نزدیکی شهر دژی عظیم ساخت، که به دژ هفتواد شهرت یافت. "یکی دژ بکرد از بر تیغ کوه. شد آن شهر با او همه همگروه "لازم بذکر است که این بنای تاریخی ارزشمند در فروردبن ماه سال ۱۳۴۵ و با شماره۵۲۴ به ثبت رسیده است، قلعه اردشیر کرمان همچنین دارای معماری شگفت‌انگیز و خاصی است. قسمت‌های زیادی از قلعه در حال حاضر از بین رفته‌است. دیوارهای قلعه ضخامت بسیاری دارد و مصالح به کار رفته در آنها خشت خام است. ابعاد خشت‌های به کار رفته در قلعه اردشیر از خشت‌های معمولی بیشتر است. قطر دیوارهای قلعه در پایه آن به حدود ۶ متر می‌رسد. ساختمان‌های ساخته شده در قلعه، به دو بخش تقسیم می‌شوند. قسمتی از ساختمان قلعه بر روی تپه در جنوب شرقی ساخته شده‌اند که همان بخش ساختمانی قلعه کوه را تشکیل می‌دهند. ارتفاع قلعه اردشیر در حدود ۱۵۰ متر بالاتر از شهر کرمان است. درون قلعه اردشیر قطعاتی از کاشی به دست آمده‌است. بر روی این کاشی‌ها تصاویری با مضامین بزمی، وجود دارد. از این جهت کسانی مثل ساکس بر اساس تصاویر، تشخیص داده‌اند که وجود هنرهای ظریف در تزیین برخی جاهای قلعه، نشان می‌دهد که قلعه اردشیر علاوه بر کارکرد نظامی، در برخی ساختمان‌ها جنبه‌های بزمی نیز داشته‌است. در قسمت جنوبی قلعه اردشیر صخره‌ای بلند با ارتفاع زیاد دیده می‌شود. برای رسیدن به قلعه اردشیر از اواسط این صخره بلند، پله‌هایی تراشیده شده که تعداد آنها را ساکس ۱۳۴ پله تشخیص داده‌است. صاحب نظرانی مثل ساکس این محل را نقاره‌خانه قلعه تشخیص داده‌اند.

قلعه اردشیر

4.2
user avatar user badge

AMIN

شهریار سطح ۹

عکس مقبره شیخ داوود

✴️این بقعه شامل ایوان، پنجره مشبّک سنگى و سنگ قبر است. اصل بنا به شکل مربّع مستطیل و به ابعاد 4×7 متر مى‏باشدکه پس از درِ ورودى، در ابتداى آن صورت سنگ قبر قدیمى است که چهار طرف آن، چهار دسته کلّه قندى قرار دارد. درِ بقعه از جانب مغرب باز مى‏شود. ✴️بر جانب شمالِ سنگِ قبر کتیبه‏اى به این مضمون نوشته شده است. «توفّى المولى شیخ الاسلام الاعظم قدوة المفسرین سلطان المحدّثین الشیخ الصمدانى قطب اللَّه والدین داوود قدس اللَّه روحه العزیز محرم الحرام سنة اربع و تسعین و سبعمائة الهجریه (794 هـ . ق)» ✴️محرابى کرمانى در چندین جا از کتاب خود نام شیخ داوود را ذکر مى‏نماید، نخست در آن جا که از مدفن شیخ ابوغالب صیقلى در محلّه مردگانِ کرمان یاد مى‏کند و مى‏نویسد: «قبر وى قریب مزار منیر حضرت شیخ داوود است، در مقابل خانه سیّد محمّد عرب». هم چنین مى‏نویسد که شیخ داوود، مرشد بابا نقیب مجرّد و یار شیخ عبدالرحمن مکّى بوده است. ✴️محرابى در جاى دیگر قبر بابا کهسالار را دراندرون کرمان در محلّه مردگان بر سرِ راهى که به حوض شیخ داوود مى‏رود و نزدیک به قلعه‏اى قدیمى که به قلاتو مشهور است، ذکر مى‏نماید که نشان از شهرت شیخ داوود و توجّه به مزار او در دوران گذشته است. ✴️این بنا به شماره 13283 و در تاریخ 22/5/1384 به ثبت آثار ملّی و تاریخى رسیده است.

مقبره شیخ داوود

4.2
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۷

عکس کاروانسرا جر

💔به نام خدای چاره اندیش ،آرامش مردمان درویش💔 با سلام درمورد کاروانـسرای جـر متـاسفـانه چیـزهای خـوبی نمیتـوانم بگـویـم امـا حقیقـت تلـخ بهتـر است از دروغ های شیـرین این کاروانـسرا چنـد سال قبـل بر اثر وقـوع اتش سوزی به کـلی تخریـب شد و متاسفـانه امـروزه فقط ویرانه هایش باقیست که انهاهم محل تجمع زباله شده اند،آنچه که امروز براین کارنسرای تاریخی کرمان می رود تاسف بار است محلی که تا چندی قبل محلی پر هیاهو برای داد و ستد بود و کاروان های مختلف تجار از مناطق مختلف ایران و کشورهای همسایه در آن سکنی داشتند و قلب اقتصادی کرمان بود امروز محل تجمع زباله ها شده است. این سرنوشتی است که امکان روی دادن آن برای هر نقطه از بازار کرمان می رود،کاروانسرای جر کرمان که از آثار دوره قاجاریه محسوب می شود و همانطور که گفتم روزگاری کانون داد و ستد و محافل عمومی در کرمان کهن بود امروز به ویرانه ای تبدیل شده این درحالیست که حجره های نیمه ویران این کاروانسرا همچنان به عنوان انبار مورد استفاده قرار می گیرد.اما امروز بخشهای تخریب شده کاروانسرا به حال خود رها شده اند و هر روز بر حجم تخریبها افزوده می شود. دو کانکس در میانه کاروانسرا و در جای حوض قدیمی و تخریب شده جای گرفته و ویرانه های کاروانسرا نیز همچنان نقش انبار را بازی می کنند. در گوشه دیگر حجره های تخریب شده آنقدر نامقاوم هستند که حتی اصناف جرات نزدیک شدن به آنها برای انبار کردن پنبه ها را ندارند. ضلع دیگر کاروانسرا تبدیل به محلی برای ریختن زباله های بازاریان شده است و در مجاورت بنایی که ثبت میراث فرهنگی شده است اسکلت فلزی ساختمانی مدرن در حال شکل گیری است و این دقیقا آن چیزی است که انتظار می رود به زودی در این کاروانسرا هم اجرا شود.و در اخر باید بگم که ای کاش قـدر داشتـه هایـمان را بـدانیـم قبل از انکه تبدیل به یادداشتهایـمان شونـد، باتشکر

کاروانسرا جر

4.2
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۷

عکس بازار تاریخی قلعه

به نام آن که گل را خنده آموخت و برجان شقایق آتش افروخت💔 سلام،،،قدمت بازار قلعه محمود کرمان بیش از ۶۰۰ سال بوده و در دوره ی حکومت مظفری و تیموری ساخته شده است. به ‌طوری که بازارها در راستای شکل ‌گیری و گسترش شهر ساختار اولیه‌ ی خود را پیدا می‌ کنند. بازار کرمان که به بازار گنجعلی خان هم در این شهر شناخته شده است از میدان ارگ شروع شده و به میدان مشتاقیه ختم می شود. مجموعه های کرمان از دوره صفویه به بعد همگی با یکدیگر در ارتباط هستند و بازار کرمان یکی از مهم ترین بخش ها در تمامی این مجموعه ها است. هر بخش آن در زمان یکی از فرمانروایان این شهر ساخته شده و در ایران منحصربه ‌فرد و دارای شهرت جهانی است. بازارهای متعددی در بازار کرمان قرار دارند که هر کدام برای خود جز آثار تاریخی این شهر به شمار می روند.این بازار بزرگ و تاریخی از میدان ارگ شروع و به میدان مشتاق یا مشتاقیه ختم می‌شود. هر بخش از بازار شهر کرمان در زمان یکی از فرمانروایان این شهر ساخته شده و به خاطر برخی ویژگی‌هایش در ایران منحصربه‌فرد و دارای شهرت جهانی است. این بازار طولانی‌ترین راسته بازار ایران محسوب می‌شود.اولین بخش از بازار شمالی جنوبی کرمان است در جنوبی‌ترین بخش ان واقع شده به اولین بخش از این بازار بازار دروازه ریگ نیز می‌گویند.همینطور که گفتم بازار کرمان به اماکن تاریخی بسیار دیگری همچون کاروانسرا های تاریخی و قدیمی زیادی و حمام گنجعلیخان و بسیاری اماکن تاریخی تفریحی و توریستی دیگر نیز راه دارد ،،، با تشکر و ارزوی سربلندی و سلامتی

بازار تاریخی قلعه

4.9
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس سرای گلشن

سرای گلشن با قدمتی که به دوره قاجار بازمی‌گردد، در غرب مدرسه و کاروانسرای گنجعلی خان و حدفاصل بازار اختیاری و بازار کفاش‌های کرمان قرار دارد. با بنایی دو طبقه، در طبقه اول ۵۰ باب حجره و در طبقه دوم ۳۷ باب حجره واقع شده‌اند. این کاروانسرا در قرن ‍۱۱ هجری قمری، با استفاده از درآمد موقوفه گنجعلی خان و به کوشش عبدالباقی تاجر کاشانی ساخته شد. با توجه به ارزش تاریخی، این اثر از جاهای دیدنی کرمان محسوب می‌شود و در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۰، با شماره ثبت ۳۸۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

سرای گلشن

4.6
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۷

عکس کاروانسرای کوزه گران

💔بـه نـام خـداونـد خـورشیـد و مـاه کـه میبخشد به لطفش هـر گنـاه💔 سـلام و ادب و احتـرام،،،،کـاروانـسرای کـوزه گـران کـرمـان،، ایـن کاروانـسرا یـکی از بنـاهای تـاریـخی و توریستی شهـر کرمـان اسـت و هـرسالـه تـعداد زیـادی گـردشگـر و توریست و محققـان و علاقـه منـدان بـه تاریـخ را جـذب میـکنـد،کـاروانسرای کـوزه گـران کـرمـان مربـوط به اواخر دوره قـاجـار است و در بـازار میـدان قلعـه واقع شـده اسـت و ایـن اثر در تاریـخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۸۶۲ به‌عنوان یکی از آثـار مـلی ایـران به ثبـت رسـیده است، این کاروانسرا با ۱۰ حجره اصـلی دارد و از آنجا که لحاف دوزهای بازار میـدان قلعه از کاروانسرای مذکور برای دوخت لحاف استفاده می‌کنند بـه کـاروانسرای لـحـاف دوزان نیـز مشهور شده است. این کاروانسرا از جمله کاروانسراهایی است که در دل بـازار بزرگ و تاریـخی کـرمان قرار گرفته مثل خیلی از کاروانسرای عصر قاجاریه دارای دو درب بزرگ بوده است که احتمـالا یکی از درب‌ها مربـوط به ورود کالا و خدمات به کاروانـسرا بوده و به کوچـه‌ای که به میدان اصلـی بازار یعنی میـدان قلعـه منتهی می‌شود و درب دوم که به بازار متصل است جهت تردد به بازار طراحی شـده است. در وسط این کـاروانـسرا حوضی قرار داشته که کاروانـی‌ها جـهت رفـع خسـتگی دست و روی خود را می‌شستند. باتشکر،،،،

کاروانسرای کوزه گران

3.6
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۱

عکس حمام ابراهیم خان ظهیر الدوله

حمام ابراهیم خان کرمان در مجموعه قیصریه که راسته بازاری مسقف دارد ساخته شده است و دسترسی به این حمام از درب کنار ورودی مدرسه امکان پذیر است.حمام ابراهیم خان در سال ۱۲۳۱ ه.ق در جنب مدرسه و بازار ابراهیم خان به دستور ابراهیم خان ظهیر الدوله که فرزند مهدی قلی خان قاجار (برادر بزرگ آقا محمد خان قاجار)، پسر عموی فتحعلی شاه بود ساخته شده است و از جمله حمام های زیبای ایران دوره قاجار است.حمام ابراهیم خان در زیر زمین جای گرفته به طوری که سقف آن با یکی دو پله، تقریبا همطراز با راسته بازارهای اطراف آن است (به خصوص بخش گرمخانه)، و تنها ورودی حمام است که هم سطح بازار ساخته شده است. از ورودی حمام ابراهیم خان هر چه به انتهای حمام طی مسیر میشود، به کدهای ارتفاعی پایین تر نسبت به سطح بازار می رسیم. ورودی مشتمل بر یک پیش ورودی عقب نشسته نسبت به میدان میباشد، با تناسبات مستطیل در پلان که سکوهایی برای نشستن و استراحت در طرفین دارد. جداره های داخل ورودی حمام ابراهیم خان تا پاکار قوس، به وسیله کاشی هفت رنگ با نقش گل و اسلیمی به همراه کتیبه خطی در بالا تزئین شده است. راهروی ورودی نیز تا رسیدن به رختکن دو بار ۹۰ درجه تغییر جهت و جداره های داخلی میدهد تا ایجاد محرمیت به حداکثر و تبادل حرارتی داخل و خارج به حداقل برسد.

حمام ابراهیم خان ظهیر الدوله

4.8
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۷

عکس کاروانسرای وکیل

به نام خداوند نان و خداوند جــان،،کـه دهد روزی‌اش را به پیر و جـوان بـه نام خداونـد دریاچـه ها،،که داده ظرافت به پروانه هـا💔 سلام،کاروانسرای وکیل در حاشیه خیابان شریعتی و سه راهی شمال جنوبی شهر کرمان واقع گردیده و جزو کاروانسراهای بزرگ جهان محسوب می‌شود. این محل با برخورداری از ۱۲۰ حجـره در دو طبقه به فرمان محمد اسماعیل خان وکیل الملک والی کرمان در حدود سالهای ۱۲۸۴–۱۲۷۷ ه‍.ق شروع به ساخت گردید و در زمان مرتضی قلی خان نوری وکیل الملک ثانی فرزند ایشان به سال ۱۲۸۷ پایان یافت.کاروانسرای وکیل از دو طبقه تشکیل شده و ۱۲۰ غرفه را در خود جای داده‌است. تعداد حجره‌های این کاروانسرا در طبقه اول به ۸۱ باب و در طبقه دوم به ۳۱ باب می‌رسد. کاروانسرای وکیل دو درب ورودی به بازار وکیل دارد. سر در ورودی کاروانسرای وکیل که به داخل بازار باز می‌شود، با گچ‌بری و کاشی‌کاری‌های زیبایی تزیین شده‌است. سر در ورودی دوم کاروانسرا که در قسمت بیرونی بازار وکیل قرار دارد را نیز با کاشی مزین کرده‌اند. از جمله مشخصه‌های ارزشمند کاروانسرا یکی بادگیری است که در نوع خود از اعتبار و زیبایی خاصی برخوردار است و دیگری برج ساعت این اثر تاریخی است که چگونگی ورود آن به ایران و به کار انداختن آن حدیث مفصلی دارد.بنای این کاروانسرا به فرمان محمد اسماعیل خان وکیل الملک والی کرمان شروع شد و در زمان پسرش مرتضی قلی خان در سال ۱۲۸۷ ه‍.ق به اتمام رسید. باتشکر

کاروانسرای وکیل

5
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۸

عکس مسجد تاریخی امام (ملک)

بــه نـام خـالـق زیبـایی💔 سلام،،مسجد ملک یکی از مساجد مهم کرمان است که قدمت آن به دوره سلجوقیان می رسد. ویژگی این مسجد این است که در بافت تاریخی شهر قرار دارد و در کنار آن تعدادی دیگر از دیدنی های کرمان قرار دارند. بعد از انقلاب از این مسجد با نام مسجد امام نیز یاد می شود. این مسجد چهار ایوانی است و مشخص است که در دوره های مختلف مرمت شده است. از شکل تعمیرات می توان تشخیص داد که در چه دوره ای صورت گرفته اند ،، پیدا کردن مسجد ملک سخت نیست، کافی است به بافت قدیمی شهر کرمان بروید، در میان خیابان امام خمینی و بخش جنوبی ناحیه تاریخی بازار کرمان با این مسجد تاریخی و زیبا رو به رو خواهید شد.مساجد ایرانی با توجه به معماری بی نظیرشان و تاریخچه هایی که در پشت آن ها نهفته است تبدیل به بخشی از هویت ما شده اند. تعدادی از این مساجد که قدمت تاریخی دارند در استان کرمان قرار گرفته اند. مساجد استان کرمان ویژگی های هنری خاص خود را دارند و بازدید از آن ها برای گردشگرانی که به این استان سفر می کنند جذابیت بالایی دارد. یکی از مسجدهای معروف استان کرمان مسجد ملک است. قدمت تاریخی بالای این مسجد باعث شده است اهمیت زیادی پیدا کند، با تشکر

مسجد تاریخی امام (ملک)

4.2
user avatar user badge

عاشق طبیعت

شهریار سطح ۹

عکس حمام گنجعلیخان

بسیار زیبا و قشنگ😄

حمام گنجعلیخان

4.1
user avatar user badge

عاشق طبیعت

شهریار سطح ۹

عکس چهار سوق گنجعلی ‌خان

اصیل و قشنگ😃

چهار سوق گنجعلی ‌خان

4.9
user avatar user badge

عاشق طبیعت

شهریار سطح ۹

عکس حمام زنانه گنجعلیخان

جالب بود

حمام زنانه گنجعلیخان

5
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۸

عکس خانه خوشرو

خانه خوشرو سابات های قدیمی (کوچه های تنگ و مسقف) سال ها خانه ای را در خود جا داده است که هر سال از ابتدای محرم بر عزای حسین(ع) می گرید و به مدت ۱۴ روز میزبان عزاداران حسینی است. خانه ای خشت و گلی با سقف های گنبدی و اتاق هایی که دور تا دور حیاط قرار گرفته اند. خیلی ها در این سال ها برای عزاداری بر امام حسین (ع) به این خانه آمده اند و رفته اند؛ اما عضو ثابت این عزاداری ۴ شمشاد همیشه سبز دور تا دور حوض سنگی وسط حیاط خانه است. البته شاید شمشادها به یاد نیاورند مرحوم سید حسین خشرو جد بزرگ این خانواده را که در واقع بنیانگذار این مراسم بود. ولی قطعا مرحوم سید محمد خوشرو را به یاد دارند. آن هنگام که به دعوت آخرین هیات عزاداری ظهر عاشورا به احترام ارباب و سینه زنان ارباب عمامه از سر بر می داشت و روی منبر می ایستاد و روضه وداع امام تشنه لب را می خواند و اشک می ریخت. در این ۱۴ روز خیمه عزاداری بر ستون های آن برافراشته می شود، ساعت ۲ نیمه شب عاشقان حسینی چه در سرمای زمستان و چه در گرمای تابستان درب منزل صف می کشند تا درب باز شود. چند نفر با بسته های نان و پنیر و گردو از میهمان اهل بیت پذیرایی می کنند. ظرف چند دقیقه همه اتاق ها و حیاط مملو از جمعیت می شود در خانه را می بندند و بقیه جمعیت در سابات ها می نشینند. یک ساعت تا اذان صبح باقی است و به نماز شب ایستادن مردم در سحرگاهان در این خانه تماشایی است. نمازی که سرشار از عشق و معنویت است. ماهی های قرمز حوض، شمشادها، خیمه و منبر با مردم و مداح هم صدا می شوند و از منزل سادات خوشرو سلام به ارباب می دهند. در این جمع پیرمرد ها، پیرزن ها، جوانان و نوجوانان زیادی به چشم می خورند؛ اما زیباتر از همه زنان با کودکان شیرخوار هستند که از هم اکنون می خواهند کودکانشان را با ذکر یا حسین آشنا کنند. بعد از زیارت عاشورا دعای علقمه نیز قرائت می شود. تا سال ۸۸ بزرگ این خاندان مرحوم آقا سید محمد خوشرو نیز جلوی درب ورودی مردانه به عزاداران خوش آمد می گفت. بعد از فوت ایشان سید محمد نوه اش با کمک بقیه این خیمه را برپا می کند و به جای پدر بزرگش درب منزل به خوش آمدگویی عزاداران می پردازد.

خانه خوشرو

4.7
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۱

عکس سردر تاریخی کتابخانه ملی کرمان

سلام من دخترم را برای اردو بردند ولی اون میگه خیلی خسته کننده است 😐

سردر تاریخی کتابخانه ملی کرمان

3.6
user avatar user badge

محمد اسدی

شهریار سطح ۷

عکس قلعه دختر کرمان

چه قدرت و تلاش و پشتکار ی داشتند اجدادما.واقعا ستودنی است،کاش لایق این همه تاریخ باشیم.و در نگهداری انها بکوشیم

قلعه دختر کرمان

5
user avatar user badge

عاشق طبیعت

شهریار سطح ۹

عکس حصار قدیمی شهر کرمان

استوار و رسوخ ناپذیر

حصار قدیمی شهر کرمان

4.2
user avatar user badge

BEHZAD-09390631352-

شهریار سطح ۷

عکس سردر تاریخی بیمارستان نوریه

به نام پنــاه بی پـنـاهـان💔 سلام،،،در مورد بیمارستان نوریه قبل از هر چیز دیگری باید بگویم بیمارستان نوریه یک بیمارستان تاریــخی و در قدیـمی و البته که تاریخی ترین و قدیــمی ترین بیـمارستان شهـر کرمان است که هم اکنون چیزی در حدود یک قـرن است که از ان بعنوان بیـمارسـتان شهر استفاده میشود و وظیفه رسـاندن خدمات بهداشتی و درمانی را به مردم بر عهده دارد،بیمارستان نوریه در اواخر خیابان زریسف و در سه راهی مدیریت و در غرب شـهـر کرمان قــرار دارد که این مناطـق بدلیل نـزدیکی به کوههای شیوشگان یا همان کوههای صاحب‌الزمان و جنگل قاعم از منـاطق خوش اب و هوای شـهر کرمان هستنــد،،این بیمارستان تاریخی در سـال۱۲۹۶ هجری شمسی ساخــته شده است حاکم کرمان در ان دوران جناب ظهیر‌الممالک بوده و این بیمارستان به خواسته و دستور نوه ی جناب ظهیرالممالک یعنی نورالله خان بعـنوان مریض خانه و معلم خانه‌ی طبی نوریه ســاخته شده است و دلیل ساختن این بیمارستان به دستور او هم این بوده که خود نورالله خان بیماری داشته که برای درمان و معالجه ان میباید به مناطق دیگر میرفته و بعلت سخت بودن سفر تصمیم گرفته که این بیمارستان را بسازد تا بتواند راحت تر بیماری خودش را معالجه کنــد،، امــروزه هم بیمـارستان نوریه هنـوز به فعالیت های خود برای رساندن خدمات بهداشت و درمان به مـردم ادامـه میدهد و همانطور ک گفتم این بیمارستان اولین بیمارستان شـهر کرمان میبـاشد،،، باتشـکر و ارزوی سلامتی و سربلندی برای تمام مردم دنیـا

سردر تاریخی بیمارستان نوریه

4.7
user avatar user badge

ramin

شهریار سطح ۵

عکس آتشکده زرتشتیان کرمان

زیبا و چشم‌نواز😍🧿

مکان تاریخی مورد نظر خود را در شهر کرمان پیدا کنید

می‌خواهید روی نقشه کرمان مکان تاریخی مورد نظرتان را پیدا کنید؟ لیست تمامی مکان‌های تاریخی کرمان را در ادامه می‌توانید ببینید.

مشاهده لیست مکان‌های تاریخی کرمان
download neshan app

دانلود اپلیکیشن نقشه و مسیر‌یاب نشان

مسیر‌یابی، کنکاش، نشان ۳۶۰، رادیو نشان و...