کاخ چایخوران از بناهای مربوط به دوره پهلوی اول است و در جنوب میدان معلم چالوس و در محوطه کاخ، جنب دادگستری واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۴۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در محوطهای به وسعت حدود ۴۰۰۰ متر مربع و در یک طبقه و زیرزمین ساخته شده است. دو ورودی اصلی بنا در ضلعهای شرقی و غربی واقع هستند و فضاهای داخلی ساختمان از دو بخش اصلی و خدماتی تشکیل شده است که توسط راهروی میانی به هم متصل شدهاند. بخش اصلی این بنا شامل بالکن ستوندار شمالی و دو تالار مربع شکل در قسمت جنوبی و یک تالار مستطیلی در جهت شمالی-جنوبی میباشد که با تزئینات زیبای گچبری مزین شده است. بخش خدماتی شامل دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در قسمتهای شرقی و غربی است. امروزه این مکان تاریخی زیبا به پادگان تبدیل شده است و خود کاخ به صورت کامل نابود شده است .[۱][۲]
از اینا بیشتر از اینم انتظار نمیره ، اگه تا الآن سالم مونده بود باید تعجب میکردیم!
کاخ چایخوران بازدید عموم ندارد اجازه عکاسی نمی دهند با معماری ایرانی، کاخ خالی است شاید موزه یا رستوران شود
مکان دیدنی و جای قشنگیه قدیمیه و محیط زیبا و ارومی داره
این کاخ زیبا که امروز به موزه مبدل شده، در دوران پهلوی، مکانی برای رفع خستگی و صرف چای بوده است. اما آنچه موجب شده نظر همه را جلب کند، قدیمی بودن، معماری زیبا و تاریخی مطابق معماری غربی، سادگی و دور از تجمل بودن این کاخ باشکوه است! گچبری های دیدنی، بالکن زیبا، سرستون های تاریخی و کاشی کاری های اصیل کاخ چای خوران چالوس بسیار باشکوه و دلنشین است. برای بازدید از کاخ چای خوران باید خود را به جنوب میدان معلم و کنار ساختمان دادگستری برسانید.
کاخ چایخوران با مساحتی بالغ بر چهار هزار متر مربع دارای یک طبقه و یک زیرزمین است که در دوره پهلوی اول در جنوب میدان معلم چالوس بنا شده است. برخلاف تزیینات پرزرق و برق آن دوران، این کاخ کاملا ساده و بیآرایه احداث شده است. این کاخ که از معماری اروپایی الهام گرفته است دارای دو ورودی اصلی در ضلع غربی و شرقی بوده و فضاهای داخلی ساختمان مشتمل بر دو بخش اصلی و خدماتی بوده است که با راهروی میانی به هم مرتبط میشوند. بخش اصلی شامل بالکن ستوندار شمالی و دو تالار مربع شکل در جنوب آن و یک تالار مستطیل شکل در جهت شمالی و جنوبی است که با تزیینات زیبای گچبری آراسته شده است. بخش خدماتی دارای دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در دو سوی شرقی و غربی است. مصالح عمده به کار رفته در این کاخ سنگ و آجر است و پوشش بام آن بهصورت شیروانی و تراس آن به شیوه خاصی نرده چینی شده و این کاخ همانطور که از نامش مشخص است، بهمنظور استراحت موقت و کوتاه مدت بکار میرفته است. کاخ چایخوران در سال ۱۳۵۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
حیف بسته بود
کاخ چایخوران خیلی قشنگه هم محوطه کاخ هم داخل کاخ. به محیط آروم و دنج
کاخ چایخوران چالوس کاخ چایخوران از بناهای مربوط به دوره پهلوی اول است و در جنوب میدان معلم چالوس و در محوطه کاخ واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۴۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در محوطهای به وسعت حدود ۴۰۰۰ متر مربع و در یک طبقه و زیرزمین ساخته شده است. دو ورودی اصلی بنا در ضلعهای شرقی و غربی واقع هستند و فضاهای داخلی ساختمان از دو بخش اصلی و خدماتی تشکیل شده است که توسط راهروی میانی به هم متصل شدهاند. بخش اصلی این بنا شامل بالکن ستوندار شمالی و دو تالار مربع شکل در قسمت جنوبی و یک تالار مستطیلی در جهت شمالی-جنوبی میباشد که با تزئینات زیبای گچبری مزین شده است. این بنا در حال حاضر بازسازی شده است و کاربری رستوران و کافیشاپ دارد.
ساعت حدود ۸ شب رفتیم درب ورودی قل و زنجیر بود با اینکه توی توضیحات نوشته شده بود تا ۱۱ شب باز هستش
جای خیلی باحال و دلنشینی هست، ارزش دیدن رو داره.
قدمت کاخ چای خوران (چایخوران) به دوران رضا شاه باز می گردد. این کاخ حدود ۴۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و روی ارتفاع قرار گرفته است. زمین این کاخ نسبت به مناطق اطراف مرتفع تر بوده و اطراف آن سرسبز می باشد و به همین دلیل مردم آن را به عنوان کاخ می شناسند. به دلیل علاقه ای که رضا شاه به سبک معماری اروپایی داشت، دستور داد این کاخ را به سبک معماری اروپایی بسازند. هنگام بازدید از این عمارت متوجه می شوید که کاخ چای خوران چالوس نسبت به سایر کاخ ها در دوره قاجار و پهلوی، تشریفات کمتری دارد. با این حال گچ بری ها و کاشی کاری های زیبایی که در عمارت به کار رفته است، بسیار چشم نواز هستند. این عمارت تاریخی دارای یک طبقه و یک زیرزمین می باشد. عمارت دارای دو ورودی اصلی در ضلع های شرقی و غربی است. فضای داخلی نیز از دو بخش اصلی و خدماتی تشکیل شده است که به وسیله راهرو به یکدیگر متصل می شوند. در گذشته حوض و آبنمای بزرگ یکی از اجزای جدایی ناپذیر کاخ شاهان بوده است که در جلوی کاخ چای خوران نیز یک حوض بزرگ دیده می شود که به زیبایی این محوطه افزوده است. به دلیل عدم توجه به این عمارت، کاخ چایخوران برای مدتی تبدیل به مخروبه ای شده بود که سرانجام در سال ۱۳۵۳ مورد مرمت قرار گرفت و در فهرست آثار ملی کشور به شماره ۱۰۴۵ به ثبت رسید.
در ب کاخ کاملا بسته و غیر قابل بازدید بود
چالوس کلا یه جای تاریخی داره اون هم بسته اس و داره تخریب میشه ☺️
بسته بود 😐
کاخ چایخوران (مکان تاریخی) در محله محوطه کاخ چالوس و خیابان استاد مطهری، بینش واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان امام رضا چالوس، تونل نورانی میدان مخابرات، موزه شهداء چالوس و پاساژ آدینه و همچنین پارک محوطه کاخ، بیمه پاسارگاد، کلینیک دامپزشکی دکتر بیگلریان، سازمان نظام مهندسی چالوس و دفترخانه اسناد رسمی سالکی قرار گرفته است.