info
عکس گنبد کبودعکس گنبد کبودعکس گنبد کبودعکس گنبد کبود
category

گنبد کبود محله دروازه، مراغه

مکان تاریخی

درباره‌ی گنبد کبود

گنبد کبود از بناهای دورهٔ سلجوقیان در شهر مراغه می‌باشد. تزیینات به‌کار رفته در این بنا در مقایسه با سایر بناهای دورهٔ سلجوقیان و ایلخانان مغول کم‌نظیر است. دربارهٔ زمان احداث گنبد کبود نظرات دیگری نیز وجود دارد؛ عده‌ای آن را مربوط به‌زمان مغول می‌دانند و عده‌ای تاریخ بنای برج را مربوط به قبل از هلاکوخان ذکر کرده‌اند.
انتساب این بنا به قبر مادر هولاکو با وجود شهرتی که در میان عوام دارد، مورد تایید باستان‌شناسان واقع نشده است. برخی از باستان‌شناسان تاریخ این برج را سال ۵۹۳هجری می‌دانند و برخی دیگر آن را بین سالهای ۵۸۲ و ۶۵۶ هجری ثبت کرده‌اند.
منبع: ویکی‌پدیا

گنبد کبود (مکان تاریخی) در محله دروازه مراغه و خیابان هلاکوخان واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان تاریخی در محله دروازه مراغه می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار اوحدی و همچنین داروخانه شبانه روزی مصباح فر، برج مدور، مسجد ضریر، پاساژ آتی سنتر و فروشگاه افق کوروش قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد گنبد کبود

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 10 اسفند ماه 1402

    گنبد کبود مراغه گنبد مراغه از دیگر جاهای دیدنی آذربایجان شرقی در مرکز شهر مراغه است. این گنبد تاریخی بر فراز مقبره مادر هلاکوخان، از نوادگان چنگیز و پادشاه ایلخانیان قرار دارد. محل قرار گرفتن گنبد کبود مراغه در نزدیکی مرکز شهر توجه گردشگران زیادی را به این بنا جلب می‌کند. در نزدیکی این گنبد بنای تاریخی دیگری مشهور به «برج مدور» قرار دارد که استوانه‌ای شکل است.  از زمان ساخت گنبد کبود مراغه اطلاع دقیقی در دست نیست. بنا بر نظر برخی کارشناسان زمان ساخت این گنبد به دوره حکومت سلجوقیان بازمی‌گردد و برخی دیگر نیز این بنا را متعلق به دوره حکومت مغولان در ایران می‌دانند. در طول سال‌های اخیر برنامه‌هایی برای بازسازی گنبد کبود مراغه و برج مدور مطرح شده است؛ اما متاسفانه تاکنون پیگیری جدی و مناسب برای حفاظت از این آثار تاریخی ارزشمند انجام نداده‌اند.

    8
  • avatar
    omid66
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    محل تاریخی فوق العاده ، زمان بازدید درحال مرمت بود

    4
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    یکشنبه 24 دی ماه 1402

    گنبد کبود از بناهای دوره سلجوقیان در شهر مراغه و از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که تزیینات به‌ کار رفته در آن در مقایسه با سایر بناهای دوره سلجوقی و ایلخانی کم‌نظیر است

    4
  • avatar
    a.timouri
    پنجشنبه 18 آبان ماه 1402

    گنبد کبود ده پهلو دارای گنبدی مخروطی ایت که در گذر زمان از بین رفته‌است. این گنبد از دو بخش سردابه و اتاق اصلی تشکیل شده‌است. از کتیبهٔ گچبری‌شدهٔ داخل سردابه احتمال می‌رود گنبد کبود به‌عنوان یک برج مقبره ساخته شده‌باشد؛ به‌همین دلیل این گنبد به قبر مادر هلاکوخان نیز شهرت یافته‌است. کلماتی همچون «الله»، «والحمد» و … با فرم‌های مختلف به‌خط کوفی و به روش‌های استامبی از عناصر تزیینی نقش‌بسته بر دیواره‌های سردابهٔ برج می‌باشند.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 27 اسفند ماه 1401

    عکس فوق از آثار باستانی هلاکو خان مغول می‌باشد و به گنبد کبود معروف می‌باشد . گنبد کبود در مرکز شهر مراغه واقع شده.

    2
  • avatar
    shohtejo
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    راه دسترسیش زیاد جالب نیست مکانی تاریخی و زیبا امکان بازدید از دور

    2
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    گنبد کبود یکی دیگر از آثار تاریخی مهم و جاهای دیدنی مراغه در استان آذربایجان شرقی به‌ حساب می‌آید که در بخش مرکزی شهر در خیابان موسوی واقع شده است. گنبد کبود مراغه در واقع یک برج مقبره به‌ حساب می‌آید که گفته می‌شود، قبر مادر هلاکوخان در این محل قرار دارد. این گنبد که در ۱۵ دی سال ۱۳۱۰ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت، به‌‌دلیل قرارگیری در مرکز شهر توانسته نسبت به‌ سایر گنبد‌های مراغه، توجه بیشتری را به‌ خود جلب کند. در فاصله چند متری از این گنبد، برجی تاریخی وجود دارد که به برج مدور مشهور است و همانند نامش از ساختاری استوانه‌ای تشکیل شده است. البته از نگاه یک بازدیدکننده عادی، زیبایی گنبد کبود بسیار بیشتر از برج مدور است و تزیینات به‌ کار رفته در آن بسیار چشم‌نواز هستند. از لحاظ بازسازی نیز گنبد کبود شرایط بهتری دارد. در طول سال‌های گذشته تلاش‌های بسیاری برای بازسازی محوطه این بنا صورت گرفته است؛ ولی اغلب آن‌ها بی‌نتیجه بوده‌اند. بازسازی این بنا از سال ۱۳۹۵ هجری شمسی شروع شده؛ اما هنوز مرمت آن به‌دلایل مختلف به اتمام نرسیده است و به همین دلیل بازدیدکنندگان نمی‌توانند از داخل این بنا دیدن کنند. گنبد کبود در دوره سلجوقیان ساخته شده و از لحاظ تزیینات و زیبایی نسبت به‌ سایر آثار به‌ جا مانده از این دوره بسیار زیبا‌تر است. با این وجود، نظرات مختلفی در خصوص زمان ساخت این اثر وجود دارد و برخی آن را مربوط به‌ زمان مغول و برخی دیگر نیز مربوط به دوره قبل از هلاکوخان می‌دانند.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 09 مرداد ماه 1401

    حیف این بنای تاریخی که اداره میراث‌فرهنگی وگردشگری که این بنای تاریخی روبجای اینکه دراسرع وقت بازسازی وتعمیرکنه سالی چندروزبه بهانه نبودبودجه باکلنگ وبکم ملات وچندتاکارگرمشغول میشه وهرسال وضعیتش بدترازسال گذشته میشه

    1
  • avatar
    علی تنکابنی
    دوشنبه 16 اسفند ماه 1400

    گنبد کبود از بناهای دورهٔ سلجوقیان در شهر مراغه می‌باشد. تزیینات به‌کار رفته در این بنا در مقایسه با سایر بناهای دورهٔ سلجوقیان و ایلخانان مغول کم‌ نظیر است. دربارهٔ زمان احداث گنبد کبود نظرات دیگری نیز وجود دارد؛ عده‌ای آن را مربوط به‌زمان مغول می‌دانند و عده‌ای تاریخ بنای برج را مربوط به قبل از هلاکوخان ذکر کرده‌اند. انتساب این بنا به قبر مادر هولاکو با وجود شهرتی که در میان عوام دارد، مورد تایید باستان‌ شناسان واقع نشده است.  برخی از باستان‌ شناسان تاریخ این برج را سال ۵۹۳ هجری می‌دانند و برخی دیگر آن را بین سالهای ۵۸۲ و ۶۵۶ هجری ثبت کرده‌اند گنبد کبود ده پهلو است و دارای گنبدی مخروطی بوده که در گذر زمان از بین رفته‌ است. این گنبد از دو بخش سردابه و اتاق اصلی تشکیل شده‌ است. از کتیبهٔ گچبری‌ شدهٔ داخل سردابه احتمال می‌رود گنبد کبود به‌ عنوان یک برج مقبره ساخته شده‌ باشد؛ به‌ همین دلیل این گنبد به قبر مادر هلاکوخان نیز شهرت یافته‌ است. کلماتی همچون «الله»، «والحمد» و … با فرم‌های مختلف به‌ خط کوفی و به روش‌ های استامبی از عناصر تزیینی نقش‌ بسته بر دیواره‌ های سردابهٔ برج می‌باشند. تزیینات بدنهٔ بیرونی گنبد کبود به‌ شکل قطاربندی و فرم‌های هندسی و سه ردیف مقرنس ساده‌ است و دیوارهای داخلی آن دارای تزیینات نقاشی به‌رنگ فیروزه‌ای بوده که در گذر زمان از بین رفته و فقط بخش کمی از آن‌ ها باقی مانده‌ است

    1
  • avatar
    45
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مکان تاریخی زیبا و باارزشی است. راهنما وتابلو ندارد. اب وهوای خوبی دارد

    1
  • avatar
    لقمان فرج نژاد
    سه شنبه 10 مرداد ماه 1402

    عالییه

  • avatar
    گردشگر
    پنجشنبه 13 بهمن ماه 1401

    بسیار زیبا و دیدنی کاش بشه از نزدیک ببینم

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 18 فروردین ماه 1401

    بسیار زیبا و جالب

  • avatar
    سلام فرمانده
    چهارشنبه 20 بهمن ماه 1400

    میتونید از بیرون راحت ببنید.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده گنبد کبود واقع شده‌اند:

  • عمارت شدادیه
    (5.0)
    بلوار شهیدان مقدم، آیت‌الله طالقانی، شهید بهشتی، میدان طلوع فجر
  • خانه تاریخی خیابانی
    (5.0)
    بلوار شهید شکاری، امام خمینی، خیابانی
  • حمام خواجه نصیر
    (3.9)
    قیرخ آیاق، شهید شادمند، بین باغچه و داش ماغازالار
  • مقبره شیخ رکن الدین اوحدی مراغه ای
    (4.7)
    بلوار شهیدان کرمی، (دانشسرا)مصطفی خمینی، مصطفی خمینی (دانشسرا)
  • برج مدور
    (4.6)
    بلوار شهیدان مسیبی، اوحدی، مسجد شهدا، هلاکوخان
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی گنبد کبود اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد گنبد کبود در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه گنبد کبود ندارد.
    location استان آذربایجان شرقی، مراغه، بلوار شهیدان مسیبی، اوحدی، مسجد شهدا، هلاکوخان
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo