info
عکس مقبره آقا نورالدین عراقیعکس مقبره آقا نورالدین عراقی
category

مقبره آقا نورالدین عراقی محله ادبجو، اراک

آرامگاه

درباره‌ی مقبره آقا نورالدین عراقی

بقعه آقا نورالدین عراقی مربوط به ۱۳۴۱ خورشیدی است و در اراک، ۱۰۰ متری شمال غرب بنای مصلای شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۴۷۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

مقبره آقا نورالدین عراقی (آرامگاه) در محله ادبجو اراک و خیابان سلمان فارسی، آقانورالدین واقع شده است. این بنا یکی از سه آرامگاه در محله ادبجو اراک می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری پارس و همچنین پیک موتوری پرواز، پمپ بنزین، بوستان شهر، دیسک و صفحه کلاچ ابتکار و نانوایی بربری قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مقبره آقا نورالدین عراقی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    عاشق ایران و تاریخش
    جمعه 02 دی ماه 1401

    آقا نورالدین حسینی عراقی یا اراکی در سال ۱۲۸۷ قمری در شهر اراک به دنیا آمد وی به پیشنهاد پدرش سید محمد شفیع در مدرسه سپهسالار اراک تحصیلات مقدماتی خود را آغاز کرد و ادامه تحصیل به نجف سفر کرد. وی به مدت هفت سال در نجف تحصل کرد و نهایتا به درجه اجتهاد رسید و به زادگاه خود بازگشت. آقانورالدین یکی از علمای پرنفوذ منطقه عراق عجم و از شاگردان آخوند خراسانی بوده است. شهرت آقانور الدین عراقی به منش او و همچنین احترامی که برای همه مردم قايل بود، برمی‌گردد. وی در زمان حیات خود در میان تمامی مردم شهر حتی اقلیت‌های مذهبی نیز مورد احترام بوده و متانت طبع و خوش‌رویی او در میان مردم زبان‌زده شده بود. آقا نورالدین عراقی ۶۳ سال عمر کردند و در نهایت وی در سال ۱۳۴۱ هجری قمری در اراک درگذشت و در قبرستان شهر دفن گردید. از این عالم برجسته بیش از ۱۲۰ اثر و دست‌نوشته، از جمله رساله نورالایمان، اصول عقاید، دعای صباح امیرالمومنین و سفرنامه بعض الحالات برجای مانده است. مقبره آقانورالدین عراقی یکی از بناهای مذهبی و تاریخی شهر اراک است که در ضلع شمالی قبرستان قدیم شهر قرار گرفته است. مقبره توسط دیوارها و حصارهای آجری از بخش جنوبی قبرستان جدا شده بود. شکل کلی بنا به صورت چندضلعی متوازن می‌باشد و گنبد فیروز‌ه‌ای بنا از دور خودنمایی می‌کند. داخل مقبره از بخش‌های مختلفی از جمله ایوان ورودی، روضه‌خانه و نمازخانه تشکیل شده بود و یک محراب کوچک و ساده نیز در قسمت نمازخانه دیده می‌شود. به گفته باستان‌شناسان، گنبد زیبا مقبره آقانورالدین عراقی، نمونه دومی است که از آن در ایران وجود دارد. البته کاشی‌های بنا در حال تخریب هستند و بخشی از این کاشی‌ها از بین رفته است. داخل مقبره از تزییناتی مانند آینه‌کاری و کاشی‌کاری استفاده شده اما زیباترین قسمت بنا، قسمت آرامگاه یا اتاق ضریح است. این قسمت به دیوار چوبی گره‌چین مزین شده و سقف آن با آینه‌کاری‌های بسیار زیبا تزیین گردیده است.

    4
  • avatar
    Miafo
    چهارشنبه 30 فروردین ماه 1402

    ۲۵ فروردین ۱۴۰۲


سایر آرامگاه‌های که در محدوده مقبره آقا نورالدین عراقی واقع شده‌اند:

  • مقبره آیت‌الله سلطان
    پروفسور حسابی، شیخ فضل الله نوری
  • مقبره ذبیح درشکه چی
    (5.0)
    دانشگاه، آقانورالدین
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط maryam (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مقبره آقا نورالدین عراقی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مقبره آقا نورالدین عراقی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مقبره آقا نورالدین عراقی ندارد.
    neshan logo