مکان تاریخی - باز است : ۴ تا ۲۲
ساعت کاری: باز است - ۴ تا ۲۲
مسجد جامع شوشتر یکی از مکان های تاریخی مذهبی شوشتر می باشد که به رسیدگی بیشتری نیاز دارد
برای بچه های معماری میتونه جذاب باشه دیدنش
این بنای تاریخی با معماری بسیار زیبا و تحسینبرانگیز که تزیینات انجام شده در آن فوقالعاده و چشمنواز است، ساخته شده و از مکانهای ارزشمند تاریخی و مذهبی شوشتر، محسوب میشود. گچبریهای هنرمندانه، کندهکاریها و آجرکاریهایی که با استادی تمام بهصورت شلوغ و پرنقش و نگار انجام شده است
مسجد جامع شوشتر ، یکی از مهمترین مساجد ایران است. این مسجد که تاریخ آن به دوره صدر اسلام و دوره تاریخی مشخص عباسیان برمیگردد، قدیمیترین منبر در میان مسجدهای ایران را داراست. ساخت مسجد جامع شوشتر در زمان محمدابنحعفر متوکل عباسی«المعتزبالله المتوکل»(هم عصر امام حسن عسگری (ع)) در ۲۵۰ هجری قمری آغاز شد و در دوره «المسترشد بالله» ساخت مسجد به پایان آمد. از شروع ساخت تا پایان آن، دوره خلافت بین ۱۶ خلیفه گردید. در این میان هر کدام از خلفا اثراتی از خود در این مسجد به جا گذاشتهاند.
براساس شواهد موجود بنای اولیه مسجد به سبک منسوب به عربی مشتمل بر شبستانی در جانب قبله و شاید رواقی در اضلاع دیگر صحن بوده استساخته شده بود و همچنین بر اساس نوشته تذکره شوشتری، شبستان مسجد تیرپوش بوده تا اینکه در دوره صفوی و در سال ۱۰۸۸ ه.ق به جهت فساد تیرهای چوبی، شبستان با طاقهای آجری بر روی پایههای متشکل از قطعات سنگی پوشیده شدهاست و بر این اساس بنای فعلی مسجد، بیشتر از آثار دوره صفوی و بعد از آن میباشد و از بنای اولیه، غیر از نقشه ساختمانی، بقایای کتیبه بخشی از دیوار جانب قبله و دیوار شرقی بین گلدسته و منار و خود منار که در قرن هشتم هجری به بنای اولیه افزوده شده، چیز دیگری باقی نماندهاست شبستان مسجد دارای ۴۸ ستون سنگی و سقفهای گنبدی بین ستونهاست. در این شبستان یک منبر چوبی و کتیبههایی به خطوط ثلث، کوفی و نستعلیق وجود دارد. دیوارههای خارجی مسجد نیز با ستونهای سنگ تراشیده با طاق رومی بلند و بعضی نقشهای لچکی در روی بعضی از ستونها است. در ضلع شرقی مسجد، بقایای مناره زیبایی از قرن هشتم قرار دارد که تا اواسط قرن دوازدهم هجری، ۲۶ متر از ارتفاع مناره برجای مانده بود که امروزه تنها ۱۶ متر آن باقی است و کتیبه تاریخی آن بر لوحی سنگی بر قسمت بالای مناره نصب بودهاست که براساس کتیبه مزبور، بانی مناره، سلطان اویس بن حسن ایلکانی است. در وصف این مسجدَ لغتنامه دهخدا نوشتهاست که پس از مسجد کوفه، قبله این مسجد از تمام مساجد دیگر در اعتدال است. هر خلیفه عباسی که در مسجد کاری انجام میداد، کتیبهای بر مسجد نصب میکرد و همچنین بسیاری از دستورها حکومتی و احادیث زیادی در قالب کتیبههای خطی و سنگ نوشته بر دیوار حکاکی یا نصب گردیدهاست که در حال حاضر تنها ۱۹ کتیبه باقیماندهاست و بسیاری از آنها درر تعمیرات دهه ۴۰ و بعد از آن از بین رفتهاست برخی از این فرامین مانند دستور ممنوعیت شرب خمر و کبوتر بازی بودهاست و برخی دیگر که با خط کوفی و زیبا بر سنگ حک شدهاست و در دهه ۲۰ در مسجد جامع قاب گرفته شدهاست، به دستوراتی حکومتی دربارهٔ قلعه سلاسل مربوط میگردد. در ضلع شرقی صحن مسجد، در غرفه اختصاصی کوچکی، قبر مؤلف تذکره شوشتر: سیدعبدالله جزایری و پدرش سیدنورالدین - به ترتیب، متوفی ۱۱۷۳ و ۱۱۵۸ ه-. ق - قرار دارد.این مسجد به شماره ۲۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست و مالکیت آن در اختیار اداره اوقاف میباشد.
این مسجد همه روزه موقع نماز بازه به جز جمعه ها که بسته است.
تکه ای از تاریخ
مسجد جامع شوشتر یکی از مکان های تاریخی مذهبی شوشتر می باشد که به رسیدگی بیشتری نیاز دارد
مسجد جامع شوشتر باستانشناسان با توجه به وجود کتیبهای کهن، دوران ساخت آن را به زمان ولایت امام حسن عسگری (ع) نسبت میدهند. این بنای تاریخی با معماری بسیار زیبا و تحسینبرانگیز که تزیینات انجام شده در آن فوقالعاده و چشمنواز است، ساخته شده و از مکانهای ارزشمند تاریخی و مذهبی شوشتر، محسوب میشود. گچبریهای هنرمندانه، کندهکاریها و آجرکاریهایی که با استادی تمام بهصورت شلوغ و پرنقش و نگار انجام شده است، این مکان دیدنی را زیبا و تحسینبرانگیز ساخته و همواره میزبان گردشگران و مسافران از سراسر ایران است.
ساخت مسجد جامع شوشتر مربوط به صدر اسلام و دوره سیزدهمین خلیفه عباسی که در زمان حضرت امام حسن عسکری (علیه السلام) خلافت میکرده ، آغاز شده است. مسجد جامع شوشتر در جانب غربی شوشتر قرار دارد و بر طبق نوشته کتب تاریخی، در سال ۲۵۴ ه.ق توسط المعتز بالله (خلیفه عباسی) بنیان نهاده شد و سال ها بعد توسط المسترشد بالله (خلیفه دیگر عباسی) بنا به اتمام رسید بر اساس شواهد موجود بنای اولیه مسجد به سبک منسوب به عربی مشتمل بر شبستانی در جانب قبله و شاید رواقی در اضلاع دیگر صحن بوده است ساخته شده بود و همچنین بر اساس نوشته تذکره شوشتری، شبستان مسجد تیر پوش بوده تا اینکه در دوره صفوی و در سال ۱۰۸۸ ه.ق به جهت فساد تیرهای چوبی، شبستان با طاق های آجری بر روی پایه های متشکل از قطعات سنگی پوشیده شده است و بر این اساس بنای فعلی مسجد، بیشتر از آثار دوره صفوی و بعد از آن میباشد و از بنای اولیه، غیر از نقشه ساختمانی، بقایای کتیبه بخشی از دیوار جانب قبله و دیوار شرقی بین گلدسته و منار و خود منار که در قرن هشتم هجری به بنای اولیه افزوده شده، چیز دیگری باقی نمانده است
حس و حال غریبی دارد.
برای بچه های معماری میتونه جذاب باشه دیدنش
مسجد جامع شوشتر (مکان تاریخی) در شوشتر و خیابان مسجد جامع واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان و زایشگاه الهادی و بازار شوشتر و همچنین خوراک سرمحله، مسجد موسی بن جعفر، حوزه علمیه جزائریه شوشتر، کارگاه قنادی و باغ شهردار قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.