info
عکس مسجد جامع شوشترعکس مسجد جامع شوشترعکس مسجد جامع شوشترعکس مسجد جامع شوشتر
category

مسجد جامع شوشتر شوشتر

مکان تاریخی

درباره‌ی مسجد جامع شوشتر

مسجد جامع شوشتر (مکان تاریخی) در شوشتر و خیابان مسجد جامع واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان و زایشگاه الهادی و بازار شوشتر و همچنین خوراک سرمحله، مسجد امام جعفر صادق، حوزه علمیه جزائریه شوشتر، دبیرستان نمونه دولتی نیکان و تعمیرگاه چرخ خیاطی بهداروند قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع شوشتر

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    دوشنبه 21 اسفند ماه 1402

    این بنای تاریخی با معماری بسیار زیبا و تحسین‌برانگیز که تزیینات انجام شده در آن فوق‌العاده و چشم‌نواز است، ساخته شده و از مکان‌های ارزشمند تاریخی و مذهبی شوشتر، محسوب می‌شود. گچبری‌های هنرمندانه، کنده‌کاری‌ها و آجرکاری‌هایی که با استادی تمام به‌صورت شلوغ و پرنقش و نگار انجام شده است

    3
  • avatar
    🦋قلب💞 آرام،حریم کبریا🦋
    شنبه 26 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع شوشتر ، یکی از مهم‌ترین مساجد ایران است. این مسجد که تاریخ آن به دوره صدر اسلام و دوره تاریخی مشخص عباسیان برمی‌گردد، قدیمی‌ترین منبر در میان مسجدهای ایران را داراست. ساخت مسجد جامع شوشتر در زمان محمدابن‌حعفر متوکل عباسی«المعتزبالله المتوکل»(هم عصر امام حسن عسگری (ع)) در ۲۵۰ هجری قمری آغاز شد و در دوره «المسترشد بالله» ساخت مسجد به پایان آمد. از شروع ساخت تا پایان آن، دوره خلافت بین ۱۶ خلیفه گردید. در این میان هر کدام از خلفا اثراتی از خود در این مسجد به جا گذاشته‌اند.

    3
  • avatar
    علی تنکابنی
    شنبه 07 اسفند ماه 1400

    ساخت مسجد جامع شوشتر مربوط به صدر اسلام و دوره سیزدهمین خلیفه عباسی که در زمان حضرت امام حسن عسکری (علیه السلام) خلافت می‌کرده ، آغاز شده‌ است. مسجد جامع شوشتر در جانب غربی شوشتر قرار دارد و بر طبق نوشته کتب تاریخی، در سال ۲۵۴ ه‍.ق توسط المعتز بالله (خلیفه عباسی) بنیان نهاده شد و سال‌ ها بعد توسط المسترشد بالله (خلیفه دیگر عباسی) بنا به اتمام رسید بر اساس شواهد موجود بنای اولیه مسجد به سبک منسوب به عربی مشتمل بر شبستانی در جانب قبله و شاید رواقی در اضلاع دیگر صحن بوده است ساخته شده بود و همچنین بر اساس نوشته تذکره شوشتری، شبستان مسجد تیر پوش بوده تا اینکه در دوره صفوی و در سال ۱۰۸۸ ه‍.ق به جهت فساد تیرهای چوبی، شبستان با طاق‌ های آجری بر روی پایه‌ های متشکل از قطعات سنگی پوشیده شده‌ است و بر این اساس بنای فعلی مسجد، بیشتر از آثار دوره صفوی و بعد از آن می‌باشد و از بنای اولیه، غیر از نقشه ساختمانی، بقایای کتیبه بخشی از دیوار جانب قبله و دیوار شرقی بین گلدسته و منار و خود منار که در قرن هشتم هجری به بنای اولیه افزوده شده، چیز دیگری باقی نمانده‌ است

    2
  • avatar
    marjan.2004
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع شوشتر یکی از مکان های تاریخی مذهبی شوشتر می باشد که به رسیدگی بیشتری نیاز دارد

    2
  • avatar
    مجید
    یکشنبه 22 مرداد ماه 1402

    براساس شواهد موجود بنای اولیه مسجد به سبک منسوب به عربی مشتمل بر شبستانی در جانب قبله و شاید رواقی در اضلاع دیگر صحن بوده استساخته شده بود و همچنین بر اساس نوشته تذکره شوشتری، شبستان مسجد تیرپوش بوده تا اینکه در دوره صفوی و در سال ۱۰۸۸ ه‍.ق به جهت فساد تیرهای چوبی، شبستان با طاق‌های آجری بر روی پایه‌های متشکل از قطعات سنگی پوشیده شده‌است و بر این اساس بنای فعلی مسجد، بیشتر از آثار دوره صفوی و بعد از آن می‌باشد و از بنای اولیه، غیر از نقشه ساختمانی، بقایای کتیبه بخشی از دیوار جانب قبله و دیوار شرقی بین گلدسته و منار و خود منار که در قرن هشتم هجری به بنای اولیه افزوده شده، چیز دیگری باقی نمانده‌است شبستان مسجد دارای ۴۸ ستون سنگی و سقف‌های گنبدی بین ستونهاست. در این شبستان یک منبر چوبی و کتیبه‌هایی به خطوط ثلث، کوفی و نستعلیق وجود دارد. دیواره‌های خارجی مسجد نیز با ستون‌های سنگ تراشیده با طاق رومی بلند و بعضی نقش‌های لچکی در روی بعضی از ستونها است. در ضلع شرقی مسجد، بقایای مناره زیبایی از قرن هشتم قرار دارد که تا اواسط قرن دوازدهم هجری، ۲۶ متر از ارتفاع مناره برجای مانده بود که امروزه تنها ۱۶ متر آن باقی است و کتیبه تاریخی آن بر لوحی سنگی بر قسمت بالای مناره نصب بوده‌است که براساس کتیبه مزبور، بانی مناره، سلطان اویس بن حسن ایلکانی است. در وصف این مسجدَ لغت‌نامه دهخدا نوشته‌است که پس از مسجد کوفه، قبله این مسجد از تمام مساجد دیگر در اعتدال است. هر خلیفه عباسی که در مسجد کاری انجام می‌داد، کتیبه‌ای بر مسجد نصب می‌کرد و همچنین بسیاری از دستورها حکومتی و احادیث زیادی در قالب کتیبه‌های خطی و سنگ نوشته بر دیوار حکاکی یا نصب گردیده‌است که در حال حاضر تنها ۱۹ کتیبه باقی‌مانده‌است و بسیاری از آنها درر تعمیرات دهه ۴۰ و بعد از آن از بین رفته‌است برخی از این فرامین مانند دستور ممنوعیت شرب خمر و کبوتر بازی بوده‌است و برخی دیگر که با خط کوفی و زیبا بر سنگ حک شده‌است و در دهه ۲۰ در مسجد جامع قاب گرفته شده‌است، به دستوراتی حکومتی دربارهٔ قلعه سلاسل مربوط می‌گردد. در ضلع شرقی صحن مسجد، در غرفه اختصاصی کوچکی، قبر مؤلف تذکره شوشتر: سیدعبدالله جزایری و پدرش سیدنورالدین - به ترتیب، متوفی ۱۱۷۳ و ۱۱۵۸ ه-. ق - قرار دارد.این مسجد به شماره ۲۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است و مالکیت آن در اختیار اداره اوقاف می‌باشد.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 03 آذر ماه 1402

    این مسجد همه روزه موقع نماز بازه به جز جمعه ها که بسته است.

  • avatar
    irangard_official
    یکشنبه 08 آبان ماه 1401

    تکه ای از تاریخ

  • avatar
    نشانک
    چهارشنبه 27 بهمن ماه 1400

    حس و حال غریبی دارد.

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 03 فروردین ماه 1401

    مسجد جامع شوشتر باستان‌شناسان با توجه به وجود کتیبه‌ای کهن، دوران ساخت آن را به زمان ولایت امام حسن عسگری (ع) نسبت می‌دهند. این بنای تاریخی با معماری بسیار زیبا و تحسین‌برانگیز که تزیینات انجام شده در آن فوق‌العاده و چشم‌نواز است، ساخته شده و از مکان‌های ارزشمند تاریخی و مذهبی شوشتر، محسوب می‌شود. گچبری‌های هنرمندانه، کنده‌کاری‌ها و آجرکاری‌هایی که با استادی تمام به‌صورت شلوغ و پرنقش و نگار انجام شده است، این مکان دیدنی را زیبا و تحسین‌برانگیز ساخته و همواره میزبان گردشگران و مسافران از سراسر ایران است.

  • avatar
    بهمن
    شنبه 28 فروردین ماه 1400

    برای بچه های معماری میتونه جذاب باشه دیدنش


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد جامع شوشتر واقع شده‌اند:

  • مخروبه های خانه پاپهن
    آل غفور
  • ساباط غلامیان الف و ب
    شریعتی، سنگ فرش، امام خمینی شرقی
  • ساباط نور علی
    امام خمینی شرقی، شکوه نیا
  • ساباط پاپهن
    امام خمینی شرقی، فروزانفر
  • ساباط کجباف
    بلوار علامه شیخ شوشتری، امام خمینی ضلع غربی، امام خمینی شرقی، حاج سلیمان
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط آبتین صفریان (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ پنجشنبه 10 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع شوشتر اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 10 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع شوشتر در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع شوشتر ندارد.
    location استان خوزستان، شوشتر، علامه شیخ شوشتری، مسجد جامع
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری مسجد جامع شوشتر

    شنبه 04:00 تا 22:00
    یک‌شنبه 04:00 تا 22:00
    دوشنبه 04:00 تا 22:00
    سه‌شنبه 04:00 تا 22:00
    چهارشنبه 04:00 تا 22:00
    پنج‌شنبه 04:00 تا 22:00
    جمعه 04:00 تا 22:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo