info
عکس مسجد جامع مرند
category

مسجد جامع مرند مرند

مسجد

درباره‌ی مسجد جامع مرند

مسجد جامع مرند (مسجد) در مرند و خیابان رجایی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه دکتر نصیری و بازار موبایل الماس و همچنین فروشگاه افق کوروش، مجتمع تجاری خدماتی اطلس، بازار رضا، مجتمع تجاری جواهر مرند و دفتر نظام مهندسی مرند قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع مرند

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    pn67
    سه شنبه 21 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع مرند یکی از مساجد تاریخی و توریستی این شهره و بافت بسیار زیبایی داره و بسیارعالیه

    2
  • avatar
    مهدی
    دوشنبه 18 بهمن ماه 1400

    از قدیمی ترین مسجدها که ثبت آثار ملی هم شده

    1
  • avatar
    علی تنکابنی
    جمعه 06 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع مرند در مرکز شهر مرند واقع شده که مطابق کتیبه محراب مسجد، این بنا در سال ۷۳۱ هجری قمری در زمان سلطنت ابوسعید بهادرخان ساخته شده‌ است. محراب در قسمت جنوبی مسجد واقع شده و مزین به آیات قرآنی به خط کوفی و گچبریهای بدیع می‌باشد امروزه کف مسجد به اندازه سه پله از سطح کوچه مجاور پایین‌ تر است و دالانی به طول ۱۲ متر با سه طاق گنبدی، ورودی را به شباستان‌ ها مربوط می‌سازد. در سمت چپ این دالان، شبستان جنوبی با گنبدی کم خیز واقع شده‌ است بنا به بررسی‌های انجام شده این بنا در مرکز شهر واقع شده این مسجد ظاهراً در آغاز یکی از آتشکده‌های دورهٔ ساسانی بود که بعدها با سکونت ارامنه در این منطقه به کلیسا تبدیل شد، پس از پیروزی اعراب بر بابک در قرن سوم هجری و همزمان با اسلام آوردن مردم آذربایجان به مسجد تبدیل شده‌است. طبق کتیبه-ی محراب این مسجد در اوایل سدهٔ هشتم یعنی در سال ۷۳۱ هـ ق در زمان سلطنت ابوسعید بهادرخان و به دستور او ساخته شد این مسجد نه صحن دارد و نه سردر، چون در اصل کلیسا بود و در زمان مغول به مسجد تبدیل شده‌است. در سال ۷۰۴، این مسجد در حالی که بیش از ۹ سال از عمر آن نمی‌گذشته توسط تاج خواجه مورد مرمت قرار گرفته‌است. محوطه اصلی مسجد یا سقفی مشتمل بر شش گنبد فضاهای اصلی مسجد را تشکیل می‌دهد. محراب به عرض ۷۵/۲ و ارتفاع ۶ متر در قسمت جنوب مسجد واقع شده و مزین به آیات قرآنی به خط کوفی و گچ بریهای زیبا و بدیع می‌باشد. از جمله آثار مشهود در محیط داخلی گنبد اصلی مسجد که مبین قدمت بیش از ۱۵۰۰ساله بنا می‌باشد وچود صلیب شکسته‌های متعدد می‌باشد که با فواصل مشخص و منظم به صورت برجسته نگاری خودنمائی می‌کند لذا جا دارد موضوع قدمت بنا و ابنیه‌های احتمالی موجود در داخل ساختمان و محوطه تاریخی آن مورد مطالعه و کنکاش علمی قرار گیرد

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    مسجد جامع مرند بنایی تاریخی و ارزشمند است که ماجراهای زیادی در دل خود دارد. با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، این مسجد در طول زمان کاربری‌های زیادی داشته است؛ در روزگار ساسانی آتشکده‌ای معروف به‌شمار می‌رفت، با سکونت ارامنه در این منطقه به کلیسا تبدیل شد و پس از پیروزى اعراب بر بابک در قرن سوم هجرى و همزمان با اسلام آوردن مردم آذربایجان، به شکل مسجد درآمد. امروزه کف مسجد به اندازه سه پله از سطح کوچه مجاور پایین‌تر است و دالانی به طول ۱۲ متر با سه طاق گنبدی، ورودی را به شبستان‌ها مربوط می‌سازد. در سمت چپ این دالان، شبستان جنوبی با گنبدی کم‌خیز واقع شده ‌است. این اثر تاریخی به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی مرند در استان آذربایجان شرقی، در  ۱۵ دی ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. 


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع مرند واقع شده‌اند:

  • مسجد امام رضا(ع)
    بلوار آیت اله مرندی، حضرت علی ع، گلشهر
  • مسجد امام حسن عسگری
    خیابان شهید رجایی، خیابان کاشانی، بین اسماعیلی و بن بست گلستان
  • مسجد میری
    چایکنار غربی، کوچه البرز، میری
  • مسجد سلیمی
    خیابان شهید رنجبر، کوچه قره آغاج
  • مسجد سرهنگ
    خیابان رجایی، کوچه سرهنگ
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط ضرابی (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع مرند اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع مرند در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع مرند ندارد.
    location استان آذربایجان شرقی، مرند، خیابان رجایی، بین میدان امام خمینی و خیابان مسجد جامع
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo