موزه مردم شناسی کرمانشاه آثار ارزشمندی داره. بافت تاریخی زیبایی داره ولی راهنما نداره.
موزه مردم شناسی کرمانشاه در شهر کرمانشاه و در تالاری در ضلع جنوبی قسمت عباسیه (تکیه معاون الملک) قرار دارد. این موزه در ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۶۹ دایر شده است. در این موزه ۲۹ ویترین قرار دارد که شامل اشیای قدیمی، صنایع دستی، پوشاک و آثاری با مضامین فرهنگی و اجتماعی هستند. همچنین در این موزه میتوانید وسایل قدیمی کشاورزی، دامپروری، شکار، بافت گیوه، وسایل نگارش و کتابت، وسایل روشنایی و نمونههایی از نساجی را ببینید. موزه پارینه سنگی زاگرس موزه پارینه سنگی زاگرس موزهای تخصصی در زمینه پیش از تاریخ است که از موزههای تخصصی جهان قرار دارد. این موزه نخستین موزه پارینه سنگی خاورمیانه است. موزه پارینه سنگی در خیابان مدرس، تکیه بیگلربیگی قرار دارد. این موزه را فریدون بیگلری و مرادی بیستونی در سال ۱۳۸۶ تاسیس کردهاند. در این موزه میتوانید مجموعهای از ابزارآلات سنگی، استخوانهای انسان از دوره پارینهسنگی در ایران و کشورهای دیگر را ببینید.
گاهی برای اینکه شکاف بین نسل جدید و گذشته پر شود بهتر است به دنبال نمودهای تنوع فرهنگی و تاریخی بناهای شهرها بود. موزه ها نیز دریچه ای رو به هویت های فرهنگی شهرها هستند؛ در شهری مثل کرمانشاه نیز می توان با مراجعه به موزه مردم شناسی سیر زندگی بومی های شهر را از گذشته تا به امروز تماشا کرد. البته تاسیس این موزه در یکی از بناهای فاخر شهر باعث شده که جذابیتش دو چندان شود بنای موزه مردم شناسی کرمانشاه به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. این موزه مکان مناسبی برای علاقه مندان به فرهنگ محلی است. علاوه بر آشنایی با فرهنگ مردم محلی کرمانشاه از تماشای معماری بنا نیز لذت خواهید برد. در این موزه با بافت های اجتماعی و قشرهای مختلف جامعه سنتی کرمانشاه آشنا می شوید. یکی از یادگاری های دیدنی دوران قاجار تکیه معاون الملک است که قدمت آن به بیش از یک قرن می رسد. بنایی که یکی از بزرگ ترین تکیه های مینیاتوری جهان به شمار می رود و معماری و کاشی کاری استادانه اش در کل جهان بی نظیر است. این تکیه شامل ۳ بخش حسینیه، عباسیه و زینبیه است که در قسمت جنوبی آن عمارت عباسیه را می بینید، این عمارت نیز ۲ موزه مردم شناسی کرمانشاه و موزه پوشاک و زیورآلات را در خود جای داده است. این شهر کوهستانی در فصل بهار و تابستان هوای نسبتا دلپذیر و خنکی دارد که شرایط تقریبا ایده آلی را برای بازدید از بناهای شهر از جمله این موزه فراهم می کند برای دیدن این موزه باید به خیابان شهید حداد عادل بروید، در صورتی که با خودرو شخصی به این موزه می روید از طریق خیابان رجایی به مطهری و از آنجا به سمت خیابان حداد عادل بپیچید یا به میدان جلیلی بروید و یک کیلومتر جلوتر از میدان وارد محله آبشوران شوید، ورودی تکیه معاون المک را همانجا می بینید.
خیلی قشنگه معماری زیبا
مکانی دیدنی و تاریخی که باید از نزدیک مشاهده کنید و به عظمت و قدمت این موزه پی ببرید و متأسفانه درخور و شایسته همچین مکانهایی توسط مسئولان رسیدگی نمیشه و در برخی جاها واقعا مورد کم لطفی و بی مهری قرار میگیرند که واقعا حیف هست و باید توجه بیشتری به این موزه و دیگر آثار تاریخی بشه و بهتر معرفی بشود.
موزه مردم شناسی کرمانشاه در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۹ تأسیس شده است و در ضلع جنوبی قسمت عباسیه تکیه معاونالملک، در تالاری به مساحت ۲۰۰ متر قرار دارد. این موزه شامل ۲۹ ویترین از اشیا قدیمی، صنایع دستی، پوشاک و غیره با مضامین فرهنگی و اجتماعی است و اشیای مختلف مردمشناسی از قبیل وسایل کشاورزی، دامپروری، شکار، بافت گیوه، آلات موسیقی، وسایل نگارش، روشنایی و نمونههایی از نساجی، پوشاک، لباسهای بومی و محلی در آن یافت میشود. این موزه بهعنوان یکی از مکان های دیدنی کرمانشاه، میزبان بازدیدکنندگان است.گنجینۀ موزه شامل اشیای مختلف مردمشناسی از قبیل: وسایل کشاورزی، دامپروری، شکار، بافت گیوه، آلات موسیقی، وسایل نگارش، روشنایی و نمونههایی از نساجی، پوشاک، لباسهای مردم کرد در آن یافت میشود.[۳] در این موزه مجسمههایی با لباسهای محلی وجود دارد که فرهنگ مردم کرمانشاه را نشان میدهد.
این مکان باستانی که قدمت ۱۰۰ ساله داره. ودر روی دیواره هاش نقش های از رستم و سهراب، واقعه عاشورا و..... رو به تصویر کشیده
معماری ایرانی و اسلامی، اقیانوسی از نقشونگارهای تماشایی و بینظیر است که با ظرافتی مثالزدنی، در آثار تاریخی ایران خودنمایی میکند. مکانهای مذهبی در سراسر کشور ایران، بههمین واسطه شهرتی دوچندان یافتهاند و از جاذبههای مهم گردشگری کشور بهشمار میآیند. در ادامه به تکیه معاون الملک، یکی از مهمترین آثار بهجایمانده از دوره قاجار و از جمله جاهای دیدنی کرمانشاه خواهیم پرداخت.در سال ۱۳۲۰ هجری قمری یعنی سال ۱۲۸۱ هجری شمسی، «حسین خان معینالرعایا» (پدربزرگ رحیم معینی کرمانشاهی، شاعر معاصر) بخش حسینیه تکیه معاونالملک را بهمنظور برگزاری آیین تعزیه و سوگواری شهادت امام حسین (ع) و گرامیداشت واقعه کربلا در شهر کرمانشاه بنا کرد و در سال ۱۲۸۲ به بهرهبرداری رسید.گروهی از مشروطهخواهان در سال ۱۲۸۸ شمسی این بنای نفیس را که همچون گوهری در غرب ایران میدرخشید، به توپ بستند و آن را ویران کرده و به آتش کشیدند. بعد از این حوادث و همچنین بهدنبال ترور حسین خان معینالرعایا، بازسازی تکیه مدتها به تعویق افتاد. بالاخره در سال ۱۳۲۰ شمسی، میرزا حسن خان معاونالملک حسینیه را از برادرانش خریداری و شروع به مرمت آن کرد.
موزه مردم شناسی کرمانشاه آثار ارزشمندی داره. بافت تاریخی زیبایی داره ولی راهنما نداره.
موزه مردمشناسی (موزه) در محله بالای پل کرمانشاه و خیابان ایلخانی واقع شده است. این مکان یکی از دو موزه در محله بالای پل کرمانشاه میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه مرحوم نجومی و راسته بازار زرگر ها و همچنین تکیه معاون الملک، مسجد نواب، فروشگاه لوازم خانگی انگزی، مزون نگین (پروینی) و نانوایی ماشینی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.