info
عکس مقبره شیخ شهاب الدین اهریعکس مقبره شیخ شهاب الدین اهری
category

مقبره شیخ شهاب الدین اهری اهر

مکان تاریخی

درباره‌ی مقبره شیخ شهاب الدین اهری

از انتقال یک صفحه: این یک تغییرمسیر است از صفحه‌ای که منتقل شده‌است (تغییرنام داشته‌است). این صفحه به‌عنوان تغییرمسیری به‌منظور جلوگیری از شکستن پیوندها، هم داخلی و هم خارجی، که ممکن است به نام صفحه‌ای قدیمی باشد نگه داشته شده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

مقبره شیخ شهاب الدین اهری (مکان تاریخی) در اهر و خیابان رسالت، رسالت 9، 22 بهمن، شیخ شهاب الدین واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه عرفان و ادب اهر و همچنین پارک شیخ شهاب الدین، دیوار های قلعه تاریخی شیخ شهاب الدین اهری، باشگاه ورزشی کشتی پهلوان تختی، پژوهش سرای دانش اموزی خیام اهر و حوزه قدس شهری سپاه پاسداران قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مقبره شیخ شهاب الدین اهری

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    امیرحسین هاشم پور
    پنجشنبه 17 فروردین ماه 1402

    شیخ شهاب الدین به نام‌های شیخ الدین محمود تبریزی، شهاب الدین محمود التبریزی العتیقی نیز معروف است. لقب شهاب الدین توسط استاد و مرشد وی، شیخ رکن الدین سجاسی به او داده شد. وی فرزند احمد اهری عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری است که در نیمه شعبان 580 هجری قمری در شهر اهر متولد شد در کودکی توسط پدرش قرآن را آموخت. وی در سن ۱۰ سالگی قرآن را از حفظ کرده بود. شیخ شهاب الدین در دوران تحصیل خویش، کشتی گیر و پهلوان نیز بوده است. شیخ شهاب الدین پس از سیر و سلوک در معنویت، به خواست استاد خویش شیخ سجاسی، بعد از تحصیل در خانقاه به هدایت طالبان حق و طریقت پرداخت و به درجه قطب نایل آمد. آرامگاه شیخ شهاب الدین در اهر داخل محوطه پارک شیخ شهاب الدین بنام بقعه شیخ شهاب الدین قرار دارد بقعه شیخ شهاب‌ الدین اهری در شهر اهر در استان آذربایجان شرقی می‌باشد. این آرامگاه شامل ساختمان‌های خانقاه، مسجد، ایوانی بلند، مناره‌ها و تعدادی غرفه است. این خانقاه از سال ۱۳۷۴ به موزه ادب و عرفان تبدیل شده است و تنها موزه عرفان ایران است. تاریخچه آرامگاه شیخ شهاب الدین این بقعه در دوره صفویه به احتمال زیاد در روزگار شاه عباس اول در شهر اهر ساخته شد. مسجد شیخ شهاب‌ الدین اهری در ضلع شرقی صحن این بقعه ساخته شده است و دارای گچبری‌‌ها و تزئینات نقاشی است. دور تا دور دیوار مسجد دستخط‌ هایی وجود دارد که بین آنها دست‌نوشته‌‌هایی را از شیخ بهایی، شاه عباس سوم و ابوالقاسم نباتی تشخیص داده‌‌اند.   معماری آرامگاه شیخ شهاب الدین قدمت بعضی از قسمت‌ها از جمله حصار سنگی مقبره و درب شرقی، به قبل از صفویه مربوط است. مشخصات دوره ایلخانی که در این بنا دیده می شود عبارتند از بلند سازی ارتفاع بنا، تبدیل مقطع ۴ ضلعی به ۸ ضلعی بوسیله فیل گوشها در نقطه شروع گنبد است. معماری خانقاه نیز شامل فضای بزرگی است که زیر گنبد دو پوش قرار گرفته و مقطعی مربعی شکل دارد و در طرفین خانقاه اتاقهایی بصورت قرینه وجود دارد که به چینی خانه (محل نگهداری ظروف چینی) معروف شده است.

    11
  • avatar
    علی دشتی
    یکشنبه 28 خرداد ماه 1402

    شیخ شهاب‌الدین اهری عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری بوده‌است. در اکثر کتب قدیمی، شیخ شهاب‌الدین را با نام‌های شهاب‌الدین محمود تبریزی و شهاب‌الدین محمود التبریزی العتیقی الاهری نام برده‌اند. لقب شهاب‌الدین توسط استاد و مرشد وی، شیخ رکن‌الدین سجاسی به وی اعطا شده‌است. پدرش در همان سنین کودکی قرآن را به وی آموخت، بطوریکه وی در سن ۱۰سالگی قرآن را از حفظ داشت. سپس تا ۱۴ سالگی در محضر عالم بزرگوار ملا حسن اهری به تحصیل قواعد عربی و سایر علوم پرداخت و برای تکمیل معلومات خویش در۲۵ سالگی رهسپار بغداد شد و در بغداد به تکمیل تحصیلات پرداخت. وی در حضورشیخ رکن الدین سجاسی به کسب کمالات معنوی نایل آمد و به دامادیش مفتخر گشت. نام دختر رکن الدین خدیجه سلطان بوده‌است و آن‌ها فقط یک پسر بنام علی داشته‌اند که به شیخ علی اهری معروف بوده‌است. شیخ شهاب الدین به سفارش استادش، مأمور ارشاد مردم ارسباران (قراجه داغ) گردیده و همراه همسر اش عازم اهر شد. وی بعد از ترتیب خانقاه در محل کنونی بقعهٔ شیخ، به هدایت و ارشاد طالبان حق و شریعت و طریقت پرداخت و به درجهٔ قطب نایل آمد. نام شیخ در سنگ نبشته‌ای در سر درب شرقی بقعهٔ شیخ چنین بیان شده‌است: «سلطان العارفین، قطب السالکین، شیخ المحققین، سلطان شهاب الدین اهری قدس الله روحه العزیز». وی در ۶۶۵ ه‍.ق دیده از جهان فروبست. محل وفات شیخ در تمامی منابع موجود شهر اهر ذکر شده‌است. عالم آرای عباسی می‌نویسد:شاه عباس اول صفوی در سال نوزدهم و بیست ویکم سلطنت خود به اهر آمده و به زیارت تربت شریف شیخ فایز آمده‌است. آرامگاه حضرت اینک در اهر داخل محوطه پارک شیخ شهاب الدین بنام بقعه شیخ شهاب الدین قرار دارد و زیارتگاه اهل دل می‌باشد

    6
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    مقبره شیخ شهاب‌الدین اهری خانقاه و مدفن شیخ شهاب‌الدین، عارف قرن هفتم هجری قمری است و موزه عرفان و ادب در تالار اصلی آن دایر شده است. مقبره و موزه ادب و عرفان در داخل بوستانی با همین نام قرار دارند. با قدمتی که به دوره صفویه بازمی‌گردد، این بقعه احتمالا در زمان حکومت شاه عباس اول روی مزار شیخ شهاب‌الدین اهری ساخته شده است. البته آثاری از دوره‌های قبل، مانند دوره ایلخانی را نیز می‌توان در آن مشاهده کرد. مقبره شیخ شهاب‌الدین اهری از جاهای دیدنی اهر به شمار می‌آید و بخش‌های مختلف این مجموعه شامل خانقاه، چینی‌خانه‌ها، صحن، ایوانی بلند، مناره‌ها و غرفه‌های متعدد می‌شود. این اثر در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۱۱، با شماره‌ی ثبت ۱۷۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. موزه ادب و عرفان در این محل، به‌عنوان یکی از موزه‌های تخصصی ایران، میزبان آثار ادبی و عرفانی جالبی از دوره‌های تاریخی صفوی تا قاجار است.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 23 مرداد ماه 1403

    بقعه شیخ شهاب الدین اهری در دوره صفویه به احتمال زیاد در روزگار شاه عباس اول بر مزار شیخ شهاب‌الدین اهری، در شهر اهر ساخته شده است. اثر مکتوبی از این عارف اندیشمند به نام عشق‌نامه به جای مانده که متضمن عقاید و آرای عرفانی اوست. این عارف بزرگ در سال 665 قمری چشم از جهان فروبست و در صحن خانقاه خود به خاک سپرده شد. ساختمان بنا شامل خانقاه، مسجد، ایوانی بلند، مناره‌ها و غرفه‌های متعدد است. تاریخ بنا بدرستی معلوم نیست لیکن از قرن هفتم هجری قمری ساختمان بنا دارای تشکیلاتی بوده است. آثاری از دوره‌های قبل (دوره ایلخانی) در آن وجود دارد. فضای بزرگی که زیر گنبد دو پوش قرار گرفته مقطعی مربعی شکل دارد که ارتفاع آن 18 متر است. در طرفین خانقاه اتاق‌هایی و به قرینه هم ساخته شده‌اند که به چینی خانه (محل نگهداری ظروف چینی) معروف شده است. این قسمت در شرق بقعه واقع شده و با گچ بری‌ها و نقاشی‌هایی تزئین یافته و دور تا دور دیوارهایش حاوی دستخط‌هایی است.

    3
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 26 مرداد ماه 1402

    شیخ شهاب‌الدین اهری یکی از عارفان قرن هفتم هجری قمری بوده است. مقبره این عارف بزرگ در شهر اهر است. مقبره شیخ شهاب الدین اهری یکی از جاهای دیدنی اهر می‌باشد که امروزه در تالار اصلی آن موزه عرفان و ادب نیز دایر است. این مقبره احتمالا در زمان حکومت شاه عباس اول روی مزار شیخ شهاب‌الدین اهری ساخته شد. البته آثاری از دوره‌های قبل، مانند دوره ایلخانی را نیز می‌توان در آن مشاهده کرد. بخش‌های مختلف مجموعه شامل خانقاه، چینی‌خانه‌ها، صحن، ایوانی بلند، مناره‌ها و غرفه‌های متعدد می‌شود.

    3
  • avatar
    نشان دوست
    یکشنبه 07 خرداد ماه 1402

    با سلام. بنده عاشق اهر و این بقعه و این عکس هستم. و افتخار میکنم که اهل اهر هستم.

    3
  • avatar
    سحری
    جمعه 29 مهر ماه 1401

    فضای دور مقبره پارک بزرگی است که برای استراحت و تفریح مناسب است،اما بازدید از مقبره امکان پذیر نیست.

    3
  • avatar
    تنها
    جمعه 14 بهمن ماه 1401

    عالیه

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 12 اردیبهشت ماه 1402

    مقبره شیخ شهاب الدین اهری واقعا عالیه

    3
  • avatar
    ماهان
    شنبه 19 شهریور ماه 1401

    عالی هست و تاریخی

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 27 تیر ماه 1402

    عالی و شاهکار

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 28 شهریور ماه 1401

    برای چند ساعت استراحت مناسبه

    1
  • avatar
    مارکو
    شنبه 10 شهریور ماه 1403

    شیخ شهاب‌الدین اهری عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری بوده‌است. در اکثر کتب قدیمی، شیخ شهاب‌الدین را با نام‌های شهاب‌الدین محمود تبریزی و شهاب‌الدین محمود التبریزی العتیقی الاهری نام برده‌اند. لقب شهاب‌الدین توسط استاد و مرشد وی، شیخ رکن‌الدین سجاسی به وی اعطا شده‌است. پدرش در همان سنین کودکی قرآن را به وی آموخت، بطوریکه وی در سن ۱۰سالگی قرآن را از حفظ داشت. سپس تا ۱۴ سالگی در محضر عالم بزرگوار ملا حسن اهری به تحصیل قواعد عربی و سایر علوم پرداخت و برای تکمیل معلومات خویش در۲۵ سالگی رهسپار بغداد شد و در بغداد به تکمیل تحصیلات پرداخت. وی در حضورشیخ رکن الدین سجاسی به کسب کمالات معنوی نایل آمد و به دامادیش مفتخر گشت. نام دختر رکن الدین خدیجه سلطان بوده‌است و آن‌ها فقط یک پسر بنام علی داشته‌اند که به شیخ علی اهری معروف بوده‌است. شیخ شهاب الدین به سفارش استادش، مأمور ارشاد مردم ارسباران گردیده و همراه همسر اش عازم اهر شد. وی بعد از ترتیب خانقاه در محل کنونی بقعهٔ شیخ، به هدایت و ارشاد طالبان حق و شریعت و طریقت پرداخت و به درجهٔ قطب نایل آمد. نام شیخ در سنگ نبشته‌ای در سر درب شرقی بقعهٔ شیخ چنین بیان شده‌است: «سلطان العارفین، قطب السالکین، شیخ المحققین، سلطان شهاب الدین اهری قدس الله روحه العزیز». وی در ۶۶۵ ه‍.ق دیده از جهان فروبست. محل وفات شیخ در تمامی منابع موجود شهر اهر ذکر شده‌است. عالم آرای عباسی می‌نویسد:شاه عباس اول صفوی در سال نوزدهم و بیست ویکم سلطنت خود به اهر آمده و به زیارت تربت شریف شیخ فایز آمده‌است. آرامگاه حضرت اینک در اهر داخل محوطه پارک شیخ شهاب الدین بنام بقعه شیخ شهاب الدین قرار دارد و زیارتگاه اهل دل می‌باشد. زادگاه شهاب الدین شهر اهر در استان آذربایجان شرقی است. شیخ در اشعار خود از سیاهان کوه نام می‌برد که به احتمال قوی همان قره داغ می‌باشد که نام سابق ارسباران بوده که مرکز آن شهرستان اهر می‌باشد. سیاهان کوه را منزل ببودم ز آهوی چمن شیرش بخوردم.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مقبره شیخ شهاب الدین اهری واقع شده‌اند:

  • خانه تاریخی شیخ محمدحسین محقق اهری
    (5.0)
    امام خمینی، رسام
  • حمام تاریخی اهر
    (4.5)
    بلوار صاحب الزمان، آزادگان، راسته مسجد سفید شمالی
  • دیوار های قلعه تاریخی شیخ شهاب الدین اهری
    (3.8)
    رسالت، گلشهر، بین کوی معاد و 1
  • عمارت شهرداری
    (4.5)
    امام خمینی، بین میدان شهرداری و قلعه بدنی
  • بازار تاریخی اهر
    (4.6)
    امام خمینی، بازار نصیربیگ
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۱۰ نشان) در تاریخ پنجشنبه 26 مهر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مقبره شیخ شهاب الدین اهری اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 26 مهر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مقبره شیخ شهاب الدین اهری در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مقبره شیخ شهاب الدین اهری ندارد.
    neshan logo