موقعیت باغ نارنجستان قوام یکی از مکانهای دیدنی خوب منطقه در محله گود عربان - درب شیخ شیراز را به همراه آدرس تلفن ساعت کاری و نظرات کاربران در نقشه نشان ببینید.
قوام الملک در سال ۱۲۵۲ ه. ق به حکومت فارس منصوب شد و در محله سکونت خویش (محله بالاکفت) اقدام به احداث ابنیه تاریخی و سکونتی نمود که به شکلگیری مجموعه قوام منجر شد. این مجموعه که در بین عامه مردم به باغ قوام معروف است بواسطه نام بنای بیرونی خود امروز به نارنجستان قوام معروف است.
مجموعه قوام بین سالهای ۱۲۵۷ و ۱۲۶۷ مقارن با حکومت ناصرالدین شاه قاجار ساخته و تکمیل شده است. این مجموعه از عناصر متعددی تشکیل یافته که عمدهترین این عناصر عبارتند از حمام گچینه، حسینیه قوام، مکتب خانه قوام (خانه عرقیها)، اندرونی قوام (منزل زینت الملک)، دیوان خانه قوام (نارنجستان)، حمام اختصاصی قوام و اصطبل و زنجیرخانه (در حال حاضر از بین رفته است). البته بازارچهای هم در این مجموعه وجود داشته که در اثر احداث خیابان لطفعلی خان زند از بین رفتهاست.
بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز اهدا شد و بین سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی مورد استفاده موسسه آسیایی، تحت سرپرستی پروفسور آرتور اپهام پوپ، ایرانشناس معروف بودهاست.در سالهای اخیر زیرزمین ضلع شمالی تعمیرات اساسی شده و به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته که در آن اشیای فرهنگی اهدایی پروفسور پوپ نگهداری میشود.
منبع: ویکیپدیا
باغ نارنجستان قوام (مکان دیدنی) در محله گود عربان - درب شیخ شیراز و کوچه 24 واقع شده است. این مکان یکی از چهار مکان دیدنی در محله گود عربان - درب شیخ شیراز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان شهید بهشتی، مسجد نصیرالملک و خانه زینت الملک و همچنین اقامتگاه بومگردی سووشون، مجموعه شربتخانه و رستوران تاریخی نارنجستان قوام، آرامگاه شیخ روزبهان فسایی، خانه زینت الملک و مارکت تبریزی (رحیم فیاض) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مکانهای دیدنی خوب این منطقه میباشد.
آدرس دقیق: استان فارس، شیراز، بلوار زینبیه، لطفعلی خان زند، 24
تلفن تماس: +987132224381
آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۲ نشان) در تاریخ دوشنبه 17 بهمن ماه 1401 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی باغ نارنجستان قوام شیراز اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
موزه نارجستان جاهای مکان محل های جاذبه دیدنی گردشگری توریستی
بعضیوقتها مهم نیست در تاریخ یک بنا چه گذشته و چه کسی در آن مُرده یا به دنیا آمده. زیبایی باغ نارنجستان فوام یک تنه حریف تمام چیزهایی است که دلتان میخواهد در سفر با آنها مواجه شوید: عطر نارنج، گلهای رنگارنگ، درختان سرسبز و حوض و فوارههایی که فضایی صمیمی ساختهاند. تماشای خانهباغ نارنجستان قوام حسوحال عجیبی دارد، حسی قدیمی و آشنا از عطر، رنگ و زیبایی؛ انگار اینجا یک مهمانی است که همه به آن دعوت هستند
4بسیار دیدنی و باصفا
3خانهٔ قوام یا باغ نارنجستان قوام، در دورهٔ قاجار محل اقامت حاکم شیراز بود. این عمارت توسط چند نسل از خاندان قوام پیریزی، احداث و تکمیل شد. لقب «نارنجستان» هم از درختان نارنج حیاط این عمارت میآید. امروزه این مکان باعنوان موزهٔ نارنجستان در اختیار دانشگاه شیراز قرار دارد. خانهٔ قوام بین سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی مورد استفادهٔ مؤسسه آسیایی دانشگاه پهلوی، تحت سرپرستی پروفسور آرتور اپهام پوپ، ایرانشناس معروف بود در سالهای اخیر زیرزمین ضلع شمالی تعمیرات اساسی شده و به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته که در آن اشیای فرهنگی اهدایی پروفسور پوپ نگهداری میشود. قوام السلطنه در سال ۱۲۵۲ ه. ق به حکومت فارس منصوب گردید و در محله سکونت خویش (محله بالاکفت) اقدام به احداث ابنیه تاریخی و سکونتی نمود که به شکل گیری مجموعه قوام منجر گردید. این مجموعه که در بین عامه مردم به باغ قوام معروف است بواسطه نام بنای بیرونی خود امروز به نارنجستان قوام معروف است این باغ از عمارات دوره قاجاریه شیراز است که در محله بالاکفت و در قسمت شرقی انتهای خیابان لطفعلی خان زند واقع است. این محدوده تقریباً در نقطه انتهایی و شرقی شهر قدیم و در جایی که در گذشته دروازه دولت، دروازه منذر و کل شیخ ابوذرعه قرار داشتهاند استقرار دارد.
2باغی بسیار زیبا و دیدنی در شیراز که فضای آن در آبان ماه بسیار عالی است. پیشنهاد میشود حتما تجربه کنید.
2باغ نارنجستان قوام از جاهای دیدنی استان فارس در شیراز است و در محله «بالاکفت» و در قسمت شرقی انتهای خیابان لطفعلیخان زند قرار دارد. این محدوده تقریبا در نقطه انتهایی و شرقی شهر قدیم واقع شده است؛ محلی که در گذشته دروازه دولت، دروازه منذر و کل شیخ ابوذرعه قرار داشتهاند. از دیگر دیدنیهای تاریخی اطراف این مجموعه میتوان به خانه زینتالملوک، مسجد نصیرالملک و خانه سنتی پرهامی اشاره کرد که با فاصله کمی با هم در خیابان لطفعلیخان زند واقع شدهاند. دسترسی برای دسترسی به این مجموعه میتوانید از سمت چهارراه نمازی در طول خیابان لطفعلیخان زند به سمت شرق حرکت کرده و پس از گذشتن از مسجد نصیرالملک، این مجموعه را در سمت چپ خود مشاهده کنید. در ساعات شلوغ روز پارک کردن در این منطقه کمی با مشکل رو به رو است که با توجه به طول مناسب خیابان، میتوان اتومبیل را در فاصله معقولی متوقف کرد. مجموعه قوام بین سالهای ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ خورشیدی مقارن با حکومت ناصرالدینشاه قاجار، به دستور علیمحمدخان قوام ساخته شده و از دو قسمت بیرونی (موزه نارنجستان) و اندرونی (خانه زینتالملوک) تشکیل شده که به وسیله تونل به هم مرتبط هستند. این بنا به عنوان دارالحکومه یا محل انجام امور سیاسی، نظامی و دیدار با نمایندگان دولتهای خارجی مورد استفاده بوده است. بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز اهدا شد و در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی، در اختیار موسسه آسیایی، به سرپرستی «پروفسور آرتور اپهام پوپ»، ایرانشناس مشهور قرار داشت. کل مساحت این مجموعه ۳,۵۰۰ متر مربع است و ساختمانهای آن که در دو ضلع شمالی و جنوبی واقع شدهاند، زیربنایی معادل ۹۴۰ متر مربع دارند. از دیگر بناهای موجود در این مجموعه میتوان به حمام گچینه، حسینیه قوام، مکتبخانه قوام (خانه عراقیها)، اندرونی قوام (منزل زینتالملوک)، دیوان خانه قوام (نارنجستان) و حمام اختصاصی قوام اشاره کرد. البته در گذشته اصطبل و زنجیرخانه و بازارچهای هم در این مجموعه وجود داشت که در اثر احداث خیابان لطفعلیخان زند از بین رفتهاند. پلان قدیمی باغ نارنجستان قوام این دو ساختمان توسط معماران و هنرمندان شیرازی با استفاده از هنرهایی از قبیل آیینهکاری، منبتکاری، نقشپردازی، آجرکاری، معرقکاری، حجاری، گچبری، مقرنسکاری و... تزیین شدهاند. با ورود از زیر ساختمان جنوبی و فروشگاه لوازم سنتی و تزیینی، با محوطهای بسیار زیبا و متقارن از درختان نارنج و نخل روبهرو میشویم که به ساختمان اصلی بسیار پر رنگ و نور و آیینهکاری شده منتهی است.
1مکانی زیبا و دلچسب
1بسیار بسیار زیبا و دیدنی خیلی دودل بودم که اینجا برم یا نه ولی وقتی رفتم خیلی زیاد خوشحال بودم که بی بهره نموندم از این همه زیبایی🥰 مجموعه دوطبقس و یک طبقه زیرزمین و بسیار دیدنی.. داخل مجموعه گالری ،رستوران و عکاسخانه هست. هزینه بلیط نفری ۱۰ تومان. اگر که بازنشسته همراهتان دارید با نشون دادن کارتشون ۵۰٪ تخفیف دارید.
1تاریخچه باغ نارنجستان قوام مجموعه قوام بین سالهای ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ خورشیدی مقارن با حکومت ناصرالدینشاه قاجار، به دستور علیمحمدخان قوام ساخته شده و از دو قسمت بیرونی (موزه نارنجستان) و اندرونی (خانه زینتالملوک) تشکیل شده که به وسیله تونل به هم مرتبط هستند. این بنا به عنوان دارالحکومه یا محل انجام امور سیاسی، نظامی و دیدار با نمایندگان دولتهای خارجی مورد استفاده بوده است. بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز اهدا شد و در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی، در اختیار موسسه آسیایی، به سرپرستی «پروفسور آرتور اپهام پوپ»، ایرانشناس مشهور قرار داشت. معماری باغ نارنجستان قوام کل مساحت این مجموعه ۳,۵۰۰ متر مربع است و ساختمانهای آن که در دو ضلع شمالی و جنوبی واقع شدهاند، زیربنایی معادل ۹۴۰ متر مربع دارند. از دیگر بناهای موجود در این مجموعه میتوان به حمام گچینه، حسینیه قوام، مکتبخانه قوام (خانه عراقیها)، اندرونی قوام (منزل زینتالملوک)، دیوان خانه قوام (نارنجستان) و حمام اختصاصی قوام اشاره کرد. البته در گذشته اصطبل و زنجیرخانه و بازارچهای هم در این مجموعه وجود داشت که در اثر احداث خیابان لطفعلیخان زند از بین رفتهاند.
1یه باغ خیلی قشنگ و آرامش بخش
1محو زیبایی گچ کاری ها و آینه کاری های این خانه باغ ایرانی اصیل خواهید شد
1مجموعه قوام بین سالهای ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ خورشیدی مقارن با حکومت ناصرالدینشاه قاجار، به دستور علیمحمدخان قوام ساخته شده و از دو قسمت بیرونی (موزه نارنجستان) و اندرونی (خانه زینتالملوک) تشکیل شده که به وسیله تونل به هم مرتبط هستند. این بنا به عنوان دارالحکومه یا محل انجام امور سیاسی، نظامی و دیدار با نمایندگان دولتهای خارجی مورد استفاده بوده است. بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز اهدا شد و در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی، در اختیار موسسه آسیایی، به سرپرستی «پروفسور آرتور اپهام پوپ»، ایرانشناس مشهور قرار داشت. معماری باغ نارنجستان قوام کل مساحت این مجموعه ۳,۵۰۰ متر مربع است و ساختمانهای آن که در دو ضلع شمالی و جنوبی واقع شدهاند، زیربنایی معادل ۹۴۰ متر مربع دارند. از دیگر بناهای موجود در این مجموعه میتوان به حمام گچینه، حسینیه قوام، مکتبخانه قوام (خانه عراقیها)، اندرونی قوام (منزل زینتالملوک)، دیوان خانه قوام (نارنجستان) و حمام اختصاصی قوام اشاره کرد. البته در گذشته اصطبل و زنجیرخانه و بازارچهای هم در این مجموعه وجود داشت که در اثر احداث خیابان لطفعلیخان زند از بین رفتهاند. پلان قدیمی باغ نارنجستان قوام این دو ساختمان توسط معماران و هنرمندان شیرازی با استفاده از هنرهایی از قبیل آیینهکاری، منبتکاری، نقشپردازی، آجرکاری، معرقکاری، حجاری، گچبری، مقرنسکاری و... تزیین شدهاند. با ورود از زیر ساختمان جنوبی و فروشگاه لوازم سنتی و تزیینی، با بسیار زیبا و متقارن از درختان نارنج و نخل روبهرو میشویم که به ساختمان اصلی بسیار پر رنگ و نور و آیینهکاری شده منتهی است.
عالی
زنده بادایران جاهای باصفاش
معماری خیلی محشری داره مخصوصا آینه کاری ها ، فضای خود باغ زیاد بزرگ نیست.
باغ نارنجستان یا همان باغ قوام، یکی از جاهای دیدنی شیراز است که در خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. باغ نارنجستان یادگار دوران قاجار است و حالوهوایی تاریخی دارد. درختهای خوشقدوقامت و گلهای رنگارنگ، گوشهوکنار باغ نارنجستان را زیبا کردهاند. پس از گذر از در ورودی و لذت از تماشای هنر منبتکاری این در چوبی، وارد هشتی با سقفی مزین به هنرهای ستودنی معماری ایرانی، همچون گچکاری، مقرنسکاری، آجرکاری و کاشیکاری خواهید شد.محوطه باغ با فضایی بهشتی و درختانی خوشقدوقامت که قرینه یگدیگر واقع شدهاند، به استقبالتان خواهد آمد. فصل بهار از زمانهای دلچسب گشتوگذار در باغ نارنجستان است، زیرا با عطر بهار نارنج در این باغ دلانگیز سرمست خواهید شد. در سمت شمال، شرق و جنوب باغ نارنجستان، ساختمانهای زیبایی با طراحی خاص معماری ایرانی را خواهید دید. این مجموعه مزین به هفت هنر گچکاری، کاشیکاری، نقاشی سنتی، آینهکاری، حجاری، معرقکاری و منبتکاری است.
دیدنش خالی از لطف نیست فرقش با بقیه خونه های تاریخی اینه که از معماری نقاشی روی چوب سقف و دیوارها بیشتر استفاده شده و همچنین کف از کاشی استفاده شده و بغل همین خونه خانه خواهرش زینت الملک میباشد
اینجا عالیه
باغ زیبای نارنجستان در شهر شیراز متعلق به خاندان قوام یکی از خانوادههای مهم و بانفوذ دوران قاجار بود. این خاندان سالهای زیادی بر فارس حکومت میکردند و به همین واسطه عمارتها و باغهای زیادی را در شیراز برای خود ساختند. علاوه بر نارنجستان قوام از مهمترین عمارتها و باغهای تاریخی خاندان قوام السلطنه در شیراز میتوان به باغ کلانتر، باغ بیگلر بیگی، باغ دلگشا، باغ عفیف آباد و … اشاره نمود. پس از مرگ قوام الملک اول، پسرش محمد علی خان قوام الملک در سال ۱۲۵۷ همزمان با حکومت ناصرالدین شاه قاجار دستور داد خانهای برایش بسازند که امروزه به نارنجستان قوام شناخته میشود. در طول ساخت این عمارت محمد علی خان فوت کرد و پسر او محمد رضا خان قوام الملک سوم ساخت عمارت را تا سال ۱۲۶۱ خورشیدی به سرانجام رساند. البته اجرای بخشی از تزئینات ساختمان اصلی و اندرونی باغ قوام الملک تا سال ۱۲۹۸ خورشیدی ادامه یافت. خانه زینت الملوک این عمارت تاریخی زیبا شامل یک بخش برای سکونت خانواده قوام به عنوان اندرونی و بخشی دیگر برای امور تجاری، پذیرایی، استراحت و برگزاری جشنها و مراسمات بود. خانه زینت الملوک که در حال حاضر جدا از نارنجستان قوام میباشد، همان اندرونی خانه قوام الملک محسوب میشد و با عمارت اصلی از طریق یک تونل زیرزمینی ارتباط داشت. در زمان حکومت حبیب الله قوام الملک چهارم، دختر او به نام زینت الملوک در این اندرونی سکونت داشت که از آن پس به عمارت زینت الملوک مشهور گشت. خانه قوام در نهایت به آخرین بازمانده این خانواده صاحب منسب یعنی ابراهیم خان قوام الملک پنجم همزمان با حکومت رضاخان پهلوی رسید. در آن زمان به دلیل وجود درختهای نارنج بسیار، خانه قوام الملک به نارنجستان قوام شیراز معروف شد. ابراهیم خان تغییراتی در باغ و بناهای آن انجام داد و در سال ۱۳۴۵ خورشیدی این عمارت تاریخی و با ارزش را برای فعالیتهای فرهنگی و هنری به دانشگاه شیراز اهدا نمود. در سال ۱۳۴۸ نارنجستان قوام شیراز در اختیار موسسه آسیایی ایران شناس معروف به نام آرتور آبراهام پاپ قرار گرفت. آرتور پوپ با کمک بخشهای فرهنگی و فرح پهلوی، عمارت قوام الملک را مرمت و بازسازی نمود. در زمان انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی بخشهایی از نارنجستان قوام شیراز آسیب دید و تخریب گشت. سالها بعد دوباره این مجموعه تاریخی مورد بازسازی و تعمیرات قرار گرفت و بازدید از آن برای عموم آزاد شد.
واقعا ساختمان زیبایی داره
نارنجستان قوام یکی دیگر از باغهای دوران قاجاریه بوده و نام خود را از درختان نارنج بسیار زیاد در باغ و صاحب باغ یعنی محمدعلی خان قوامالملک که از ثروتمندان شیراز دوره قاجاریه بود، به دست آورده است. طراحی ورود به این باغ زیبا کاملا قرینه بوده و وجود دو ستون در ایوان بزرگ عمارت آن واقعا به زیبایی آن افزوده است.ترکیب هنرهای گچبری، آیینهکاری، کاشیکاری، منبت کاری، سنگتراشی، مقرنسکاری و نقاشی در قسمتهای مختلف عمارت قوام حیرتانگیز بوده و باغ نارنجستان را به یک باغ منحصربهفرد تبدیل کرده است. بد نیست بدانید که مساحت این باغ در حدود ۳۵۰۰ مترمربع بوده و زیربنای عمارت آن تقریبا ۹۴۰ مترمربع است.وجود درختان زیبا و گلهای رنگارنگ در قسمت میانی و اطراف باغ، بسیار روحیهبخش بوده و عطر دلانگیزی را در نارنجستان پراکنده میکنند. بد نیست بدانید که باغ نارنجستان قوام در سال ۱۳۳۵ به دانشگاه شیراز اهدا شد و هماکنون به عنوان موزه مورد بازدید عموم قرار گرفته است.نام دیگر آن باغ قوام است و در دوران حکومت ناصرالدینشاه، به دستور علی محمدخان، ساخته شده است. باغی که میبینید مساحتی به اندازه 35 هزار مترمربع دارد. وارد باغ که میشوید، یک سردری هشتی مانند باز میشود که از طریق راهروهای قرینه شما را به سمت حیاط پیش میبرد. درگذشته در ضلع جنوبی این باغ، خدمهها زندگی میکردند و در ضلع شمالی آن، یک زیرزمین و دوطبقه وجود داشت که صاحبان خانه در آن به سر میبردند. معماری و آیینهکاری این خانه با گچکاریهای زیبا قطعاً یکی از جذابیتهای شیراز را به تصویر میکشد و توجهتان را جلب میکند.
مکانی مناسب و عالی برای عکاسی
باغی زیبا و نسبت به بعضی باغها مثل ارم و عفیف آباد کوچیکتره ولی بسیار انرژی مثبت داره . از دیدنش پشیمان نمی شوید
عالیه
باغ قشنگی هست، این باغ برا دانشگاه شیراز می باشد و برا دانشجویان دانشگاه شیراز رایگانه
جزو باغ های معمولی تاریخی شیراز. فقط کاه قیمتها رو پایینتر بیاورند
مکانی بسیار زیبا و دلنشین که در کنار مسجد نصیر الملک قرار دارد.
مکان دیدنی نارنجستان قوام خانه بسیار زیبا است .زیبایی هنرمندان گذشته به خصوص در آینهکاری رو میشه دید.