info
عکس خانه استاد شهریارعکس خانه استاد شهریارعکس خانه استاد شهریارعکس خانه استاد شهریار
category

خانه استاد شهریار محله مقصودیه، تبریز

موزه

درباره‌ی خانه استاد شهریار

خانه استاد شهریار یا موزه استاد شهریار مربوط به دوره پهلوی دوم است و در تبریز، در محله مقصودیه شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۲۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. ساختمان این موزه، قبلاً محل زندگی محمدحسین شهریار، شاعر مشهور ایران بوده‌است.این خانه در سال ۱۳۶۷ و بعد از درگذشت استاد، از سوی شهرداری تبریز خریداری شده و هم‌اکنون زیر نظر این نهاد اداره می‌شود. منزل استاد شهریار، در زیربنایی بالغ بر ۲۵۰ متر و مساحتی حدود ۲۴۱ متر در ۲ طبقه ساخته شده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

خانه استاد شهریار (موزه) در محله مقصودیه تبریز و خیابان شهریار واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله مقصودیه تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان بهبود، کاخ موزه عمارت شهرداری (برج ساعت)، موزه علی مسیو و پاساژ ایران و همچنین خانه بهنام، مرکز تصویربرداری ام آر ای ایران، چهارراه باغشمال، دکتر بهرام منصوری اصل (پوست مو زیبایی) و دانشگاه هنر اسلامی تبریزنقاشی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو میدان ساعت، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد خانه استاد شهریار

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 11 تیر ماه 1402

    عالی بود. 😃😃😃😃

    18
  • avatar
    مهدی رضازاد فارسی
    یکشنبه 05 شهریور ماه 1402

    این خانه که سومین اقامتگاه استاد شهریار بود، بعد از درگذشت وی در سال ۱۳۶۷ از سوی شهرداری تبریز خریداری شده و تبدیل به موزه شد. وسایل خانه نیز از سوی خانواده ایشان به موزه ادبی استاد شهریار اهدا گردید. این شاعر بلندآوازه بیست سال آخر زندگی‌اش را در این خانه سپری کرد. این موزه در سال ۱۳۷۰ افتتاح شد.

    11
  • avatar
    Hani
    دوشنبه 07 فروردین ماه 1402

    بسیار زیبا و دلنشین

    10
  • avatar
    momo
    چهارشنبه 24 خرداد ماه 1402

    مرد شریف

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 اسفند ماه 1402

    خانه استاد شهریار در شهر تبریز را می‌توانیم به عنوان یکی دیگر از بهترین دیدنی های تبریز برای دوست‌داران شعر و ادبیات معرفی کنیم. این خانه در سال 1347 توسط شخص استاد شهریار خریداری شده است و ایشان سال‌های پایانی عمر خود را در این خانه سپری کرده‌اند. این خانه دو طبقه در زمینی به مساحت 250 متر مربع ساخته شده است و بازدید از آن می‌تواند شما را در رنگ و بوی خانه‌های قدیمی ایران غرق کند. این خانه در سال 1367 و پس از فوت استاد شهریار، توسط شهرداری شهر تبریز خریداری شد و به یکی از بهترین موزه‌های ادبی ایران تغییر کاربری داد. موزه استاد شهریار از سال 1367 تا به امروز به عنوان یکی از جاهای دیدنی تبریز، زیر نظر شهرداری این شهر فعالیت می‌کند و سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. جالب است بدانید که اکثر لوازم و آثار موجود در این موزه توسط مردم و در فراخوانی که داده شد جمع‌آوری شده است. شما می‌توانید بیش از 500 اثر هنری و لوازم شخصی استاد شهریار را در این موزه مشاهده کنید که برای دوست‌داران شعر و ادبیات می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد. اگر قصد بازدید از جاهای دیدنی تبریز را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که به هیچ عنوان بازدید از این موزه رویایی را از دست ندهید.

    7
  • avatar
    RezaRZ
    پنجشنبه 26 مرداد ماه 1402

    جاودان ....

    6
  • avatar
    yasin khan
    پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه 1402

    ما ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ رفتیم برای بازدید از خانه استاد شهریار ولی زده بود "به دلیل مرمت ، تا اطلاع ثانوی تعطیل است" و قسمت نشد بازدید داشته باشیم.

    5
  • avatar
    جیمبو
    چهارشنبه 22 فروردین ماه 1403

    مکانی دنج، پر احساس، با معنویات و آرامش بخش خانه زیبای استاد شهریار

    4
  • avatar
    ارسلان اصغرزاده
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    مکانی زیبا

    4
  • avatar
    Rana
    شنبه 26 اسفند ماه 1402

    خانه استاد شهریار عزیز و ارجمند اول در خیابان خیام نبش معازه های سنگی بود استاد اواخر عمر در این خانه زندگی کردن ما ساکن محله اهراب بودیم

    4
  • avatar
    ایران شگفت انگیز
    چهارشنبه 06 دی ماه 1402

    خانه استاد شهریار منزل شاعر معاصر استاد شهریار بوده است.وی در سال 1367 فوت کرده اند و پی از آن این مکان توسط شهرداری وقت خریداری و تبدیل به موزه می شود. بیشتر وسایل ایشان هم توسط خانواده وی به موزه اهدا می شود تا این منزل به همان صورت بماند.بعد در طی زمان وسایل دیگری هم که اهدایی توسط مردم یا گرداوری بوده به این منزل اضافه می شود. خانه وی و موزه فعلی در یک طبقه زیر زمین و یک طبقه روی آن قرار دارد و همانطور که گفته شده وسایل وی و دست نوشته های اشعار و ... را در این موزه می توانید ببینید. این خانه در عین حس نوستالوژی داشتن کمی دلگیر است مخصوصا عکسهای دوران کهولت استاد شهریار را که می بینید بر این دلگیری اضافه می شود. مقبره وی هم در مجموعه مقبره شعرا واقع شده است. برای بازدید مبلغ کمی برای ورودی باید بدهید.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 26 مرداد ماه 1402

    یکی از افتخارات آذربایجان وایران استاد شهریار بیاد ماندنی

    4
  • avatar
    راسخ
    سه شنبه 07 اردیبهشت ماه 1400

    خانه ی استاد شهریار فضای خیلی دل انگیزی داره یه خانه ساده و‌قدیمی و پر از احساس و بسیار نوستالژی

    4
  • avatar
    yp
    چهارشنبه 04 مرداد ماه 1402

    خیلی قشنگ بود، شعرها به دیوار بود، فضای تاثیر گذاری بود

    3
  • avatar
    بردیا
    دوشنبه 04 اردیبهشت ماه 1402

    خاطره انگیز ...

    3
  • avatar
    علی تنکابنی
    جمعه 13 اسفند ماه 1400

    خانه استاد شهریار یا موزه استاد شهریار مربوط به دوره پهلوی دوم است و در تبریز، در محله مقصودیه شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۲۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. ساختمان این موزه، قبلاً محل زندگی محمدحسین شهریار، شاعر مشهور ایران بوده‌ است این خانه در سال ۱۳۶۷ و بعد از درگذشت استاد، از سوی شهرداری تبریز خریداری شده و هم‌اکنون زیر نظر این نهاد اداره می‌شود. منزل استاد شهریار، در زیربنایی بالغ بر ۲۵۰ متر و مساحت 225 متر در ۲ طبقه ساخته شده‌ است بیش از ۵۰۰ قطعه از آثار و نیز وسایل شخصی شهریار شامل کتاب، دستخط و انواع یادبودها و هدایای داخلی و خارجی به همراه لوازم زندگی این شاعر تبریزی در موزه به نمایش گذاشته شده‌است. این موزه در قسمت زیرزمین، دربرگیرنده عکس‌ها و تصاویری از استاد شهریار، بخش سمعی-بصری و قسمتی مخصوص استراحت میهمانان و بازدیدکنندگان از موزه‌است. در بخش فوقانی نیز که در واقع بخش اصلی و قدیمی‌تر موزه ادبی استاد شهریار به‌ شمار می‌رود، بخش‌هایی چون بخش اسناد قدیمی، عکس‌ها، دست‌ نوشته‌ها، وسایل شخصی شامل لباس‌ها، کتاب‌ها، لوازم‌التحریر، رختخواب و بستر استراحت استاد، تالار پذیرایی منزل استاد، هدایا، لوح‌های تقدیر و تندیس‌های این شاعر بزرگ قرار گرفته‌است. در موزه ادبی استاد شهریار همچنین سه تار معروف این شاعر بزرگ و آثار خط نستعلیق وی در معرض دید عموم قرار گرفته‌ است

    3
  • avatar
    جهانگرد
    دوشنبه 05 دی ماه 1401

    خانه استاد شهریار بزرگ که هم اکنون به موزه تبدیل شده است، جای بسیار عالی و دیدنی است. من هر وقت از کنار این خانه رد می شوم دلم می گیرد.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    خیلی زیباست با وسایل قدیمی منزل استاد شهریار واقعا حس خوبی داره

    2
  • avatar
    چاپ تیک تاک گرافیک
    پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403

    عالی بود مخصوصا ماکت استاد شهریار که خیلی طبیعی ساخته شده بود

    2
  • avatar
    Mohsen
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    خانه استاد شهریار، شاعر آذربایجانی و سراینده حیدربابایه سلام که یکی از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی است امروزه به موزه تبدیل شده است. پس از مرگ استاد در ۲۷ شهریور سال ۶۷ شهرداری تبریز این خانه را خریداری کرد واین خانه را با تمام یادگاری‌ها ولوازم زندگی و وسایل شخصی ازجمله کتاب‌ها و دست خط این شاعر بزرگ برای عموم مردم به نمایش گذاشت. در بازدید از خانه‌ی استاد شهریار سه‌تار معروف این شاعر را هم می‌توانید ببینید. خانه‌ی استاد شهریار در محله‌ی مقصودیه یکی از محلات قدیمی تبریز، خیابان ارتش‌ جنوبی، ‌کوچه‌ مقصودیه‌‌ قرار دارد.

    2
  • avatar
    آریا
    سه شنبه 17 بهمن ماه 1402

    جای قشنگی است

    2
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    خانه استاد شهریار سومین منزلگاه استاد شهریار، شاعر معاصر ایران بوده که در سال ۱۳۴۷توسط ایشان خریداری شده و در بیست سال پایانی عمر استاد میزبان و محل تراوشات ذهنی ایشان بوده است. در سال ۱۳۶۷، پس از درگذشت استاد منزل مسکونی وی از سوی شهرداری تبریز خریداری و با توافق خانواده استاد و همکاری آن‌ها در اهدای وسایل وی به موزه ادبی استاد شهریار تبدیل شد. این موزه از آن دوران تا به امروز زیر نظر این نهاد اداره پس از افتتاح موزه در سال ۱۳۷۰، در فراخوانی از مردم دعوت شد تا اسنادی را که از این شاعر گرانقدر در اختیار دارند، در اختیار موزه قرار دهند و در نتیجه این اقدام، مردم کلیه اسناد و مدارک مربوط را به موزه سپردند و حتی بسیاری از شاعران آذربایجان وسایلی با ارزش مانند کمانچه‌ای از کشور آذربایجان، بشقاب قدیمی شاعر زنجانی و ... را به موزه اهدا کردند.. قدمت این خانه به سال‌های دهه ۱۳۳۰ باز می‌گردد و دارای زیربنایی در حدود ۲۵۰ مترمربع و مساحتی بالغ بر ۲۴۱ و شامل دو طبقه (فوقانی و زیرزمین) با مصالح جدید است. خانه استاد شهریار در سال ۱۳۸۶ توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره ۲۲۷۲۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

    2
  • avatar
    علیرضا
    سه شنبه 18 آذر ماه 1399

    هروقت از کنارش رد میشم دلم میگیره

    2
  • avatar
    راننده
    پنجشنبه 16 فروردین ماه 1403

    علی و پر خاطره بازدید هم رایگان بود

    1
  • avatar
    سالک
    پنجشنبه 14 دی ماه 1402

    یاد و خاطره استاد گرامی باد

    1
  • avatar
    mer63
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    بعلت مرمت تعطیل هست فعلاً.....

    1
  • avatar
    ҿLяош
    شنبه 26 آذر ماه 1401

    عالیه اینجا

    1
  • avatar
    ‌سجادخرسندی
    شنبه 03 دی ماه 1401

    بی نظیر

    1
  • avatar
    رامین
    پنجشنبه 30 دی ماه 1400

    این خانه در سال ۱۳۶۷ و بعد از درگذشت استاد شهریار، از سوی شهرداری تبریز خریداری شده و هم‌اکنون زیر نظر این نهاد اداره می‌شود. منزل استاد شهریار، در زیربنایی بالغ بر ۲۵۰ متر و مساحت 225 متر در ۲ طبقه ساخته شده‌است.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 08 فروردین ماه 1401

    چوخ گوزل

    1
  • avatar
    همت
    یکشنبه 19 اردیبهشت ماه 1400

    موزه ها جای ارام و پراز حس های قشنگ که سرگذشت اجدادمان را در خود نگه میدارد

    1
  • avatar
    سلیمانی
    پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه 1400

    خانه استادشهریار زیاد بزرگ نیست و تبدیل به موزه شده که آثار ایشون رو به نمایش گزاشتن و خیلی ساده و بی ریاست

    1
  • avatar
    مهبد
    شنبه 29 آذر ماه 1399

    موزه ی خوبی بود.

    1
  • avatar
    دخت آریایی
    پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403

    دلم شکستی و جانم هنوز چشم به راهت... منزلی که استاد سکونت میکردن با وسایلی که از آن موقع سالم مانده یک اثر فاخر را ساخته به دلیل نداشتن پارکینگ باید چند قدمی را پیاده تا منزل ایشان طی کنید

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 18 فروردین ماه 1403

    واقعا زیباست

  • avatar
    محسن
    پنجشنبه 09 آذر ماه 1402

    از ساعت 17 بسته بود

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 02 آبان ماه 1402

    خانه شعر و ادب ایران

  • avatar
    جواد
    دوشنبه 20 شهریور ماه 1402

    مکانی زیبا بهمراه آرامش کامل، حتما سر بزنید...

  • avatar
    جواد
    دوشنبه 20 شهریور ماه 1402

    مکانی واقعی برای آرامش...

  • avatar
    کوروش
    چهارشنبه 31 خرداد ماه 1402

    برخلاف گفته ی نشان این مکان بازه

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 12 خرداد ماه 1402

    موزه به دلیل تعمیرات بسته بود ‌ ولی سعادتی بود که بتونیم با پسر بزرگ استاد همکلام بشیم و از حضورشون استفاده کنیم .

  • avatar
    تهران من
    سه شنبه 27 تیر ماه 1402

    روحش شاد و گرامی باد🖤🖤🖤

  • avatar
    ایتک
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    خانه استاد شهریار پر است از تمام درد و غم ها و احساساتی که ب شکل بغضی در نای استاد ماند هر وقت میرم اونجا باید کلی گریه کنم زندگی استاد که یادم میافته و لحظه پایان حیات ایشون غمی سنگین روی دلم میشینه مظلومیتی خاص داشتن روز وداع با استاد دلم میخواست من بجای ایشون دفن میشدم ولی شاعر شیرین کلام برا زنده نگه داشتن ادبیات ترکی ادامه حیات میدادن .دوستشون دارم و ارادتمندم بهش

  • avatar
    ایتک
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    خانه استاد شهریار طبقه زیر زمین خانه در کنار تندیس استاد که با جون و دل غم نهفته از رنج ها و شکست های استاد رو میتونستم حس کنم ،روحش شاد و یادش گرامی

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 31 خرداد ماه 1402

    خانه استاد شهریار یا موزه استاد شهریار مربوط به دوره پهلوی دوم است و در تبریز در محله مقصودیه شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۲۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. ساختمان این موزه، قبلاً محل زندگی محمد حسین شهریار بوده‌است.

  • avatar
    ممدتکنو
    دوشنبه 03 بهمن ماه 1401

    خانه استاد شهریار سومین منزلگاه استاد شهریار، شاعر معاصر ایران بوده که در سال ۱۳۴۷توسط ایشان خریداری شده و در بیست سال پایانی عمر استاد میزبان و محل تراوشات ذهنی ایشان بوده است. در سال ۱۳۶۷، پس از درگذشت استاد منزل مسکونی وی از سوی شهرداری تبریز خریداری و با توافق خانواده استاد و همکاری آن‌ها در اهدای وسایل وی به موزه ادبی استاد شهریار تبدیل شد. این موزه از آن دوران تا به امروز زیر نظر این نهاد اداره می‌شود. 

  • avatar
    PO
    سه شنبه 28 تیر ماه 1401

    نوستالژی

  • avatar
    Roz
    سه شنبه 21 تیر ماه 1401

    قشنگه.

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 13 تیر ماه 1401

    قشنگ بود

  • avatar
    شهرام
    یکشنبه 29 خرداد ماه 1401

    خانه استاد شهریار و مخصوصا اتاق ایشان و وسایل شخصیشون بسیار زیبا و نوستالژیک بودند، بنظرم یه حس غریب و غم تنهایی اتاقشون داشت. بابت امنیت و حراست تغییراتی رو ایجاد کردن که بنظرم در اینجور موزه ها، که زندگی شخص رو به تصویر میکشن اصلا مناسب و درست نیست.

  • avatar
    navid_ya
    سه شنبه 24 خرداد ماه 1401

    مکان خیلی قشنگی هست و واقعا از دیدن لوازم استاد آدم به وجد میاد

  • avatar
    moji
    جمعه 23 اردیبهشت ماه 1401

    خدا بیامرزه استاد رو ، روحش شاد

  • avatar
    گردشگر
    دوشنبه 24 بهمن ماه 1401

    شاعر توانمند و سیدی بزرگوار توانایی بی نظیر در شعر فارسی و ترکی که مزار این شاعر در مقبرالشعرا تبریز است

  • avatar
    قهرمان
    چهارشنبه 19 مرداد ماه 1401

    سلام استاد شهریار افتخار اذربایجان هس..


سایر موزه‌ها که در محدوده خانه استاد شهریار واقع شده‌اند:

  • موزه کفش تبریز
    (5.0)
    ارتش جنوبی، حیدرزاده
  • اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب
    (4.5)
    امام خمینی، شهید جارالمسجد، محسنی
  • موزه مطبوعات خانه صلح‌جو
    (4.7)
    بلوار شهدا، کرباسی
  • موزه صدا
    (4.5)
    ارتش شمالی، کره نی خانا، کرباسی
  • موزه سنجش تبریز (خانه سلماسی)
    (4.5)
    ارتش جنوبی، حیدرزاده، فرشته
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط خالص (شهریار سطح ۴ نشان) در تاریخ جمعه 31 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی خانه استاد شهریار اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 31 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد خانه استاد شهریار در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه خانه استاد شهریار ندارد.
    neshan logo