info
عکس امامزاده یحییعکس امامزاده یحییعکس امامزاده یحییعکس امامزاده یحیی
category

امامزاده یحیی زواره

محل عبادت

درباره‌ی امامزاده یحیی

امامزاده یحیی (محل عبادت) در زواره و خیابان امامزاده یحیی، حسینیه بزرگ واقع شده است. و به‌صورت شبانه‌روزی به مراجعه‌کنندگان خدمات ارائه می‌دهد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه زواره و بازار هفتگی زواره و همچنین مسجد جامع زواره، خانه هشت بهشت، حسینیه بزرگ زواره، هتل نقشینه کویر و کافه سنتی زواره قرار گرفته است.


نظرات کاربران در مورد امامزاده یحیی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 10 بهمن ماه 1400

    بنای اصلی مقبره امامزاده یحیی متعلق به ۶۰۰سال قبل و محل دفن یکی از اولاد حضرت حضرت موسی بن جعفر(ع) می باشد. این بنا در اواخر قرن نهم و در زمان اقتدار پادشاهان تیموری ساخته شده و در عهد قاجار نقاشیهای درون مقبره به آن اضافه شده است. بنای مقبره امامزاده یحیی که یکی از عناصر تشکیل دهنده محور تاریخی فرهنگی شهر زواره می باشد، در جبهه ی شمالی زواره و در همسایگی حسینیه بزرگ یزرگ شهر قرار گرفته است. عمارت امامزاده دارای صحن در ضلع غربی و بقعه در ضلع شرقی می باشد که در یالهای اخیر ساختمان جدید از جمله بنای سرپوشیده غرب بقعه و رواق بلند دور تا دور بقعه در کنار آن بنا شده است. عمارت امامزاده دارای دو ورودی، یکی از بازار و دیگری از کوچه غربی بنا است که ورودی اصلی بازار، آنجا که رفت و آمد حسینیه و بازار بیشتر است، می باشد. پس از این ورودی یک فضای کوچک چهارضلعی به عنوان هشتی ورودی ،مقبره اصلی را از فضای بازار جدا می کند. مقبره، فضائی سرپوشیده و چهار ضلعی است که مساحت آن در حدود ۱۰ متر مربع می باشد. مزار مطهر در وسط مقبره قرار دارد. اطاقگاه مقبره پس از هشت ضلعی شدن مربع پایه به دایره و گنبد منتهی می شود. گنبد با پایه ای بلند سقف مقبره را پوشانده است. گریو گنبد با آجر و کاشی (معقلی) و خود گنبد با کاشی های معرق با نقوش اسلیمی تزئین یافته است. کتیبه ای از کاشی متعلق به عهد قاجار که آیات قرآنی بروی آن حک شده ، هشت ضلعی ابتدایی گنبد را تشکیل می دهد. دیگر ورودی مقبره نیز با یک فضای چهارضلعی، فضای صحن را از فضای اصلی مقبره جدا می سازد. در حال حاضر یک رواق، ضلع شمالی و غربی مقبره را از صحن جدا می کند. یک بنای هشت ضلعی در سمت جنوب مقبره اصلی که احتمالا پیش ورودی مقبره بوده، با مساحتی حدود ۱۲ متر مربع با یک ورودی به فضای مقبره و یک ورودی با صحن ارتباط برقرار کرده ایت. از گوشه شمالی هشت ضلعی می توان با استفاده از راه پله موجود به پشت بام بنا راه پیدا کرد. تزئینات موجود در بنا شامل نقاشیهای قهوه خانه ای عهد قاجار در ورودی اصلی عمارت و نقاشیهای گل و بوته در داخل بقعه، همچنین حمیلهای گچی که یک سری ۱۶ ضلعی را تشکیل داده می باشد. گنبد ایلخانی امامزاده یحیی با فعالیت غیرقانونی شبانه‌روزی هیأت امنای این امامزاده تخریب و دوباره‌سازی شد و اخطارهای اداره‌ی میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان اردستان و دادگستری استان اصفهان هم به جایی نرسید.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 25 شهریور ماه 1402

    مگه چنتا امام زاده یحیی داشتیم که تو چنتا شهر مثل ورامین .. وجود داره نکنه که یه موقع اشتباهی رخ داده اسمی جابه جا شده


سایر محل‌های عبادت که در محدوده امامزاده یحیی واقع شده‌اند:

  • بقعه سید علاءالدین
    هاشمی رفسنجانی، خیابان منتظری، رجایی
  • حسینیه
    هاشمی رفسنجانی، 12 متری
  • بیت الرضا
    کوچه حسینیه بزرگ، امامزاده یحیی
  • دارالقرآن شهید مطهری زواره
    بلوار دشت انقلاب، مدرس
  • امامزاده نو
    خیابان منتظری، امامزاده یحیی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط farangis (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ دوشنبه 21 اسفند ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی امامزاده یحیی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 21 اسفند ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد امامزاده یحیی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه امامزاده یحیی ندارد.
    neshan logo