نقشه نمای شب
layersلایه‌های نقشه
©OpenStreetMap Contributors©Neshan
cursor
شمال
کنترل بزرگنمایی نقشه
نمایش موقعیت من

عکس قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان
place icon

قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان

مکان تاریخی

4/8
6 رای
به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات برگزیده قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان

  • مددی
    مددی
    1400/02/20
    • گزارش نظر

    قلعه تاریخی سردار بوکان از سال 57 با بحال امکان بازدید نداشته وتبدیل به پایگاه مقاومت بسیج شده است.

مکان‌های مشابه

عکس آرامگاه سرداران مکری

آرامگاه سرداران مکری

star4.9
به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات درباره‌ی قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/08/14
    • گزارش نظر

    این قلعه حدود 13 متر ارتفاع، 30 متر طول، و 20 متر عرض دارد. برای ساخت این قلعه از مصالحی مانند ساروج، خاک رس، خاک سفید، چوب و آجر استفاده شده است. در آن دوران، عزیزخان مکری که داماد امیر کبیر بود، قلعه سردار را برای تسلط بر عشایر منطقه ساخت. قلعه سردار 6 شاه نشین دارد که روی 9 ستون دو متری قرار گرفته اند، این قلعه در سال 1347 به نام قلعه تپه و به شماره 570 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. آنی‌جا مجله گردشگری ایران گردی بازدید از قلعه سردار بوکان بازدید از قلعه سردار بوکان بازدید از قلعه سردار بوکان 1400/5/16 قلعه سردار را برای تسلط بر عشایر منطقه ساخت. قلعه سردار 6 شاه نشین دارد که روی 9 ستون دو متری قرار گرفته اند، این قلعه در سال 1347 به نام قلعه تپه و به شماره 570 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. قلعه سردار یکی از جاذبه های تاریخی شهرستان بوکان می باشد که توسط سردار عزیزخان مکری، در سال 1285 هجری قمری بنا شد. برای آشنایی با این قلعه جذاب همراه ما باشید. بازدید از قلعه سردار بوکان معرفی قلعه سردار بوکان این قلعه حدود 13 متر ارتفاع، 30 متر طول، و 20 متر عرض دارد. برای ساخت این قلعه از مصالحی مانند ساروج، خاک رس، خاک سفید، چوب و آجر استفاده شده است. در آن دوران، عزیزخان مکری که داماد امیر کبیر بود، قلعه سردار را برای تسلط بر عشایر منطقه ساخت. قلعه سردار 6 شاه نشین دارد که روی 9 ستون دو متری قرار گرفته اند، این قلعه در سال 1347 به نام قلعه تپه و به شماره 570 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. پیشنهاد می کنیم از غار دوکچی بوکان نیز دیدن فرمایید. بازدید از قلعه سردار بوکان مشخصات قلعه سردار ساختمان این قلعه بر روی یک تپه تاریخی بنا شده و در گذشته مکانی برای استراحت و تفریح مقام های دولتی بود. این تپه حدود 7 مرحله سکونت مربوط به دوره های مختلف را شاهد بوده و آثار باستانی مختلفی در آن کشف شده است. در لایه برداری هایی که روی این تپه انجام شده، مشخص می شود که لایه دوم بعد از قاجار، مربوط به دوره ایلخانی و مغول ها می باشد و نشانه هایی از آتش سوزی در آن دوره وجود دارد. در لایه بعد از دوره ایلخانی هم سفالینه های رنگی و زیبایی به دست آمده که مربوط به دوره اسلامی می باشد. در لایه های زیرین تپه هم سفالینه هایی پیدا شده که به احتمال زیاد مربوط به زمان حمله آشور به تمدن مانایی می باشد. همچنین در این قسمت دیواره هایی با خشت خام پیدا شده که به صورت منظم چیده شده اند. این دیواره ها با سایر آثار کشف شده ی مربوط به دوره مانایی در قالایچی مشابه می باشد. یکی از جالب ترین مواردی که در این لایه ها پیدا شده، دانه های گیاهانی مثل گندم و جو می باشد که در کاسه ای سفالی قرار داشتند. لایه بعدی در عمیق 12 متری از سطح تپه واقع شده و در آن هم یک دیوار کشف شده است. به نظر می رسد که این دیوار بر اثر زلزله ای مهیب در این منطقه فرو ریخته است. به طور کلی می توان گفت این منطقه یک مکان بسیار ارزشمند برای باستان شناسان است و اطلاعات زیادی درمورد ادوار گذشته به آن ها می دهد.


  • هژار
    هژار
    1401/05/06
    • گزارش نظر

    قلعهٔ سردار بوکان[۱] بنایی تاریخی در بوکان، واقع در استان آذربایجان غربی ایران است. این بنای تاریخی مربوط به سدهٔ نوزدهم میلادی و در سال ۱۸۶۸ م/ ۱۲۴۷ شمسی توسط عزیزخان مکری از شخصیت‌های سیاسی مهم و فرماندهٔ کل قوای ایران در دورهٔ ناصرالدین شاه قاجار است.


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1399/02/31
    • گزارش نظر

    بسیار عالی👌👌👌🌷👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍


  • مددی
    مددی
    1400/02/20
    • گزارش نظر

    قلعه تاریخی سردار بوکان از سال 57 با بحال امکان بازدید نداشته وتبدیل به پایگاه مقاومت بسیج شده است.

درباره‌ی قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان

قلعۀ سردار یا اَرگ بوکان (به کردی: قەڵای سەرداری بۆکان) در سدۀ نوزدهم میلادی و در سال ۱۸۶۸ م/ ۱۲۴۷ خورشیدی توسط عزیزخان مکری سردار کل عساکر منصوره و فرماندۀ کل قوای ایران در حکومت ناصرالدین شاه قاجار بنا شده‌است.
عزیزخان مکری بانی این قلعه برای تسلط بر عشایر و کردهای مکری این بنا را ساخته بود. بخش‌های دیگر این ساختمان توسط فرزندان و نوادگان او تکمیل و گسترش یافته‌است. این ساختمان بر روی تپهٔ تاریخی بنا نهاده شده‌است که در طول زمان مکانی برای اجرای سیاست‌های دولت‌ها بوده و کُردهای دارای مقام عالی در حکومت‌های وقت از آن به‌عنوان یک مرکز حکومتی استفاده می‌کردند و بین عشایر و طوایف کُرد این قلعه از اعتبار خاصی در منطقه مکریان برخوردار بوده‌است. ارتفاع این ارگ از سطح زمین ۱۳ تا ۱۵ متر و طول آن ۳۰ متر است.
در حال حاضر این تپۀ تاریخی در مرکز شهر بوکان قرار گرفته و تا ۹۵ درصد بنای ساختمان آن تخریب شده و از آن به‌عنوان پایگاه مقاوت بسیج شهری استفاده می‌شود. تپه‌ای که قلعه بر روی آن قرار گرفته‌است، قدمتی بالغ بر ۳٬۰۰۰ سال دارد و همچنین بنای ساختمان قلعه مربوط به بیش از ۱۵۰ سال قبل است.
این بنا زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که نهاد نظامی «سپاه پاسداران» آن را از دهه‌های ۶۰ و ۷۰ به‌صورت غیرقانونی در تصرف خود قرار داده‌است و با توجه به درخواست‌های متعدد مردمی و سایر دستگاه‌های شهرستانی مانند شهرداری، فرمانداری مبنی بر تحویل این قلعه به شهرداری جهت بازسازی، اما تاکنون سپاه استان آذربایجان غربی پاسخگو نبوده‌است. در طی سال‌های اخیر ساخت و سازهای غیرقانونی در خارج از محوطۀ تپه و داخل قلعۀ سردار توسط این نهاد نظامی صورت گرفته‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان (مکان تاریخی) در بوکان و خیابان قه لای سردار واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری کاردو و همچنین کبابی فقیه، قهوه خانه ژیله مو، مسجد جامع بوکان، فروشگاه کامپیوتر برفی و پارچه فروشی و خیاطی برادران مام احمدی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.