info
عکس مسجد جامع بوکان
category

مسجد جامع بوکان بوکان

درباره‌ی مسجد جامع بوکان

مسجد جامع بوکان (مسجد) در بوکان و خیابان نارین ۱ واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری کاردو و همچنین قلعه تاریخی سردار عزیز خان مکری بوکان، کبابی فقیه، داروخانه شبانه روزی دکتر نوره، قهوه خانه ژیله مو و موسسه اعتباری کوثر شعبه مرکزی بوکان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع بوکان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    علی تنکابنی
    جمعه 06 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع بوکان نام بنای قدیمی واقع در بوکان در استان آذربایجان غربی است. قدمت این مسجد به دورهٔ ناصرالدین شاه قاجار باز می‌گردد این مسجد در نزدیکی قلعه سردار بوکان و در ضلع شرقی رود سرآب قرار گرفته‌است. معماری اولیه این مسجد در دورهٔ قاجار بنا شده و ملاسلام شیخ‌الاسلامی اولین امام جمعه بوکان در دوران عزیزخان مکری بود.[۲] در سال ۱۳۴۵، بنای مسجد گسترش یافت و ۴ گنید آجری و ۳ ستون به آن اضافه شد. در حال حاضر این بنا برای برگزاری نماز جمعه بوکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. مسجد جامع بوکان را علی اصفهانی در سال ۱۳۱۰ قمری برابر با ۱۲۷۱ هجری شمسی با ۱۲ گنبد و ۶ ستون از جنس سنگ‌های آهکی تراشدار بنا کرد. مسجد جامع بوکان یکی از بناهای تاریخی و مذهبی است که محبوبیت خاص و عام مردم برخورد دارست. هر هفته مراسم نماز جمعه در این مسجد برگزار می‌شود

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    دوشنبه 15 خرداد ماه 1402

    مسجد جامع بوکان که از جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی به حساب می‌آید، در طول بیش از یک قرن مکان برگزاری نماز جمعه شهر بوکان بوده است. بر اساس اسناد تاریخی ساخت مسجد در دوره قاجار توسط فردی با نام علی اصفهانی به سبک معماری اسلامی و بسیار ساده انجام شد. مسجد جامع بوکان در سال ۱۳۷۹ هجری شمسی به شماره ۳۴۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدمسجد جامع بوکان در حال حاضر برای برگزاری نماز جمعه مردم شهر بوکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محل یکی از بناهای تاریخی و مذهبی به حساب می‌آید که محبوبیت زیادی بین مردم دارد. حاکم وقت بوکان که فردی با نام محمد حسین خان سردار مکری بود و با مظفرالدین شاه نسبت فامیلی داشت، دستور ساخت مسجد را صادر و زمینی را نیز وقف این کار کرد. مسجد جامع بوکان به‌ دست علی اصفهانی از معماران ماهر و چیره‌دست در سال ١٢۶٨ هجری شمسی ساخته شد و در سال ۱۳۷۹ هجری شمسی به شماره ۳۴۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدمسجد جامع بوکان با مساحتی بالغ بر ۱,۸۷۱ متر مربع، معماری سنتی اسلامی دارد که معماری اولیه آن در دوره قاجار انجام شد. شبستان اصلی مسجد پلانی مستطیلی شکل دارد که ۴۲ ستون سنگی در هفت ردیف ۶تایی، پلان را به هشت ناو تقسیم کرده‌اند. محراب مسجد در ضلع جنوبی شبستان بزرگ (بخش مردانه) داخل طاق‌نمایی با قوس جناغی ساخته شده است. یک نیم‌طبقه نیز در ضلع شمالی مسجد جامع دیده می‌شود که به‌عنوان شبستان زنانه به کار می‌رود. روی تابلوی سردر مسجد توضیحاتی درباره وسعت مسجد، تزیینات و طاق‌ها به چشم می‌خورد. در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی بنای مسجد گسترش یافت و چهار گنبد آجری و سه ستون به آن اضافه شد. در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی نیز شبستانی به بزرگی ۲۰ در ۳۰ متر به بنا افزده شد که به مانند شبستان نخستین مسجد دارای ستون‌های متعدد به‌همراه طاق‌های چشم‌نواز است و به شبستان اولیه متصل شده است.  مسجد هم‌اکنون بدون مناره است و ظاهر بسیار ساده‌ای دارد؛ با این حال، در سال‌های نخستین دارای یک مناره بوده است که امروزه اثری از آن به چشم نمی‌خورد.

  • avatar
    H.H.B
    شنبه 11 تیر ماه 1401

    مسجد خیلی خوبیه و فضای مناسبی داره

  • avatar
    ParriKhanoom
    یکشنبه 19 اردیبهشت ماه 1400

    مسجدجامع محیط بزرگ و زیبایی داره و تاریخی و قدیمیه و شبستان بسیار زیبایی داره و فوق العاده است

  • avatar
    کیهان
    جمعه 25 تیر ماه 1400

    مسجد خیلی خوبیه و فضای مناسبی داره

  • avatar
    غلامی46
    پنجشنبه 16 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع مسجدی تاریخی و قدیمیه و محیط با صفایی داره و حال و هواش عالیه

  • avatar
    sadeghpourkhosro
    پنجشنبه 21 مرداد ماه 1400

    مسجد نسبتا خوبیه و امکانات قابل قبولی داره


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع بوکان واقع شده‌اند:

  • مسجد حضرت هاجره
    بلوار پاسداران - جاده سد، کوی محمدی 2
  • مسجد الخلیل
    سربازان گمنام، شهید ذوالفقاری، مسجد الخلیل، بین ماردین 2 و 3
  • مسجد حاج رحمان عبداللهی
    شهید عباسی-سیلو، پیوند 2
  • مسجد دارالقرآن
    وحدت، نرگس 4
  • مسجد دارالاحسان
    شهید رجایی، بهار 8
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط sobhankamali (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع بوکان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع بوکان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع بوکان ندارد.
    neshan logo