پارک موزه قاجار یه جای دل انگیز و زیبا و ترکیبی از فضای رمانتیک و تاریخی است که باهم ادغام شدن
موزهٔ قاجار یکی از موزههای شهر تبریز است. این موزه در محل خانهٔ امیرنظام گروسی و در محلهٔ ششگلان قرار گرفته است. موزهٔ قاجار در سال ۱۳۸۵ خورشیدی پس از مرمت و بازسازی، بهطور رسمی راهاندازی شد خانه امیرنظام گروسی که در دوره ناصرالدین شاه و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی ساخته شدهاست در سال ۱۳۷۰ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد با شماره ۱۷۴۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید. پس از مرمت و بازسازی بنا با حفظ ویژگیهای معماری و شاخص های سنتی بنا به عنوان موزه قاجار مورد استفاده قرار گرفت. این موزه در نزدیکی مقبره الشعرا تبریز که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامی از جمله شهریار، قطران، اسدی طوسی، فاریابی و ثقةالاسلام است قرار دارد عمارت امیرنظام در دو طبقه و با زیربنای ۱۵۰۰ مترمربع ساخته شدهاست. ساختمان مشتمل بردو حیاط اندرونی و بیرونی است که باغچهها و حوضها، زیبایی آن را دو چندان میکند. ۱۶ ستون با سرستونهای زیبا ایوان سراسری را نگهداشتهاند. در طبقه بالا پنجرههای مشبک ارسی با شیشههای رنگی، گچبریهای نمای شمالی و جنوبی، و همچنین آینه کاریها و گچبریهای تالارهای داخلی وطنبیها به زیبایی مجموعه میافزایند و در زیرزمین حوضخانه وسیعی وجود دارد که یکی از زیباترین قسمتهای بنا است. ستونهای استوار حوضخانه و آجرکاری سقف آن نیز بسیار چشمگیر است تالارهای طبقه اول: تالار سکه، تالار بافته، تالار چینی، تالار آبگینه، تالار فلزات، تالار موسیقی، تالار خاتم تالارهای زیر زمین: تالار سنگ، تالار اسلحه، تالار رجال و فرامین، تالار معماری و شهرسازی و تالار قفل و تالار فانوس
حاجی این همه تعریف کردی بعد یه ستاره دادی؟
عمارت امیرنظام در دو طبقه و با زیربنای ۱۵۰۰ مترمربع و در دوره ناصرالدین و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی ساخته شد.ساختمان مشتمل بردو حیاط اندرونی و بیرونی است که باغچهها و حوضها، زیبایی آن را دو چندان میکند. ۱۶ ستون با سرستونهای زیبا ایوان سراسری را نگهداشتهاند. در طبقه بالا پنجرههای مشبک ارسی با شیشههای رنگی، گچبریهای نمای شمالی و جنوبی، و همچنین آینه کاریها و گچبریهای تالارهای داخلی وطنبیها به زیبایی مجموعه میافزایند و در زیرزمین حوضخانه وسیعی وجود دارد که یکی از زیباترین قسمتهای بنا است. ستونهای استوار حوضخانه و آجرکاری سقف آن نیز بسیار چشمگیر است
خانهٔ امیرنظام گروسی که در دورهٔ ناصرالدینشاه، در زمان پیشکاری امیرنظام گروسی و توسط وی ساخته شدهاست. این بنا در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۷۵ توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خریداری شد و با شمارهٔ ۱۷۴۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید.پس از مرمت و بازسازی بنا با حفظ ویژگیهای معماری و شاخصهای سنتی بنا به عنوان موزه قاجار مورد استفاده قرار گرفت. این موزه درنزدیکی مقبرةالشعرا تبریز که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامی ایرانی از جمله شهریار، قطران تبریزی، اسدی توسی، ظهیرالدین فاریابی و خاقانی شروانی است، قرار دارد.عمارت امیرنظام در دو طبقه و با زیربنای ۱۵۰۰ مترمربع ساخته شدهاست. ساختمان مشتمل بر دو حیاط اندرونی و بیرونی و دارای باغچهها و حوضهایی است. ۱۶ ستون با سرستونهای مربوطه، ایوان سراسری را نگه داشتهاند. در طبقهٔ بالا پنجرههای مشبک ارسی با شیشههای رنگی، گچبریهای نمای شمالی و جنوبی، و همچنین آینهکاریها و گچبریهای تالارهای داخلی و طنبیها به چشم میخورند و در زیرزمین حوضخانه وسیعی وجود دارد که یکی از قسمتهای جالب بنا است. ستونهای استوار حوضخانه و آجرکاری سقف آن نیز قابل توجه است.موزهٔ قاجار یکی از موزههای شهر تبریز است و در محل خانهٔ امیرنظام گروسی و در محلهٔ ششگلان (منطقهٔ ۱۰ شهرداری) تأسیس شدهاست. موزهٔ قاجار در سال ۱۳۸۵ خورشیدی پس از مرمت و بازسازی، بهطور رسمی راهاندازی گردید.
موزه قاجار تبریز خانهای که در محله ششگلان تبریز، یکی از محلههای قدیمی این شهر قرار گرفته و معروف به خانه قاجار میباشد. همچنین معماری این خانه حاکی از آن است که سرد و گرم تاریخ را چشیده. عمارت امیرنظام گروسی که روزگاری سکونتگاه افراد مهم حکومتی و مکانی برای گرفتن تصمیمات مهم حکومتی بوده است، امروزه تبدیل به موزهای شده است تا بیانگر تاریخ پر فراز و نشیب این عمارت باشد. درواقع خانه امیرنظام گروسی که معروف به موزه قاجار تبریز است امروزه یکی از موزههای تخصصی و موضوعی در سطح کشور به حساب میآید. چرا بازدید از موزه قاجار تبریز پیشنهاد می شود؟ یکی از خانه و موزههای قدیمی تبریز است که دارای معماری بسیار زیبایی است. عمارتی باشکوه که در زمان قاجار حاکمان زیادی در آن ساکن بوده اند. یکی از موزههای تخصصی و موضوعی در سطح کشور میباشد. صاحب این بنا یکی از امیران و مردان سیاسی مهم در زمان قاجار بود از این رو دارای منصبهای مهم و تاثیر گذار حکومتی نیز بوده است. او همچنین یکی از مردانی بود که در بی رجال نالایق قاجار به فکر مردم بود علاوه بر این ها به دلایل کارهایی که در زمان خود انجام داده بود نزد مردم از محبوبیت بالایی برخوردار بود. اما او کسی نیست جز امیر نظام گروسی، فردی که از او به عنوان مرد نیک قاجار یاد میکردند . از جمله کارهای مهمی که در دوران خود انجام داد به قرار زیر است: در زمان قحطی ایران، برنامهای برای مردم تدارک دید تا به راحتی بتوانند از این دوران سخت عبور کنند. در مدتی که سفیر ایران در فرانسه بود دستگاه ضرب سکه را به ایران آورد. در مسئله نهضت تنباکو نقش مهمی ایفا کرد. امیر نظام گروسی اگرچه در زمان ناصرالدین شاه نیز پیشکار آذربایجان بود و جز صاحب منصبان با درایت در زمان خود بود که جایگاه بالایی نزد مردم تبریز داشت اما سرانجام به دلیل اختلاف با بزرگان سیاست به شهر ماهان کرمان تبعید شد تا سالهای آخر عمرش را در آنجا زندگی کند و در نهایت در سال ۱۳۱۷ در همان شهر نیز دار فانی را وداع گفت.
زیبا و با وقار👌
موزه قاجار تبریز یکی از بهترین و معروفترین موزههای شهر تبریز، موزه قاجار است که امروزه به یکی از بهترین جاهای دیدنی تبریز تبدیل شده است. این موزه در محله ششگلان تبریز قرار دارد و شما میتوانید همه روزه از ساعت 09:00 الی 18:00 برای بازدید از آن مراجعه کنید. این موزه به که دارای یک ساختمان دو طبقه است، در زمینی به مساحت 3000 متر مربع ساخته شده است. وجود حوضهای آب، باغچههای زیبا و حیاط باعث جذابیت هر چه بیشتر موزه قاجار شده است. زیر زمین موزه قاجار دارای 6 تالار است که شامل تالار فانوس، معماری، راجال و فرامین، تالار سنگ، تالار اسلحه و قفل میباشد. همچنین در نظر داشته باشید که طبقه اول موزه قاجار به هفت قسمت تقسیم میشود که شامل تالار فلزات، موسیقی، تالار خاتم، آبگینه، چینی، سکه و بافته میباشد. در این موزه، علاوه بر بازدید از آثار تاریخی، یک فروشگاه صنایع دستی نیز وجود دارد که در صورت تمایل میتوانید از آن بازدید کنید و خرید خود را انجام دهید. همچنین باید بدانید که برای بازدید از موزه قاجار تبریز، باید بلیط تهیه کنید که هزینه آن 15 هزار تومان است. موزه قاجار قطعا یکی از بهترین جاهای دیدنی تبریز است که هر گردشگری در سفر خود به این شهر باید از آن دیدن کند.
اینجا یکی از زیباترین خانههای تاریخی اذربایجان است. این خانه که امروزه به موزه قاجار تبدیل شده است منزل شخصی امیر نظام گروسی دیپلمات، سفیر و نویسنده دوران قاجار است که در دوران ناصرالدین شاه برای خود بنا کرده است. خانهی امیر نظام گروسی در دو طبقه بنا شده و ایوان آن ۱۶ ستون با سرستونهای زیبا دارد و این روزها تنها بخشی از آن پابرجاست. اندرونی و بیرونی، حیاط مزین به حوض، پنجرههای مشبک و شیشههای رنگی، گچبریها و آینهکاریهای داخلی عمارت از زیباییهای این خانه قاجاری است. تالارهای طبقهی اول شامل تالار سکه، تالار بافته، تالار چینی، تالار آبگینه، تالار فلزات، تالار موسیقی، تالار خاتم است و تالارهای سنگ، اسلحه، رجال و فرامانها، معماری و شهرسازی و قفل و فانوس در زیرزمین قرار گرفته است. خانهی تاریخی امیر نظام گروسی در محلهی ششگلان، خیابان شهریار، پشت مقبره الشعرا، جنب بیمارستان کودکان و مدرسهی شیخ عطار قرار دارد.
موزهٔ قاجار یکی از موزههای تبریز است و در محل خانهٔ امیرنظام گروسی و در محلهٔ ششگلان (منطقهٔ ۱۰ شهرداری)تأسیس شدهاست. موزهٔ قاجار در سال ۱۳۸۵ پس از بازسازی، بهطور رسمی راهاندازی گردید. این بنا و خانه نسبت به بقیه خانه های قدیمی که در تبریز دیدم میتوانم بگویم از زیباترین و بزرگترین آنها هست.حوض و حیاط بسیار زیبا و بزرگ است مخصوصا با مدیریت فضای سبز و گلها و درختان که در آن صورت گرفته واقعا اینجا را زیباتر کرده است.پله های ورودی این بنا شبیه تخت جمشید از طرفین ایجاد شده که در نهایت در قسمت ورودی به هم می رسند.اگر می خواهید تمام زیبایی و معماری و بزرگی خانه های تاریخی تبریز را یکجا ببینید حتما از این مکان بازدید کنید. امیر نظام گروسی از مردان مهم و تاثیر گذار دوران قاجار بوده است.او برخلاف بیشتر مردان بی لیاقت دوران قاجار ، برای مردم و مملکت کارهای مهمی کرده بود و برای همین نزد مردم هم محبوب بود.او در نهایت به دلیل اختلاف با بزرگان به ماهان کرمان تبعید شد و همانجا هم درگذشت. این مکان در سال 1370 توسط میراث فرهنگی خریداری و در سال 1380 تبدیل به موزه شد. در این خانه و زیر زمین ان می توانید سکه و خاتم، ابزارهای فلزی، ادوات موسیقی، ظروف آبگینه، ظروف چینی و اسلحه و عکسهایی رابینید که توسط اولین دوربینهای عکاسی که در دوره ناصرالدینشاه به ایران وارد شده است، را ببینید. ورورد و بازدید از حیاط این مکان رایگان است ولی برای بازدید از موزه و بنای اصلی باید بلیط تهیه کنید. مقبره شعرا و چند موزه دیگر هم در اطراف این مکان قرار دارند.
خیلی قشنگه حتما برید ارزش دیدن داره
سلام واقعا عالیه 😍
حسنعلی خان امير نظام گروسی از کُردهای طايفه کبودوند گروس در سال 1236 ق در بيجار مرکز ولايت گروس به دنيا آمد، مادرش اصالتاً ارمنی و پدرش محمدصادق خان جزء رجال بزرگ دربار فتحعلی شاه بود .
بسیار مکان زیبا و دیدنی هست با شمشیر و کتاب و ظروف چینی اصلی. ونقشه های قدیمی
موزه قاجار (خانه امیرنظام گروسی) (موزه) در محله ششگیلان تبریز و خیابان شهریار واقع شده است. این مکان یکی از دو موزه در محله ششگیلان تبریز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه آثار هنری احد حسینی و حیدر تکیه سی کوی. آذربایجان شناسی و همچنین پوشاک ایرانیان، استخر کارگران، آرایشی و بهداشتی پسر خوب، چلوکبابی کریم خان و نمایندگی آستان قدس رضوی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.