مکان تاریخی
اثر داران بزرگ یعقوب لیث صفاری که متاسفانه رسیدگی به این مکان تاریخی نمی شود
گنبد زنگوله از آثار باقی مانده از سبک خراسانی مدفن منوچهری دامغانی می باشد بنا فاقد سقف و گنبد است.
داستان قبرهای باستانی گنبد زنگوله و معماری خاص آن علت اصلی جذب گردشگران کنجکاو به این جاذبه در سفر به دامغان است. گنبد زنگوله یکی از آثار ملی ایران است که کلا از خشت خام ساخته شده است. قدمت بنای گنبد زنگوله مربوط به سده هفتم هجری است. در سفر به دامغان بدانید سبک معماری گنبد زنگوله و روشی که برای توزیع فشار گنبد به پایههای آن استفاده کردهاند مورد توجه باستانشناسان و معماران قرار دارد. معماران هنوز هم نمیدانند چگونه بدون امکانات مردم آن دوره توانستهاند این بنا را بسازند! چند قبر هم در داخل این اثر تاریخ وجود دارد که سوالات زیادی را در ذهن باستانشناسان ایجاد کردهاند. هنوز کسی هویت واقعی این قبرها را نمیداند! فقط بر اساس حدس و گمان بعضیها میگویند یکی از افرادی که در این بنا دفن شده «زنگارود» است. «زنگارود» یکی از سرداران یعقوب لیث صفاری بوده؛ به همین دلیل در طول زمان نام گنبد از زنگارود به نام زنگوله تغییر کرده است. برای رفاه حال بیشتر گردشگران، در سال ۱۳۹۹ شهرداری دامغان اطراف گنبد زنگوله را محوطه سازی کرد. بازدید از گنبد زنگوله رایگان است.
گنبد زنگوله مربوط به سدهٔ ۷ ه.ق است و در دامغان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۶۵۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این گنبد کلا از خشت خام ساخته و پرداخته شده و ساختمان آن را مربوط به دوره سده هفتم هجری میدانند. شیوه معماری این گنبد و چگونگی توزیع فشار گنبد به پایههای آن بسیار جالب و مورد توجه معماران و باستان شناسان است
بسیار زیبا و دیدنی
گنبد زنگوله مربوط به سدهٔ ۷ ه.ق است و در دامغان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۶۵۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این گنبد کلا از خشت خام ساخته و پرداخته شده و ساختمان آن را مربوط به دوره سده هفتم هجری میدانند. شیوه معماری این گنبد و چگونگی توزیع فشار گنبد به پایههای آن بسیار جالب و مورد توجه معماران و باستان شناسان است محوطه سازی اطراف این بنا در زمستان 1399 با همکاری شهرداری دامغان انجام شد.
بنا قدیمی زیبا که گنبد کاملا ریخته و اثری جز یک قسمت در عکسها دیده میشه ازش باقی نمونده وسط کف بنا یک لایه سفت و سخت دیده میشه که احتمال میشه داد آرامگاه شخص خاصیه به گفته اهالی احتمالا آرامگاه منوچهری دامغانی هست
این مکان جزو زیباترین و شگفت انگیز ترین مکان های دامغان است و ارزش دیدن دارد.
گنبد زنگوله دامغان از بناهای به یادگار مانده از قرن هفتم هجری است و از جاهای دیدنی دامغان به شمار میآید. در ساخت این بنا از خشت خام استفاده شده است. وجود چند نمای قبر مانند در داخل و عدم شناخت هویت واقعی بنا، روایات زیادی را در مورد مدفونین زیر این گنبد به وجود آوردهاند. برخی شخص مدفن در این بنا را یکی از سرداران یعقوب لیث صفاری به نام «زنگارود» میدانند و نام زنگوله را تغییری از همین نام میدانند. گنبد زنگوله در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶، با شماره ثبت ۶۵۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
یکی از جاهای دیدنی دامغان محسوب میشه خیلی زیبا و مرموزه پیشنهاد میکنم راجابش بخونید و سری بزنید
گنبد زنگوله از آثار باقی مانده از سبک خراسانی مدفن منوچهری دامغانی می باشد بنا فاقد سقف و گنبد است.
این مکان به میعاد گاه عشاق هم معروف شده ،هر چند از اون تنها خرابه ای به جا مانده ،من رو یاد جسر مسیب بغداد میندازه
گنبد زنگوله (مکان تاریخی) در محله بالا محله دامغان و خیابان شهید فلاحی واقع شده است. این مکان یکی از هفت مکان تاریخی در محله بالا محله دامغان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مرکز آموزش رفاهی فرهنگیان دامغان (خانه معلم ۱)، ستاد اسکان فرهنگیان ، جمعیت هلال احمر، سازمان انتقال خون دامغان و اداره برق قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.