info
عکس گنبد زنگولهعکس گنبد زنگولهعکس گنبد زنگولهعکس گنبد زنگوله
category

گنبد زنگوله دامغان

مکان تاریخی

درباره‌ی گنبد زنگوله

گنبد زنگوله مربوط به سدهٔ ۷ ه.ق است و در دامغان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۶۵۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این گنبد کلا از خشت خام ساخته و پرداخته شده و ساختمان آن را مربوط به دوره سده هفتم هجری می‌دانند. شیوه معماری این گنبد و چگونگی توزیع فشار گنبد به پایه‌های آن بسیار جالب و مورد توجه معماران و باستان شناسان است.
منبع: ویکی‌پدیا

گنبد زنگوله (مکان تاریخی) در دامغان و خیابان شهید فلاحی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی تالار فرهنگیان، ستاد اسکان فرهنگیان ، جمعیت هلال احمر، مرکز آموزش رفاهی فرهنگیان دامغان و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد گنبد زنگوله

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    جمعه 21 بهمن ماه 1401

    گنبد زنگوله مربوط به سدهٔ ۷ ه.ق است و در دامغان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۶۵۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این گنبد کلا از خشت خام ساخته و پرداخته شده و ساختمان آن را مربوط به دوره سده هفتم هجری می‌دانند. شیوه معماری این گنبد و چگونگی توزیع فشار گنبد به پایه‌های آن بسیار جالب و مورد توجه معماران و باستان شناسان است

    2
  • avatar
    حبیب
    سه شنبه 19 اردیبهشت ماه 1402

    گنبد زنگوله مربوط به سدهٔ ۷ ه.ق است و در دامغان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۶۵۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این گنبد کلا از خشت خام ساخته و پرداخته شده و ساختمان آن را مربوط به دوره سده هفتم هجری می‌دانند. شیوه معماری این گنبد و چگونگی توزیع فشار گنبد به پایه‌های آن بسیار جالب و مورد توجه معماران و باستان شناسان است محوطه سازی اطراف این بنا در زمستان 1399 با همکاری شهرداری دامغان انجام شد.

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 24 خرداد ماه 1402

    گنبد زنگوله دامغان از بناهای به یادگار مانده از قرن هفتم هجری است و از جاهای دیدنی دامغان به شمار می‌آید. در ساخت این بنا از خشت خام استفاده شده است. وجود چند نمای قبر مانند در داخل و عدم شناخت هویت واقعی بنا، روایات زیادی را در مورد مدفونین زیر این گنبد به وجود آورده‌اند. برخی شخص مدفن در این بنا را یکی از سرداران یعقوب لیث صفاری به نام «زنگارود» می‌دانند و نام زنگوله را تغییری از همین نام می‌دانند. گنبد زنگوله در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶، با شماره ثبت ۶۵۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

    1
  • avatar
    پدرام
    جمعه 22 اردیبهشت ماه 1402

    این مکان جزو زیباترین و شگفت انگیز ترین مکان های دامغان است و ارزش دیدن دارد.

    1
  • avatar
    Balad
    سه شنبه 05 مهر ماه 1401

    بنا قدیمی زیبا که گنبد کاملا ریخته و اثری جز یک قسمت در عکسها دیده میشه ازش باقی نمونده وسط کف بنا یک لایه سفت و سخت دیده میشه که احتمال میشه داد آرامگاه شخص خاصیه به گفته اهالی احتمالا آرامگاه منوچهری دامغانی هست

    1
  • avatar
    رضوی
    چهارشنبه 05 خرداد ماه 1400

    اثر داران بزرگ یعقوب لیث صفاری که متاسفانه رسیدگی به این مکان تاریخی نمی شود

    1
  • avatar
    مهدی نیازمند
    جمعه 29 دی ماه 1402

    بسیار زیبا و دیدنی

  • avatar
    m.g
    پنجشنبه 11 اسفند ماه 1401

    یکی از جاهای دیدنی دامغان محسوب میشه خیلی زیبا و مرموزه پیشنهاد میکنم راجابش بخونید و سری بزنید

  • avatar
    حبیب ترکمن
    دوشنبه 06 دی ماه 1400

    این مکان به میعاد گاه عشاق هم معروف شده ،هر چند از اون تنها خرابه ای به جا مانده ،من رو یاد جسر مسیب بغداد میندازه

  • avatar
    یاسری
    شنبه 28 فروردین ماه 1400

    گنبد زنگوله از آثار باقی مانده از سبک خراسانی مدفن منوچهری دامغانی می باشد بنا فاقد سقف و گنبد است.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده گنبد زنگوله واقع شده‌اند:

  • مقبره شاهرخ میرزا
    (4.1)
    بلوار آزادی، خیابان شهید فلاحی، بین طوس و نیروی انتظامی
  • کاروانسرای شاه عباسی دامغان
    (3.9)
    بلوار آزادی، خیابان شهید فلاحی، طوس
  • برج چهل دختر
    (4.4)
    بلوار آزادی، خیابان شهید فلاحی، بین طوس و نیروی انتظامی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط مهدیه (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ شنبه 30 دی ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی گنبد زنگوله اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 30 دی ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد گنبد زنگوله در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه گنبد زنگوله ندارد.
    neshan logo