مکان تاریخی
پل قاری (به ترکی آذربایجانی: قاری کؤرپؤسؤ) یا پل چراغ یکی از پلهای تاریخی و مشهور شهر تبریز میباشد. این پل در خیابان ثقةالاسلام و بر روی رودخانهٔ «میدان چایی(مهرانه رود)» واقع شدهاست. سرستونهای کله قوچی و چراغهای قدیمی این پل در اواخر قاجاریه ساخته شدهاست و ارتباط بین بازار بزرگ و بخش شمالی شهر شامل ششگلان و شتربان را برقرار میسازد و شامل هشت دهنه با قوسهای مدور است. این پل به شماره ۲۹۲۱ در تاریخ ۲۰/۹/۱۳۷۹در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست. در دوره پهلوی پل کم عرض دیگری (پل عابر پیاده قاری) در غرب این پل برای عبور عابرین پیاده ساخته شد.
پل قاری یکی از پل های تاریخی و گردشگری تبریز می باشد
«قاری کورپوسی» از زیباترین پلهای سنگی ایران و از جمله پلهای تاریخی و مشهور آذربایجان شرقی است که بر روی رودخانه «مهران رود» در خیابان ثقه الاسلام شهر تبریز واقع شده است. کلمه «قاری» در زبان ترکی به معنای «پیرزن» و «کورپی» به معنای «پل» است. گفته شده بانی احداث این پل پیرزنی بود که پول حج خود را صرف ساخت پل کرد و چون نمی خواسته مستقیماً از نام او برای پل استفاده شود پس آن را «قاری کورپوسی» نام نهادهاند. این پل به شماره ۲۹۲۱ در سال ۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست. موزه قاجار، مقبره الشعرا، بازار تبریز از جمله نزدیک ترین جاذبههای گردشگری قاری کورپوسی است. این پل بازار بزرگ تبریز و شمس العماره (استانداری فعلی) را به بخش شمالی این شهر یعنی محلههای ششگلان و شتربان (دوه چی) متصل میکند و از پرترددترین پلهای شهر است. پل قاری شامل ۸ دهنه و قوسهای مدور است و سرستونهای کله قوچی و چراغهای قدیمی آن در اواخر دوره قاجار ساخته شده است. طول این پل ۱۰۰ متر و عرض آن پنج متر است. گفته میشود در سال ۱۳۲۷ به موازات این پل، پل دیگری برای تسهیل رفت و آمد میان دو سمت ایجاد شده است. به ادعای برخی از منابع تاریخی پل قاری از زیباترین پلهای سنگی ایران است و نیز اولین پلی است که در ایران تیرکهای برق بر روی آن نصب شده و به همین دلیل به پل چراغ نیز معروف است. زیباییهای این پل با نصب المان ساربان تبریزی بر روی این پل تاریخی بیشتر شده چرا که به نوعی حس نوستالوژی برای سالمندان به ارمغان میآورد.
پل قاری کورپوسی به طول 100 متر و عرض 5 متر یک سازه باشکوه روی مهرانهرود ایجاد کرده است. در ساخت این پل از مصالحی چون سنگ و آجر استفاده شده که درحالیکه یک سازه سبک است ولی مقاومت بسیاری دارد. این پل سنگی هشت دهانه هلالی شکل با قوسهای مدور دارد که ابعاد همه آنها یکسان است. درگذشته از این طاقها آب رودخانه عبور میکرد.
از جمله پلهای مهم تاریخی تبریز و آذربایجان قاری کورپوسی است که در خیابان شهید ثقه الاسلام روی رودخانه «میدان چایی» واقع شده است. کلمه «قاری» در زبان ترکی به معنای «پیرزن» و «کورپی» به معنای «پل» است. گفته شده بانی احداث این پل پیرزنی بود که پول حج خود را صرف ساخت پل کرد و چون نمی خواسته مستقیماً از نام او برای پل استفاده شود پس آن را «قاری کورپوسی» نام نهادهاند. این پل به شماره ۲۹۲۱ در سال ۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست. موزه قاجار، مقبره الشعرا، بازار تبریز از جمله نزدیک ترین جاذبههای گردشگری قاری کورپوسی است. این پل بازار بزرگ تبریز و شمس العماره (استانداری فعلی) را به بخش شمالی این شهر یعنی محلههای ششگلان و شتربان (دوه چی) متصل میکند و از پرترددترین پلهای شهر است. پل قاری شامل ۸ دهنه و قوسهای مدور است و سرستونهای کله قوچی و چراغهای قدیمی آن در اواخر دوره قاجار ساخته شده است. طول این پل ۱۰۰ متر و عرض آن پنج متر است. گفته میشود در سال ۱۳۲۷ به موازات این پل، پل دیگری برای تسهیل رفت و آمد میان دو سمت ایجاد شده است. به ادعای برخی از منابع تاریخی پل قاری از زیباترین پلهای سنگی ایران است و نیز اولین پلی است که در ایران تیرکهای برق بر روی آن نصب شده و به همین دلیل به پل چراغ نیز معروف است. زیباییهای این پل با نصب المان ساربان تبریزی بر روی این پل تاریخی بیشتر شده چرا که به نوعی حس نوستالوژی برای سالمندان به ارمغان میآورد.
مشاهده همه پل قاری (قاری در زبان ترکی به پیرزن گفته میشه)یا قاری کوپروسی،در نزدیکی بازار تبریز بر روی رودخانه مهران رود احداث شده است. این پل قدیمی که قدمت آن به حدود ۲۰۰ سال پیش می رسد،توسط پیرزنی که از سفر حج تمتع خود امتناع نموده و هزینه آنرا به احداث این پل ،اختصاص داده بود،ساخته شده است.
خیلی جای خوب
پل قاری (به ترکی آذربایجانی: قاری کؤرپؤسؤ) یا پل چراغ یکی از پلهای تاریخی و مشهور شهر تبریز میباشد. این پل در خیابان ثقةالاسلام و بر روی رودخانهٔ «میدان چایی(مهرانه رود)» واقع شدهاست. سرستونهای کله قوچی و چراغهای قدیمی این پل در اواخر قاجاریه ساخته شدهاست و ارتباط بین بازار بزرگ و بخش شمالی شهر شامل ششگلان و شتربان را برقرار میسازد و شامل هشت دهنه با قوسهای مدور است. این پل به شماره ۲۹۲۱ در تاریخ ۲۰/۹/۱۳۷۹در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست. در دوره پهلوی پل کم عرض دیگری (پل عابر پیاده قاری) در غرب این پل برای عبور عابرین پیاده ساخته شد.
طول این پل برابر با ۱۰۰ متر و عرضی برابر با ۵ متر دارد که هزینه ساخت آن توسط پیرزنی پرداخت شده است که نام آن را بر روی پل گذاشتهاند. پل قاری کورپوسی که در منطقه قاری کورپوسی شهر تبریز واقع شده است یکی از جاذبههای گردشگری تبریز محسوب میشود.
این پل تاریخی در خیابان تقه الاسلام قرار گرفته و به زبان ترکی اسم اون قاری کورپوسی هست. این پل قدیمی بر روی رودخانه مهرانه رود که به قوری چای هم معروفه ساخته شده. پل قاری دو بخش تبریز یعنی بازار تبریز و شمس العماری که استانداری فعلی تبریز میشه به بخشهای شمالی شعر یعنی ششگلان و شتربان وصل کرده. میشه گفت پل قاری پر ترددترین پل شهر تبریز به حساب میاد. این پل در اواخر دوره قاجار ساخته شده. جالبه که بدونی بانی این پل پیرزنی بوده که پول پس اندازی را که برای حج خود جمع کرده بوده رو صرف ساخت این پل میکنه و به همین خاطر هم هست که به این پل پل قاری میگن. قاری در زبان ترکیب به معنی پیر یا پیر زن هست
این پل تاریخی در خیابان تقه الاسلام قرار گرفته و به زبان ترکی اسم اون قاری کورپوسی هست و از زیباترین پل های ایران است
یکی دیگه از زیبایی های تبريز
پل قاری (مکان تاریخی) در تبریز و بلوار چایکنار(علامه طباطبایی)، شهید بهشتى واقع شده است. و بهصورت شبانهروزی به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میدهد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بنیاد ایران شناسی (خانه تاریخی شربت اوغلی) و مجتمع تجاری خاقانی و همچنین مکتب باقریه تبریز ، سوپر قهوه و اسپرسو دنیز، کتابخانه عمومی تربیت، ساندویچ سعید و سوپر مارکت دنیز قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.