لیست مکان‌های تاریخی تبریز

اطلاعات کامل مکان‌های تاریخی تبریز را در نقشه نشان ببینید

تبریز مکان‌های تاریخی زیادی دارد. اطلاعات و آدرس دقیق مربوط به هر مکان تاریخی این شهر را می‌توانید در نقشه نشان مشاهده کنید. همچنین کاربران نشان با امتیاز دادن و درج نظر برای هر مکان تاریخی در تبریز، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار می‌دهند.

پربازدیدترین مکان تاریخی تبریز در نقشه نشان

می‌توانید در ادامه پربازدیدترین مکان‌های تاریخی در تبریز را مشاهده کنید. کاربران در اپلیکیشن نشان، با توجه به تجربه و نظرات خود درباره هر مکان تاریخی، به آن امتیاز می‌دهند. این مکان‌های تاریخی از جمله پربازدیدترین مکان‌های تاریخی تبریز در نقشه نشان می‌باشند:

عکس برج خلعت پوشان تبریز

برج خلعت پوشان تبریز

score 5
8 رای
عکس مدرسه طالبیه

مدرسه طالبیه

score 5
6 رای
عکس پل منصور

پل منصور

score 5
5 رای
عکس خانه تاریخی نقاشی آتشبار

خانه تاریخی نقاشی آتشبار

score 5
5 رای
عکس خانه تاریخی سلطان القرایی

خانه تاریخی سلطان القرایی

score 5
3 رای
عکس مدرسه‌ صادقیه تبریز

مدرسه‌ صادقیه تبریز

score 5
3 رای
عکس دانشسرای عالی تبریز

دانشسرای عالی تبریز

score 5
3 رای
عکس خانه کلانتر شرف الدوله

خانه کلانتر شرف الدوله

score 5
3 رای
عکس تجارتخانه نصیرزاده(نمایشگاه فرش و گلیم هاشمی مهر)

تجارتخانه نصیرزاده(نمایشگاه فرش و گلیم هاشمی مهر)

score 5
2 رای
عکس حمام متروکه

حمام متروکه

score 5
2 رای
عکس خانه تاریخی گوهریون

خانه تاریخی گوهریون

score 5
2 رای
عکس گرمابه تاریخی حاجی جعفر دایی

گرمابه تاریخی حاجی جعفر دایی

score 5
1 رای

آخرین نظرات درباره مکان‌های تاریخی تبریز

جدیدترین نظراتی که کاربران نشان درباره مکان‌های تاریخی تبریز ثبت کرده‌اند را در ادامه بخوانید. با امتیاز دادن و ثبت کردن نظر خود درباره مکان‌های تاریخی تبریز، می‌توانید تجربه خود را در اختیار کاربران دیگر قرار دهید.

user avatar user badge

Dr. Who

شهریار سطح ۸

عکس خانه لاله ای

خانه لاله‌ای با قدمتی که به اوایل دوره پهلوی بازمی‌گردد، توسط فتح علی اوف بنا شد و امروزه از جاهای دیدنی تبریز به شمار می‌رود. در سال ۱۳۵۰، این بنا را حاج حسین لاله‌ای خریداری کرد و در اوایل دهه هفتاد، خانه به میراث فرهنگی واگذار شد. برای بزرگداشت خدمات مرحوم یحیی ذکا، در زمینه‌ی تاریخ و ایران‌شناسی، مخصوصا پژوهش‌هایی در مورد آذربایجان و تبریز، این خانه را به «دفتر پژوهش‌های تاریخی یحیی ذکا» تبدیل کرده‌اند. وی از پژوهشگران برجسته‌ی معاصر بوده است. همچنین می‌توان او را یکی از بنیان‌گذاران موزه در ایران نامید؛ چراکه نقش بسزایی در برنامه‌ریزی و راه‌اندازی موزه‌های متعددی در تهران و دیگر شهرستان‌ها داشته است. مدارک، اسناد و کتب تاریخی متعلق به مرحوم ذکا را در این خانه به نمایش گذاشته‌اند. این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹، با شماره‌ی ثبت ۲۹۱۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه لاله ای

3.9
user avatar

MSG

شهریار سطح ۳

عکس محله قراملک

محله ای تاریخی ، فرهنگی با پتانسیل خیلی زیاد از همه لحاظ، دارای پیشینه تاریخی و محله ای با فرهنگ و امنیت بالا

محله قراملک

4.4
user avatar user badge

Zahra Esmaeili

شهریار سطح ۴

عکس خانه سالار ملی (باقرخان)

متاسفانه مخروبه است

خانه سالار ملی (باقرخان)

3.2
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه تاریخی سلطان القرایی

خانه سلطان القرایی یکی از قدیمی‌ترین خانه‌های تاریخی تبریز است و مالک آن، حاج میرزا جعفر سلطان القرایی، یکی از مفاخر ایران به‌ شمار می‌رود. او در شناخت نسخه‌های خطی بسیار تبحر داشت و در سفرهای تجاری خود به خارج از کشور، نسخه‌های ارزشمندی را به ایران آورد. این نسخه‌ها در اواخر عمر وی به کتابخانه‌ی مجلس واگذار شدند. با ۳۰۰ متر مربع مساحت، این خانه یک اعیانی ۲۸۰ متر مربعی دارد که در دو طبقه همراه با زیرزمین ساخته شده است. در طبقه‌ی اول دو اتاق، یک سرسرای ورودی و یک طاق با پنجره‌های ارسی و شیشه‌های رنگارنگ دیده می‌شود که نشان‌دهنده قدمت و تعلق آن به دوران قاجار است. سقف طبقه‌ی اول را با تیرهای چوبی ساخته‌اند و سقف زیرزمین طاقی‌شکل است. نمای خانه نیز آجری است و قاب‌بندی‌های زیبای گچی دارد. این خانه که در زمره جاهای دیدنی تبریز قرار دارد، توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری و مرمت شده است و در سال ۱۳۸۶ با شماره‌ی ۱۹۲۰۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه تاریخی سلطان القرایی

5
user avatar

Atena

شهریار سطح ۲

عکس پل قاری

یکی دیگه از زیبایی های تبريز

پل قاری

4.7
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه تاریخی گنجه ای زاده

خانه‌ گنجه‌ای زاده از خانه‌های تاریخی و جاهای دیدنی تبریز به ‌شمار می‌آید و از دوران قاجار به یادگار مانده است. در معماری خانه می‌توان تلفیقی از معماری قاجار و پهلوی را رویت کرد. بخش شرقی ساختمان مربوط به دوران قاجار است و بخش غربی آن را در اوایل حکومت پهلوی اول بنا کردند. پنجره‌های بخش غربی آن با زاویه‌هایی تیز، چهار گوش است و از پنجره‌های خمیده، شیشه‌های رنگارنگ و معماری سنتی ایران خبری نیست. با سه هزار متر مربع مساحت، قسمت شرقی در سه طبقه ساخته شده است و همه‌ی اتاق‌ها در یک ردیف، بدون اندرونی و بیرونی قرار گرفته‌اند. بخش اصلی خانه اتاق طنبی (نشیمن) است و زیر آن حوضخانه قرار دارد. ایوان پنج دهنه آن نیز با قوس‌های نیم‌‌دایره پوشانده شده است. این اثر در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۱، با شماره‌ی ثبت ۶۰۲۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه تاریخی گنجه ای زاده

4.2
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۱

عکس پل تاریخی بیلانکوه

باید به آثار تاریخی احترام بگذاریم

پل تاریخی بیلانکوه

3.5
user avatar user badge

h. asa

شهریار سطح ۴

عکس خانه بازار (پایگاه میراث جهانی مجموعه بازار تاریخی تبریز)

هستهٔ مرکزی شهر تبریز در داخل یک چهارضلعی قرار گرفته و بازار تبریز در مرکز این چهارضلعی واقع شده‌است. این بازار از سمت شرق به عالی‌قاپو (مجموعهٔ کاخ‌های ولی‌عهدنشین) و از سمت غرب به مسجد جامع محدود شده و از سمت شمال، بخش‌هایی از شمال رودخانهٔ میدان چایی (مهران‌رود) را شامل می‌شود و این دو بخش به وسیلهٔ پل‌های چوبی که در امتداد راسته‌بازار قرار دارند، به هم متصل می‌شوند. رودخانه میدان چایی دو قسمت بازار قدیمی تبریز را از هم جدا می‌کند. بخش شمالی بازار به دلیل جدا ماندن از کل مجموعه و انتقال تجارت و داد و ستد به خیابان‌ها، به تدریج اهمیت خود را از دست داده‌است. قسمت اعظم مساحت بازار در جنوب میدان چایی در حد فاصلی خیابان‌های دارایی، شهدا، فردوسی، شهید مطهری (راسته کوچه)، چای‌کنار و جمهوری اسلامی قرار گرفته‌است. احداث خیابان‌های دارایی، خاقانی، ارتش شمالی، فردوسی، شهدا و جمهوری اسلامی، قسمتی از بازار را دچار تخریب نموده و بخشی از بازار را از کل مجموعهٔ جنوبی جدا کرده‌است. عرض گذرهای بازار بین چهار تا پنج متر و بلندی سقف آن پنج تا شش متر است که در مقایسه با سقف بازارهای نقاط گرمسیری ایران کوتاه‌تر است.[۷]

خانه بازار (پایگاه میراث جهانی مجموعه بازار تاریخی تبریز)

4.6
user avatar user badge

پارسا نشان

شهریار سطح ۹

عکس گرمابه قاضی

حمام قاضی یا حمام شاهزاده، یکی از حمام‌های تاریخی تبریز است که در خیابان عارف قرار دارد. این حمام دارای دو بخش عمومی و خصوصی می‌باشد. بخش خصوصی آن جدید التاسیس بوده و با نام حمام قاضی خوانده می‌شود. ان شاء الله مسئولین دلسوزی کافی جهت ماندگاری این اثرهای ماندگار را داشته باشند که پشتوانه ما به اینگونه آثار است.

گرمابه قاضی

3.9
user avatar user badge

رامین

شهریار سطح ۹

عکس كتابخانه و قرائتخانه دیانت

عالی

كتابخانه و قرائتخانه دیانت

4.5
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۱

عکس مدرسه‌ صادقیه تبریز

عالیه مدرسه خوب هست

مدرسه‌ صادقیه تبریز

5
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه بلورچیان

خانه‌ بلورچیان از خانه‌های زیبای قاجاری و جاهای دیدنی تبریز است که در محله‌ی سرخاب (سرخاب قاپوسی) قرار دارد. مالکیت این خانه همچنان شخصی است؛ اما میراث فرهنگی در سال‌های اخیر اقدام به مرمت آن کرده است. با وارد شدن به این محله، سردر بسیار زیبا و پر نقش‌ونگار خانه‌ی بلورچیان از دور شما را جذب می‌کند. با عبور از در زیبای چوبی و یک پله وارد هشتی می‌شوید. ساختمان اصلی در قسمت شمالی قرار دارد و پنجره‌های ارسی آن مشرف به ایوان‌ ستون‌دار و حیاط بیرونی است. سرستون‌های ایوان با تزئینات آجری آراسته شده‌اند و از ویژگی‌های خاص معماری این بنا هستند. طنبی در وسط و اتاق های جانبی (گوشوار) در طرفین آن قرار گرفته‌اند. این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره‌ی ثبت ۳۱۱۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. 

خانه بلورچیان

4
user avatar user badge

محمد جمالی

شهریار سطح ۶

عکس خانه تاریخی میرزا مهدی فراشباشی

آمدیم نبودید!! متاسفانه خونه رو پلمپ کرده بودند.

خانه تاریخی میرزا مهدی فراشباشی

3.7
user avatar user badge

militia1985

شهریار سطح ۸

عکس خانه تاریخی ثقه الاسلام

خانه‌ی تاریخی و بازسازی‌شده منتسب به حجه‌الاسلام شهید، ثقه‌الاسلام تبـریزی. این عمارت علاوه بر ارزش تاریخی(مربوط به دوران قاجاریه)، اهمیت معنوی خاصی نیز دارد که نام یکی از مبارزین انقلابی تاریخ معاصر را یدک می‌کشد. یکشنبه‌ها هر هفته بعدازظهرها یک انجمن ادبی به مجری‌گری استاد «احمد غمسوار» با موضوعیت شرح و تفسیر اشعار مولانا نیز در این عمارت برگزار می‌شود.

خانه تاریخی ثقه الاسلام

4.2
user avatar user badge

علی

شهریار سطح ۱۱

عکس درب باغمیشه

درب باغمیشه تبریز که از آن به درب اعلی نیز نام می برند، لنگه دری تاریخی است که قصد داریم در ادامه در مورد آن توضیحات بیشتری ارائه دهیم. تبریز در طول دوران تاریخی یکی از شهرهای مهم از لحاظ تجاری و سیاسی بوده، به گونه ای که شهر را با دیوار و قلعه محافظت می کرده اند و در مناطق ورود و خروج به شهر هشت دروازه برای تردد مسافران و کاروان ها وجود داشته است. از دروازه های قدیمی شهر امروزه می توان درب باغمیشه و دروازه خیابان را دید که آثاری از آنها به جامانده است. همچنین در مورد بناها و بافت شهر، تنها قسمتی از شهر قدیمی تبریز که داخل محدوده حصار کشی بوده هنوز آثاری از آن پا برجاست، اما از قلعه هیچ نشانی نمانده است.    نگاهی بر قدمت و تمدن درب باغمیشه در سالهای پایانی پادشاهی کریم خان زند، زلزله ای در تبریز اتفاق افتاد که سبب ویران شدن و خرابی های بزرگ در شهر شد. همزمان با آن تاریخ، خاندان دنبلی حاکم تبریز بودند. از جمله افراد صاحب منصب این طایفه، "نجف قلی خان دنبلی" بود که بیگلربیگی (امیر امیران یا همان بالاترین مقام) این شهر بود. او تصمیم گرفت بر گرداگرد شهر تبریز حصار و دیواری بکشد و برای ورود و خروج به شهر نیز 8 دروازه طراحی گردید که تاریخ اجرایی شدن این عملیات به سال 1194 هجری باز می گردد. پس از ساخت حصار و دروازه های شهر، بر روی هر دروازه با توجه به اینکه در چه محله ای احداث شده بود نام آن منطقه را بر روی آن قرار دادند، به استثنای دروازه استانبول.    از جمله نواحی با پیشینه کهن در شهر تبریز، باغمیشه است که منطقه "کوی بزرگ" قدیمی ترین بخش آن می باشد. این منطقه که درختان میوه زیادی را در خود جای داده، ناحیه ای بسیار خوش و آب و هوا است. محدوده باغمیشه را می توان به راحتی حدس زد. درب باغمیشه روبروی باشگاه مشهور به "گیو" در کوچه حرمخانه کنار حجره های عمر قرار داشته و دنباله آن تا شهرک تازه تاسیس باغمیشه امتداد دارد. علاوه بر باغ ها و درختان قدیمی میوه، میتوان به پل سنگی نیز اشاره نمود که قسمتی از این ناحیه بوده است. به دلیل وجود منطقه حرم خانه در قسمت شرقی درب باغمیشه، اینجا همیشه مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است. در صورتی که از درب اعلی وارد منطقه شویم و از گذرگاه و پیاده رو حرمخانه و بازار عبور کنیم، به ابتدای بازار تبریز که در خیابان دارایی است خواهیم رسید.    نحوه دسترسی و رفتن به دروازه باغمیشه درب باغمیشه در ورودی شمال شرقی شهر تبریز قرار دارد، این اثر تاریخی که دیدن آن خالی از لطف نیست در منطقه بازار و در بخش انتهایی بازار معروف به بازار حرمخانه واقع شده است

درب باغمیشه

4.7
user avatar user badge

پیمان

شهریار سطح ۵

عکس استانبول قاپیسی

بسته بود . فقط یه در بود . گذرتون خورد بیاین. اگه نه که وقت نذارین.

استانبول قاپیسی

4.2
user avatar user badge

امیر حسین

شهریار سطح ۹

عکس خانه تاریخی ستارخان

خانه‌های تاریخی یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری در سراسر جهان هستند. معماری، هنر، اشیا تاریخی و سابقه حضور و زندگی افراد سرشناس و تاثیرگذار در سرنوشت ملت‌ها، این بناها را ارزشمند می‌کنند. خانه تاریخی ستارخان یکی از جاهای دیدنی تبریز است که خاطرات سردار ملی و اسناد مهمی از رشادت‌های او را در انقلاب (جنبش) مشروطه ایران و آزادی‌خواهی، در دل خود محفوظ دارد و آن را به علاقه‌مندان تاریخ عرضه می‌دارد.استان آذربایجان شرقی به‌ویژه شهر تبریز در طول تاریخ همواره بستر حوادث و حماسه‌های مختلف بوده است. مقاومت و رشادت‌های دلیرمردان این مرز و بوم در زمان حملات روس‌ها و انقلاب مشروطه‌خواهی ایران، برگ زرینی در تاریخ کشور محسوب می‌شود. آثار و بناهای تاریخی متعددی در جای‌جای شهر تبریز وجود دارند که گواه تاریخ درخشان و پرفرازونشیب شهر هستند.خانه ستارخان، سردار ملی ایران در استان آذربایجان شرقی و شمال غرب شهر تبریز واقع شده است. این بنا از فرودگاه تبریز حدود هفت کیلومتر و از مرکز شهر حدود دو کیلومتر فاصله دارد. خانه تاریخی ستارخان در محله قدیمی امیرخیز (امیره قیز)، خیابان ستارخان و کنار مسجد حاج هاشم بنا شده است.ستار قره داغی، مشهور به ستارخان، در ۲۸ مهر سال ۱۲۴۵ هجری شمسی در روستای بیشک، از توابع شهرستان ورزقان در استان آذربایجان شرقی متولد شد. او پسر سوم فردی به نام «حاج حسن قره داغی» بود. مردان این خانواده در اسب‌سواری و تیراندازی بسیار خبره بودند. برادر بزرگ ستار به نام اسماعیل، از منتقدان ظلم پادشاهان بود و علیه حکومت قاجار فعالیت می‌کرد؛ همین اقدامات منجر به اعدام وی توسط حکومت وقت شد. خانواده ستار قره داغی پس از این اتفاق به تبریز مهاجرت کردند. 

خانه تاریخی ستارخان

4.2
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس برج خلعت پوشان تبریز

برج خلعت‌پوشان تبریز در محله کرکج قرار دارد و مربوط به دوره‌‌ صفویه است. این برج در گذشته محل برگزاری مراسم خلعت‌پوشی بود. برج خلعت‌پوشان با قدمتی که به دوران صفویه برمی‌گردد، از جاهای دیدنی تبریز به شمار می‌رود و در پنج کیلومتری مرکز شهر تبریز، در همسایگی رودخانه میدان چایی قرار دارد. این سازه تاریخی یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین برج‌های شهر تبریز محسوب می‌شود. این روزها به‌منظور انجام تحقیقات علمی، اطراف این برج، در اختیار دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه تبریز است.برج خلعت‌پوشان در زمان صفویه و قاجاریه، محل دادن انعام و خلعت از طرف حکومت به شاهزادگان، حکام شهرها و مردم بود که این مراسم، با حضور ولیعهد مقیم تبریز انجام می‌شد.سر جان مالکُلم در کتاب خود به نام تاريخ ايران می‌نويسد: چون وضع حکومت چيره بر ايران چنان است که می‌بايست در هر امری ملاحظه شئونات سلطنت بشود بسياری از آيين‌ها در ايران از اين سبب رواج يافته است. هر چيز که نام پادشاهی بر آنست يا از آن شاه است بايد با احترام و آزرم با آن عمل نمايند و به گونه ويژه‌ای ادای لوازم آداب کنند، برای نمونه اگر خلعتی از سوی پادشاه به حکام بلد يا کسی ديگر حتی شاهزادگان خانواده پادشاهی فرستاده شود، بايد به مسافت چند ميل به پيشواز آن رفته با سپاسگزاری بسيار خلعت را بپوشد آن گونه که هر استان حاکم نشينی جای ويژه‌ای در بيرون شهر دارد که آن را خلعت پوشان گويند. خلعت پوشان حدودا چهار مایل بیرون شهر قراردارد.

برج خلعت پوشان تبریز

5
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۳

عکس آرامگاه و باغ دو کمال

جالبه

آرامگاه و باغ دو کمال

4.1
user avatar user badge

علی

شهریار سطح ۹

عکس درب شتربان

درب شتربان یا دوه‌چی قاپی‌سی ساکنان محله دوه چی در قدیم ثروتمند بودند و این منطقه همواره از مناطق مهم تبریز به شمار می رفت. قدمت زیاد محله، تجمع مخالفین مشروطه در این مکان و پر رونق بودن آن از لحاظ اقتصادی از ویژگی های خاص دوه‌چی در بین مناطق مختلف تبریز بود. دروازه شتربان در شمال و در محله ای به نام سرخاب، اطراف کوه سرخاب قرار داشت. کاروانسراهای متعددی در محدوده دروازه و محله دوه چی ساخته شد مانند محل کاه فروشان، سرای کشمش چیلر و.. استفاده از شتر توسط اهالی محله سرخاب برای حمل و نقل کالا که در زبان ترکی به آن دوه گفته می شود باعث شد نام دوه‌چی را روی این درب بگذارند. 

مکان تاریخی مورد نظر خود را در شهر تبریز پیدا کنید

می‌توانید مکان تاریخی مورد نظر خود را روی نقشه تبریز پیدا کنید. در ادامه می‌توانید همه مکان‌های تاریخی تبریز را به طور کامل ببینید.

مشاهده لیست مکان‌های تاریخی تبریز
download neshan app

دانلود اپلیکیشن نقشه و مسیر‌یاب نشان

مسیر‌یابی، کنکاش، نشان ۳۶۰، رادیو نشان و...