مکان تاریخی - باز است : ۹ تا ۱۹:۳۰
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۹:۳۰
مسجد کبود که قبل ها به آن مسجد جهانشاه نیز می گفتند یکی از مسجدهای تاریخی شهر تبریز محسوب می شود و در سال ۸۴۵ هجری شمسی در زمان حاکمیت سلطان جهانشاه ساخته شده است. مادام ژان دیولافوا که مهندس ساختمان و باستان شناس فرانسوی بود زمانی که به این شهر سفر کرد و با مسجد کبود رو به رو شد در خاطراتش آن را مسجد آبی تبریز نامید. این مسجد به دلیل کاشی های لاجوردی خود به فیروزه اسلام مشهور است.
یکی از قدیمی ترین مساجد دنیادر دوره جهانشاه که به دلیل اینکه بازسازی زیادی نشده حالت قدیمی خودش را حفظ کرده ولی کاشی کاری هایش در حال ازبین رفتن است. برای وارد شدن ورودی میگیرند
رنگ مسجد واقعا دلبرانه و خاصه، معماری بسیار زیبایی داره حس و حال معنوی خاصی بهت میده، یه بار سعادت داشتم برم و چن رکعتی نماز به جا بیاورم
این مکان تاریخی دارای نمای جذاب با کاشی کاری بی نظیر و طراحی خاص است.
معماری ایرانی زیبا و بی نظیری داره مخصوصا رنگش که اسمش هم به همین خاطر شده مسجد کبود
مسجد کبود مسجدی تاریخی است کهدر حال بازسازیست چیز دیدنی نداشت متاسفانه بلیط 2500همگرفتن ما که جهت نماز خواندن رفتیمو پول رو به جهت ساخت مسجد دادیم متن 4 : برخلاف عکساش اصلن جالب نبود.
درحال حاضرزیاد دلپسند نبود
اثری زیبا باقیمانده از نیاکان ما
خیلی زیبا
تبریز، مسجد کبود. این مسجد به دلیل کاشیکاریهای زیبایش که طیف وسیعی از رنگ آبی لاجوردی تا فیروزه ای را شامل میشود به نام هایی چون مسجدکبود، فیروزه ی اسلام نیز معروف است که بی شباهت به مسجد شیخ لطف الله نیست. باستان شناسان قدمت آن را به سال ۸۴۵ خورشیدی نسبت داده اند زمانی که سلسله قراقویونلو روی کار بوده اند. در کتب تاریخی به جای مانده از آن دوران مدت زمان ساخت این مسجد را ۳۰ سال نوشته اند که نشان دهنده بنایی شگفت انگیز بوده است.
فقط میتوانم بگویم هنرنزدایران است وبس
بنای با شکوه و عظیمی است طی سالیان متمادی و طوفان حوادث قسمتهایی از آن تخریب شده که مشغول بازسازی هستند مردادماه ۱۴۰۳
از برجستهترین جاهای دیدنی تبریز، مسجد کبود در این شهر است. مسجد کبود تبریز با معماری بسیار زیبا و منحصربهفردش، متعلق به قرن نهم هجری قمری و باقی مانده از دوران پادشاهی قراقویونلوها است و در یکی از کهنترین و تاریخیترین محلههای شهر تبریز قرار دارد.این بنا بسیار زیبا و باشکوه و تاریخی می باشد
از برجستهترین جاهای دیدنی تبریز، مسجد کبود در این شهر است. مسجد کبود تبریز با معماری بسیار زیبا و منحصربهفردش، متعلق به قرن نهم هجری قمری و باقی مانده از دوران پادشاهی قراقویونلوها است و در یکی از کهنترین و تاریخیترین محلههای شهر تبریز قرار دارد. گرچه تبریز پایتخت فرمانروایی قراقویونلوها بوده است، مسجد کبود تنها اثر تاریخی باقی مانده از این دوره تاریخی در تبریز به شمار میرود. این بنا را به دستور سلطان جهانشاه، فرمانروای مقتدر قراقویونلوها ساختهاند. با دقت در جزئیات بنا و نگارههای داخل مسجد کبود، میتوان بخشی از هویت، تاریخ و تمدن اسلام در تبریز کهن را دید. مسجد کبود یکی از چهار مسجد تزیین شده با کاشیکاریهای آبی در جهان به شمار میرود. نام مسجد کبود نیز بر اساس رنگ نمای این بنا انتخاب شده است. معماری زیبای مسجد کبود را میتوان نمونهای قابلتوجه از معماری اسلامی ایران دانست. کاشیهای معرق فیروزهای و لاجوردی، نقش و نگارهای اسلیمی و طراحی نوین هندسی، از خصوصیات برجسته در معماری مسجد کبود هستند. این بنا در گذشته کاربری گستردهتری داشته و با وجود آسیبهای فراوان در طول سالیان دراز، همچنان شکوه و زیبایی خود را حفظ کرده است. علاقهمندان به بناهای تاریخی اسلامی، از مسجد کبود با عنوان «نگین فیروزه بناهای اسلامی» یاد میکنند. در گذشته مسجد کبود را با نامهای دیگری مانند «گوی مسجد»، «مسجد شاه جهان» و «عمارت مظفریه» میشناختند. عنوان عمارت مظفریه از اینرو است که در گذشته مسجد کبود بخشی از مجموعهای بزرگ با کاربریهای متفاوت بوده است. آرامگاه سلطان جهانشاه و نزدیکانش نیز در انتهای شبستان و در سرداب مسجد، این مطلب را تایید میکند؛ گرچه امروزه این قبرها خالی هستند. به همین دلیل این مسجد را با نام مسجد جهانشاه نیز میشناختند. نام مسجد کبود تبریز در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مسجد کبود یا مسجد جهانشاه، از دیدنیترین مکان های تاریخی تبریز مسجد کبود یا جهانشاه در زمان ابو مظفر جهانشاه قراقویونلو در قرن نهم هجری و به دستور دختر ایشان صالحه خانم بنا شد. متأسفانه این مسجد نیز در زلزله مهیب سال ۱۱۹۳ هجری قمری دچار آسیب های جدی شد. تنها ایوان و ورودی اصلی آن از تخریب زلزله در امان ماندند. بسیاری از خسارت های وارده به این مسجد در ۵۰ سال گذشته بازسازی شدند. آثار باقی مانده از این مسجد که از مکان های تاریخی تبریز است، هرچند بسیار کم اما نشانه ای بر شکوه و زیبایی این مسجد است. روی کاشی های ایوان می توانید طرح های آبی پیچیده ای که مسجد کبود نامش را از آن گرفته است مشاهده کنید. درون مسجد انواع خطاطی های زیبا و هنرمندانه نیز وجود دارد. در حال حاضر بازسازی کاشی کاری درونی و خارجی مسجد در حال انجام است.
مسجد کبود، از جاذبه های گردشگری تبریز از دیگر جاهای دیدنی تبریز، مسجد باشکوه کبود میباشد. کاشیهای فیروزهای رنگ، نقش و نگارهای زیبا، سنگ کاریهای لاجوردی و در نهایت ظرافت و هماهنگی بین تزئینات باعث پدید آمدن مجموعهای باشکوه به نام مسجد کبود شده است. این مسجد جزو چهار مسجد تزیین شده با هنر کاشی کاری آبی، محسوب میشود. جالب است بدانید که نام این مسجد هم به علت آبی و کبود بودن کاشی کاریها انتخاب شده است. مسجد کبود که از جاهای دیدنی تبریز است قدمتی 600 ساله دارد. همچنین تنها بنای باقی مانده از دوره تاریخی این شهر با تمدن، به حساب میآید که به دستور فرمانروای قدرتمند قراقویونلوها، سلطان جهانشاه ساخته شده بود. در زمانهای قدیم مسجد کبود را با عناوینی مثل گوی مسجد، مسجد شاه جهان و عمارت مظفریه میشناختند. نام مسجد جهان شاه را به علت نزدیکی آرامگاه سلطان جهانشاه به مسجد انتخاب کردند. قسمت اصلی این بنای باشکوه دقیقا مقابل صحن و رو به قبله قرار دارد. ستونهای خوش ساخت مسجد کبود نیز در فواصل 12 متری از هم قرار گرفتهاند که میتوانید پایههای ذکر شده را در 4 قسمت سقف ببینید. مسجد کبود یکی از خاصترین مساجد ایران و جزو بهترین جاهای دیدنی تبریز است که پیشنهاد میکنیم حتما از آن دیدن کنید.
هم مسجد بی نظیری داشت هم بازار خوبی که کلی هنرمند کارهای قشنگشون رو اونجا آورده بودند
بسیار دیدنی
رفتار نگهبانش بد بود
مسجد کبود (عمارت مظفریه) (مکان تاریخی) در محله گوی مسجد - خاقانی تبریز و خیابان امام خمینی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان زکریا، خانه ختایی (خانه هنرمندان تبریز)، موزه آذربایجان و مجتمع تجاری خاقانی و همچنین فروشگاه واو، موزه عصر آهن، کانون فرهنگی آموزش قلم چی، بیمه دانا و آژانس مسافربری آترو گشت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو شهید بهشتی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.