info
عکس خانه اردوبادی
category

خانه اردوبادی محله صدر - (خیاوان) - انوری، تبریز

مکان تاریخی

درباره‌ی خانه اردوبادی

خانه اردوبادی مربوط به دوره پهلوی اول است و در تبریز، خیابان ارتش جنوبی، پلاک ۸۴ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۹۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این بنا در سال‌های جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال تبریز به دست روس‌ها، کنسولگری عراق بوده‌است. قدمت خانه اردوبادی به اوایل حکومت پهلوی بازمی‌گردد. خانه اردوبادی یک هزار و ۶۰۰ مترمربع وسعت دارد و اعیانی آن در ۳ طبقه بنا شده‌است.
این بنا هم‌اکنون به عنوان مرکز اسناد ملی شمال غرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
منبع: ویکی‌پدیا

خانه اردوبادی (مکان تاریخی) در محله صدر - (خیاوان) - انوری تبریز و خیابان ارتش جنوبی واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان تاریخی در محله صدر - (خیاوان) - انوری تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان الزهرا تبریز، کاخ موزه عمارت شهرداری (برج ساعت)، خانه استاد شهریار و پاساژ بهارستان (لوازم ورزشی) و همچنین بیمارستان بهبود، خانه بهنام، خانه تاریخی حیدرزاده، موسسه زبان چیت سازان و کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو میدان ساعت، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد خانه اردوبادی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    ایران شگفت انگیز
    چهارشنبه 06 دی ماه 1402

    خانه اردوبادی مربوط به دوره پهلوی اول است. این بنا در سال‌های جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال تبریز به دست روس‌ها، کنسولگری عراق بوده‌است.این خانه برخلاف خانه های دوره قاجار از سنگ و آجر ساخته شده است. در این خانه اسناد ملی باارزشی نگهداری می شوند.

    4
  • avatar
    علی تنکابنی
    جمعه 13 اسفند ماه 1400

    خانه اردوبادی مربوط به دوره پهلوی اول است و در تبریز، خیابان ارتش جنوبی، پلاک ۸۴ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۹۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است این بنا در سال‌های جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال تبریز به دست روس‌ها، کنسولگری عراق بوده‌است. قدمت خانه اردوبادی به اوایل حکومت پهلوی بازمی‌گردد. خانه اردوبادی یک هزار و ۶۰۰ متر مربع وسعت دارد و اعیانی آن در ۳ طبقه بنا شده‌ است. این بنا هم‌ اکنون به عنوان مرکز اسناد ملی شمال غرب مورد استفاده قرار می‌گیرد یکی از بناهای هم‌دوره با عمارت شهرداری تبریز، خانه اردوبادی است که از دوران پهلوی اول به یادگار مانده است. خانه‌ای با معماری متفاوت که در منطقه قدیمی شهر تبریز و در کنار جاذبه های معروفی از شهر واقع شده است. خانه اردوبادی تنها خانه ای است که برخلاف خانه های آن دوره از سنگ و آجر بنا شده و خانه اعیان نشینی به حساب می آمد این خانه یکی از آثار ملی کشور به شمار می رود. خانه اردوبادی از حیث هنر معماری از ارزش بالایی برخوردار است. در این خانه اسناد ملی باارزشی نگهداری می شوند بررسی ها نشان داده که قدمت خانه اردوبادی به سال های ۱۳۰۷-۱۳۱۰ برمی گردد و اولین مالک آن پزشکی به نام موسی بیگ بوده که بخشی از خانه را به کلینیک خود تبدیل کرده بود. این خانه با شروع جنگ جهانی دوم تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت؛ خانه اردوبادی در این سال ها به کنسولگری عراق در تبریز تبدیل شد و بعد از اشغال روس ها تعطیل شد. سال ها بعد، این خانه توسط دکتر اردوبادی خریداری و به کلینیک بیماران روانی تبدیل شد. کاربری این خانه در دهه پنجاه به چاپخانه و از دهه هفتاد تا به امروز به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تغییر داده شد

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    خانه‌ اردوبادی از خانه‌های دوره‌ی پهلوی است که در اوایل حکومت رضاشاه ساخته شد. اغلب خانه‌های آن دوره از خشت و آجر ساخته می‌شد؛ اما در ساخت خانه‌ی اردوبادی از آجر و سنگ‌های ساختمانی استفاده کرده‌اند و از این حیث، معماری آن اهمیت ویژه‌ای دارد. این خانه در جنگ جهانی دوم و اشغال تبریز توسط روس‌ها، سفارت عراق بود. با مساحتی حدود ۱۶۰۰ متر مربع، این عمارت را در سه طبقه ساخته‌اند و امروزه به مرکز اسناد ملی شمال غرب تبدیل شده است. خانه‌ اردوبادی که از جاهای دیدنی تبریز است، در ۲۶ آبان سال ۱۳۷۸ با شماره‌ی ۲۴۹۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    جمعه 14 مرداد ماه 1401

    خانه اردوبادی تبریز یکی از خانه های تاریخی تبریز با وسعت حدود یک هزار و ۶۰۰ مترمربع است و اعیانی آن در ۳ طبقه بنا شده و اگر تصور می کنید که این ساختمان زیبا بعد از ۸۵ سال عمری که از خدا گرفته فاقد کاربری بوده و مخروبه است سخت در اشتباهید؛ از این بنا در حال حاضر به عنوان مرکز اسناد ملی شمال غرب ایران استفاده می شود و گنجینه ای است از اسناد و مدارک تاریخی بخش زیادی از آن به دوران مشروطه مربوط می شود چرا که شهر تبریز در زمان عباس میرزا محل سکونت ولی عهد بوده وبه عنوان دومین مرکز سیاسی کشور مورد توجه سیاست مداران و تجار بوده است.هرچند خانه اردوبادی در مقایسه با سایر ابنیه باستانی قدمت قابل توجهی ندارد و ساخت این بنا به اوایل دوره حکومت رضاخان برمی گردد اما به لحاظ هنر معماری از اهمیت بسیاری برخوردار است. با این که خانه های تاریخی شهر تبریز معمولا از خشت و آجر ساخته شده اند اما خانه اردوبادی تنها بنای تاریخی تبریز است که با ترکیبی هنرمندانه از آجر و سنگ های ساختمانی ساخته شده است. این ساختمان زیبا که در نزدیکی منطقه باغ شمال در شهر تبریز قرار دارد در سال‌های جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال تبریز به دست روس‌ها، سفارت عراق بوده است

  • avatar
    ممدتکنو
    دوشنبه 03 بهمن ماه 1401

    خانه اردوبادی مربوط به دوره پهلوی اول است و در تبریز، خیابان ارتش جنوبی، پلاک ۸۴ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۹۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این بنا در سال‌های جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال تبریز به دست روس‌ها، کنسولگری عراق بوده‌است. قدمت خانه اردوبادی به اوایل حکومت پهلوی بازمی‌گردد. خانه اردوبادی یک هزار و ۶۰۰ مترمربع وسعت دارد و اعیانی آن در ۳ طبقه بنا شده‌است. این بنا هم‌اکنون به عنوان مرکز اسناد ملی شمال غرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • avatar
    mah.shah.69
    سه شنبه 14 اردیبهشت ماه 1400

    محیط. یبا و مکان تاریخی دیدنی ای هستش به علاقه مندان پیشنهاد میشه

  • avatar
    رجعتی
    دوشنبه 30 فروردین ماه 1400

    من قبلا دیده بودم حیف که الان نمیشه داخلش رو دید

  • avatar
    نعیم‌آبادی
    پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه 1400

    مکان های باستانی همیشه جالب هست برای بازدید کنند حتی متد و چیزهای که استفاده شده در اون مکانها و خیلی قشنگه

  • avatar
    roz_r
    دوشنبه 10 خرداد ماه 1400

    خانه اردوبادی مکانی زیبا که کاربرد اداری دارد و محلی رسمی برای دولت استفاده می‌شود


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده خانه اردوبادی واقع شده‌اند:

  • مدرسه تاریخی دارالفنون تبریز ( مدرسه مظفریه)
    (5.0)
    بلوار جمهوری اسلامی، دارایی - مدنی 1، کارگشایی
  • گرمابه تاریخی حاجی جعفر دایی
    (5.0)
    ارتش جنوبی، عزب دفتریلر اول
  • میارمیار قاپیسی (دروازه مهادمهین)
    (5.0)
    شریعتی شمالی، میارمیار
  • خانه تاریخی گوهریون
    (5.0)
    ارتش جنوبی، عزب دفتریلر اول، بین معین و کوی نوبر
  • خانه تاریخی گنجه ای زاده
    (4.3)
    ارک جدید، بین حیدرزاده و کوی نوبر
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Nafis (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ سه شنبه 21 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی خانه اردوبادی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 21 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد خانه اردوبادی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه خانه اردوبادی ندارد.
    neshan logo