info
عکس کلیسای مریم مقدس
category

کلیسای مریم مقدس محله بازار، تبریز

مکان تاریخی

درباره‌ی کلیسای مریم مقدس

کلیسای مریم مقدس (مکان تاریخی) در محله بازار تبریز و خیابان جمهوری اسلامی واقع شده است. این مکان یکی از ده مکان تاریخی در محله بازار تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه مشروطه تبریز و بازار بزرگ تبریز و همچنین تربیت نوین شعبه 1، شرکت جهانگردی ماه نورد، قنادی علی بابا، فروشگاه تبریز(اسکویی) و بانک رفاه کارگران اداره امور شعب آذربایجان شرقی قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو میدان کهن، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد کلیسای مریم مقدس

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    کلیسای مریم مقدس تبریز قدمتی حداقل پانصدساله دارد؛ ازاین‌رو عجیب نیست که مسیحیان تبریز این مکان را برای برگزاری مراسمشان برگزیده‌اند.کلیسای مریم مقدس از دیدنی های تبریز به شمار می‌رود و بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کلیسای این شهر است. ارمنیان تبریز مراسم ملی مذهبی کلیسای حواری ارمنی را در این مکان برگزار می‌کنند. منظور از کلیسای حواری ارمنی، یا به اختصار کلیسای ارمنی، آن است که فقط ارمنیان مسیحی در آن حضور می‌یابند. این کلیسا در محدوده‌ خیابان شریعتی (شهناز) و در محله‌ مسیحی‌نشین تبریز واقع شده است. کلیسای مریم مقدس تبریز در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱، به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران با شماره ۶۱۷۶ به ثبت رسید

    11
  • avatar
    خدابخش
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    کلیسای مریم مقدس متاسفانه اجازه بازدید داده نمیشه و طی مراسم خاص فقط مسیحی ها اجازه حضور دارن و امکان بازدید وجود نداره و بیشتر وقت ها بسته هست.

    10
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 اسفند ماه 1402

    کلیسای مریم مقدس یکی از قدیمی‌ترین و البته بزرگ‌ترین کلیساهای شهر تبریز است که پیشنهاد می‌کنیم در سفر به این شهر حتما از آن دیدن کنید. با توجه به بررسی‌های انجام شده، مشخص شده است که کلیسای مریم مقدس در بین سال‌های 1500 تا 1600 میلادی یعنی زمانی که صفویان بر ایران حکومت می‌کردند ساخته شده است. قدیمی‌ترین سنگ قبری که در کلیسای مریم مقدس وجود دارد نیز این تاریخ را نشان می‌دهد. این قدمت تاریخی را می‌توانیم اصلی‌ترین دلیل قرارگیری این کلیسا در لیست برترین جاهای دیدنی تبریز معرفی کنیم. اگر  به ظاهر کلیسای مریم مقدس نگاه کنید، نشانه‌های زیادی از معماری ارمنی را در این مکان می‌توانید مشاهده کنید. نمای کلی این کلیسا مانند یک صلیب طراحی شده است و گنبد اصلی آن که یکی از زیباترین بخش‌های این کلیسا است نیز بر روی 4 ستون مستحکم قرار گرفته است. کتیبه مرمری نصب شده روی سردر کلیسای مریم مقدس، تاریخ ساخت این بنا را نشان می‌دهد و داخل کلیسا نیز طراحی مشابه با سایر کلیساهای ارمنی دارد. کلیسای مریم مقدس جزو آن دسته از جاهای دیدنی تبریز است که در بین گردشگران محبوبیت بالایی دارد. این کلیسا در خیابان شهناز قرار گرفته است و اگر قصد بازدید از آن را دارید، می‌توانید با استفاده از وسایل نقلیه عمومی و یا خودرو شخصی، خود را به این منطقه برسانید.

    6
  • avatar
    مسافر
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    بزرگ ترین و قدیمی ترین کلیسای تبریز، کلیسای مریم مقدس است که در خیابان شریعتی این شهر واقع شده است. سنگ قبرهای موجود در این کلیسا، عمر آن را به سال های 1500 تا 1600 میلادی مربوط می دانند که با دوره ایلخانان مغول در ایران مصادف بوده است. از آنجایی که این کلیسا به سبک معماری ارمنی ساخته شده و از حیاطی مشجر برخوردار است؛ توریستان زیادی را به خود جذب می‌کند. ضمن اینکه اولین چاپخانه تبریز نیز در همین کلیسا دایر شده و می‌توان گفت یکی‌از بهترین جاهای دیدنی تبریز شناخته می‌شود. همچنین این کلیسا از گذشته تاکنون محل اصلی برگزاری مراسم مهم مذهبی مسیحیان تبریز نیز بوده است.

    5
  • avatar
    پارسا نشان
    شنبه 05 آذر ماه 1401

    کلیسای مریم مقدس از دیدنی های تبریز به شمار می‌رود و بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کلیسای این شهر است. ارمنیان تبریز مراسم ملی مذهبی کلیسای حواری ارمنی را در این مکان برگزار می‌کنند. منظور از کلیسای حواری ارمنی، یا به اختصار کلیسای ارمنی، آن است که فقط ارمنیان مسیحی در آن حضور می‌یابند. این کلیسا در محدوده‌ خیابان شریعتی (شهناز) و در محله‌ مسیحی‌نشین تبریز واقع شده است. از روی قدیمی‌ترین سنگ قبر موجود در کلیسا می‌توان مطمئن شد که قدمت کلیسا حداقل به حدود سال‌های ۸۷۹ تا ۹۷۹ خورشیدی (۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی)، یعنی دوره صفوی، می‌رسد. اما از طرف دیگر معماری سردر کلیسا شبیه معماری دوره‌ ایلخانی است که موجب می‌شود قدمت آن را دو سه قرنی عقب‌تر و به قرن هفتم هجری (۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلادی) ببرد. جدا از معماری دوره‌ ایلخانی، آنچه باعث می‌شود ساخت آن در دوره‌ ایلخانی را تأیید کند اشاره‌ مارکو پولو (۱۲۵۴-۱۳۲۴) به این کلیسا است. او در مسیر سفرش به چین به این کلیسا اشاره کرده است.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 23 خرداد ماه 1401

    متاسفانه اجازه بازدید برای مسلمانان میسر نمی باشد.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 01 اسفند ماه 1399

    جای تاریخی هستش

    4
  • avatar
    m_heydri
    دوشنبه 27 فروردین ماه 1403

    درشو بستن،واقعا باید تاسف خورد بابت این بی توجهی نسبت به اثار تاریخی

    3
  • avatar
    Dr. Who
    شنبه 20 آبان ماه 1402

    از روی قدیمی‌ترین سنگ قبر موجود در کلیسا می‌توان مطمئن شد که قدمت کلیسا حداقل به حدود سال‌های ۸۷۹ تا ۹۷۹ خورشیدی (۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی)، یعنی دوره صفوی، می‌رسد. اما از طرف دیگر معماری سردر کلیسا شبیه معماری دوره‌ ایلخانی است که موجب می‌شود قدمت آن را دو سه قرنی عقب‌تر و به قرن هفتم هجری (۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلادی) ببرد. جدا از معماری دوره‌ ایلخانی، آنچه باعث می‌شود ساخت آن در دوره‌ ایلخانی را تأیید کند اشاره‌ مارکو پولو (۱۲۵۴-۱۳۲۴) به این کلیسا است. او در مسیر سفرش به چین به این کلیسا اشاره کرده است.مسیحیان و در کل دین مسیحی در دوره‌ای که ایلخانان هنوز مسلمان نشده بودند؛ یعنی عصر هلاکوخان (۶۵۱-۶۶۳ هجری / ۱۲۵۶ – ۱۲۶۵ میلادی) تا غازان خان (۶۹۴ – ۷۰۳ هجری / ۱۲۹۵ – ۱۳۰۴ میلادی) از شرایط ویژه‌ای برخوردار گشت و در دربار نفوذ یافت؛ ازاین‌رو شاید بتوان تاریخ ساخت کلیسا را به این دوره محدود کرد. با توجه به سنگ قبری که به آن اشاره شد، این کلیسا در عصر صفوی نیز کاربری داشته است.با وجود آنکه گزارشی از مخالفت دولت وقت با ساخت کلیسا وجود ندارد اما در باور عموم ارامنه داستانی رواج دارد مبنی بر اینکه دولت مخالف ساختن کلیسا در شهر اسلامی تبریز بوده؛ ازاین‌رو کلیسا را شب‌ها می‌ساختند! این‌ها روایاتی است که در سفرنامه‌های تاورنیه و شاردن ذکر شده است. هر دوی این جهانگردان در عصر صفوی می‌زیستند بنابراین روایات در دوره‌ بازسازی شکل نگرفته و ریشه‌ای قدیمی‌تر دارد.پس از زمین‌لرزه‌ تبریز در سال ۱۱۵۸ خورشیدی (۱۷۸۰ میلادی)، کلیسا دچار آسیب فراوان شد و بازسازی آن ضرورت یافت. بازسازی کلیسا از سال ۱۱۶۱ خورشیدی (۱۷۸۲ میلادی) آغاز شد و سه سال طول کشید تا بتوانند آن را به سبک صفوی بازسازی کنند.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 02 مرداد ماه 1402

    من نمیدونم تا کی باید ما با این قوانین مسخره زندگی کنیم نمیزارن ما بریم کلیسا آقا من اصلا مسلمون نیستم زوره مگه

    3
  • avatar
    ༺Ʀổʱỵ༻
    جمعه 01 مهر ماه 1401

    کلیسای مریم مقدس تبریز قدمتی حداقل پانصدساله دارد؛ ازاین‌رو عجیب نیست که مسیحیان تبریز این مکان را برای برگزاری مراسم‌شان برگزیده‌اند. اینجا بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کلیسای تبریز است که ارمنیان تبریز مراسم ملی مذهبی کلیسای حواری ارمنی را در آن برگزار می‌کنند. منظور از کلیسای حواری ارمنی، یا به اختصار کلیسای ارمنی، آن است که فقط ارمنیان مسیحی در آن حضور می‌یابند. از روی قدیمی‌ترین سنگ قبر موجود در کلیسا می‌توان مطمئن شد که قدمت کلیسا حداقل به حدود سال‌های ۸۷۹ تا ۹۷۹ خورشیدی (۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی)، یعنی دوره صفوی می‌رسد. اما از طرف دیگر معماری سردر کلیسا شبیه معماری دوره‌ی ایلخانی است که موجب می‌شود قدمت آن را دو سه قرنی عقب‌تر و به قرن هفتم هجری (۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلادی) ببرد. جدا از معماری دوره‌ی ایلخانی، آنچه باعث می‌شود ساخت آن دردوره‌ی ایلخانی را تأیید کند، اشاره‌ی مارکو پولو (۱۲۵۴-۱۳۲۴) به این کلیسا است. او در مسیر سفرش به چین به این کلیسا اشاره کرده است.

    3
  • avatar
    فروتن
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    فضای درونی و بیرکنی کلیسا بسیتر جداب هستش در مکان مناسبی واقع شده و حس معنوی رو در من ایجاد میکنه قدمت بالایی داره

    3
  • avatar
    ایرانمهر
    سه شنبه 04 آذر ماه 1399

    بزرگترین و قدیمی ترین کلیسای تبریز، میشه به عنوان یه اثر تاریخی ازش دیدن کرد برام جالب بود

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 23 فروردین ماه 1403

    سلام ، زمان باز و بسته بودن این مکان معلوم نیست و بازدیدکنندگان عزیز سر درگمند .

    2
  • avatar
    بهنام نیک‌زاد
    سه شنبه 17 خرداد ماه 1401

    متاسفانه در تبریز امکان و مجوز بازدید از کلیساها وجود ندارد

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403

    چرا درو بستن

  • avatar
    Atena
    جمعه 31 شهریور ماه 1402

    اجازه ورود نمیدن، از دور فقط سر مجموعه‌ دیده میشه

  • avatar
    رامین
    سه شنبه 23 فروردین ماه 1401

    یکی از کلیساهای مهم تبریز واقع در مرکز شهر

  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    جمعه 14 مرداد ماه 1401

    کلیسای مریم مقدس یکی از کلیساهای مسیحیان تبریز است. کلیسای مریم مقدس بزرگترین و قدیمیترین کلیسای تبریز است و مراسم بزرگ ملی مذهبی مسیحیان در این کلیسا برگزار می‌شود.این کلیسا در محله ی دیک باشی ‌ میدان نماز، کوروش کبیر سابق تبریز قرار دارد. تاریخ بنای این کلیسا ۱۷۸۲ میلادی است و به شیوه معماری ارمنی به شکل صلیب ساخته شده است.تصاویر زیبایی از حضرت مریم ( س ) ، حضرت عیسی و حواریون و قدیسین ، دیوارهای محراب و گوشه های پاطاق گنبد را زینت بخشیده اند . کلیسای مریم مقدس بزرگترین و قدیمی ترین کلیسای تبریز است که مراسم بزرگ ملی و مذهبی ارامنه از قبیل اعیاد و جشن ها ومجالس دینی در آنجا برگزار می شود


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده کلیسای مریم مقدس واقع شده‌اند:

  • مدرسه تاریخی دارالفنون تبریز ( مدرسه مظفریه)
    (5.0)
    بلوار جمهوری اسلامی، دارایی - مدنی 1، کارگشایی
  • سرای کشمش چی لر
    (4.0)
  • میارمیار قاپیسی (دروازه مهادمهین)
    (4.0)
    شریعتی شمالی، میارمیار
  • كتابخانه و قرائتخانه دیانت
    (4.3)
    شهید مطهری، ملا احمد
  • دروازه نوبر قاپیسی
    (4.2)
    امام خمینی، بین بؤیوک تربیت و شهید محمدرضا یوشاری
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط 𝐴𝑏𝑜𝑙𝑓𝑎𝑧𝑙 (شهریار سطح ۹ نشان) در تاریخ شنبه 08 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کلیسای مریم مقدس اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 08 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد کلیسای مریم مقدس در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کلیسای مریم مقدس ندارد.
    neshan logo