مکان تاریخی
کلیسای مریم مقدس متاسفانه اجازه بازدید داده نمیشه و طی مراسم خاص فقط مسیحی ها اجازه حضور دارن و امکان بازدید وجود نداره و بیشتر وقت ها بسته هست.
جای تاریخی هستش
فضای درونی و بیرکنی کلیسا بسیتر جداب هستش در مکان مناسبی واقع شده و حس معنوی رو در من ایجاد میکنه قدمت بالایی داره
بزرگترین و قدیمی ترین کلیسای تبریز، میشه به عنوان یه اثر تاریخی ازش دیدن کرد برام جالب بود
کلیسای مریم مقدس یکی از قدیمیترین و البته بزرگترین کلیساهای شهر تبریز است که پیشنهاد میکنیم در سفر به این شهر حتما از آن دیدن کنید. با توجه به بررسیهای انجام شده، مشخص شده است که کلیسای مریم مقدس در بین سالهای 1500 تا 1600 میلادی یعنی زمانی که صفویان بر ایران حکومت میکردند ساخته شده است. قدیمیترین سنگ قبری که در کلیسای مریم مقدس وجود دارد نیز این تاریخ را نشان میدهد. این قدمت تاریخی را میتوانیم اصلیترین دلیل قرارگیری این کلیسا در لیست برترین جاهای دیدنی تبریز معرفی کنیم. اگر به ظاهر کلیسای مریم مقدس نگاه کنید، نشانههای زیادی از معماری ارمنی را در این مکان میتوانید مشاهده کنید. نمای کلی این کلیسا مانند یک صلیب طراحی شده است و گنبد اصلی آن که یکی از زیباترین بخشهای این کلیسا است نیز بر روی 4 ستون مستحکم قرار گرفته است. کتیبه مرمری نصب شده روی سردر کلیسای مریم مقدس، تاریخ ساخت این بنا را نشان میدهد و داخل کلیسا نیز طراحی مشابه با سایر کلیساهای ارمنی دارد. کلیسای مریم مقدس جزو آن دسته از جاهای دیدنی تبریز است که در بین گردشگران محبوبیت بالایی دارد. این کلیسا در خیابان شهناز قرار گرفته است و اگر قصد بازدید از آن را دارید، میتوانید با استفاده از وسایل نقلیه عمومی و یا خودرو شخصی، خود را به این منطقه برسانید.
دوستان کلیسا حضرت مریم کلا بسته است و اجازه بازدید نمیدهند
درشو بستن،واقعا باید تاسف خورد بابت این بی توجهی نسبت به اثار تاریخی
کلااا تعطیل بود اما اطلاع رسانی نکردن اصلا
از روی قدیمیترین سنگ قبر موجود در کلیسا میتوان مطمئن شد که قدمت کلیسا حداقل به حدود سالهای ۸۷۹ تا ۹۷۹ خورشیدی (۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی)، یعنی دوره صفوی، میرسد. اما از طرف دیگر معماری سردر کلیسا شبیه معماری دوره ایلخانی است که موجب میشود قدمت آن را دو سه قرنی عقبتر و به قرن هفتم هجری (۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلادی) ببرد. جدا از معماری دوره ایلخانی، آنچه باعث میشود ساخت آن در دوره ایلخانی را تایید کند اشاره مارکو پولو (۱۲۵۴-۱۳۲۴) به این کلیسا است. او در مسیر سفرش به چین به این کلیسا اشاره کرده است. جدا از معماری دوره ایلخانی، آنچه باعث میشود ساخت آن در دوره ایلخانی را تایید کند اشاره مارکو پولو به این کلیسا است مسیحیان و در کل دین مسیحی در دورهای که ایلخانان هنوز مسلمان نشده بودند؛ یعنی عصر هلاکوخان (۶۵۱-۶۶۳ هجری / ۱۲۵۶ – ۱۲۶۵ میلادی) تا غازان خان (۶۹۴ – ۷۰۳ هجری / ۱۲۹۵ – ۱۳۰۴ میلادی) از شرایط ویژهای برخوردار گشت و در دربار نفوذ یافت؛ ازاینرو شاید بتوان تاریخ ساخت کلیسا را به این دوره محدود کرد. با توجه به سنگ قبری که به آن اشاره شد، این کلیسا در عصر صفوی نیز کاربری داشته است.
خسته نشی !😆
سلام ، زمان باز و بسته بودن این مکان معلوم نیست و بازدیدکنندگان عزیز سر درگمند .
جای خیلی خوبیه ولی متاسفانه اجازه ورود حتی به محوطه رو به ندادن واقعا جای شرمندگی داره مسافر این همه راه میاد و خیلی بد با ما برخورد کردن جای تأسف داره
از روی قدیمیترین سنگ قبر موجود در کلیسا میتوان مطمئن شد که قدمت کلیسا حداقل به حدود سالهای ۸۷۹ تا ۹۷۹ خورشیدی (۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی)، یعنی دوره صفوی، میرسد. اما از طرف دیگر معماری سردر کلیسا شبیه معماری دوره ایلخانی است که موجب میشود قدمت آن را دو سه قرنی عقبتر و به قرن هفتم هجری (۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلادی) ببرد. جدا از معماری دوره ایلخانی، آنچه باعث میشود ساخت آن در دوره ایلخانی را تأیید کند اشاره مارکو پولو (۱۲۵۴-۱۳۲۴) به این کلیسا است. او در مسیر سفرش به چین به این کلیسا اشاره کرده است.مسیحیان و در کل دین مسیحی در دورهای که ایلخانان هنوز مسلمان نشده بودند؛ یعنی عصر هلاکوخان (۶۵۱-۶۶۳ هجری / ۱۲۵۶ – ۱۲۶۵ میلادی) تا غازان خان (۶۹۴ – ۷۰۳ هجری / ۱۲۹۵ – ۱۳۰۴ میلادی) از شرایط ویژهای برخوردار گشت و در دربار نفوذ یافت؛ ازاینرو شاید بتوان تاریخ ساخت کلیسا را به این دوره محدود کرد. با توجه به سنگ قبری که به آن اشاره شد، این کلیسا در عصر صفوی نیز کاربری داشته است.با وجود آنکه گزارشی از مخالفت دولت وقت با ساخت کلیسا وجود ندارد اما در باور عموم ارامنه داستانی رواج دارد مبنی بر اینکه دولت مخالف ساختن کلیسا در شهر اسلامی تبریز بوده؛ ازاینرو کلیسا را شبها میساختند! اینها روایاتی است که در سفرنامههای تاورنیه و شاردن ذکر شده است. هر دوی این جهانگردان در عصر صفوی میزیستند بنابراین روایات در دوره بازسازی شکل نگرفته و ریشهای قدیمیتر دارد.پس از زمینلرزه تبریز در سال ۱۱۵۸ خورشیدی (۱۷۸۰ میلادی)، کلیسا دچار آسیب فراوان شد و بازسازی آن ضرورت یافت. بازسازی کلیسا از سال ۱۱۶۱ خورشیدی (۱۷۸۲ میلادی) آغاز شد و سه سال طول کشید تا بتوانند آن را به سبک صفوی بازسازی کنند.
بسیار مکان زیبا
گفتن بستس😐
کلیسای مریم مقدس (مکان تاریخی) در محله بازار تبریز و خیابان جمهوری اسلامی واقع شده است. این مکان یکی از دوازده مکان تاریخی در محله بازار تبریز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه مشروطه تبریز و بازار بزرگ تبریز و همچنین تربیت نوین شعبه 1، قنادی علی بابا، مسجد انگجی، فروشگاه تبریز(اسکویی) و تحریر اشرفی قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو میدان کهن، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.