موزه - باز است : ۹ تا ۱۸
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۸
خانه مشروطه واقع در محله قدیمی راسته کوچه (خیابان شهید مطهری فعلی) از بناهای تاریخی دوره قاجار است که تاریخ بنای آن به سال ۱۲۴۵ خورشیدی میرسد. این خانه متعلق به حاج میرزا مهدی کوزهکنانی معروف به ابوالمله؛ از بازرگانان خوشنام شهر تبریز و یکی از حامیان بزرگ نهضت آزادیخواهی مردم آذربایجان بوده است که خانه شخصی خود را به عنوان پایگاهی مطمئن در اختیار مجاهدین مشروطه قرار داد. این بنا علاوه بر دوران مشروطیت، در دوران خودمختاری آذربایجان در سالهای ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۵ نیز محل تجمع سران فرقه دمکرات آذربایجان بوده است. عمارت مشروطه که حدود ۱۵۰ سال قبل ساخته شده و بوی تاریخ و مشروطه می دهد. در این خانه همه چیز از تندیس ها و عکس ها گرفته تا مجسمه ها و اسناد تاریخی شما را به یاد تلاش ایرانی ها برای رسیدن به مشروطه می اندازد. در کنار همه این آثار تاریخی، معماری قاجاری خانه جذابیت آن را دو چندان کرده است. در بافت قدیمی شهر تبریز جایی در غرب بازار معروف این شهر در روبروی مسجد جامع، خانه ای تاریخی خودنمایی می کند. خانه ای که در نگاه اول سبک معماری قاجاری اش نظرتان را جلب می کند و به شما می گوید که با خانه ای تاریخی طرف هستید. این خانه بیش از ۱۰۰ سال پیش در حوالی انقلاب مشروطه، فعال ترین روزهای خود را می گذراند چون محلی برای دور هم جمع شدن های بزرگان مشروطه بود. آن ها به اینجا می آمدند و تصمیم های تاریخ سازی را برای ایران می گرفتند برای همین هم هست که به آن خانه مشروطه می گویند. حیف است به تبریز بروید و این خانه، معماری جذاب و آثار تاریخی اش را از نزدیک نبینید.
خانه مشروطه مکانی تاریخی وخانه ستارخان وباقرخان مبارزگران مشروطه با حضور دراین خانه پی به ارزش ایشان گردیده، اشنا به تصاویر گذشته، معماری ساختمان متعالی، موزه ا ی قشنگ با اثرهای خیلی مهم وندادن توضیحات در موردش. پیشنهاد..
خیلی جذاب بود راهنما هم توضیحات جالبی راجع بهش میداذ که ادم رو جذب میکرد
حتما یه سری به اینجا بزنید.
یک مکان تاریخی است که متعلق به دوران مشروطه است که الان به موزه تبدیل شده
خانه مشروطه خیلی بده ارزش رفتن نداره اصلا راضی نبودم و پیشنهاد نمیکنم که کسی بره اونجا کل بازدید تحت شعاع گروه فلیمبرداری که اونجا بودن قرار گرفته بود
خانه مشروطه لز زیباترین خانه های تاریخی تبریز محسوب میشه و محیی زیبا و دلنشینی داره و عالیه و پیشنهادمیشه
این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی (۱۸۶۸ میلادی) توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شدهاست. «حاج ولی معمار» معمار تبریزی که ساکن روسیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی و پس از بازگشت به ایران، بنای خانهٔ مشروطه را بنیان نهاد. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شدهاست. از ویژگیهای منحصر به فرد خانهٔ مشروطه میتوان به پنجرههای ارسی، دربهای منبتکاریشده، غلامگردش، کلاهفرهنگی و نورگیر اشاره کرد.تمامی پنجرههای بیرونی خانه ارسیهای تمام قدی میباشند که با رنگهای سرخ و سبز و سفیدشان بازی نور و رنگ را از درون خانه دیدنیتر میکنند.خانهٔ مشروطه، یکی از خانههای تاریخی و موزههای شهر تبریز است که در محله راستهکوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفتهاست. این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی مهدی کوزهکنانی بودهاست. این بنا در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۵۴ به شمارهٔ ۱۱۷۱، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۶۷(ش) به تملک رسیدهاست.این مکان به سفارش حاج مهدی کوزهکنانی در سال ۱۲۴۷ تأسیس شد. این خانه دارای دو طبقه با بخشهای اندرونی و بیرونی میباشد که با سبک معماری دوران قاجاریه بنا شدهاند. حاج مهدی تاجری در بازار تبریز بود. با اوجگیری نوای مشروطهخواهی در شهر تبریز، حاج مهدی به مشروطهخواهان پیوسته و یکی از اصلیترین پشتیبانان مالی انقلاب مشروطه شد. او این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامههای ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطهخواهان گذاشت. این خانه پس از جنگ دوم جهانی و اشغال آذربایجان توسط ارتش سرخ شوروی، در سالهای ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ مرکز اجلاس سران فرقه دمکرات آذربایجان گردید.
مکانی جالب با اسناد و روزنامه های قدیمی مجسمه افراد مهم تاریخ مشروطه حتما سر بزنید
خانهٔ مشروطه، یکی از خانههای تاریخی و موزههای شهر تبریز است که در محله راستهکوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفتهاست. این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی مهدی کوزهکنانی بودهاست. این بنا در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۵۴ به شمارهٔ ۱۱۷۱، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۶۷ به تملک میراث فرهنگی رسیدهاست. نقاط ضعف : نبود آرشیو روزنامه های وقایع مهم روز ، نبود کتابچه و تاریخچه آغاز و انجام مشروطه ، محیط کوچک ، ... نقاط قوت : وجود تندیس های زیبا و متنوع از مبارزان مشروطه
یکی از مشهورترین جاهای دیدنی تبریز، خانه مشروطه است که در محلهای به نام راسته کوچه و روبهروی مسجد جامع تبریز قرار دارد. خانه مشروطه که با نام موزه مشروطه نیز مشهور است، یکی از جاذبه های گردشگری تبریز است که سالانه گردشگران بسیار زیادی را جذب میکند. خانه مشروطه در سال 1375 به صورت رسمی تغییر کاربری داد و به موزه مشروطه تبدیل شد. دسترسی به موزه مشروطه با استفاده از اتوبوسهای شهری نیز امکان پذیر است و کافیست خود را به ایستگاه راسته کوچه برسانید. همچنین در نظر داشته باشید که اگر میخواهید از مترو برای دسترسی به خانه مشروطه استفاده کنید، باید در ایستگاه شهید محققی پیاده شوید. ساخت این بنای تاریخی در زمینی به مساحت 1300 متر مربع و در دو طبقه انجام شده است که برای ساخت آن از مصالحی مانند سنگ، خشت و آجر استفاده شده است. یکی از زیباترین قسمتهای خانه مشروطه، اتاق رو به حیاط آن در طبقه دوم است که با پنجرههای رنگی و مشبک و همچنین ستونها و سرستونهای بسیار زیبای خود، میتواند برای لحظاتی شما را جذب خود کند. از خانه مشروطه میتوان به عنوان یکی از زیباترین جاهای دیدنی تبریز اشاره کرد که بازدید از آن به شدت توصیه میشود.
خانه مشروطه تبریز تبریز یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که سالهای پیدرپی بر اثر زلزله مورد آسیب قرار گرفته بود اما سرانجام با زلزله هولناکی که در سال ۱۱۹۳ هجری قمری رخ داد شهر را تبدیل به ویرانه کرد و آثار تاریخی بسیاری در زیر خروارها خاک دفن شدند و تنها آثار تاریخی که از استحکام کافی برخوردار بودند به جای ماندند. از این رو سعی بر این شد که تا دوباره شهر تبریز را بهتر از پیش آباد کنند در این زمان بود که فضا سازی شهری برای اولین بار در این شهر مورد توجه قرار گرفت و خیابانهای زیبایی چون خیابان تربیت و امام خمینی که از قدیمیترین خیابانهای این شهر است ایجاد شدند. رشد و آبادانی به قدری در تبریز توسعه پیدا کرد که این شهر دومین شهر مهم کشور از نظر اقتصادی و صنعتی و همچنین مکانی برای اسکان ولیعهدها در زمان حکومت قاجاریه انتخاب شد. پس وجود خانههای تاریخی بسیار در شهر تبریز دور از انتظار نیست. تا کنون حدود ۳۰۰ خانه تاریخی در این شهر پیدا شده است اما باستان شناسان تعداد آن را تا ۸۰۰ نیز تخمین زده اند. جالب است بدانید هنوز هم خانههایی در این شهر از زیر انبوهی از خاک پیدا میشوند. این بار به سراغ خانه مشروطه، یکی از قدیمی ترین خانههای این شهر در زمان انقلاب مشروطه میرویم تاریخچه خانه مشروطه تبریز خانه مشروطه که در خیابان تربیت تبریز قرار دارد و فاصله چندانی با بازار قدیمی این شهر ندارد، امروزه به یکی از پیادهراههای تاریخی این شهر تبدیل شده تا با قدم زدن در آن با تاریخ و تمدن فرهنگ ایرانی آشنا شوید. این خانه حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد اولین مالک آن حاج مهدی کوزهکنانی معروف به ابوالمله است. به دنبال به توپ بستن مجلس توسط محمد علی شاه به دلیل ترور و سو قصدی که به جانش شده بود، حاج مهدی کوزهکنانی نیز برای حمایت از مشروطه خواهان خانه خود را در اختیارشان قرار میدهد. بنابراین این خانه محل تجمع افراد بنامی چون ستارخان، باقرخان، ثقهالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزهکنانی برای مشورت و اتخاذ تصمیمهای مهمی بود که باعث شد این خانه به یکی از فعال ترین مراکز مشروطه خواهان تبدیل شود. از این رو این خان محلی برای تشکیل جلسات و چاپ و انتشار اعلامیههای ضد حکومتی در زمان مشروطه بود درنتیجه این خانه به خانه مشروطه معروف شد. سرانجام این خانه در سال ۱۳۷۵ وام دار آثار و اسناد ارزشمندی شد که از آن دوران به یادگار مانده است و تبدیل به موزه شد تا مردم با تاریخ، فرهنگ، معماری و اتفاقات آن زمان بهتر آشنا شوند. جالب است بدانید این خانه بعد از اتمام جنگ دوم جهانی واشغال شدن این شهر توسط شوروی، محلی برای گردهم آمدن سران فرقه دموکرات در آذربایجان شد.
تشکر از توضیح کامل
خانه مشروطه تبریز یکی از مراکز مهم مشروطه خواهان و محل تجمع افراد به نامی چون ستارخان و باقرخان بوده و حالا این مکان به موزه تبدیل شده ، در این عمارت اسناد و مدارکی هست که برای علاقمندان به تاریخ ایران و عصر مشروطه جالب و دیدنیه .
خانه مشروطه میشه گفت یک موزه هستش که وسایله قدیمی که برای زمان قاجار و ماقبل هستش وجود داره و مجسمه ها مشروطه با اطلاعات کامل که بعضی از آنها برای من خیلی جالب بود این خانه معماری زیبایی داره و همه بازدید کننده ها از همه جای این خانه قدیمی عکس میگیرن داخل این خانه کتاب خانه هم هستش که واقعا ارزش یک بار دیدن رو داره
خیلی قشنگن
تبریز تاریخ پر فراز و نشیبی داشته است، این شهر در دوره قاجار نیز به شکوفایی رسید؛ بهطوری که در این دوره بهعنوان مهمترین و پیشروترین شهر ایران شناخته میشد. در دوران معاصر نیز این شهر یکی از مراکز مهم اقتصادی و صنعتی در سطح کشور محسوب میشود. این شهر در دو سده اخیر، مبدا بسیاری از تحولات اجتماعی، فرهنگی و صنعتی در ایران بوده است؛ بهطوری که این شهر مانع خاموشی انقلاب مشروطه در ایران شد. خانه مشروطه تبریز نمادی از انقلاب مشروطه است. برخی از عناصر کلیدی مشروطه در این خانه جمع میشدند که از جمله آنها میتوان به ستارخان و باقرخان اشاره کرد. این خانه در سال ۱۳۷۵ به موزه مشروطه تغییر کاربری داد.
خانهی مشروطه که معروفترین خانهی تاریخی تبریز است ملک شخصی حاج مهدی کوزهکنانی، از تاجران بازار تبریز بوده است. پس از آنکه محمدعلی شاه مجلس شورای ملی را به توپ بست ، بزرگان ازجمله ستارخان و باقرخان در این خانه جمع شده و به همفکری میپرداختند. حاج مهدی کوزهکنانی این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامههای ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطهخواهان گذاشت. این بنا بهسبک معماری دوران قاجار در دو طبقه بنا شده است و ارسیهای تمام قد، درهای منبتکاری شده، نورگیر و کلاهفرنگی از زیباییهای معماری این بنا است. این بنا از سال ۵۷ به موزه مشروطه تبدیل شده و در آن آثاری مثل سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه، وسایل شخصی سران مشروطه و دیگر مدارک مرتبط با انقلاب به نمایش گذاشته شده است.
بسیار زیبا و تمیز بود،اما کاش راهنما توضیح میدادن
خانه مشروطه تبریز (موزه) در محله بازار تبریز و خیابان شهید مطهری واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله بازار تبریز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مشاغل و بازار تبریز و بازار بزرگ تبریز و همچنین پخش ترازو جیبی و زرگری طهماسبی، دنیای کوله پشتی طهماسبی، مسجد جامع تبریز، بازار بزرگ مشروطه و خانه بازار (پایگاه میراث جهانی مجموعه بازار تاریخی تبریز) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.