info
عکس خانه مشروطه تبریزعکس خانه مشروطه تبریزعکس خانه مشروطه تبریزعکس خانه مشروطه تبریز
category

خانه مشروطه تبریز محله بازار، تبریز

موزه

درباره‌ی خانه مشروطه تبریز

خانه مشروطه تبریز (موزه) در محله بازار تبریز و خیابان شهید مطهری واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله بازار تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مشاغل و بازار تبریز و بازار بزرگ تبریز و همچنین پخش ترازو جیبی و زرگری طهماسبی، دنیای کوله پشتی طهماسبی، پارکینگ مشروطه، بازار بزرگ مشروطه و مسجد جامع تبریز قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد خانه مشروطه تبریز

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Morteza Bandar
    سه شنبه 19 دی ماه 1402

    خانه مشروطه تبریز یکی از مراکز مهم مشروطه خواهان و محل تجمع افراد به نامی چون ستارخان و باقرخان بوده و حالا این مکان به موزه تبدیل شده ، در این عمارت اسناد و مدارکی هست که برای علاقمندان به تاریخ ایران و عصر مشروطه جالب و دیدنیه .

    14
  • avatar
    Amir Ali
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    خانه مشروطه خانه ی سردار و سالار ملی

    9
  • avatar
    تسنیم
    جمعه 04 فروردین ماه 1402

    توضیحات عالی حال و هوای غریبی داره، فداکاری های زیادی که در راه آزادی صورت گرفته و جان های عزیزی که گرفته شد. حداقل یک ساعت و نیم برای خواندن و دیدن قسمت های مختلف نیاز هست.

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 اسفند ماه 1402

    یکی از مشهورترین جاهای دیدنی تبریز، خانه مشروطه است که در محله‌ای به نام راسته کوچه و رو‌به‌روی مسجد جامع تبریز قرار دارد. خانه مشروطه که با نام موزه مشروطه نیز مشهور است، یکی از جاذبه های گردشگری تبریز است که سالانه گردشگران بسیار زیادی را جذب می‌کند. خانه مشروطه در سال 1375 به صورت رسمی تغییر کاربری داد و به موزه مشروطه تبدیل شد. دسترسی به موزه مشروطه با استفاده از اتوبوس‌های شهری نیز امکان پذیر است و کافیست خود را به ایستگاه راسته کوچه برسانید. همچنین در نظر داشته باشید که اگر می‌خواهید از مترو برای دسترسی به خانه مشروطه استفاده کنید، باید در ایستگاه شهید محققی پیاده شوید. ساخت این بنای تاریخی در زمینی به مساحت 1300 متر مربع و در دو طبقه انجام شده است که برای ساخت آن از مصالحی مانند سنگ، خشت و آجر استفاده شده است. یکی از زیباترین قسمت‌های خانه مشروطه، اتاق رو به حیاط آن در طبقه دوم است که با پنجره‌های رنگی و مشبک و همچنین ستون‌ها و سرستون‌های بسیار زیبای خود، می‌تواند برای لحظاتی شما را جذب خود کند. از خانه مشروطه می‌توان به عنوان یکی از زیباترین جاهای دیدنی تبریز اشاره کرد که بازدید از آن به شدت توصیه می‌شود.

    6
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    چهارشنبه 30 فروردین ماه 1402

    خانه مشروطه که در خیابان تربیت تبریز قرار دارد و فاصله چندانی با بازار قدیمی این شهر ندارد، امروزه به یکی از پیاده‌راه‌های تاریخی این شهر تبدیل شده تا با قدم زدن در آن با تاریخ و تمدن فرهنگ ایرانی آشنا شوید. این خانه حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد اولین مالک آن حاج مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله است. به دنبال به توپ بستن مجلس توسط محمد علی شاه به دلیل ترور و سو قصدی که به جانش شده بود، حاج مهدی کوزه‌کنانی نیز برای حمایت از مشروطه خواهان خانه خود را در اختیارشان قرار می‌دهد. بنابراین این خانه محل تجمع افراد بنامی چون ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزه‌کنانی برای مشورت و اتخاذ تصمیم‌های مهمی بود که باعث شد این خانه به یکی از فعال ترین مراکز مشروطه خواهان تبدیل شود. از این رو این خان محلی برای تشکیل جلسات و چاپ و انتشار اعلامیه‌های ضد حکومتی در زمان مشروطه بود درنتیجه این خانه به خانه مشروطه معروف شد. سرانجام این خانه در سال ۱۳۷۵ وام دار آثار و اسناد ارزشمندی شد که از آن دوران به یادگار مانده است و تبدیل به موزه‌ شد تا مردم با تاریخ، فرهنگ، معماری و اتفاقات آن زمان بهتر آشنا شوند. جالب است بدانید این خانه بعد از اتمام جنگ دوم جهانی واشغال شدن این شهر توسط شوروی، محلی برای گردهم آمدن سران فرقه دموکرات در آذربایجان شد.

    6
  • avatar
    علی
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    پیشینه بزرگان آذربایجان پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه قاجار در خانهٔ حاج مهدی کوزه‌کنانی جمع شده و به همفکری می‌پرداختند. همچنین این مکان محل تشکیل نشست‌های انجمن تبریز و مرکز فرماندهی مجاهدان در طی محاصرهٔ ۱۱ ماههٔ تبریز و نیز مرکز تصمیم‌گیری برای پایین‌آوردن پرچم‌های تسلیم در برابر شاه قاجار بوده‌است. از افراد مهمی که در این مکان به فعالیت و همفکری پرداخته‌اند می‌توان ستارخان، باقرخان، ثقةالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقا فرشی و بنیان‌گذار این مجموعه، حاج مهدی کوزه‌کنانی را نام برد. این مکان به سفارش حاج مهدی کوزه‌کنانی در سال ۱۲۴۷ تأسیس شد. این خانه دارای دو طبقه با بخش‌های اندرونی و بیرونی می‌باشد که با سبک معماری دوران قاجاریه بنا شده‌اند. حاج مهدی تاجری در بازار تبریز بود. با اوجگیری نوای مشروطه‌خواهی در شهر تبریز، حاج مهدی به مشروطه‌خواهان پیوسته و یکی از اصلی‌ترین پشتیبانان مالی انقلاب مشروطه شد. او این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامه‌های ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطه‌خواهان گذاشت. این خانه پس از جنگ دوم جهانی و اشغال آذربایجان توسط ارتش سرخ شوروی، در سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ مرکز اجلاس سران فرقه دمکرات آذربایجان گردید. معماری این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی (۱۸۶۸ میلادی) توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شده‌است. «حاج ولی معمار» معمار تبریزی که ساکن روسیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی و پس از بازگشت به ایران، بنای خانهٔ مشروطه را بنیان نهاد. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شده‌است. از ویژگی‌های منحصر به فرد خانهٔ مشروطه می‌توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منبت‌کاری‌شده، غلام‌گردش، کلاه‌فرهنگی و نورگیر اشاره کرد. تمامی پنجره‌های بیرونی خانه ارسی‌های تمام قدی می‌باشند که با رنگ‌های سرخ و سبز و سفیدشان بازی نور و رنگ را از درون خانه دیدنی‌تر می‌کنند. آثار نمایش داده شده تندیس‌هایی از حسین‌خان باغبان، حاج علی دواچی، ثقةالاسلام تبریزی، حاج علی ختایی، هوارد باسکرویل، کربلایی علی موسیو، شیخ علی اصغر لیلاوایی، آخوند خراسانی، علی اکبر دهخدا و زینب پاشا (تنها زن در صفوف مشروطه خواهان) به همراه مهرهای مختلف گروه‌های انقلابی از اشیاء تاریخی خانه مشروطه می‌باشند موزهٔ مشروطه نیز پس از ایجاد تغییراتی در تالارها و اتاق‌های خانهٔ مشروطه و به نمایش درآوردن اسناد تاریخی مربوط به انقلاب مشروطه در سال ۱۳۷۵ خورشیدی تأسیس شده‌است. از مهم‌ترین آثار تاریخی این موزه می‌توان به سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه، وسایل شخصی سران مشروطه و دیگر مدارک مرتبط با انقلاب مشروطه اشاره کرد

    6
  • avatar
    Mohsen
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    خانه‌ی مشروطه که معروف‌ترین خانه‌ی تاریخی تبریز است ملک شخصی حاج مهدی کوزه‌کنانی، از تاجران بازار تبریز بوده است. پس از آن‌که محمدعلی شاه مجلس شورای ملی را به توپ بست ، بزرگان ازجمله ستارخان و باقرخان در این خانه جمع شده و به هم‌فکری می‌پرداختند. حاج مهدی کوزه‌کنانی این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامه‌های ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطه‌خواهان گذاشت. این بنا به‌سبک معماری دوران قاجار در دو طبقه بنا شده است و ارسی‌های تمام قد، درهای منبت‌کاری شده، نورگیر و کلاه‌فرنگی از زیبایی‌های معماری این بنا است. این بنا از سال ۵۷ به موزه مشروطه تبدیل شده و در آن آثاری مثل سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه، وسایل شخصی سران مشروطه و دیگر مدارک مرتبط با انقلاب به نمایش گذاشته شده است.

    3
  • avatar
    جهانگرد
    دوشنبه 27 آذر ماه 1402

    بازار مشروطه در محله بازار تبریز و در میدان نماز،خیابان راسته کوچه واقع شده است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی این مکان در نزدیکی مراکزی مانند مجتمع کامپیوتری سهند و پایانه سه راه امین و پاساژ چهل ستون و بازار شمس تبریزی و میدان بار تبریز قرار گرفته است. نزدیکترین ایستگاه مترو به این مکان، ایستگاه مترو میدان ساعت و نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به این مکان، ایستگاه بی آر تی دبیرستان فردوسی می‌باشد که دسترسی به این مکان را برای کاربران حمل‌ونقل عمومی آسان می‌سازد

    3
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    یکشنبه 01 مرداد ماه 1402

    در کنار بازار بزرگ تبریز ساختمان دو طبقه‌‌ زیبایی وجود دارد که در سال‌های مشروطه از آن به عنوان مرکزی برای تجمع طرفداران مشروطیت استفاده می‌شده است. اتاق‌ها و سالن‌های بسیار این بنا، به خوبی نگهداری شده‌اند و شیشه‌های رنگی پنجره‌‌ها هنگام تابش نور خورشید این خانه را مجلل‌تر و ایرانی‌تر از همیشه نشان می‌دهد. در سفر به تبریز بازدید از این خانه‌ متعلق به اوایل قرن بیستم را از دست ندهید.

    3
  • avatar
    m_heydri
    جمعه 17 فروردین ماه 1403

    بسیار زیبا و تمیز بود،اما کاش راهنما توضیح میدادن

    2
  • avatar
    مهدی رضازاد فارسی
    یکشنبه 05 شهریور ماه 1402

    نخستین مالک این خانه‌ تاریخی که در سال ۱۲۴۷ به دست حاج ولی معمار ساخته شد، حاج مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله یکی از بازرگان خوشنام و طرفداران آزادی بود. پس از آن که محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست، در سال ۱۲۸۷ حاج مهدی کوزه‌کنانی برای پ‍شتیبانی از مشروطه‌خواهان این خانه را در اختیار آن‌ها قرار داد و این خانه محل تجمع برجسته‌ترین چهره‌های مشروطه در آذربایجان شد که از جمله آن‌ها می‌توان به ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزه‌کنانی اشاره کرد.موزه مشروطه نیز در سال ۱۳۷۵ و در پی تغییرات در تالار و اتاق‌ها و به نمایش درآمدن اسنادی از انقلاب مشروطه تاسیس شد. پس از جنگ جهانی دوم و اشغال آذربایجان توسط شوروی (در سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵) نیز به محلی برای اجلاس سران فرقه دموکرات آذربایجان تبدیل شد. این بنای زیبا در حدود ۱۳۰۰ مترمربع مساحت دارد و در دو طبقه از سنگ و آجر و خشت ساخته شده است. معمار این بنا که حاج ولی معمار است، پس از سال‌ها زندگی در روسیه در سال ۱۲۴۷ به ایران آمد و این بنای زیبا را به سبک معماری زمان قاجاریه بنا نهاد.

    2
  • avatar
    مژیتو
    چهارشنبه 11 مرداد ماه 1402

    ساعت کاری تا ۲۰ میباشد. یه خونه خوشگل با کلی اطلاعات تاریخی

    2
  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    جمعه 14 مرداد ماه 1401

    خانه مشروطه واقع در محله قدیمی راسته کوچه (خیابان شهید مطهری فعلی) از بناهای تاریخی دوره قاجار است که تاریخ بنای آن به سال ۱۲۴۵ خورشیدی می‌رسد. این خانه متعلق به حاج میرزا مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله؛ از بازرگانان خوش‌نام شهر تبریز و یکی از حامیان بزرگ نهضت آزادیخواهی مردم آذربایجان بوده است که خانه شخصی خود را به عنوان پایگاهی مطمئن در اختیار مجاهدین مشروطه قرار داد. این بنا علاوه بر دوران مشروطیت، در دوران خودمختاری آذربایجان در سال‌های ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۵ نیز محل تجمع سران فرقه دمکرات آذربایجان بوده است. عمارت مشروطه که حدود ۱۵۰ سال قبل ساخته شده و بوی تاریخ و مشروطه می دهد. در این خانه همه چیز از تندیس ها و عکس ها گرفته تا مجسمه ها و اسناد تاریخی شما را به یاد تلاش ایرانی ها برای رسیدن به مشروطه می اندازد. در کنار همه این آثار تاریخی، معماری قاجاری خانه جذابیت آن را دو چندان کرده است. در بافت قدیمی شهر تبریز جایی در غرب بازار معروف این شهر در روبروی مسجد جامع، خانه ای تاریخی خودنمایی می کند. خانه ای که در نگاه اول سبک معماری قاجاری اش نظرتان را جلب می کند و به شما می گوید که با خانه ای تاریخی طرف هستید. این خانه بیش از ۱۰۰ سال پیش در حوالی انقلاب مشروطه، فعال ترین روزهای خود را می گذراند چون محلی برای دور هم جمع شدن های بزرگان مشروطه بود. آن ها به اینجا می آمدند و تصمیم های تاریخ سازی را برای ایران می گرفتند برای همین هم هست که به آن خانه مشروطه می گویند. حیف است به تبریز بروید و این خانه، معماری جذاب و آثار تاریخی اش را از نزدیک نبینید.

    2
  • avatar
    nameghi
    شنبه 15 خرداد ماه 1400

    خانه مشروطه مکانی تاریخی وخانه ستارخان وباقرخان مبارزگران مشروطه با حضور دراین خانه پی به ارزش ایشان گردیده، اشنا به تصاویر گذشته، معماری ساختمان متعالی، موزه ا ی قشنگ با اثرهای خیلی مهم وندادن توضیحات در موردش. پیشنهاد..

    2
  • avatar
    افتخاری
    پنجشنبه 11 دی ماه 1399

    خیلی جذاب بود راهنما هم توضیحات جالبی راجع بهش میداذ که ادم رو جذب میکرد

    2
  • avatar
    ایران جان
    پنجشنبه 12 مرداد ماه 1402

    اگر علاقه مند به تاریخ هستید ارزش دیدن دارد

    1
  • avatar
    جانم فدای رهبر
    دوشنبه 20 شهریور ماه 1402

    جای زیبا و همراه با رشادت سرداران و سربازان وطن تبریزی که برای انقلاب مشروطه جان خود رو فدا کردن

    1
  • avatar
    حمید
    سه شنبه 17 مرداد ماه 1402

    مکان تاریخی بسیار زیبا

    1
  • avatar
    عکاس برتر
    شنبه 20 خرداد ماه 1402

    جای بسیار زیبا و جالب است و در مورد افراد مشروطه نوشته زیادی داره

    1
  • avatar
    کوروش
    دوشنبه 05 تیر ماه 1402

    پر از مجسمه بود

    1
  • avatar
    قهرمان
    جمعه 31 تیر ماه 1401

    موزه بزرگ وتاریخی تبریز هس.

    1
  • avatar
    ferial
    دوشنبه 20 تیر ماه 1401

    خانه مشروطه یکی ازبناهای تاریخی معروف تبریزمیباشدشمادراین خانه دوطبقه امکان بازدیدازگوشه ای ازتاریخ مشروطه رابه روایت تصویروآثارقدیمی خواهیدداشت. همچنین دراین خانه یک غرفه کتابفروشی دایرمیباشد.

    1
  • avatar
    zahra.khandan
    شنبه 07 آبان ماه 1401

    خیلی خوب و جالبه و اینکه ساعات بازدید هم همه روزه از ۸ صبح تا ۵ عصر هست

    1
  • avatar
    علی تنکابنی
    پنجشنبه 12 اسفند ماه 1400

    خانهٔ مشروطه، یکی از خانه‌های تاریخی و موزه‌های شهر تبریز است که در محله راسته‌کوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفته‌ است. این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی مهدی کوزه‌کنانی بوده‌ است. این بنا در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۵۴ به شمارهٔ ۱۱۷۱، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۶۷(ش) به تملک رسیده‌ است بزرگان آذربایجان پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه قاجار در خانهٔ حاج مهدی کوزه‌کنانی جمع شده و به همفکری می‌پرداختند. همچنین این مکان محل تشکیل نشست‌های انجمن تبریز و مرکز فرماندهی مجاهدان در طی محاصرهٔ ۱۱ ماههٔ تبریز و نیز مرکز تصمیم‌گیری برای پایین‌آوردن پرچم‌های تسلیم در برابر شاه قاجار بوده‌است. از افراد مهمی که در این مکان به فعالیت و همفکری پرداخته‌اند می‌توان ستارخان، باقرخان، ثقةالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقا فرشی و بنیان‌گذار این مجموعه، حاج مهدی کوزه‌کنانی را نام برد. این مکان به سفارش حاج مهدی کوزه‌کنانی در سال ۱۲۴۷ تأسیس شد. این خانه دارای دو طبقه با بخش‌های اندرونی و بیرونی می‌باشد که با سبک معماری دوران قاجاریه بنا شده‌اند. حاج مهدی تاجری در بازار تبریز بود. با اوجگیری نوای مشروطه‌خواهی در شهر تبریز، حاج مهدی به مشروطه‌خواهان پیوسته و یکی از اصلی‌ترین پشتیبانان مالی انقلاب مشروطه شد. او این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامه‌های ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطه‌خواهان گذاشت. این خانه پس از جنگ دوم جهانی و اشغال آذربایجان توسط ارتش سرخ شوروی، در سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ مرکز اجلاس سران فرقه دمکرات آذربایجان گردید این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی (۱۸۶۸ میلادی) توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شده‌است. «حاج ولی معمار» معمار تبریزی که ساکن روسیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی و پس از بازگشت به ایران، بنای خانهٔ مشروطه را بنیان نهاد. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شده‌است. از ویژگی‌های منحصر به فرد خانهٔ مشروطه می‌توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منبت‌کاری‌شده، غلام‌گردش، کلاه‌فرهنگی و نورگیر اشاره کرد. تمامی پنجره‌های بیرونی خانه ارسی‌های تمام قدی می‌باشند که با رنگ‌های سرخ و سبز و سفیدشان بازی نور و رنگ را از درون خانه دیدنی‌تر می‌کنند

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 03 فروردین ماه 1401

    یک بنای تاریخی با اشیا و اسناد و تندیس‌هایی که به دوران مشروطه تعلق داره و دیدنش خالی از لطف نیست. قیمت بلیط ورودی در عید ۱۴۰۱ مبلغ ۵هزار تومان می باشد. می‌تونه یکی از بازدیدهای تفریحی و تاریخی برنامتون قرار داده بشه ، که ارزش دیدن داره. نخستین مالک این خانه‌ تاریخی که در سال ۱۲۴۷ به دست حاج ولی معمار ساخته شد، حاج مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله یکی از بازرگان خوشنام و طرفداران آزادی بود. پس از آن که محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست، در سال ۱۲۸۷ حاج مهدی کوزه‌کنانی برای پ‍شتیبانی از مشروطه‌خواهان این خانه را در اختیار آن‌ها قرار داد و این خانه محل تجمع برجسته‌ترین چهره‌های مشروطه در آذربایجان شد که از جمله آن‌ها می‌توان به ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزه‌کنانی اشاره کرد.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 11 اردیبهشت ماه 1400

    حتما یه سری به اینجا بزنید.

    1
  • avatar
    khm
    دوشنبه 16 فروردین ماه 1400

    یک مکان تاریخی است که متعلق به دوران مشروطه است که الان به موزه تبدیل شده

    1
  • avatar
    سفارش روبیکا
    پنجشنبه 23 فروردین ماه 1403

    خانه مشروطه تبریز تبریز یکی از شهر‌های استان آذربایجان شرقی است که سال‌های پی‌درپی بر اثر زلزله مورد آسیب قرار گرفته بود اما سرانجام با زلزله هولناکی که در سال ۱۱۹۳ هجری قمری رخ داد شهر را تبدیل به ویرانه کرد و آثار تاریخی بسیاری در زیر خروارها خاک دفن شدند و تنها آثار تاریخی که از استحکام کافی برخوردار بودند به جای ماندند. از این رو سعی بر این شد که تا دوباره شهر تبریز را بهتر از پیش آباد کنند در این زمان بود که فضا سازی شهری برای اولین بار در این شهر مورد توجه قرار گرفت و خیابان‌های زیبایی چون خیابان تربیت و امام خمینی که از قدیمی‌ترین خیابان‌های این شهر است ایجاد شدند. رشد و آبادانی به قدری در تبریز توسعه پیدا کرد که این شهر دومین شهر مهم کشور از نظر اقتصادی و صنعتی و همچنین مکانی برای اسکان ولیعهد‌ها در زمان حکومت قاجاریه انتخاب شد. پس وجود خانه‌های تاریخی بسیار در شهر تبریز دور از انتظار نیست. تا کنون حدود ۳۰۰ خانه تاریخی در این شهر پیدا شده است اما باستان شناسان تعداد آن را تا ۸۰۰ نیز تخمین زده اند. جالب است بدانید هنوز هم خانه‌هایی در این شهر از زیر انبوهی از خاک پیدا می‌شوند. این بار به سراغ خانه مشروطه، یکی از قدیمی ترین خانه‌های این شهر در زمان انقلاب مشروطه می‌رویم تاریخچه خانه مشروطه تبریز خانه مشروطه که در خیابان تربیت تبریز قرار دارد و فاصله چندانی با بازار قدیمی این شهر ندارد، امروزه به یکی از پیاده‌راه‌های تاریخی این شهر تبدیل شده تا با قدم زدن در آن با تاریخ و تمدن فرهنگ ایرانی آشنا شوید. این خانه حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد اولین مالک آن حاج مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله است. به دنبال به توپ بستن مجلس توسط محمد علی شاه به دلیل ترور و سو قصدی که به جانش شده بود، حاج مهدی کوزه‌کنانی نیز برای حمایت از مشروطه خواهان خانه خود را در اختیارشان قرار می‌دهد. بنابراین این خانه محل تجمع افراد بنامی چون ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزه‌کنانی برای مشورت و اتخاذ تصمیم‌های مهمی بود که باعث شد این خانه به یکی از فعال ترین مراکز مشروطه خواهان تبدیل شود. از این رو این خان محلی برای تشکیل جلسات و چاپ و انتشار اعلامیه‌های ضد حکومتی در زمان مشروطه بود درنتیجه این خانه به خانه مشروطه معروف شد. سرانجام این خانه در سال ۱۳۷۵ وام دار آثار و اسناد ارزشمندی شد که از آن دوران به یادگار مانده است و تبدیل به موزه‌ شد تا مردم با تاریخ، فرهنگ، معماری و اتفاقات آن زمان بهتر آشنا شوند. جالب است بدانید این خانه بعد از اتمام جنگ دوم جهانی واشغال شدن این شهر توسط شوروی، محلی برای گردهم آمدن سران فرقه دموکرات در آذربایجان شد.

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 11 فروردین ماه 1403

    پول هم میگیرند

  • avatar
    پیمان
    جمعه 17 شهریور ماه 1402

    خوب بود . همش موره بود البته. جا پارک درستی نداره مگر جمعه یکم بالاتر اونور خیابون

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 08 مرداد ماه 1402

    خانه مشروطه که در خیابان تربیت تبریز قرار دارد و فاصله چندانی با بازار قدیمی این شهر ندارد، امروزه به یکی از پیاده‌راه‌های تاریخی این شهر تبدیل شده تا با قدم زدن در آن با تاریخ و تمدن فرهنگ ایرانی آشنا شوید. این خانه حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد اولین مالک آن حاج مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله است. به دنبال به توپ بستن مجلس توسط محمد علی شاه به دلیل ترور و سو قصدی که به جانش شده بود، حاج مهدی کوزه‌کنانی نیز برای حمایت از مشروطه خواهان خانه خود را در اختیارشان قرار می‌دهد. بنابراین این خانه محل تجمع افراد بنامی چون ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزه‌کنانی برای مشورت و اتخاذ تصمیم‌های مهمی بود که باعث شد این خانه به یکی از فعال ترین مراکز مشروطه خواهان تبدیل شود. از این رو این خان محلی برای تشکیل جلسات و چاپ و انتشار اعلامیه‌های ضد حکومتی در زمان مشروطه بود درنتیجه این خانه به خانه مشروطه معروف شد. سرانجام این خانه در سال ۱۳۷۵ وام دار آثار و اسناد ارزشمندی شد که از آن دوران به یادگار مانده است و تبدیل به موزه‌ شد تا مردم با تاریخ، فرهنگ، معماری و اتفاقات آن زمان بهتر آشنا شوند. جالب است بدانید این خانه بعد از اتمام جنگ دوم جهانی واشغال شدن این شهر توسط شوروی، محلی برای گردهم آمدن سران فرقه دموکرات در آذربایجان شد.

  • avatar
    مهدی
    جمعه 03 شهریور ماه 1402

    اگر به تاریخ ملی علاقه مند هستید بازدید از آن را توصیه می کنم

  • avatar
    Atena
    جمعه 31 شهریور ماه 1402

    تا ساعت 20 فعالیت دارن خیلی زیبا و تاریخیه

  • avatar
    محمداشرفی
    دوشنبه 05 تیر ماه 1402

    مکانی دیدنی و منحصر بفرد، محل جلسات سران انقلاب مشروطه

  • avatar
    K A V E H
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    فوق‌العاده است

  • avatar
    رضا
    پنجشنبه 14 اردیبهشت ماه 1402

    فضای جالبی برای کسب اطلاعات در مورد تاریخ مشروطه

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 16 اردیبهشت ماه 1402

    این خانه متعلق به حاج مهدی کوزه کنانی بوده که در جریان انقلاب مشروطه ، در اختیار آزادیخواهان قرار گرفت.

  • avatar
    Mohammad
    دوشنبه 05 تیر ماه 1402

    جای تاریخی ودیدنی زیبا و منحصربفرد

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 13 تیر ماه 1401

    جالب بود

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 26 خرداد ماه 1401

    یکی از موزه های شهر تبریز مربوط به زمان مشروطه با نمایی از خانه زمان مشروطه

  • avatar
    ҿLяош
    شنبه 26 آذر ماه 1401

    عالیه اینجا

  • avatar
    علی ان ام
    شنبه 05 آذر ماه 1401

    خیلی خوب بود هم از نظر وسایل تاریخی موجود و هم از نظر معماری بنا

  • avatar
    الماس 401
    شنبه 02 مهر ماه 1401

    جالبه

  • avatar
    آرَشَم
    چهارشنبه 30 شهریور ماه 1401

    موزه قشنگی بود، از تاریخ مشروطه درس‌های فراوانی می‌توان گرفت و مشاهده کرد که دشمنان کشورمان چه بلایی سر ایران آوردن و چه افراد فداکاری در ایران از جانشان مایه میگذاشتن. از سرگذشت این مرز و بوم باید درس گرفت

  • avatar
    عباس فخرائی
    جمعه 28 مرداد ماه 1401

    واقعا قشنگه و دیدن داره

  • avatar
    رامین
    پنجشنبه 30 دی ماه 1400

    خانه مشروطه، یکی از خانه‌های تاریخی و موزه‌های شهر تبریز است که در محله راسته کوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفته‌است. این بنا به سبک معماری دوره قاجار ساخته شده و ملک شخصی مهدی کوزه کنانی بوده‌است. این بنا در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۵۴ به شماره ۱۱۷۱، در فهرست اثار ملی ایران  ثبت شده و در سال ۱۳۶۷(ش) به تملک رسیده‌است.

  • avatar
    karimiS
    دوشنبه 27 اردیبهشت ماه 1400

    خانه مشروطه لز زیباترین خانه های تاریخی تبریز محسوب میشه و محیی زیبا و دلنشینی داره و عالیه و پیشنهادمیشه

  • avatar
    هادوی
    شنبه 08 خرداد ماه 1400

    خانه مشروطه خیلی بده ارزش رفتن نداره اصلا راضی نبودم و پیشنهاد نمیکنم که کسی بره اونجا کل بازدید تحت شعاع گروه فلیمبرداری که اونجا بودن قرار گرفته بود


سایر موزه‌ها که در محدوده خانه مشروطه تبریز واقع شده‌اند:

  • موزه قرآن وکتابت
    (5.0)
    بزرگراه چایکنار - آزادگان، بین صابونچیلر و دارایی
  • خانه تاریخی امیرفاطمی
    (3.2)
    شهید مطهری، صدرالدین
  • موزه مطبوعات خانه صلح‌جو
    (4.7)
    بلوار شهدا، کرباسی
  • موزه مشاغل و بازار تبریز
    (5.0)
    فرش پیرا، میرزا صراف تبریزی
  • موزه صدا
    (4.5)
    ارتش شمالی، کره نی خانا، کرباسی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط محمدی (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ جمعه 24 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی خانه مشروطه تبریز اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 24 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد خانه مشروطه تبریز در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه خانه مشروطه تبریز ندارد.
    location استان آذربایجان شرقی، شهرستان تبریز، راستا کوچه، شهید مطهری، بعد از خیابان جودی
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری خانه مشروطه تبریز

    شنبه 09:00 تا 18:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 18:00
    دوشنبه 09:00 تا 18:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 18:00
    چهارشنبه 09:00 تا 18:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 18:00
    جمعه 09:00 تا 18:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo