info
عکس مسجد جامع تبریزعکس مسجد جامع تبریزعکس مسجد جامع تبریزعکس مسجد جامع تبریز
category

مسجد جامع تبریز محله بازار، تبریز

مسجد

درباره‌ی مسجد جامع تبریز

مسجد جامع تبریز (مسجد) در محله بازار تبریز و خیابان حکیم واقع شده است. این مکان یکی از سی و نه مسجد در محله بازار تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه مشروطه تبریز و بازار بزرگ تبریز و همچنین دنیای کوله پشتی طهماسبی، پخش ترازو جیبی و زرگری طهماسبی، بازار بزرگ مشروطه، خانه بازار (پایگاه میراث جهانی مجموعه بازار تاریخی تبریز) و کباب سرای سنتی قائم بازار قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو میدان کهن، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد مسجد جامع تبریز

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 اسفند ماه 1402

    مسجد جامع تبریز یکی از بناهای قدیمی و مساجد تاریخی کشورمان که امروزه یکی از جاهای دیدنی تبریز به شمار می‌رود، مسجد جامع تبریز است. در کتاب‌های تاریخی از این بنا به عنوان مسجد جامع کبیری یاد شده است و ساخت به دوران سلجوقیان تا قاجار باز میگردد. اطراف این مسجد را بازار بزرگ تبریز فرا گرفته است. در ادامه با ما همراه باشید تا با این بنای تاریخی بسیار زیبا بیشتر آشنا شویم. تاریخ ساخت و اولین بانی مسجد جامع تبریز به طور دقیق مشخص نیست، اما با توجه به منابع و روایاتی که در آن از این مسجد نام برده شده و با توجه به معماری این مسجد می توان به طور تقریبی به زمان ساخت این بنا پی برد. برای مثال در کتاب‌های مرزبان نامه اثر مرزبان باوندی در قرن چهارم هجری، اولاد الاطهار نوشته سید محمدرضا طباطبایی نویسنده قرن سیزدهم و چهاردهم هجری قمری به نام این مجد اشاره شده است. علاوه بر آن در وقف نامه مدرسه طالبیه تبریز که توسط حاج طالب خان تبریزی تنظیم شده، از مسجد جامع تبریز به عنوان مسجد کبیر تبریز نام برده شده است. منابع و روایات و همچنین معماری این مسجد نشان از این دارد که این بنا در قرن پنجم هجری و در دوران حکومت سلجوقیان ساخته شده است. در سال 1193 در تبریز زمین لرزه ای رخ داد که بسیاری از بناهای این شهر را ویران کرد. مسجد جامع تبریز از جمله بناهایی بود که در آن حادثه تخریب شد. چند سال بعد از این زلزله و در آغاز دوران حکومت قاجاریه، فردی بنام احمد خان و پسر او حسینقلی خان دنبلی، از حاکمان آن زمان تبریز، این مسجد را بازسازی و مرمت کرده و مسجد فعلی را احداث کرد. این مسجد در سال های آغازین قرن معاصر شمسی نیز بار دیگر به دست حاج محمد باقر کلکته چی بازسازی شد.

    5
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    این مسجد یکی از بناهای تاریخی شهر تبریزه که در کتاب های تاریخی به عنوان جامع کبیری نیز نام برده شده. مسجد جامع تبریز مربوط به دوره سلجوقیان تا دوره قاجار که در خیابان شهید مطهری واقع شده و در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۷۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده. مسجد جامع در دورهٔ ایلخانان مغول مورد توجه و تعمیر بوده و بخش هایی به آن افزوده شده. محراب رفیع گچ بری شده، یادگار آن دوره است. مسجد جامع تبریز (مسجد جمعه) در انتهای بازار تبریز و ضلع جنوبی صحن مدرسه طالبیه و بین مسجد حجت‌الاسلام و مسجد میرزا اسماعیل خاله اوغلی و الحاق مسجد واقع شده است. اولین بانی این مسجد مشخص نیست ولی پس از آن که این بنا در اثر زلزله ویران گردید، حسینقلی خان دنبلی مجدداً بر همان محل قدیم آن را بنا کرد. طول مسجد 60 متر و عرض آن 15/20 متر است که با طاق‌های ضربی آجری پوشیده شده است. بر سردر مسجد جامع کتیبه‌هایی از سنگ مرمر نصب گردیده که شرح تعمیرات انجام‌یافته در دوره قاجاریه و موقوفات مدرسه و فرمانی روی آن‌ها حک شده است. در یکی از اتاق‌های غربی قسمت اول مسجد، سنگ مرمری به دیوار جنوبی نصب و فرمانی از شاه‌تهماسب اول (984-930 هجری قمری) در دوازده سطر به خط ثلث برجسته روی آن نوشته شده است که از لحاظ تاریخی دارای اهمیت است.

    4
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 04 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع تبریز یکی از بناهای تاریخی شهر تبریز است. این مسجد که در کتاب‌ های تاریخی از آن به‌ عنوان 《جامع کبیری》 نیز نام برده شده، از ابتدای تأسیس مسجد جامع شهر تبریز بوده و بازار تبریز، گرداگرد آن شکل گرفته‌ است.  مسجد جامع تبریز مربوط به دوره سلجوقیان تا دوره قاجار است و در تبریز، خیابان شهید مطهری واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۷۱ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

    4
  • avatar
    شوفر
    چهارشنبه 31 شهریور ماه 1400

    بزرگ اما رهش شلوغه

    4
  • avatar
    وحید
    یکشنبه 21 دی ماه 1399

    کنار بازار سنتی تبریزه واقعا قشنگه داخلش مثل مکتب خونه های قدیمیه

    4
  • avatar
    مسافر
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع تبریز که در کانون بازار تبریز قرار گرفته، تاریخ کهن این شهر از دوره سلجوقیان تا قاجار را بر پیشانی خود دارد. این مسجد 86 سال پیش در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و اگرچه در دوره ای از تاریخ در اثر زمین لرزه تخریب شده، همواره مورد مرمت قرار گرفته است. کهن ترین بخش مسجد جامع، شبستانی وسیع است که طاق و گنبد و ستون های هشت گوش آجری مزین به گچ بری های ظریف و هنرمندانه را در دل خود جای داده است. من نیز توصیه می‌کنم بازدید از مهمترین جاهای دیدنی تبریز را فراموش نکنید. همچنین خوب است بدانید در حوالی این مسجد، مرکز خرید های زیادی وجود دارند و به شما امکان استفاده از رستوران، فودکورت و خرید را در حین بازدید می‌دهند.

    3
  • avatar
    جوادی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع تبریز به شیوه یک بسیار تاریخی و زیبا، معماری درخوروصف، خلوت وباصفا، رامش بخشه، احساس معنوی بودن می‌باشد

    3
  • avatar
    بهنام پور
    پنجشنبه 05 فروردین ماه 1400

    یه مسجد قدیمی با بنای بسیار زیبا و تاریخی که دوتا در ورودی داره ولی درست به مسجد نرسیدن

    3
  • avatar
    اشاداد
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع تبریز در خیابان مطهری تبریز قرار داره که بازار تاریخی هستش که ساخت آن به دوره سلجوقیان و قاجار برمیگرده که در سال 1310 ثبت ملی شده که بسیار زیبا و تاریخی هست

    3
  • avatar
    سیدهادی
    یکشنبه 19 فروردین ماه 1403

    قدمت ، تاریخ، آذربایجان ، زیبا و با شکوه، آرامش بخش

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 18 مرداد ماه 1401

    محل برگزاری مراسم اعتکاف و دعای کمیل نیز است.

    2
  • avatar
    آرَشَم
    چهارشنبه 30 شهریور ماه 1401

    معماری زیبای ایرانی اسلامی دارد و قدمت آن زیاد است

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 16 اردیبهشت ماه 1403

    خوب بود

    1
  • avatar
    llmrimll
    سه شنبه 21 فروردین ماه 1403

    خیلی زیبا و چشمگیر بود

    1
  • avatar
    صبح صادق
    یکشنبه 16 مهر ماه 1402

    یک از مساجد قدیمی و تاریخی شهر تبریز است

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 29 آذر ماه 1401

    خیلی زیباست

    1
  • avatar
    عاشق طبیعت
    شنبه 04 آذر ماه 1402

    مسجدی با معماری زیبا و سنتی و جذاب🕌

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    تبریز یکی از شهرهای بزرگ و ارزشمند استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که علاوه بر مرکز این استان، به‌عنوان بزرگ‌ترین شهر منطقه‌ شمال غرب ایران، قطب اداری، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این ناحیه نیز به شمار می‌آید. مسجد جامع تبریز، عمارتی کهن و متعلق به دوران حکومت سلجوقیان تا زمان فرمانروایی پادشاهان قاجار است.در مورد قدمت و پیشینه‌ دقیق شهرستان تبریز، اختلاف نظرات و اظهارات بسیاری وجود دارد. نمی‌توان تاریخ اولیه‌ آن را به‌طور قطع بیان کرد. نخستین بار در کتیبه‌ای بازمانده از زمان حکومت سارگون دوم (از پادشاهان آشوریان و بنیانگذار سلسله‌ سارگون که در سال‌های ۷۰۵ تا ۷۴۵ قبل از میلاد مسیح زیسته است)، از شهر تبریز سخن به میان آمده است. در این کتیبه به نقل از سارگون دوم، تبریز به‌عنوان شهری بزرگ، آباد و بهره‌مند از باروی تو در تو، توصیف شده است. در این خطه از کشور نیز همانند بسیاری از مناطق دیگر، حضور آثار و عمارات تاریخی، بازگو کننده‌ فرهنگ، اصالت و هویت ایران زمین است که از علل تحسین و نکوهش کارشناسان تاریخی و باستان‌شناسان محسوب می‌شود.


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع تبریز واقع شده‌اند:

  • مسجد حاج علی اصغر
    فلسطین، شهید کاربالا
  • مسجد حیدرعلی خان
    شریعتی شمالی، بین شهید محققی و میارمیار
  • مسجد سید آقا
    بلوار چایکنار(علامه طباطبایی)، بزرگراه چایکنار - آزادگان
  • مسجد علی النقی
    شهید مطهری، صدرالدین، بهرامی
  • مسجد حاج سید علی آقا
    خبرنگار، ده وه چی بازارچاسی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Nafis (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ سه شنبه 22 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع تبریز اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 22 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع تبریز در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع تبریز ندارد.
    neshan logo