info
عکس مسجد تاریخی جامع سبزوارعکس مسجد تاریخی جامع سبزوارعکس مسجد تاریخی جامع سبزوارعکس مسجد تاریخی جامع سبزوار
category

مسجد تاریخی جامع سبزوار محله پامنار، سبزوار

مکان تاریخی

درباره‌ی مسجد تاریخی جامع سبزوار

مسجد تاریخی جامع سبزوار (مکان تاریخی) در محله پامنار سبزوار و خیابان بیهق واقع شده است. این مکان یکی از چهار مکان تاریخی در محله پامنار سبزوار می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار بزرگ شریف و همچنین امامزاده یحیی (ع)، داروخانه شبانه روزی، کاروانسرای اولیا (آقا)، فروشگاه کیف وکفش گالش و چهار طبقه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد تاریخی جامع سبزوار

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 09 اسفند ماه 1402

    مسجد جامع سبزوار مسجد جامع سبزوار یکی از قدیمی‌ترین مساجد سبزوار است که در دوره سربداران ساخته شده است. مسجد جامع سبزوار با مساحتی حدود چهار هزار متر مربع مشتمل بر ایوان‌های قبله، شمالی، صحن، شبستان و رواق در حاشیه جنوبی خیابان بیهق این شهر واقع است.  در طرفین این قسمت شبستان‌های با طاق ضربی بلند هم‌زمان با بنای ایوان جنوبی ایجاد شده است. در دالان سمت شرقی ایوان شمالی مسجد کتیبه‌هایی به‌صورت سنگ‌نوشته از دوران صفویه با تاریخ‌های ۹۷۹ و ۱۱۳۶ ه. ق درباره مراعات سکنه سبزوار و دستوری از شاه طهماسب صفوی ثبت است. از عمده تزیینات مسجد جامع سبزوار کاشی هفت رنگ و کاشی‌کاری خشتی است. این بنا ویژگی‌های معماری سده هشتم هجری را نشان می‌دهد. در دوره رضاشاه سردر این مسجد پس از پاره‌ای تغییرات در ساختار شهر و خیابان بیهق خراب شد و سپس به دست سید محمد اشراقی معمار بازسازی شد

    9
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 02 اسفند ماه 1402

    مسجدجامع سبزوار یکی از قدیمیترین مساجد شهرستان سبزوار است که دردوره سربداران ساخته شده دارای رواق وشبستان می باشدودرحاشیه جنوبی خیابان اصلی سبزوار یعنی خیابان بیهق واقع شده است

    8
  • avatar
    پدرام
    پنجشنبه 31 فروردین ماه 1402

    مکانی بسیار زیبا و دیدنی.

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 03 فروردین ماه 1403

    کتابی پیرامون مسجد جامع با عنوان مسجدی و بیهقی وجود دارد این کتاب در راستای طرح چند سؤال اساسی و پاسخ به آنها انجام شده‌است که عبارت‌است از: 1 مسجد جامع سبزوار در چه زمانی ساخته شده‌است؟ 2 نقش این مسجد در حوادث منطقه بیهق چه بوده‌است؟ و 3 اگر چنانکه معروف است این مسجد به وسیله سربداران ساخته شده‌باشد آیا حکومت شیعی سربداران غرض خاصی را از ساخت آن دنبال می‌کرده‌است؟. مطالب کتاب در سه فصل تنظیم گردیده‌است: در فصل اول از ابتدای ساخت مسجد جامع در سبزوار سخن گفته شده‌است. در مورد خرابی مسجد پامنار و حوادث بعدی آن در فصل دوم مباحثی ارائه شده‌است که تا قرن ششم ادامه دارد و در فصل سوم دنباله‌ی آن از قرن هشتم پیگری شده‌است؛ همچنین مسجد جامع سبزوار نیز در این فصل مورد مطالعه قرار گرفته‌است.

    5
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 21 خرداد ماه 1402

    مسجد جامع سبزوار یکی از قدیمی‌ترین مساجد و مکان های دیدنی سبزوار است که در دوره سربداران ساخته شده است. مسجد جامع سبزوار با مساحتی حدود چهار هزار متر مربع مشتمل بر ایوان‌های قبله، شمالی، صحن، شبستان و رواق در حاشیه جنوبی خیابان بیهق این شهر واقع است. در طرفین این قسمت، شبستان‌های با طاق ضربی بلند همزمان با بنای ایوان جنوبی ایجاد شده است. در دالان سمت شرقی ایوان شمالی مسجد، کتیبه‌هایی به صورت سنگ‌نوشته از دوران صفویه با تاریخ‌های ۹۷۹ و ۱۱۳۶ ه. ق درباره مراعات سکنه سبزوار و دستوری از شاه طهماسب صفوی ثبت است. از عمده تزئینات مسجد جامع سبزوار کاشی هفت رنگ و کاشی‌کاری خشتی است. این بنا ویژگی‌های معماری سده هشتم هجری را نشان می‌دهد. در دوره رضاشاه سردر این مسجد پس از پاره‌ای تغییرات در ساختار شهر و خیابان بیهق خراب شد و سپس به دست سید محمد اشراقی معمار بازسازی شد.

    5
  • avatar
    کاربر نشان شوماخر
    چهارشنبه 03 اسفند ماه 1401

    مسجد خیلی قدیمی دوران سربداران ساخته شده وسط بازاره برای استراحت و نماز جای عالی است

    4
  • avatar
    mohammad
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    از داخل مسجد دیدن کنید مخصوصا از فرشهای که پهن کردن. دلنشین هست. قطعا در تابستان گرم داخل مسجد بسیار خنک هست

    3
  • avatar
    mohammad
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    با مساجد دیگه فرقی نداره اما دیدن کنید

    3
  • avatar
    علی تنکابنی
    پنجشنبه 05 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع سبزوار یکی از قدیمی‌ ترین مساجد سبزوار است که در دورهٔ سربداران ساخته شده‌ است مسجد جامع سبزوار با مساحتی حدود چهار هزار متر مربع مشتمل بر ایوان های قبله، شمالی، صحن، شبستان و رواق در حاشیهٔ جنوبی خیابان بیهق این شهر واقع است. در ضلع جنوبی ایوان قبله ، محراب قرار دارد. بر بالای آن کتیبه‌ای به تاریخ ۱۲۹۲ ه‍.ق و بر راس این ایوان دو مناره آجری دیده می‌شود. در طرفین این قسمت شبستان‌ های با طاق ضربی بلند همزمان با بنای ایوان جنوبی ایجاد شده‌ است. در دالان سمت شرقی ایوان شمالی مسجد کتیبه‌ هایی به صورت سنگ نوشته از دوران صفویه با تاریخ‌ های ۹۷۹ و ۱۱۳۶ ه‍.ق دربارهٔ مراعات سکنه سبزوار و دستوری از شاه طهماسب صفوی ثبت می‌باشد. از عمده تزیینات مسجد جامع سبزوار کاشی هفت رنگ و کاشیکاری خشتی است. این بنا ویژگی‌ های معماری سده هشتم هجری را نشان می‌دهد در دوره پهلوی اول ، سَر در این مسجد پس از پاره‌ای تغییرات در ساختار شهر و خیابان بیهق خراب شد و سپس به دست سید محمد اشراقی، از معماران شهر، باز سازی شد

    3
  • avatar
    مهدی خان
    جمعه 04 فروردین ماه 1402

    عالی و محل عبادت.باقدمت تاریخی.محل کمک به مردم

    2
  • avatar
    سید
    پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403

    مسجد با صفا و معنوی🌹🌱🌺🌴🍃

    1
  • avatar
    سید
    جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403

    محل عبادت و قرب به حق تعالی🌹🌱🌺🌴🍃🤲🕋

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 09 اردیبهشت ماه 1402

    مکان زیبا و تاریخی

    1
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    در مرکز شهر سبزوار که در قدیم به آن بیهق می گفتند، مسجد جامع سبزوار در کنار بنای رفیع امامزاده یحیی قرار دارد. قدمت این بنای تاریخی به قرن هشتم هجری می رسد و تقریبا 4000 متر مربع وسعت دارد. این مسجد از یك حیاط مركزی و دو شبستان شرقی و غربی و دو ایوان شمالی و جنوبی تشكیل شده و همچون بسیاری از معماری های خراسان بزرگ، نقشه ای دو ایوانی دارد که در دوره پهلوی دو مناره نیز به ایوان جنوبی آن اضافه شده تا آلودگی های بصری شهر، مانع از رویت آن در بافت تازه نباشد. نکته جالب مسجد جامع سبزوار، دوری سازندگان این بنا از تزئینات اضافه است تا جایی که آجر در ساخت و پوشش این بنا، حرف اول را می زند؛ ایوان شمالی مسجد به طور کامل از آجر ساخته شده و جدا از کاشی های الحاق شده به برخی نقاط دیوارهای شبستان ها، مسجد دارای کمترین میزان تزئینات است.ایوان جنوبی مسجد که مدخل ورودی به گنبدخانه است 17 متر ارتفاع دارد. عرض دهانه ایوان 5ر9 متر است. بر فراز این ایوان دو مناره ‏ی آجری قرار دارد که در اواخر دوره‏ ی قاجار به بنا اضافه شده است. در تصویری که از حدود سال 1300 در آلبوم‏خانه‏ ی کاخ گلستان موجود است ایوان جنوبی مناره ندارد و جالب اینجاست که پوشش این ایوان به شکل رومی بوده و نمای آن با کاشی هفت رنگ تزیین شده است. یکی از بخش‏ های ارزشمند این بنا گنبد پشت ایوان جنوبی بوده که یک پوسته و به شکل عرقچین به ارتفاع 80ر12 متر است. گوشه‏ سازی گنبد با سه کنج‏های کشیده به شیوه‏ ی گنبدهای دوره‏ ی تیموری اجرا شده است. عرقچین میانی روی چهار نیم‏‌تاق قرار گرفته است و کاربندی تزیینی دارد که در سال‏های اخیر ناشیانه با خطوط آبی تزیین شده است. سه کنج‏ها نیز مقرنس گچی دارد.

    1
  • avatar
    سلیمان پور
    یکشنبه 28 دی ماه 1399

    مسجد قشنگ و دیدنی ای هستش برای عکاسی هم خوبه

    1
  • avatar
    farid
    پنجشنبه 16 اردیبهشت ماه 1400

    بزاری علاقه مندان تاریخ خیلی خیلی خیلی قشنگه و دیدنی

    1
  • avatar
    سَلم
    جمعه 13 فروردین ماه 1400

    مساجد در محلات خیلی عالیه هم ساعت نمازها را مشخص میکنند و هم کمکی لازم باشه به اهالی محله انجام می شود

    1
  • avatar
    پاکروان
    سه شنبه 04 خرداد ماه 1400

    مساجد ماه رمضان همیشه شلوغ تر از بقیه ماه ها هست مردم بیشتر باخدا هستند و معنوی ترند

    1
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    شنبه 15 مهر ماه 1402

    این مسجد جامع به مانند مصلی تاریخی سبزوار متعلق به قرن هشتم هجری است. مسجد جامع شامل صحن، شبستان، ایوان‌های قبله و وراق می‌باشد. ایوان قبله در ضلع جنوبی مسجد قرار دارد و بر بالای آن کتیبه‌ای دیده می‌شود که تاریه ۱۲۹۲ بر روی آن ثبت شده است. بر بالای این ایوان دو مناره نیز وجود دارد. در دو طرف ایوان قبله شبستان‌های به طاق ضربی ساخته شده و در دالان سمت شرقی نیز ایوانی وجود دارد که در آنجا نیز کتیبه‌ای دیده می‌شود. در این کتیبه که به صورت سنگ نوشته است تاریخ ۹۷۹ و ۱۱۳۶ به چشم می‌خورد که نشان می‌دهد، بنا متعلق به دوران صفوی است و به دستور شاه طهماسب ساخته شده است.

  • avatar
    ماه شب چهارده
    جمعه 22 اردیبهشت ماه 1402

    مکان بسیار دیدنی!

  • avatar
    Saber3_15
    شنبه 30 اردیبهشت ماه 1402

    عالی

  • avatar
    اسعد
    جمعه 13 آبان ماه 1401

    زیبا و دیدنی

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 01 فروردین ماه 1402

    بدرد نخور تریک مکان

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 05 مهر ماه 1401

    معماری عالی


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد تاریخی جامع سبزوار واقع شده‌اند:

  • کاروانسرای تاریخی معمارزاده
    (4.0)
    اسرار شمالی، اسرار شمالی 9، گلستان
  • آب انبار تاریخی حوض هشت پایه
    (3.7)
    اسرار جنوبی، رضوی
  • آرامگاه بقراط
    (4.5)
    بیهق، بین بیهق 49 و 51
  • مسجد پامنار
    (4.7)
    بیهق، بین بیهق 18 و 35
  • خانه تاریخی اولیا
    (4.6)
    بلوار مدرس، مدرس 20
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط KHOSRO (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ چهارشنبه 23 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد تاریخی جامع سبزوار اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 23 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد تاریخی جامع سبزوار در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد تاریخی جامع سبزوار ندارد.
    location استان خراسان رضوی، سبزوار، بیهق، بین مسیر تاکسی و بیهق 31
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری مسجد تاریخی جامع سبزوار

    شنبه 08:30 تا 13:30 16:30 تا 21:00
    یک‌شنبه 08:30 تا 13:30 16:30 تا 21:00
    دوشنبه 08:30 تا 13:30 16:30 تا 21:00
    سه‌شنبه 08:30 تا 13:30 16:30 تا 21:00
    چهارشنبه 08:30 تا 13:30 16:30 تا 21:00
    پنج‌شنبه 08:30 تا 13:30 16:30 تا 21:00
    جمعه تعطیل است
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo