دانشکده
یکی از زیباترین آثار از تاریخ ادبیات ایران. چقدر خوب میشد اگه بجای بستن این ساختمان ، اونو مرمت میکردن و باز میذاشتن که عموم بازدید کنند و لذت ببرند
ساختمانی تاریخی که خیلی بهتر از این باید از آن نگهداری شود. قابلیت تبدیل به یک موزه را دارد.
دانشکده سه گوش ؛ ساختمان پر خاطره از دیگر جاهای دیدنی اهواز میتوان به دانشگاه سه گوش اشاره کرد که با قدمتی به ۹۰ ساله در این شهر زیبا جا خوش کرده است. این ساختمان مثلث شکل، در ابتدا به عنوان ساختمان بانک ملی مرکزی اهواز شد. پس از آن این بنا به مقر اداره حکومتی ولایت تبدیل شد. سالها بعد، یعنی در سال ۱۳۲۱، همزمان با دوران جنگ جهانی دوم، به اشغال متفین درآمد. پس از چندین سال در سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ ساختمان سه گوش، به محل دانشسرای عالی تربیت دبیر و مرکز علوم پایه دانشگاه جندی شاپور تبدیل شد. از آن زمان به بعد این بنا را با نام ساختمان سه گوش میشناسند. اما داستان به اینجا ختم نشد و در سال ۱۳۵۰ این محل، به دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه جندی شاپور تغییر یافت. در سال ۱۳۸۹ نیز این دانشگاه قدیمی و پرخاطره تخلیه شد و اکنون در حال مرمت است. معماری زیبا و خیره کننده این بنا را معماری فرانسوی طراحی کرده است که معماری چندین بنای خاطرهانگیز دیگر همچون موزه ایران باستان را نیز برعهده داشته است. حیاط پر درخت و باصفا، آجرکاریها و کاشیکاریهای دوره اسلامی، قوسهای دایرهای و … از مهمترین ویژگیهای معماری این ساختمان است. اگر به اهواز سفر میکنید، حتما بنای ساختمان سه گوش را از نزدیک ببینید.
دانشگاه سهگوش در کرانه رود کارون قرار دارد. ساختمان این دانشگاه در سال ۱۳۰۸ بهعنوان ساختمان بانک ملی مرکزی در اهواز افتتاح شد و سه سال بعد، آن را به استانداری تبدیل کردند. در طول جنگ جهانی دوم که اهواز به اشغال متفقین در آمد، این ساختمان به مقر ارتش آنها تبدیل شد. در نهایت در سال ۱۳۳۶ این بنا به دانشکده پزشکی دانشگاه جندی شاپور بدل شد و از همان دوران، کاربری فرهنگی داشته است. از سال ۱۳۶۵۰ تا ۱۳۸۹ از این ساختمان بهعنوان دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه جندی شاپور استفاده میشد؛ اما در حال حاضر در حال تعمیر و مرمت است. دانشگاه سهگوش در طول تاریخ کاربریهای مختلفی داشته است ساختمان سهگوش حدود سه هزار متر مساحت دارد و شکل مثلثی آن سبب شده که آن را سهگوش بنامند. شما میتوانید ویژگیهای خاص معماری دوره پهلوی، یعنی قوسهای دایرهای شکل ایوان و رواقهای حیاط مرکزی را در این سازه مشاهده کنید. طرح کاشیکاری ایوان با آجر دقیقا تکرار شده که این را هم میتوان از برجستهترین ویژگیهای معماری آن محسوب کرد.
دانشگاه سه گوش اهواز یکی از زیباترین و خاصترین جاهای دیدنی خوزستان و همچنین از تماشاییترین ساختمانها در تمام ایران محسوب میشود. این ساختمان در سال ۱۳۰۸ به دستور پهلوی اول و به دست معمار معروف فرانسوی، آندره گدار، ساخته شد. این ساختمان طراحی منحصر به فرد سه گوشی دارد که در آن دوران و حتی در زمان حاضر، به نوبه خود بسیار خاص و دیدنی است. در ابتدا قرار بود که این ساختمان برای بانک ملی ایران ساخته شود اما در طول تاریخ، چندین و چند بار کاربری آن تغییر پیدا کرد. پس از تغییر و تحولات مختلف، در نهایت این سه گوش زیبا در دست دانشجویان ادبیات و علوم انسانی قرار گرفت. اما متاسفانه در طی این ۸۶ سال به دلیل نزدیکی این ساختمان با رود پر خروش کارون و بالا بودن حجم رطوبت، عمارت دانشگاه آسیب زیادی دید و دانشجویان مجبور به ترک آن شدند. در حال حاضر این ساختمان برای تبدیل شدن به موزه علم و فناوری و خوزستانشناسی، در دست مرمت و بازسازی است.
یکی از زیباترین آثار از تاریخ ادبیات ایران. چقدر خوب میشد اگه بجای بستن این ساختمان ، اونو مرمت میکردن و باز میذاشتن که عموم بازدید کنند و لذت ببرند
حدود یک قرن است که اهوازیها ساختمان دانشگاه سه گوش را در کرانه کارون میبینند و درشکهها، ماشینها و چشمهای بیتفاوت یا مشتاق از کنار آن میگذرند. اما شاید کمتر کسی بداند طی این سالها چند بار نقش این بنای زیبا تغییر کرده است. این یادگار قدیمی هنوز و همچنان مانند نگینی بر انگشتر اهواز میدرخشد.با توجه به ارزش تاریخی و معماری، دانشگاه سه گوش یکی از دیدنی های استان خوزستان به شمار میآید و با شماره ۲۴۹۷ در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.ساختمان سه گوش در سال ۱۳۰۸ بهعنوان ساختمان بانک ملی مرکزی اهواز افتتاح شد. سه سال بعد به اداره حکومتی ولایت یا همان استانداری تغییر کاربری داد. در سال ۱۳۲۱ که اهواز در جنگ دوم جهانی اشغال شد، عمارت سه گوش مقر ارتش متفقین بود. در ۱۳۳۰ مقر سازمان امریکای اصل چهار ترومن یا Point Four، ستاد استانداری خوزستان، ستاد فرمانداری اهواز و اداره کل دارایی خوزستان بود.
حدود یک قرن است که اهوازیها ساختمان دانشگاه سه گوش را در کرانه کارون میبینند و درشکهها، ماشینها و چشمهای بیتفاوت یا مشتاق از کنار آن میگذرند. اما شاید کمتر کسی بداند طی این سالها چند بار نقش این بنای زیبا تغییر کرده است. این یادگار قدیمی هنوز و همچنان مانند نگینی بر انگشتر اهواز میدرخشد.
ساختمانی تاریخی که خیلی بهتر از این باید از آن نگهداری شود. قابلیت تبدیل به یک موزه را دارد.
ساختمان سهگوش اهواز در سال 1308 بهعنوان ساختمان بانک ملی مرکزی اهواز افتتاح شد. در سال 1321 که اهواز در جنگ دوم جهانی اشغال شد، عمارت سهگوش مقر ارتش متفقین بود. تا اینکه بالاخره در سال 1336 از بانک ملی ایران خریداری شد و برای مدت طولانی، دانشکده پزشکی دانشگاه جندیشاپور نام گرفت. در سال 1350 بود که به دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه جندیشاپور تبدیل شد. دانشجویان ادبیات و زبانهای خارجی در سال 1389 نقل مکان کردند و از این ساختمان پرخاطره به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز رفتند.
دانشکده ادبیات و زبان های خارجه (دانشگاه سه گوش) (دانشکده) در محله امانیه اهواز و خیابان دارایی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پل سفید و همچنین دانشگاه امیرالمومنین، سرویس بهداشتی عمومی، تبلیغات اسلامی، حوزه مقاومت بسیج 7 شهری و کتاب فروشی کتابشهر ایران قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مرکز یکی از دانشکدههای خوب این منطقه میباشد.