info
عکس مسجد جامع شاه ولی
category

مسجد جامع شاه ولی تفت

مسجد

درباره‌ی مسجد جامع شاه ولی

مسجد جامع شاه ولی (مسجد) در تفت و خیابان امام خمینی، 22 بهمن واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی تفت (کتابخانه مجموعه شاه ولی) و بازار شاه ولی و همچنین مجموعه شاه نعمت الله ولی تفت، میدان شاه ولی، حسینیه امام خمینی (ره)، نانوایی سنگک و شهرداری تفت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد جامع شاه ولی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    جمعه 04 فروردین ماه 1402

    مسجد شاه ولی معروف به مسجد جامع تفت، در میدان مرکزی و خیابان ساحلی شهر تفت واقع شده است. بنای این مسجد، از خشت و آجر و مزین به کاشی‌های قدیمی و زیباست که گرمخانه‌ای در ضلع غربی با طاق و تویزه آجری کاربندی شده و یک شبستان زمستانی و تابستانی با ایوان‌ هم دارد.بر سر در ورودی مسجد شاه ولی، یک در آهنی بزرگی نصب شده که با کاشی‌های رنگین سرتاسری مزین گردیده است. پنجره‌های مشبک کاشی‌کاری شده‌ای هم در دو طرف این سردر وجود دارد که یک در کوچک چوبی خراطی‌شده با نقوش هندسی و مشبک به همراه کتیبه‌ای قرآنی، در آن قرار داده شده است. مسجد شاه ولی، یک محراب ساده دارد که با کتیبه سنگی کاملاً سفید مربوط به سال ۸۷۳ هـ.ق (۸۴۷ هـ.ش) پوشیده شده و بر روی آن آیات قرآنی حک گردیده است. چند نقش و نگار تزئینی در وسط محراب، سه کتیبه سنگی و پنجره مشبک کاشی‌کاری شده هم در بالای آن دیده می‌شود، منبری چوبی نیز در کنار این محراب با نقش ستاره داوود جلوه گری می‌کند. سرتاسر مسجد شاه ولی تفت تا ارتفاع یک متری، دارای کاشی‌کاری با اشکال فیروزه‌ای‌رنگ شش‌ضلعی و در قاب کاشی معرق طراحی گردیده‌اند. اهمیت این بنا، در شیوه برپا کردن گنبد آجری و دوپوسته پیوسته آن با کاربندی‌های زیبا می‌باشد که زمینه ۴ گوشه‌اش، بدون هیچ چین و شکنجی گرد شده است. گویا این گنبد، الگوی ساخت مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان و گنبد کبود تبریز نیز می‌باشد. مسجد شاه نعمت‌الله ولی تفت در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۴۶ هـ.ش با شماره ۷۷۱ در زمره آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

    3
  • avatar
    بناهای شیعی قبل صفوی
    یکشنبه 26 تیر ماه 1401

    مسجد جامع شاه ولی دارای کاشی‌کاری های زیبای دوره تیموری است. بر درب این مسجد صلوات کبیره و قسمتی از حدیث غدیر تزئین شده است. تاریخ کاشیکاری های درب مسجد ۸۸۹قمری است.

    1
  • avatar
    فزونی زاده
    دوشنبه 30 فروردین ماه 1400

    مسجد جامع شاه ولی مکانی معنوی و تاریخی که تبدیل به موزه شده است، محیطی پاکیزه، خادمین متعهد مومن و با اخلاق

  • avatar
    Milad
    شنبه 03 اردیبهشت ماه 1401

    مسجدی فوق العاده با محیط آرام


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد جامع شاه ولی واقع شده‌اند:

  • مسجد قمر بنی هاشم
    (5.0)
    امام خمینی، شهدا، خیابان دانش آموز
  • مسجد النبی
    (5.0)
    امام خمینی، کوچه خضر
  • مسجد شوده سفلی
    (5.0)
    پل شهید مسافری، امام خمینی
  • مسجد صاحب الزمان(عج)
    (5.0)
    خیابان دانش آموز، 22 بهمن، فقیهی
  • مسجد باعظمت کبیر التوبه گرمسیر
    (4.0)
    خیابان طریق الرضا، کوچه شهید یوسف علی فلاح، کوچه مسجد خواجه، بین کوچه رخسار و کوچه رخصت
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط جمشیدپور (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع شاه ولی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع شاه ولی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع شاه ولی ندارد.
    neshan logo