info
عکس مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدرعکس مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدرعکس مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدرعکس مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر
category

مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر تربت حیدریه

مکان تاریخی

درباره‌ی مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر

مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر (مکان تاریخی) در تربت حیدریه و خیابان آیت الله کاشانی، قائم واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی تربت حیدریه و پاساژ ولی عصر و همچنین باغ ملی، مسجد جامع عتیق، فروشگاه مرکزی مادیران، رباط طبسی و دبیرستان شاهد رازی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    سه شنبه 23 اسفند ماه 1401

    مقبره قطب الدین حیدر مشتمل بر ایوانی مرتفع, ورودی و محوطه زیر گنبد است. این مزار که در اصل از بناهای دوره تیموری است با گنبد دو جداره بر طاق نماهای شانزده گانه مستقر شده است. این بنا در دوره شاه عباس صفوی در سال ۱۰۲۳ هجری، به همت خواجه سلطان محمود تربتی حاکم تربت، با مصالح سنگ و گچ، بسیار مستحکم مرمت و بازسازی شده است. پوشش زیرین سقف در فضای داخلی مزین به تقوش هندسی بسیار ممتاز است که به خط کوفی لا اله الا الله و محمد رسول الله و اسامی تعدادی از عرفا بر آن حکاکی گردیده است. ضریح چوبی شیخ در میان محوطه زیر گنبد قرار گرفته و دارای تاریخ ۹۸۷ هجری قمری است. در امتداد فضای ورودی نیز محرابی از گچبریهای زیبا تعبیه شده است. در جانب باختری گنبد خانه آرامگاه، مسجدی با ایوان آجری بلند به عرض ۱۸ متر و یک قوس تیزه ‌دار در وسط قرار دارد، بر روی جرزهای پهن ایوان، روی هم، در پنج طبقه ، پنج طاق نما ایجاد شده است. در امتداد جایگاه مستطیل شکل کتیبه بالای سردر، دو قاب مربع نیز بر بالای آخرین طاق نما جاسازی شده است. در ایوان، کتیبه ‌ای سنگی به خط «محمد یوسف الحسینی» دیده می شود. براساس این کتیبه، مسجد مزبور در سال ۱۰۴۵ هـ.ق. و در زمان شاه عباس اول نیز مرمت شده در این مجموعه، حوض ‌خانه زیبایی قرار دارد که به شدت آسیب دیده است. صحن کوچک مجموعه دارای چند حجره دو طبقه است. تاریخ بنای مجموعه به ویژه گنبدخانه آنرا دست کم باید به قرن نهم هجری عقب برد.

    9
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 28 مرداد ماه 1402

    مقبره قطب الدین حیدر یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی تربت‌ حیدریه است که در مرکز شهر قرار دارد. این مقبره در سال ۹۸۷ هجری قمری بناشده است و می‌توان آثار معماری تیموریان را در این بنا دید. آرامگاه قطب‌الدین در سال ۱۰۲۳ هجری قمری به همت سلطان محمود تربتی بازسازی و مرمت شد.

    8
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 28 اسفند ماه 1401

    قطب الدین حیدر عارف بزرگ مسلمان که نام شهر تربت حیدریه در خراسان برگرفته از اسم اوست

    5
  • avatar
    Civileng2000
    جمعه 16 دی ماه 1401

    مزار و مسجد قطب الدین حیدر مربوط به دوره تیموریان است که در تربت حیدریه واقع شده است. قطب الدین حیدر عارف قرن ششم هجری (۵۱۳-۶۱۸ ه.ق) و سر سلسله فرقۀ حیدریه است. ایوانی از یک مسجد بزرگ نیز در مجاورت آن قرار گرفته است. بنای موجود در چندین دورۀ تاریخی تعمیر و تغییر یافته است. شالودۀ آرامگاه احتمالاً در دوره تیموری با گنبدی دو پوسته گذاشته شده و در دورۀ صفویه، به همت خواجه سلطان محمود تربتی تغییراتی در معماری آن انجام یافته است. این مکان در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    خوب است یکتای ما اونجا جشن داشتن ممنون از بنایش

    2
  • avatar
    Ali
    پنجشنبه 04 خرداد ماه 1402

    مکان بسیار تاریخی و دیدنی قطب الدین حیدر واقع در شهرستان تربت حیدریه

    2
  • avatar
    Ali
    دوشنبه 01 خرداد ماه 1402

    مکان بسیار دیدنی و جز مجموعه های تاریخی تربت حیدریه بشمار میاد،

    2
  • avatar
    Scorpion
    سه شنبه 15 فروردین ماه 1402

    هیچی فقط یک ساختمون رو کردند موزه، بدون تامین جذابیت و راهنمای موثری؛ از رفتن و بازدیدش پشیمون شدم.

    2
  • avatar
    م
    دوشنبه 14 شهریور ماه 1401

    عالی

    2
  • avatar
    فاطمه زهرا
    چهارشنبه 27 مهر ماه 1401

    مکانی تاریخی دارای موزه مردم شناسی و بازارچه صنایع دستی

    2
  • avatar
    لنکرانی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مزارقطب الدین حیدر فضای زیبا، دلنشین وتاریخی هست ودرکنارش موزه مردم شناسی وباغ ملی تربت حیدریه هست که برای گردش خیلی خوبه وامکانات خوبی مانند سفره خانه داره

    2
  • avatar
    سعیدی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مزار قطب الدین حیدر مکانی با قدمت تاریخی و معماری زیبا است که ارزش دیدن را دارد و در آن موزه مردم شناسی است که جالب توجه است

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 16 شهریور ماه 1402

    من همین امروز رفتم اونجا عالیه قبر حیدر هم دیدم من تربتیم

  • avatar
    ممد لوسی
    چهارشنبه 25 مرداد ماه 1402

    خوب


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر واقع شده‌اند:

  • سرای قیصریه
    خیابان فردوسی، بین فردوسی 13 و 15
  • حمام صفائیان (گودی)
    خیابان فردوسی، فردوسی 1
  • حمام نواب
    (2.0)
    آیت الله طالقانی، طالقانی 4
  • آب انبار شیر چهار سوق
    (2.0)
    فردوسی، فردوسی 1
  • حمام تاریخی حاجی رئیس
    (5.0)
    بلوار دکتر بهشتی، بهشتی 8، خیابان جمهوری اسلامی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ شنبه 25 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 25 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر ندارد.
    neshan logo