info
عکس بازارچه تاریخی زوارهعکس بازارچه تاریخی زواره
category

بازارچه تاریخی زواره زواره

مکان تاریخی

درباره‌ی بازارچه تاریخی زواره

بازارچه تاریخی زواره (مکان تاریخی) در زواره و خیابان امامزاده یحیی، حسینیه بزرگ واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه زواره و بازار هفتگی زواره و همچنین مسجد جامع زواره، خانه هشت بهشت، حسینیه بزرگ زواره، هتل نقشینه کویر و کافه سنتی زواره قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد بازارچه تاریخی زواره

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 10 بهمن ماه 1400

    بازار زواره از مهم ‌ترین آثار تاریخی دوره قاجار و از مهم‌ ترین آثار تاریخی و جاهای دیدنی زواره در مرکز شهر به شمار می‌ رود که ثبت ملی شده است. بازار زواره ارتباط‌د هنده بین مسجد جامع، امامزاده و دو حسینیه کوچک و بزرگ این شهر است. این بازار از نظر معماری مانند سایر بازارهای مرکزی کشور چون اصفهان، کاشان و نایین استبازار آجری زواره با طول ۲۰۰ متر و عرضی بالغ بر ۳.۵ متر با سقف مخروطی شکل به دوران سلجوقیان برمی ‌گردد. این بنای کهن، دارای زیبایی های به خصوصی می باشد و در گذشته، دو کاروانسرا داشته که یکی از آنها، امروزه ویران شده و دیگری، جای خود را به خیابان جدیدی به نام امامزاده یحیی (ع) داده است. بازار زواره نیز مانند سایر بازارهای سرپوشیده ایران، دارای کارکردهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده است. بازارها چون دارای یک مجموعه معماری هستند و به کاروانسرا، مسجد، امامزاده و مدرسه ختم می ‌شوند و همه این مکان‌ ها با کارکردهای خاص در کنار هم قرار می ‌گیرند، از اهمیت خاصی برخوردار هستند. بنابراین این مجموعه ‌ها از مهم ‌ترین بافت‌ های زنده شهری محسوب می‌ شده‌ اند. بازار زواره نیز به صورت همزمان، یک محور مهم ارتباطی، اقتصادی و فرهنگی شهری بوده که نقش و منزلت بسیار مهمی در حیات اجتماعی شهر داشته‌ و به همین جهت است که همانند سایر بازارهای سرپوشیده ایران، در مواقع ضروری، نقش تعیین کننده ای در رویدادهای سیاسی-اجتماعی ایفا می ‌کرد.معماری بازار به صورتی است که ساختار سقف آن رومی و چشمه ‌ای ساخته شده است. نور خورشید از روزنه ‌های سقف که به صورت مجمعه ساخته شده‌ اند، داخل بازار می ‌تابد و روشنایی آن را در روز تامین می‌ کند. سقف بازار دارای طاق است که با مصالح بنایی ساخته شده است. داشتن سقف ‌های سرپوشیده با مصالح سنگین سبب کاهش نوسانات شدید حرارتی در طول شبانه‌ روز در این بازار می ‌شده است. کف بازار زواره سنگفرش شده و سطح آن نسبت به خیابان ‌ها و معابر اطراف، پایین ‌تر است تا گردش و جابجایی هوا و ایجاد مکش هوای خنک به درون بازار و ایجاد کوران و هوای مطبوع در طول روز بهتر انجام شود. بازار دارای حجره‌ هایی در دو طرف راسته است که تعداد آ‌نها را در حدود سی حجره دانسته ‌اند که در حال حاضر، سیزده باب از حجره‌ ها برای استفاده سازمان میراث فرهنگی در اختیار این سازمان گرفته است. در سال ‌های اخیر، میراث فرهنگی تلاش هایی برای مرمت بازار انجام داد و در حدود هفت باب از حجره‌ های بازار به راه‌ اندازی تولید صنایع دستی و سوغات شهر اختصاص یافتند. در حال حاضر معرق، میناکاری، خراطی، کار با چوب، سفال‌ گری، آهنگری، نقاشی روی سفال، گلیم و قالی از صنایع دستی و رب انار و انواع خشکبار از سوغات عرضه شده این شهرستان در بازار تاریخی زواره است و گردشگران می ‌توانند در بازدید از بازار، از محصولات عرضه شده در آن نیز دیدن کنند.

    2
  • avatar
    Misagh
    چهارشنبه 06 اردیبهشت ماه 1402

    بازارچه دنج ولی حیف که رونق آنچنانی نداره و نیازمند حمایت هست

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 23 مهر ماه 1400

    این بازار مربوط به دوران قاجار می باشد

    1
  • avatar
    Farhad_Sobhani
    چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه 1400

    بازارچه تاریخی زاوه شهر تکیه های از مراکز منزوی مرکز ایران بسیار قشنگ و معماری چشم نواز

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده بازارچه تاریخی زواره واقع شده‌اند:

  • هتل و خانه تاریخی رودابه
    (4.0)
    امامزاده یحیی، کوچه حسینیه بزرگ
  • کاروانسرای زواره
    (4.0)
    امامزاده یحیی، کوچه حسینیه بزرگ
  • کبوترخانه
    (4.0)
    زواره - امیرآباد، آزادی، شهید نمازی
  • یخچال زواره
    (5.0)
    امامزاده یحیی، ابوالفضل
  • منار تاریخی زواره
    (4.3)
    هاشمی رفسنجانی، خیابان منتظری، پامنار، بین بن کویه و کوچه شهید نمازی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط shahin (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ دوشنبه 07 اسفند ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی بازارچه تاریخی زواره اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 07 اسفند ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد بازارچه تاریخی زواره در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه بازارچه تاریخی زواره ندارد.
    neshan logo