مکان تاریخی
واقعا جای بسیار بکر و نابی بود. طبیعتی بسیار زیبایی داشت، سفارش میکنم کسایی که میان مرند حتما به اینجا سر بزنن
قلعه مانداگارانا مرند یادگار تمدن ۶۰۰۰ ساله ایران قلعه مانداگارانا یکی از بزرگ ترین نشانه های قدمت تاریخی شهرمرند است که در محدوده شرقی شهر قرار دارد و از جاذبه های دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می شود.
آخ که ادم اتش می گیره وقتی میبینه میراث اجداد چند هزار ساله رو چطور به دست فراموشی سپردند و در طبیعت رها کردند بی اصالت ترین کشور های جهان به دنبال گذشته نداشته خود دنیا رو زیر پا گذاشتن ولی ما لیاقت نگهداری از تمدن و فرهنگ آماده به دست ما سپرده را نتوانیم که لایق براییم.خدای پاک خود ببخشد.
زیبایی در حیطه تاریخ کهن
یکی از قلعه های باستانی مرند با قدمتی بیش از صدسال در روز جمعه ۱۴۰۲/۱/۲۵
متاسفانه نیاز به نگهداری شدید داره
قلعه مانداگارانا یکی از بزرگترین نشانههای قدمت تاریخی شهر مرند است که در محدود شرقی شهر قرار دارد و از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب میشود. این قلعه باستانی ۶ هزار ساله خاک بیتوجهی مسئولان شهرستان مرند را میخورد؛ در شرایطی که گردشگران جهانی بهدنبال کشف چنین فرصتهای باستانی هستند، این جاذبه گردشگری در شهر مرند زیر تلی از خاک به فراموشی سپرده شده و رفته رفته به خرابهای تبدیل شده است. قلعه مانداگارانا یا تپه مرند که با نام تپه یالدور نیز شناخته میشود، مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد تا دورانهای تاریخی پس از اسلام است. این اثر در تاریخ یک فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ۷۸۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.قلعه مانداگارنا یکی از جاهای دیدنی مرند است که بهعنوان قلعه نیز شناخته میشود و قدمت آن به حدود ۶۰۰۰ سال قبل یعنی هزاره چهارم پیش از میلاد میرسد. در واقع، از بزرگترین نشانههای قدمت شهر مرند، وجود بقایای این تپه باستانی است که برخی احتمال میدهند، از بقایای یکی از ۲۲ قلعه خاکی اورارتویی باشد که در حملات پادشاه آشور (سارگون دوم) تخریب شده است. لادیمیرمینورسکی نیز آتشکده مانداگارانا را از نوع قلعههای خشتی اورارتویی میداند و معتقد است که در زمان حمله سارگون دوم، پادشاه آشور به مرند تا حدی ویران شد. جالب اینکه تاریخشناسان بزرگی همچون هرودوت، گرنفون و بطلمیوس در ۲,۲۰۰ سال پیش، از مرند با نام مانداگارانا یاد کردهاند. بنابراین، بهنظر میرسد مرند نام خود را از آتشکده مانداگارنا یا مانداگارانا گرفته باشد. حدود ۱۰۰ سال پیش ویلیامز جکسون، باستانشناس و جهانگرد آمریکایی از تپه آتشکدهای یاد کرد و گفت که مرند در دوره ساسانیان رونق فراوانی داشته و پایتخت واسپورگان بوده است. وجود بقایای آتشکده در تپه خاکستری تاییدی بر این نظر محسوب میشود.
برای گردشگری و بازدید جای خوبی است
قدمت ۶۰۰۰ سال
این قلعه بسیارزیبا وتاریخی کشور وشهرستان مرند میباشد که باکمال تاسف داره ازبین میرود ،مسئولین همتی کنند تا حفظ شود.
این قلعه از آثار باستانی شهرستان مرند میباشد، که متاسفانه مراقبت و حفاظت درست حسابی ازش صورت نمیگره
قلعه باستانی مرند یکی از قلعه های تاریخی کشور ایران است
قلعه باستانی مرند (مانداگارانا) (مکان تاریخی) در محله سیدلر مرند و خیابان شهید رسولیان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری الله وردی و همچنین کفش عظیمی، شوینده و بهداشتی بی بی لند ، مدرسه پیش ساخته صدوقی، جلوبندی و میزان فرمان داود و مسجد فاطمه الزهرا (س) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.