info
عکس مسجد اتابکانعکس مسجد اتابکان
category

مسجد اتابکان شهرکرد

مسجد

درباره‌ی مسجد اتابکان

مسجد اتابکان (مسجد) در شهرکرد و خیابان ولی عصر واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی دنیای فسقلی ها، موزه باستان شناسی شهرکرد و مرکز خرید ستاره شهر و همچنین امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون، رستوران سنتی فردوسی، لوازم شکار و ماهیگیری ، فروشگاه لوازم خانگی پارس توکلی و نقره سرای دهکردی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد اتابکان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    دوشنبه 20 دی ماه 1400

    عالیه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 17 شهریور ماه 1402

    این مسجد یک مسجد زیبا و تاریخی است که ۸۰۰ سال قدمت دارد و می‌توان آن را کهن ترین بنای شهر کرد محسوب کرد .

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 20 خرداد ماه 1402

    مسجد اتابکان از جاهای دیدنی شهرکرد به شمار می‌‌رود و در بافت قدیمی و تاریخی شهر قرار گرفته است. این مسجد همانگونه که از نامش پیدا است، مربوط به اتابکان لر بزرگ در اوایل قرن هفتم هجری قمری است که در این مکان حکومت داشتند. مؤسس این سلسله ابوطاهر است که او را اتابک (ترکمنان) سلغریان برای رفع طغیان در لر بزرگ در سال ۵۴۳ ق. به این ناحیه فرستاد. اباقاخان مغول بعدها حکومت خوزستان را نیز بضمیمه ولایت اصلی لر بزرگ به اتابکان لرستان واگذاشت و یکی از ایشان یعنی افراسیاب پس از مرگ ارغون خان اصفهان را محاصره کرد، ولی بزودی سرکوب شد. بسیاری از سنوات راجع بسلطنت ایشان تحقیقی نیست. پایتخت این امرا در شهر ایذه (ایدج) بود و یوسف شاه ثانی از این سلسله شوشتر و بصره را نیز گرفته است. اتابکان لر بزرگ تا نیمه اول قرن نهم باقی بودند و آخرین ایشان که غیاث‌الدین کاوس نام داشت، به دست سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری برافتاد و سلسله ایشان انقراض یافت.مسجد اتابکان از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی استان چهارمحال و بختیاری به شمار می‌آید و از لحاظ معماری به سبک مساجد قرون اولیه اسلامی ساخته شده است. این مسجد قدمتی در حدود ۸۰۰ سال دارد و می‌توان گفت قدیمی‌ترین بنای تاریخی و کهن‌ترین مسجد در شهرکرد است. این مسجد در زمان حاکمیت صفویان، مرمت شده و نمای آن با آجر کار شده است. بعد از آن، مسجد در دوره قاجار و پهلوی نیز مرمت شده است. مسجد اتابکان در سال ۱۳۵۱ با شماره ۹۲۹ ثبت ملی شد. این مسجد پایین‌تر از خیابان ملت و روبروی امامزاده دومعصوم شهرکرد واقع شده است.  مسجد اتابکان به نام‌های دیگری از جمله مسجد درب امامزاده و مسجد امام صادق (ع) نیز معروف شده است.

  • avatar
    وجیهه
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    از مسجد های زیبا و قدیمی و باصفا ولی جای پارک مناسبی نداره


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد اتابکان واقع شده‌اند:

  • مصلی شهرکرد
    بلوار آیت الله طالقانی، بین بلوار شریعتی و باهنر
  • مسجد الرضا (ع)
    (4.5)
    ملت غربی، بین 81 و 79
  • مسجد
    (4.0)
    دوازده معصوم
  • مسجد امام جواد
    (5.0)
    بوعلی سینا، امیرکبیر
  • مسجد ابومحمد
    (3.8)
    ملت، 50
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط rahnama (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ شنبه 26 اسفند ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد اتابکان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 26 اسفند ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد اتابکان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد اتابکان ندارد.
    neshan logo