info
عکس بازار سنتی همدانعکس بازار سنتی همدانعکس بازار سنتی همدان
category

بازار سنتی همدان محله اکباتان، همدان

مکان دیدنی

درباره‌ی بازار سنتی همدان

بازار سنتی همدان (مکان دیدنی) در محله اکباتان همدان و خیابان چاقوسازها واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان دیدنی در محله اکباتان همدان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند سایت موزه میدان امام و مرکز خرید مهستان و همچنین هتل یاس، چلوکبابی باستان، کاروانسرای گلشن، مسجد جامع همدان و شاهزاده حسین قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مکان‌های دیدنی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد بازار سنتی همدان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 09 خرداد ماه 1402

    بازار همدان با ۳۰ هکتار وسعت، یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین بازارهای ایران است که در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۲۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. از آنجا که بیشتر بناهای بازار به دوره قاجار می‌رسد، می‌توانید در محلی تاریخی قدم بزنید و در عین حال، سوغاتی‌های متنوعی از ادویه و خشکبار تا فرش و ظروف مسی را تهیه کنید. پس بازدید از این بازار را به‌عنوان یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی همدان در برنامه سفرتان بگنجانید.بازار همدان یکی از بازارهای مشهور سنتی ایران است که قدمت بیشتر بناهای آن به دوره قاجار باز می‌گردد. این بازار در سال ۱۳۷۷ از سوی سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۰۲۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.معروف‌ترین بخش‌های بازار شامل سرای گلشن، سرای پیغمبر، سرای میرزا کاظم و سرای نهاوندی‌ها می‌شود. در بازدید از بازار سنتی همدان می‌توانید به تماشای معماری منحصر‌به‌فرد آن بپردازید؛ با مردم بومی معاشرت کرده و با خرید کالاهایی مانند ادویه، خشکبار، ظروف مسی، کیف و کفش، فرش دستباف و... به اقتصاد مردم شهر کمک کنید. 

    13
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 02 اسفند ماه 1402

    بازار سنتی همدان مجموعه تاريخی بازار همدان در محدوده خيابان‌های باباطاهر، اکباتان و شهدا قرار دارد و عمده بناهای آن مربوط به دوره قاجاريه است. مانند بازارهای اغلب شهرهای قدیمی ایران، بازار سنتی همدان نیز مسقف است. بعضی بخش‌های آن پوششی گنبدی شکل دارد. بازار همدان به‌لحاظ وجود راسته‌های مختص به اصناف مختلف معماری ویژه‌ای دارد. برخی مورخان قدمت این بازار را به دوره سامانیان نسبت می‌دهند؛ اما اکثر این مجموعه بازمانده دوره قاجار است.

    12
  • avatar
    SH.A.Y.A.N
    جمعه 07 خرداد ماه 1400

    بازار خوبی هست ولی برخورد فروشنده ها چندان جالب نیست. چیز های خوراکی داخلش پیدا میشه

    5
  • avatar
    علی یونسی
    دوشنبه 09 مرداد ماه 1402

    بازار سنتی همدان جزئی از یادها و خاطره‌های شهر همدان است

    3
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    سه شنبه 04 بهمن ماه 1401

    بازار سنتی همدان همدان یکی از زیباترین استان هایی است که در غرب کشور واقع شده است و همانند دیگر استان های ایران جاذبه های تاریخی و دیدنی بسیاری را در خود جای داده است. به طور کلی اگر بخواهیم همدان را توصیف کنیم باید گفت که این استان در زمان های گذشته پایتخت تاریخ و تمدن ایران بوده و نخستین دولت حاکم بر فلات ایران، از این منطقه حکمرانی می کرده است. زمانی که به این استان می روید جاذبه های زیادی روبرویتان است که از آن ها بخواهید دیدن کنید، بازار سنتی همدان هم یکی از آن جاذبه هایی است که می توانید به بازدید از آن بروید تا اگر وسیله ای نیاز دارید یا سوغاتی می خواهید بخرید کارتان نیز راحت باشد و با یک تیر دو نشان بدهید.

    3
  • avatar
    ۱۱۰
    شنبه 21 خرداد ماه 1401

    بازاری قدیمی دلنشین و بسیار انرژی مثبت دارهبازار مسقف و سنتی همدان، در مرکز شهر مابین خیابان‌های اکباتان، شهدا و بابا طاهر قرار دارد و دور تا دور میدان امام خمینی را پوشش داده است. امکان دسترسی به این بازار با هریک از این خیابان های ذکر شده وجود دارد. بازار سنتی همدان که یادگاری از دوران قاجار به حساب می‌آید، در گذشته به دلیل قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، به عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی ایران شناخته می‌شد که تبادلات و خرید و فروش کالا‌های زیادی در این مکان انجام گرفته بود. همانند دیگر بازار‌های تاریخی کشور ایران، بازار سنتی همدان هم دارای سقف بوده و این معماری به ساخت قدیمی بازار، زیبایی خاصی بخشیده است. این بازار سنتی، به بیش از ۳۸ راسته شامل زرگر‌ها، کفش دوز‌ها، دباغخانه (جایی که پوست حیوانات را برای تولید چرم پاک می‌کنند)، مسگر‌ها، صندوق ساز‌ها و غیره و ۲۶ کاروانسرا مجهز است که در آنجا بنا‌های مختلفی مانند مسجد، چایخانه، حمام، زورخانه و غیره به چشم می‌خورد. ۲۶ راسته و کاروانسرا در این بازار سنتی قرار گرفته که اغلب به خاطر نوع فعالیتی که دارند مانند راسته بازار قناد‌ها، راسته بازار زنگنه، قناد‌ها و یا به نام بانی‌شان مانند بازار زنگنه، بازار حسین خانی و  ... خلاصه اگر رفتین همدان حتما از این بازار دیدن کنید

    3
  • avatar
    ترامپ
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    جاذبه های تاریخی و دیدنی همدان مخصوصا میدان امام بسیاردلربا، بازار دنج وارام وفضای جغرافیایی آن پرپیچ وخم، بسیار عالی، باداشتن انواع دستگاه تقطیربدون

    3
  • avatar
    آکو
    چهارشنبه 06 بهمن ماه 1400

    عالی عالی

    2
  • avatar
    Ali
    یکشنبه 07 فروردین ماه 1401

    خوبه

    2
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 11 اسفند ماه 1400

    همدان یکی از زیباترین استان هایی است که در غرب کشور واقع شده است و همانند دیگر استان های ایران جاذبه های تاریخی و دیدنی بسیاری را در خود جای داده است. به طور کلی اگر بخواهیم همدان را توصیف کنیم باید گفت که این استان در زمان های گذشته پایتخت تاریخ و تمدن ایران بوده و نخستین دولت حاکم بر فلات ایران، از این منطقه حکمرانی می کرده است. زمانی که به این استان می روید جاذبه های زیادی روبرویتان است که از آن ها بخواهید دیدن کنید، بازار سنتی همدان هم یکی از آن جاذبه هایی است که می توانید به بازدید از آن بروید تا اگر وسیله ای نیاز دارید  یا سوغاتی می خواهید بخرید کارتان نیز راحت باشد و با یک تیر دو نشان بدهید اگر بخواهیم از تاریخ بازار سنتی همدان بگوییم اینطور بیان می شود که بعد از ظهور اسلام و جنگ نهاوند، استان همدان مانند بیشتر نقاط ایران در آن روز تحت حکومت عباسیان و علویان نیز قرار گرفت. با توجه به نوشته هایی که از مورخان اسلامی موجود است تا حدود می توان به شرایطی که در آن زمان در شهر همدان وجود داشته نیز پی برد. استان همدان در سال ۳۱۹ قمری مورد هجوم و فتح دیلمیان واقع شده و از این زمان به عنوان پایتخت در بین دیگر شهرهای ایران منتخب شد. در نوشته های تاریخی که از آن دوره موجود است قدمت آن را متعلق به دوره سامانیان می دانند و در برخی دیگر از متون تاریخی سیاحان بجز بنای کاروانسرای گلشن که متعلق به عهد صفوی است، بخش ‌های عمده ی بازار کنونی در دوره قاجار یا پهلوی ساخته شده ‌اند. با این حال، بر اساس مدارک موجود، حتی پیش از هرودوت در پایتخت مادان یعنی هگمتانه باستان، نه تنها داد و ستد و بازرگانی از دیرباز بسیار پررونق بوده، بلکه یک نهاد بانکی و بانکداری پیشرفته و تقریبا امروزی نیز برای تسهیل امور تجاری و مبادلات کالایی در آن شهر دایر و فعال بوده است

    2
  • avatar
    پرستو
    دوشنبه 09 خرداد ماه 1401

    راستش انتظار دیگه ای از بازار سنتی داشتیم. ما که چند تا لاین رفتیم همش کلی فروشی بود. حتی یه مسیر برای سوغات همدان نداشت.

    2
  • avatar
    نقش بندی
    یکشنبه 12 بهمن ماه 1399

    بافت قدیمی جذابی داره قدم زدن و دیدنش حس جالبی رو القا میکنه

    2
  • avatar
    بِهمرد
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    بازار سنتی با بافت سنتی زیبا و دیدنی،ارائه کالاهای مختلف، حرجی آخر شب، بکرترین ادویه های ایران

    2
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 01 تیر ماه 1402

    شهر همدان در زمان های گذشته پایتخت تاریخ و تمدن ایران بوده و هست و نخستین دولت حاکم بر فلات ایران، از این منطقه حکمرانی می کرده است. شهر همدان گوشه به گوش اش هنر و تاریخ نهفته است یکی دیگر از این جاذبه های گردشگری همدان، بازار سنتی همدان بسیار زیبا با بافت قدیمی است که می توانید به بازدید از آن بروید تا اگر وسیله ای نیاز دارید یا سوغاتی می خواهید بخرید کارتان نیز راحت باشد و با یک تیر دو نشان بدهید. بازار سنتی همدان 30 راسته شامل مسگرها، دباغخانه، زرگرها، صندوق سازها، کفش دوزها، حلاج ها و غیره دارد که در حال حاضر با پیشرفت‌های صورت گرفته در صنعت و ساخت محصولات، بسیاری از راسته‌ها به فروش اجناس دیگری مشغول هستند.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 02 اردیبهشت ماه 1402

    راسته چرم طبیعی چند نفر منصف و صادق حضور دارن با چرم طبیعی درجه یک

    1
  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    شنبه 29 مرداد ماه 1401

    بازار سنتی همدان یکی از جاذبه های تاریخی این شهر است که مانند دیگر بازارهای قدیمی شهرهای ایران دارای سقف است و در بعضی از قسمت های آن گنبدهایی با معماری ویژه ای وجود دارد که از لحاظ وجود راسته های مختص به اصناف مختلف نیز تعلق گرفته است. مجموعه تاریخی بازار سنتی همدان در محدوده خیابان باباطاهر، اکباتان و شهدا قرار گرفته است و بیشتر بناهایی که در این بازار قرار دارند نیز مربوط به دوره قاجاریه می باشند. فضای جغرافیایی فوق که محدوده استقرار بازار را تشکیل می‌دهد، طی طول تاریخ پیدایش همدان از زمان اشکانیان تاکنون همواره جزء ساخت کالبدی همدان بوده است.اگر بخواهیم از تاریخ بازار سنتی همدان بگوییم اینطور بیان می شود که بعد از ظهور اسلام و جنگ نهاوند، استان همدان مانند بیشتر نقاط ایران در آن روز تحت حکومت عباسیان و علویان نیز قرار گرفت. با توجه به نوشته هایی که از مورخان اسلامی موجود است تا حدود می توان به شرایطی که در آن زمان در شهر همدان وجود داشته نیز پی برد. استان همدان در سال ۳۱۹ قمری مورد هجوم و فتح دیلمیان واقع شده و از این زمان به عنوان پایتخت در بین دیگر شهرهای ایران منتخب شد. در نوشته های تاریخی که از آن دوره موجود است قدمت آن را متعلق به دوره سامانیان می دانند و در برخی دیگر از متون تاریخی سیاحان بجز بنای کاروانسرای گلشن که متعلق به عهد صفوی است، بخش ‌های عمده ی بازار کنونی در دوره قاجار یا پهلوی ساخته شده ‌اند. با این حال، بر اساس مدارک موجود، حتی پیش از هرودوت در پایتخت مادان یعنی هگمتانه باستان، نه تنها داد و ستد و بازرگانی از دیرباز بسیار پررونق بوده، بلکه یک نهاد بانکی و بانکداری پیشرفته و تقریبا امروزی نیز برای تسهیل امور تجاری و مبادلات کالایی در آن شهر دایر و فعال بوده است.همدان پس از ظهور اسلام مورد تاخت و تازهای اقوام مختلف قرار گرفت و چندین بار مورد تخریب قرار گرفت و در زمان هولاکوخان مغول، به موازات تخریب شهر، منطقه بازار نیز تخریب شد. یکی از دلایلی که سبب شده این شهر بارها مورد حمله و هجوم مهاجمان قرار بگیرد این است که در مسیر یکی از شاخه های اصلی جاده ابریشم قرار گرفته و از قرن ها پیش به یکی از مراکزمهم مبادلات تجاری به شمار می رفته است. تا اواخر دوره قاجار بخش زیادی از مبادلات ایران با غرب از طریق همدان و بغداد صورت می‌ گرفت. با افتتاح خطوط راه‌ آهن، بین پایتخت و بنادر شمالی و جنوبی کشور، همدان اهمیت تجاری خود را از دست داد و بازار بزرگ همدان نیز به این خاطر و بعدها به دلیل تحولات اجتماعی و اقتصادی کشور، رونق خود را از دست داده و به تدریج بناهای آن ویران یا دچار دخل و تصرف و ساخت و ساز شد.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 28 بهمن ماه 1401

    اجناس بسیار زیبا و متنوع و زیاد،تنوع جنسی و رنگی اینجا زیاد بود و قیمت های متفاوت،جای خیلی زیبایی بود و صنایع‌دستی بسیار زیبایی تو این بازار برای فروش بود که خیلی زیبا هم بودن.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403

    تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

  • avatar
    پارسا نشان
    دوشنبه 07 آذر ماه 1401

    بازار همدان در هسته ی مرکزی شهر قرار دارد و دور تا دور میدان امام را دربر گرفته . بر اساس شنیده هایم این بازار نیز در گذشته مسقف بوده (مثل اکثر بازار های اصلی ایران ) ولی در طول زمان مسئولان شهری و صاحبان حجره ها سقف و دیواره های قدیمی ان را تخریب کرده و شکل امروزی بازار را به وجود اورده اند. از بازار مبتوان به جاهای دیدنی مهمی از جمله میدان امام ، مسجد جامع ، مقبره ی استر و مردخای و حمام قلعه دسترسی داشت. بازار همدان در محدوده خیابان‌های باباطاهر، اکباتان و شهدا واقه شده است. اکثر بازارهای استان همدان در اطراف مسجد جامع این شهر ساخته شده‌اند و بیشتر مغازه‌دارها نماز ظهر و عصرشان را در این مسجد می‌خوانند. این بازار شامل ۳۸ راسته بازار و ۲۶سرا و کاروانسرا می‌شود. هر کدام از این راسته‌ها به فروش کالای خاصی اختصاص داده شده اند. مثلاً راسته‌ی آهنگرها، پالاندوزها، گونی‌فروش‌ها، کفشدوزخانه‌ی بزرگ و کوچک، نجارها، مسگرها، گیوه‌کش‌ها، نخودبریزها و… . حتی اسم بعضی از این راسته‌ها را تا به حال نشنیده‌ایم و این خود دلیلی برای جذابیت این بازار است.


سایر مکان‌های دیدنی که در محدوده بازار سنتی همدان واقع شده‌اند:

  • گنبد علویان
    (4.4)
    بلوار علویان غربی، راسته حسینخانی- گوهریان
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط جلال فرمان زاده (شهریار سطح ۱۱ نشان) در تاریخ شنبه 08 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی بازار سنتی همدان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 08 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد بازار سنتی همدان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه بازار سنتی همدان ندارد.
    location استان همدان، همدان، باباطاهر، چاقوسازها
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری بازار سنتی همدان

    شنبه 08:00 تا 21:00
    یک‌شنبه 08:00 تا 21:00
    دوشنبه 08:00 تا 21:00
    سه‌شنبه 08:00 تا 21:00
    چهارشنبه 08:00 تا 21:00
    پنج‌شنبه 08:00 تا 21:00
    جمعه 08:00 تا 21:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo