info
عکس مسجد تاریخی زینبیه
category

مسجد تاریخی زینبیه محله دروازه ارک، زنجان

مسجد

درباره‌ی مسجد تاریخی زینبیه

مسجد تاریخی زینبیه (مسجد) در محله دروازه ارک زنجان و خیابان زینبیه واقع شده است. این مکان یکی از پنج مسجد در محله دروازه ارک زنجان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه باستان شناسی و مردان نمکی و پاساژ سبزه میدان و همچنین عمارت و موزه دارایی، حوزه علمیه امام جعفرصادق (ع)، تکیه نصراله خان، سیب زمینی بلژیکی سیبمزه و گازافروز - Gasafrooz قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد تاریخی زینبیه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Dark Star
    پنجشنبه 12 مرداد ماه 1402

    زینبیه زنجان یکی از قطب‌های اصلی عزاداری‌ها در این استان به شمار می‌رود که دسته عزاداری آن در روز یازدهم محرم از شهرت جهانی برخوردار است. از تاریخچه زینبیه زنجان اسناد مکتوب زیادی در دسترس نیست اما نقل قول‌های فراوانی سینه به سینه درباره این مسجد گفته شده است. یکی از این موارد این است که در روزگار گذشته باغچه‌ای درون کهن‌دژ زنجان قرار داشته است. قدمت این مکان مقدس به بیش‌ از ۴۰۰ سال ‌رسیده و از جمله مساجد باستانی در استان زنجان محسوب می‌شود و بنا به ‌گفته برخی پیشکسوتان و همسایگان محل مسجد زینبیه زنجان، قبلاً به صورت باغی سرشار از گل‌های محمدی بوده است و صاحب این ملک که‌ اغلب اوقات متوجه صدای «یازینب یازینب» توام با گریه و شیون می‌شده، تصمیم می‌گیرد بخشی‌ از باغ را به صورت تکیه که ‌در آن سال‌ها متداول و معمول بوده درآورد و نام آن را نیز زینبیه بگذارد. از زمان احداث تکیه در این باغ سرشار از گل‌های محمدی، همه ساله مردم متدین و دردمند زنجان در ماه‌های محرم و صفر در آن جمع می‌شدند و به ‌عزاداری و نوحه‌سرایی می‌پرداختند و این در حالی بود که همه هزینه‌های تکیه نیز تا زمان حیات صاحب باغ، توسط وی تامین و پرداخت می‌شد. به گفته یکی از اعضای هیئت امنای مسجد زینبیه، این اتفاق بین سال‌های ۱۰۲۰ تا ۱۰۲۲ هجری قمری رخ داده است. او می‌گوید: تا زمانی که صاحب باغ زنده بود هر ساله در ایام محرم و صفر به مدت دو ماه محل مذکور را سیاه پوش می‌کرده و مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان در آن محل برگزار می‌شده. او در زمان حیات خود وصیت می‌کند پس از وفاتش، مراسم عزاداری را همه ساله برگزار و هزینه آن را از عایدی باغچه تامین کنند. این مکان مقدس تا سال ۱۰۸۵ هجری قمری همچنان به صورت تکیه در داخل باغ مورد استفاده مومنان قرار می ‌گرفت ولی با توسعه شهر زنجان، واحدهای مسکونی اطراف آن را فراگرفت. این محل سه بار تجدید بنا شده است، بار اول در سال ۱۰۹۲ هجری قمری زینبیه با تیر چوبی تجدید بنا می‌شود، بار دوم در سال ۱۲۹۲ بانویی به نام «زینب خانم» هزینه تبدیل آن را به مسجد متقبل می‌شود و برای سومین بار در سال ۱۳۹۵ هجری قمری مطابق با سال ۱۳۵۴ شمسی به همت مردم زنجان و عاشقان اهل بیت این مسجد تجدید بنا شده است

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 18 آبان ماه 1400

    خیلی عالیه التماس دعا

    1
  • avatar
    مهراز
    چهارشنبه 06 تیر ماه 1403

    مسجد زینبیه بعد از مسجد حسینیه بزرگترین دسته ای عزاداری در سوم امام را دارد که مداحی استاد حاج غلامرضا عینی فر برگذار میشود و بعد از حسینه بیشترین نذورات و قربانی رو میگیرد

  • avatar
    محمد امین
    شنبه 18 دی ماه 1400

    عالی


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد تاریخی زینبیه واقع شده‌اند:

  • اصغریه پایین
    کمربندی خیام غربی، اصغریه
  • مسجد سردابه
    امام خمینی، حاج شیخ علی نبئی/نساجی مازندران
  • مسجد میر بهاء الدین
    خیابان امام خمینی
  • مسجد موسی بن جعفر (ع) (فرجیه)
    شهدا، کوچه شهدا، شهید خلیل گلشنی
  • مسجد اسلامیه
    (5.0)
    شهید قامت بیات، رضویه/گونیه، سید داوود موسوی، مسجد اسلامیه
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۲ نشان) در تاریخ پنجشنبه 07 تیر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد تاریخی زینبیه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 07 تیر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد تاریخی زینبیه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد تاریخی زینبیه ندارد.
    neshan logo