info
عکس امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین)عکس امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین)عکس امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین)عکس امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین)
category

امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین) ساری

مکان تاریخی

درباره‌ی امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین)

امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین) (مکان تاریخی) در ساری و بلوار امیر مازندرانی، شریف العلماء، میرمشهد واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه بازی آیدا، بیمارستان امام خمینی، میدان و برج ساعت، موزه تاریخ شهر ساری و مرکز تجاری مفیدی و همچنین دهکده غذای متقی، امامزاده یحیی ساری، کاروانسرای حضرت، پاساژ چهل ستون و عطاری وسمه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    8reza3
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    این همه راه اومدیم بسته بود

    9
  • avatar
    حبیب
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    زین‌العابدین بن کمال‌الدین مرعشی آملی یکی از شاهان مرعشیان تبرستان بود که پس از به قتل رساندن عبدالله به حکومت رسید و پس از چندی نبرد با عبدالکریم بن عبدالله، سرانجام با خوردن غذای سمی مادرش در سال ۸۹۷ هجری‌قمری کشته شد. زین‌العابدین پادشاه مرعشیان سلطنت از ۸۷۲ تا ۸۹۷ هجری‌قمری پیشین عبدالله مرعشی جانشین میرشمس‌الدین مرعشی درگذشته ۸۹۷ ساری مدفن در برج سلطان زین‌العابدین فرزند(ان) نداشت دودمان مرعشیان پدر کمال‌الدین دین و مذهب اسلام دوران حکومت و نبردها عبدالله مرعشی هنگامی که به پادشاهی رسید سن کمی داشت و به شرب خمر بسیار اقدام می‌کرد و این موجب شد تا مردم مازندران از وی متفرق شوند. در حکومت وی، علی روزافزون قدرت بسیاری داشت که به‌دست سادات بابلکانی کشته شد و سرانجام عبدالله در حمام و به دست پسر عمویش، زین‌العابدین، به قتل رسید. عبدالله پیش از این فرزندش، عبدالکریم دوم را به خدمت «سلطان ابوسعید تیموری» فرستاده بود. پس از مرگ عبدالله، زین‌العابدین خود را حاکم مازندران خواند. لیکن «سادات پازواری» با وی مخالفت کردند و حکومت عبدالکریم دوم را طلبیدند. دخالت «کارکیا سلطان محمد»، حاکم گیلان و مذاکراتش با ابوسعید تیموری و حمایت روزافزونیان و سادات پازواری از درخواست کارکیا، موجب شد که ابوسعید این کودک چهار ساله را به گیلان بفرستد. پس از مدتی عبدالکریم دوم از گیلان به سوی آمل راه افتاد لیکن در رستمدار توقف نمود زیرا اسدالله با زین‌العابدین سازش کرده‌بود. در این زمان ابوسعید کشته شد و «امیر حسن بیک» به قدرت رسید. وی دستور داد که لشکریان گیلان، رستمدار و عراق عبدالکریم دوم را به حکومتش برسانند. بدین ترتیب عبدالکریم دوم در ساری به تخت نشست و زین‌العابدین به هزارجریب عقب‌نشینی نمود. سرانجام با پیوستن هیبت‌الله بابلکانی به زین‌العابدین، وی به ساری دست یافت و سپس به آمل حمله نموده، اسدالله را اخراج نمود. هیبت‌الله بابلکانی بر زین‌العابدین «یاغی» شد و به عبدالکریم دوم پیوست. زین‌العابدین برای سرکوب شورشیان از ساری خارج شد و عده‌ای در این هنگام اسدالله را از محبس آزاد نموده، راهی آمل کردند. وی حکومت آمل را گرفت و پسر اسدالله، حسن، به نزد زین‌العابدین شتافت. اسدالله، عبدالکریم دوم را به آمل دعوت نمود، وی نیز با لشکری از گیلان به رستمدار و آمل رفت. سپس اسدالله، هیبت‌الله بابلکانی و عبدالکریم دوم به زین‌العابدین حمله نمودند لیکن در نبرد شکست خوردند و اسدالله که به اسارت رسیده بود، را به قتل رساندند. این جدال‌ها تا ۸۹۴ هجری ادامه داشت. مرگ زین‌العابدین زین‌العابدین دو همسر داشت که به یکی از این دو تن توجه بیشتری قائل بود. بر همین اساس همسر دوم وی با مادر زین‌العابدین علیه همسر مورد توجه سید، سخن‌چینی نمود. مادر زین‌العابدین نیز غذایی تهیه نموده در آن قدری سم ریخت و به همسر محبوب زین‌العابدین داد. وی غذا را نگهداشت تا زین‌العابدین نیز از غذای مادرش بخورد. لیکن زین‌العابدین این غذا را تناول نمودو درگذشت.

    8
  • avatar
    silver
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    بسته بود

    4
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 21 مرداد ماه 1402

    برج سلطان زین‌العابدین در شهر ساری در استان مازندران قرار دارد و یکی از بناهای تاریخی و قدیمی این استان است. قدمت بنای برج سلطان زین‌العابدین مرعشی به اواسط قرن نهم هجری قمری و به زمان آق قویونلو‌ها برمی‌گردد. ساختمان این برج با ارتفاع تقریبی ۲۰ متر، متشکل از سه قسمت بدنه، گردنه و گنبد هرمی شکل هشت وجهی است که تزئینات آجری آن به شیوه مقرنس‌کاری در بدنه و گردنه هر ضلع، به طرز زیبایی صورت گرفته و نظر هر بیننده­‌ای را جلب می­ کند. روزنه یا پنجره­‌هایی در اضلاع گردنه بنا، به منظور تأمین روشنایی داخل صحن بقعه نیز تعبیه شده است. این بنا به خاطر شیوه معماری و گنبد هرمی شکل هشت وجهی و همچنین تزئینات کاشی‌کاری، صندوق و در نفیس چوبی، در ردیف بهترین ابنیه تاریخی مذهبی و مکان های دیدنی ساری به‌شمار می‌آید. این مکان مقبره زین‌العابدین مرعشی است. سابقاً نیز گورهای نمادین دو نتیجه کمال‌الدین مؤسس سلسلهٔ مرعشی را در خود جای داده بود.آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    3
  • avatar
    آذرخش
    پنجشنبه 13 خرداد ماه 1400

    امامزاده زین العابدین امامزاده ای باصفا و آرامش بخش که معماری زیبایی داره

    3
  • avatar
    7book
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    مکان معنوی و خوبی است

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 11 خرداد ماه 1402

    اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجههم

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 24 تیر ماه 1401

    این امامزاده بسیار زیبا است و معماری بسیار زیبایی داره

    1
  • avatar
    علیرضا
    چهارشنبه 01 فروردین ماه 1403

    امامزاده جمع و جور با ساختمانی جالب جعبه روی قبر بسیار زیباست

  • avatar
    بهنام نیک‌زاد
    پنجشنبه 15 اردیبهشت ماه 1401

    در حد ۱ دقیقه دیدن بد نیست


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین) واقع شده‌اند:

  • خانه تاریخی ناظریان
    (5.0)
    انقلاب اسلامی، آب انبار، بین کوچه مدرس و چیتگر
  • حمام صادق خان
    (4.3)
    قارن، قارن 16، قلیچ، بین یکم و سوم
  • خانه تاریخی میرگتی
    (5.0)
    انقلاب اسلامی، آب انبار
  • خانه تاریخی رمدانی
    (5.0)
    انقلاب اسلامی، آب انبار، بین کوچه مدرس و چیتگر
  • حمام وزیری
    (5.0)
    انقلاب اسلامی، آب انبار
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ چهارشنبه 01 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 01 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه امامزاده زین العابدین (برج سلطان زین‌ العابدین) ندارد.
    neshan logo