info
عکس حوزه علمیه معیر الممالک
category

حوزه علمیه معیر الممالک محله سنگلج، تهران

حوزه علمیه

درباره‌ی حوزه علمیه معیر الممالک

حوزه علمیه معیر الممالک (حوزه علمیه) در محله سنگلج تهران و خیابان مسجد معیر واقع شده است. این مرکز یکی از چهار حوزه علمیه در محله سنگلج تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار آ ل یاسین و همچنین مسجد معیر الممالک، دبستان پسرانه غیردولتی جعفری اسلامی، تولید و پخش پوشاک رویال استار، خودپرداز صادرات و الکتریکی شبکه سازان قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مرکز به ایستگاه مترو خیام، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد حوزه علمیه معیر الممالک

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    سید
    جمعه 24 دی ماه 1400

    مسجد و مدرسه معیرالممالک تهران  توسط دوستعلی خان نظام الدوله معیرالممالک از رجال دوره قاجار احداث شد. تاریخ احداث و وقف بنا را پیش از سال ۱۲۹۰ هـ . ق برآورد کرده اند. این بنا در خیابان خیام کوچه معیر قرار دارد. گنبدخانه و ایوانی بزرگ در جبهه قبله این مجموعه دیده می شود و در جبهه مقابل آن، شبستانی کم عمق و طویل قرار دارد که در سال های اخیر شکل جدیدی یافته است. در دو جبهه دیگر و مقابل هم، شماری حجره وجود دارد و در جلو آنها، رواقی طراحی و ساخته شده است. فضاهای ساخته شده در جبهه قبله، نسبت به سه جبهه دیگر ارتفاع بیشتری دارد. گنبدخانه، فاقد پوشش تزیینی است و مناره های دو سوی ایوان نیز پیش از آن که بنایشان به اتمام برسد به حال خود رها شده اند. این بنا دارای دو ورودی است. مسجد و مدرسه معیرالممالک تهران یکی از قدیمی‌ترین مساجد، مدارس و آب انبارهای تهران همین مسجد مدرسه_معیر است‌. گنبد عظیم و آجری مدرسه و مسجد هم‌چنان پابرجا است و آب انبار عظیمی که در زیر آن ساخته شده بود کاربری دیگری پیدا کرد و ستون‌های عظیم آن گواه آب‌گیری وسیع آن است‌. باغ دوست‌علیخان معیرالممالک افزون بر ۳۰۰۰۰۰ مترمربع بود و در آن طاق نصرتی به شکل طاق نصرت پاریس ساخته بود، اما با گسترش خیابان‌های مرکزی پایتخت و تغییر چهره شهر، دیگر از خانه و باغ کوچک‌ترین اثری باقی نماند و تنها مسجد و مدرسه و آب انبار قدیمی هنوز وجود دارد. در جنوب شرقی باغ معیرالممالک مدرسه و مسجد معیرالممالک قرار دارد، بخشی هایی از این باغ‌ با طرح توسعه تهران به مردم فروخته شد و این کار سبب گردید که جهت شرق، جنوب و شمال مدرسه مسکونی گردد. در گذشته برای برپا ماندن اماکنی همانند مدرسه معیرالممالک در طول ده‌ها سال برای کسب در آمد قسمت هایی از ساختمان را به موقوفات می‌داند، مدرسه معیرالممالک هم از این قاعده مستثنی نبود.در ضلع جنوبی مدرسه تعدادی مغازه و یک حمام ساخته شد. بعدها در جریان توسعه پاسدارخانه به بازارچه تبدیل شد و درآمد حاصله وقف مدرسه گردید. در قسمت جنوب غربی مدرسه آب‌انباری درست شد و برای خنک نگهداشتن آب آن نیز دو بادگیر در بالای عمارت قرار داده شد که آب اشامیدنی محل را تأمین می‌کرد. آب انبار معیر الممالک آب انبار معیرالممالک به علت عمق زیاد و بادگیرهای متعدد آب خنکی داشت‌. هنوز، در این کوچه حمامی به نام معیرالممالک باقی است‌. کوچه معیر محلی است که هنوز در آن خانه‌های قدیمی با درهای ورودی و کوبه‌های زنانه و مردانه و گل میخ‌ های زیبا وجود دارد که بیانگر هویت و تاریخ تهران است‌.


سایر مدرسه‌های علوم دینی که در محدوده حوزه علمیه معیر الممالک واقع شده‌اند:

  • حوزه کوثر
    (5.0)
    15 خرداد، نوری، بین پارک و اول
  • حوزه علمیه کوثریه (خواهران)
    (1.0)
    مولوی، رضایی
  • حوزه علمیه بانوان زهرای اطهر (س)
    (5.0)
    وحدت اسلامی، پهلوان حسن، بین صراف و شهید نادر شمسایی
  • حوزه علمیه مشکات رستگاران
    (4.3)
    وحدت اسلامی، خندان
  • حوزه علمیه شیخ عبدالحسین
    (3.6)
    خیام، پاچنار، بین بازار کفاشها و بازار فراش باشی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. این به‌روزرسانی توسط کاربران نشان انجام شده است.(چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی حوزه علمیه معیر الممالک اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد حوزه علمیه معیر الممالک در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه حوزه علمیه معیر الممالک ندارد.
    neshan logo