info
عکس مسجد معیر الممالکعکس مسجد معیر الممالک
category

مسجد معیر الممالک محله سنگلج، تهران

مسجد

درباره‌ی مسجد معیر الممالک

مسجد معیر الممالک (مسجد) در محله سنگلج تهران و خیابان مهدویان احدی واقع شده است. این مکان یکی از بیست و یک مسجد در محله سنگلج تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار مولوی و همچنین دبستان پسرانه غیردولتی جعفری اسلامی، تولید و پخش پوشاک رویال استار، کاروانسرای چال، الکتریکی شبکه سازان و کفش مستر آیاک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو میدان محمدیه، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد مسجد معیر الممالک

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    سید
    جمعه 24 دی ماه 1400

    مسجد و مدرسه معیرالممالک تهران  توسط دوستعلی خان نظام الدوله معیرالممالک از رجال دوره قاجار احداث شد. تاریخ احداث و وقف بنا را پیش از سال ۱۲۹۰ هـ . ق برآورد کرده اند. این بنا در خیابان خیام کوچه معیر قرار دارد. گنبدخانه و ایوانی بزرگ در جبهه قبله این مجموعه دیده می شود و در جبهه مقابل آن، شبستانی کم عمق و طویل قرار دارد که در سال های اخیر شکل جدیدی یافته است. در دو جبهه دیگر و مقابل هم، شماری حجره وجود دارد و در جلو آنها، رواقی طراحی و ساخته شده است. فضاهای ساخته شده در جبهه قبله، نسبت به سه جبهه دیگر ارتفاع بیشتری دارد. گنبدخانه، فاقد پوشش تزیینی است و مناره های دو سوی ایوان نیز پیش از آن که بنایشان به اتمام برسد به حال خود رها شده اند. این بنا دارای دو ورودی است. یکی از قدیمی‌ترین مساجد، مدارس و آب انبارهای تهران همین مسجد مدرسه_معیر است‌. گنبد عظیم و آجری مدرسه و مسجد هم‌چنان پابرجا است و آب انبار عظیمی که در زیر آن ساخته شده بود کاربری دیگری پیدا کرد و ستون‌های عظیم آن گواه آب‌گیری وسیع آن است‌. باغ دوست‌علیخان معیرالممالک افزون بر ۳۰۰۰۰۰ مترمربع بود و در آن طاق نصرتی به شکل طاق نصرت پاریس ساخته بود، اما با گسترش خیابان‌های مرکزی پایتخت و تغییر چهره شهر، دیگر از خانه و باغ کوچک‌ترین اثری باقی نماند و تنها مسجد و مدرسه و آب انبار قدیمی هنوز وجود دارد. در جنوب شرقی باغ معیرالممالک مدرسه و مسجد معیرالممالک قرار دارد، بخشی هایی از این باغ‌ با طرح توسعه تهران به مردم فروخته شد و این کار سبب گردید که جهت شرق، جنوب و شمال مدرسه مسکونی گردد. در گذشته برای برپا ماندن اماکنی همانند مدرسه معیرالممالک در طول ده‌ها سال برای کسب در آمد قسمت هایی از ساختمان را به موقوفات می‌داند، مدرسه معیرالممالک هم از این قاعده مستثنی نبود.در ضلع جنوبی مدرسه تعدادی مغازه و یک حمام ساخته شد. بعدها در جریان توسعه پاسدارخانه به بازارچه تبدیل شد و درآمد حاصله وقف مدرسه گردید. در قسمت جنوب غربی مدرسه آب‌انباری درست شد و برای خنک نگهداشتن آب آن نیز دو بادگیر در بالای عمارت قرار داده شد که آب اشامیدنی محل را تأمین می‌کرد. آب انبار معیرالممالک به علت عمق زیاد و بادگیرهای متعدد آب خنکی داشت‌. هنوز، در این کوچه حمامی به نام معیرالممالک باقی است‌. کوچه معیر محلی است که هنوز در آن خانه‌های قدیمی با درهای ورودی و کوبه‌های زنانه و مردانه و گل میخ‌ های زیبا وجود دارد که بیانگر هویت و تاریخ تهران است‌.

    1
  • avatar
    درخشان
    سه شنبه 02 شهریور ماه 1400

    مسیر پیچیده ای داره ولی مسجد دیدنی و زیبایی هستش و محیط ارامش بخش و باصفایی داره

    1
  • avatar
    💠⚜️vahid⚜️💠
    شنبه 02 تیر ماه 1403

    یادمون باشه ما چیزی به اسم‌معماری اسلامی نداریم، در واقع معماری ایرانی و هنر ایرانی در دوره اسلامی درسته، همونطور که پدر معماری ایران جناب هوشنگ سیحون خالق آرامگاه بزرگانی چون فردوسی، نادرشاه، عطار و.. اشاره کردن اسلام معماری ،مجسمه سازی ،موسیقی و نقاشی نداشت و معماری مساجد و زیارتگاه ها ادامه همون تکنیک و روش ساخت عبادتگاه ها و آتش کده های زرتشتی زمان ساسانی میباشد. در حال حاضر برگرفته از هنر ایرانی و معماری ما مساجد و حوزه علمیه هایی که در اختیار دارن این اجازه رو به ما نمیدن که از داخل این بنا ها عکسبرداری کنیم ،حتی چند قدمی راه بریم و نگاهی اجمالی بیندازیم. نگهبان عبوس که با ترش رویی این امکان رو نداد تا تصاویر مناسبی تهیه کنم و ارجاع داد به کسانی که این وظیفه رو بر عهده او گذاشتن، هنوز عکسی از داخل نگرفته بودم که اسرار داشت عکس هایی که گرفتم و داخل گوشی هست پاک کنم، و ظاهرا اگر جز برای اقامه نماز در آن پا گذاشته شود موجب کج خلقی و رفتار نامناسب میشود. اوستای بنا که مشغول مرمت حیاط و حجره ها بود با خنده گفت مشتی آجر و خشت عکس انداختن نداره که ما توقعمون این بود کسی که به مرمت یک بنای تاریخی میپردازه لطف و ارزش آن را پایین نیاره ، همین بی ارزش انگاری موجب میشه در نمونه هایی که به چشمم خورده چیدمان کاشی هایی که به مانند پازل باید در کنار هم قرار بگیرن تا شکل یا نگاره یا طرحی تشکیل شود بی دقتی شود و شکلی درهم ریخته ای بوجود آورند و کار غیر اصولی پیش رود.

  • avatar
    AqMousa
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    معماری قشنگی داره

  • avatar
    عرفان حیدری
    جمعه 22 مهر ماه 1401

    خوبه

  • avatar
    Mansoor 62
    شنبه 23 اسفند ماه 1399

    مکانی عرفانی با منظره ای دل نشین طراحی و ساخت آن بسیار سنتی و زیبا

  • avatar
    mojiii
    سه شنبه 17 فروردین ماه 1400

    معماری جالبی داره دیدنیه


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد معیر الممالک واقع شده‌اند:

  • مسجد فیض
    وحدت اسلامی، شیخ بهایی، بین کریمیان و محمدی
  • مسجد حاج ابوالفتح (توحید)
    مصطفی خمینی، احمدی، زمان، بین برادران سید آقا و مجد
  • مسجد سید مصطفی هاشمی
    وحدت اسلامی، پهلوان حسن، بین ارفع الواعظین و تختی
  • مسجد حجتیه
    خیام، باغ انگوری، ابراهیمی
  • مسجد حاج صفرعلی
    خیام، آل یاسین، بازار عباس آباد، مهدوی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط فریدانی (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ شنبه 02 تیر ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد معیر الممالک اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 02 تیر ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد معیر الممالک در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد معیر الممالک ندارد.
    neshan logo