مسجد
مسجد حکیم یا مسجد جورجیر یکی از باشکوهترین بناهای تاریخی عصر صفوی است که در زمان شاه عباس دوم و به شیوه معماری اصفهانی ساخته شده است. این مسجد نیز با سبک چهار ایوانه ساخته شده است و چهار ایوان در چهار ضلع اصلی آن قرار گرفته اند. این مسجد دارای چهار ورودی با تزئینات آجرکاری است. ورودی ضلع جنوبی به ورودی جورجیر شهره است. سر در شمالی با مقرنس های کاشی کاری شده به زیبایی آراسته شده است. در این سردر کتیبه ای بر زمینه لاجوردی با خط ثلث سفید قرار گرفته است. در این کتیبه از حکیم محمد داوود به عنوان بانی ساخت مسجد و همچنین از شاه عباس دوم نامبرده شده است. در این سردر از علی بیک اصفهانی به عنوان معمار بنا یاد شده است. مسجد در فاصله بین سال های 1067 تا 1073 ه.ق و در مدت شش سال ساخته شده است. در ضلع شمال غربی سردری موسوم به سردر دیالمه قرار داشته که در اوسط قرن چهارم هجری ساخته بوده اما متاسفانه امروزی اثری از آن باقی نمانده است. سردر جورجیر در ضلع جنوبی تنها قسمت باقی مانده از مسجدی کهنسال به نام جورجیر است و به همین دلیل به این نام شهره شده است. این ورودی شامل یک سنگاب تاریخی و یک هشتی چشم نواز است. سردر ضلع غربی با مقرنس های آجری آراسته شده و آب نمایی در مقابل آن قرار دارد. با ورود یه داخل مسجد صحنی مرکزی که چهار ایوان آن را در بر گرفته اند در برابر چشمانتان ظاهر می گردد. ایوان شمالی با تزئینات آجری و کاشی کاری های نفیس و ستاره هایی لاجوردی آراسته شده است. خطوط بنایی نیز در اطراف و داخل ایوان به وفور در این ایوان به چشم می خورد. در دیواره داخلی ایوان ازاره ای از جنس آجر و کاشی هایی سیاه، آبی و زرد به چشم می خورد. کتیبه ای زیبا به خط محمد رضا امامی بر زمینه لاجوردی و گچ بری نفیس سفید رنگ نیز به خط ثلث در این ایوان دیده می شود که به تاریخ 1070 ه.ق کتابت شده است. در کف ایوان نیز آجرهایی با اشعار زیبا در باب مسجد و نماز و عبادت به چشم می خورد. در ضلع شرقی نیز ایوان شرقی با آجرکاری و کاشی کاری به چشم می خورد. در ضلع غربی بنا کم عمق ترین ایوان در بین ایوان های مسجد قرار گرفته است. در ضلع غربی مسجد ایوان غربی و قوس هایی قرار دارد که در طبقه دوم بر روی ایوان بنا شده اند و صرفا جنبه نماسازی دارند. پشت بام مسجد با آجر فرش شده و در تابستان برای اقامه نماز مورد استفاده قرار می گرفته چرا که محرابی آجری در پشت بام تعبیه شده است. این لایه آجری سبب عایق شدن پشت بام نیز شده است. در ایوان جنوبی که با مقرنس کاری، رسمی بندی، کاشی کاری و خط بنایی هایی مختلف است که از دوره صفوی به یادگار مانده است. کتیبه ای نیز شمال آیت الکرسی بر زمینه لاجوردی و رنگ زرد در آن به چشم می خورد. در این ایوان شمسه کاشی کاری شده زیبایی قرار دارد. فضای گنبد خانه با گنبدی آجری و شبستان هایی متقارن با محرابی بسیار زیبا در ضلع جنوبی قراردارند. محراب این قسمت بزرگترین و در عین حال زیباترین محراب مسجد است.
مسجد حکیم اصفهان مسجدی خوب و زیبا و قدیمی در شهر اصفهان برای عبادت کردن.
از باشکوه ترین بنا های تاریخی عصر صفوی با معماری بسیار جالب و قشنگ و در کل فضای جالب و معنوی با آثار تاریخی و دیدنی
معماری ایرانی و عالی یه مسجد تاریخی بی نظیر یکی از زیباترین سردرهای ساسانی
معماری اصیل ایرانی، محراب اصلیش خیلی خوشگله خوراک عکاسیه
بزرگترین و زیباترین مسجد چهار ایوانه که بین سالهای 1051 تا 1073 ساخته شد.
بسیار زیبا . در این مسجد به دلیل قدمت و ساخت تاریخی آن و بزرگانی که امام جماعت آن بوده اند آرامش خاصی حاکم است.
ایوان قبله مسجد حکیم اصفهان شاهکارهنری کم نظیر آجر و کاشی محراب مقرنس کاری شده آجرو کاشی
مسجد بسیار زیبا که توریست های حرفهای پیداش میکنن ،مثل خودم🫡
متعلق به دوران شاه عباس دوم صفوی است. این مسجد بی نظیر همانند اکثر مساجد ایرانی به صورت چهار ایوانی و در نهایت زیبایی ساخته شده و از معماری باشکوهی برخوردار میباشد. مسجد حکیم اصفهان توسط حکیم داوود، پزشک مخصوص شاه عباس صفوی، طی سالهای ۱۰۶۷ الی ۱۰۷۳ هجری قمری بنا شده است. در گذشته در این مکان مسجدی تاریخی به نام جوء جوء وجود داشته است. پس از حمله مغول به ایران این مسجد تخریب شده و سپس در عهد صفوی به همت حکیم داوود مسجدی جدید بر روی بقایای مسجد قدیمی ساخته میشود. از آنجایی که این مسجد تاریخی در محله قدیمی جورجیر و انتهای بازار رنگرزان قرار دارد به نامهای مسجد جورجیر و مسجد جامع رنگرزان نیز شناخته میشود. در زمان حکومت پهلوی در سال ۱۳۱۳ مسجد حکیم اصفهان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت میرسد؛ و به مرور زمان و در سالهای مختلف مرمت و بازسازیهایی برای حفظ این بنای ارزشمند صورت میگیرد.
مسجد حکیم بسیار زیباست و دارای کتیبه های کوفی معقلی فراوان و خطوط ثلث به خط محمد رضا امامی است. پیشنهاد ویژه برای بازدید این مکان در اصفهان
این مسجد کهن و زیبا در زمان پادشاهی شاه عباس دوم به دست پزشک او حکیم محمد داوود در محل ویرانههای مسجد جامع دیلمی جورجیر یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد از قرن چهارم هجری بنا شدهاست.مسجد دیلمی جورجیر «مسجد جامع صغیر» نام داشته و در نیمهٔ دوم قرن چهارم هجری مسجدی زیبا و باشکوه بودهاست. کتیبههای سردرها و ایوانهای داخل این مسجد به سالهای ۱۰۶۷ تا ۱۰۷۳ هجری قمری مورخ است و آنها را محمدرضا امامی خوشنویس معروف عصر صفویه نوشتهاست. سردر مسجد جوجیر در شمال غربی این مسجد قرار دارد.
معماری زیبا. تابستانها نماز مغرب در حیات است و بسیار دلکش
این بنا از دوره صفویان در اصفهان به جا مانده است. در کنار معماری اصیل ایرانی اسلامی این مکان، شما می تونید فضایی خاص به لحاظ آرامش روحی تجربه کنید. فضایی سرشار از معنویت و لذت.
معماری ایرانی و عالی یه مسجد تاریخی بی نظیر یکی از زیباترین سردرهای ساسانی
مسجد جامع حکیم (جورجیر) (مسجد) در محله بازار اصفهان و خیابان مسجد حکیم واقع شده است. این مکان یکی از نوزده مسجد در محله بازار اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند سرزمین شادیها، موزه عصارخانه شاهی و بازار قیصریه و همچنین رستوران جارچی باشی، کافه هیچ، حمام تاریخی جارچی باشی، هتل مروارید اصفهان و سلفون حمید قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو تختی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.