موزه - بسته است : ۸ تا ۱۴
ساعت کاری: بسته است - ۸ تا ۱۴
از مکان های بازدید در شهر با آثار ناب و دیدنی و فوق العاده و باور نکردنی و زیبا
موزه سنندج برای بهترین یاد بود ها و درکل با معمولی با رضایت و نارضایت برخی مخاطبان
از صنایع دستیش خرید کردم خیلی چیزای خوشگل و جذابی داشت
موزه سننندج از ابتدای تاسیس به دو قسمت باستانشناسی و مردمشناسی اختصاص داشت. در قسمت باستانشناسی وسایل دورههای گوناگون قبل از تاریخ تا دوره قاجار به نمایش گذاشته شده است. قسمتی از این وسایل به استان کردستان، بعضی به استانهای همسایه و بعضی دیگر به استانهای دیگر تعلق دارد. قسمت مردمشناسی در دوران قبل از انقلاب در قالب نمایشگاه موقت اداره میشد و اشیای یکی از استانهای کشور را هرچند وقت یکبار در این قسمت در معرض نمایش میگذاشتند. بعد از انقلاب اسلامی این قسمت تنها مختص آثار مردمشناسی کردستان شد و با تاسیس خانه کرد در سال ۱۳۸۲، وسایل مردمشناسی موزه به عمارت آصف وزیری (خانه کرد) انتقال پیدا کرد و فقط اشیای باستانشناسی و تاریخی در موزه به نمایش گذاشته شد. موزه سیندج یا عمارت سالار سعید در اواخر دوره حکومت ناصرالدین قاجار ساخته شده و از معماری دوره قاجار تاثیر پذیرفته است. این عمارت را از سنگ، آجر و چوب ساختهاند و پشتبام شیروانی دارد. زیباترین بخش ساختمان پنجرههای ارسی بزرگ هال محسوب میشود که متشکل از هفت در است و یک شاهکار هنری به شمار میآید.
متاسفانه موزه فاقد راهنما جهت توضیح می باشد. شیشه ویترین اشیاء تمیز نبود و با توجه به گرمای هوا ، وسایل سرمایشی سالنها خاموش و فضای موزه گرم بود
عالی
بدرد هیچی نمیخوره ساعت ۱۲.۲۰ ظهر هم گفتن بستس رامون ندادن
از صنایع دستیش خرید کردم خیلی چیزای خوشگل و جذابی داشت
از مکان های بازدید در شهر با آثار ناب و دیدنی و فوق العاده و باور نکردنی و زیبا
موزه سنندج برای بهترین یاد بود ها و درکل با معمولی با رضایت و نارضایت برخی مخاطبان
این موزه در بخش بیرونی یکی از بناهای قاجاری شهر سنندج قرار دارد. این خانهی تاریخی که به نام خانه سالار سعید هم شناخته میشود، در اواخر دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار یعنی حدود ۱۵۰ سال پیش ساخته شده است. عمارت به سفارش قاضی القضات منطقه کردستان به نام ملالطفالله شیخالاسلام ساخته شد و بعدها به تملک عبدالحمید خان سنندجی معروف به سالار سعید درآمد و نام این صاحبخانه تا امروز روی خانه مانده است. این خانه، مثل تمام خانههای سنتی ایرانی، حیاط و ساختمان اندرونی و بیرونی دارد. بخش بیرونیاش یک حیاط بزرگ زیبا و ساختمانی دو طبقه دارد. ساختمان بخش بیرونی تالار تشریفات بسیار جالبی دارد که شیشههای رنگی پنجرهها جلوهی خاصی به آن دادهاند. حوضخانه و انبار هم از دیگر بخشهای بیرونی خانه هستند. موزه سنندج هم از سال ۱۳۵۴ در همین بخش بیرونی عمارت دایر شده است. موزه چهار بخش پیشازتاریخ، تاریخی، دوران اسلامی و بخش نمایش موقت دارد. قبلا یک بخش مردمشناسی هم داشت که این بخش بعد از افتتاح خانهی کرد به آنجا منتقل شد. بخش اندرونی خانه هم تا اوایل دهه هفتاد در اختیار خانوادهی حبیبی بود و از آن تاریخ به بعد، در اختیار ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری کردستان است.
موزه سنندج (موزه) در محله قطارچیان سنندج و خیابان بن بست موزه واقع شده است. این مکان یکی از دو موزه در محله قطارچیان سنندج میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی و خانه کرد و پاساژ آشنا و همچنین عمارت آصف وزیری، رستوران ماد، امامزاده پیر عمر (ع)، مسجد دارالاحسان سنندج و اقامتگاه سنتی کردیا قرار گرفته است.