info
عکس کاروانسرای شاه عباسیعکس کاروانسرای شاه عباسیعکس کاروانسرای شاه عباسی
category

کاروانسرای شاه عباسی محله خیابان امام خمینی، نیشابور

مکان تاریخی

درباره‌ی کاروانسرای شاه عباسی

کاروانسرای شاه عباسی (مکان تاریخی) در محله خیابان امام خمینی نیشابور و خیابان اسد آبادی جنوبی، اسد آبادی جنوبی 13، امام خمینی 4 واقع شده است. این مکان یکی از نه مکان تاریخی در محله خیابان امام خمینی نیشابور می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه تاریخ طبیعی و مجتمع تجاری زرین و همچنین رستوران ملت، موزه باستان‌ شناسی نیشابور، گالری فرش استوک، هتل کمال الملک و میدان خیام قرار گرفته است.


نظرات کاربران در مورد کاروانسرای شاه عباسی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    احمد نوکار
    چهارشنبه 03 اسفند ماه 1401

    نفر پشت سری در حال رقص محلی خراسانی میباشد و این کاروانسرا یکی از مکانهای دیدنی شهر نیشابور است که ما همه ساله در راه سفر به مشهد اینجا هم چند روزی میمانیم و از این کاروانسرا و مکانهای دیدنی شهر نیشابور دیدن میکنیم. نفر داخل عکس پدر خدابیامرز من است

    13
  • avatar
    masiha
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    جای جالبی بود

    10
  • avatar
    پارسا نشان
    شنبه 10 دی ماه 1401

    بنای این کاروانسرا را به دوره شاه عباس صفوی نسبت داده‌اند. از لحاظ وضع بنا، دیوارها، ایوان‌ها و سقف غرفه‌ها از آجر، به صورت ضربی، با ملات گچ و ماسه و سنگ لاشه، در پی بنا، ساخته شده و روکار آن‌ها در تعمیرات مکرر بازسازی شده است.فرم بنا نیز از نوع چهار ایوانی با پلان مربع شکل و به ابعاد ۶۹ در ۶۸ متر است. گفتنی است که این بنا با مساحتی در حدود ۴۹۰۰ مترمربع از کاروانسراهای نسبتا بزرگ به شمار می‌رود. این بنا دارای یک حیاط مرکزی بوده که تعداد ۲۴ حجره در پیرامون آن قرار دارد. ورودی کاروانسرا از ایوان شمالی است که دارای هشتی مفصلی است. در پشت حجره‌ها، اصطبل‌ها قرار گرفته‌اند که محل نگهداری احشام و چهارپایان بوده و سکوهایی نیز جهت قرار دادن بار و اموال مسافرین در آن ایجاد شده است. در جلوی کاروانسرا، آب انباری وجود دارد که دو بادگیر دارد. البته امروزه این آب انبار وجود ندارد این کاروانسرا در دوره قاجاریه، مدتی به‌عنوان نوانخانه و محل نگهداری ایتام و مستمندان به کار برده می‌شد و در دوره پهلوی نیز به پادگان نظامی ژاندارمری تبدیل شد. بعد از انقلاب، مدتی در اختیار جهاد سازندگی بود تا اینکه در سال ۱۳۶۷ به میراث فرهنگی تحویل و بازسازی آن شروع شد و پس از آن در سال ۱۳۷۴ همزمان با برپایی کنگره جهانی بزرگداشت عطار نیشابوری، تحت عنوان «مجموعه فرهنگی» و «موزه» (گنجینه) شروع به فعالیت کرد.

    8
  • avatar
    samand1382
    چهارشنبه 06 اردیبهشت ماه 1402

    کاروانسرای زیبای شاه عباسی و غرفه های عتیقه و لوازمات قدیمی

    7
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    پنجشنبه 17 فروردین ماه 1402

    کاروانسرای نیشابور که به رباط شاه عباسی معروف است از بناهای تاریخی نیشابور به شمار می رود و امروز گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این بنا در گذشته در خارج از دروازه شهر ساخته شده بود اما امروز با توسعه و رشد شهر در مرکز نیشابور جای گرفته و برای بازدید از آن باید به بخش شرقی بافت مرکزی شهر و حاشیه جنوبی خیابان امام خمینی و نزدیک به میدان خیام برویدقدمت این کاروانسرا به زمان شاه عباس صفوی برمی گردد و قسمت های مختلف آن شامل دیوارها، ایوان‌ها و سقف غرفه‌ها از آجر و با ملات گچ و ماسه درست شده و تا به حال روکار آن بارها مورد مرمت قرار گرفته است. کاروانسرا از نوع چهار ایوانی با پلان مربع شکل به ابعاد ۶۹ در ۶۸ متر می باشد و با حدود ۴۹۰۰ مترمربع مساحت از کاروانسراهای نسبتا بزرگ است. بنا یک حیاط مرکزی دارد و ۲۴ حجره در گرداگرد آن به چشم می خورد. در قسمت پشت حجره ها اصطبل هایی ساخته شده که چارپایان و احشام در آنجا نگهداری می شدند و سکوهایی در آنجا ساخته شده تا بار و وسایل مسافران بر روی آن ها قرار بگیرد. در گذشته در قسمت جلوی کاروانسرا آب انباری وجود داشت که دارای دو بادگیر بود اما امروز اثری از این آب انبار وجود ندارد. کاروانسرای شاه عباسی نیشابور در دوره قاجار مدتی محل نگهداری یتیمان و فقیران بود و در دوره پهلوی هم تبدیل به پادگان نظامی ژاندارمری شده بود تا اینکه در نهایت در سال ۱۳۶۷ در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت و بعد از چند سال بازسازی در سال ۱۳۷۴ به عنوان مجموعه فرهنگی و موزه فعالیت خود را آغاز کرد. در مرکز بنا حیاطی مربعی شکل قرار گرفته که در احاطه چهار ایوان و بیست و چهار ایوانچه می باشد. اصطبل‌ها در ردیف دوم در گرداگرد حیاط ساخته شده اند و از فضاهایی ستون ‌دار در گوشه‌های حیاط و فضاهای طویلی تشکیل شده اند که باعث ارتباط آن ها به یکدیگر می شود. در طراحی این کاروانسرا فضای زیادی در اختیار اصطبل ها قرار گرفته و حجره ها نسبت به آن ها سطح کمی را گرفته اند. ورود به اصطبل ‌ها از طریق پخ ‌های گوشه‌های حیاط و بدون هیچ واسطه ای انجام می شود، دسترسی ای که در کاروانسراهای دیگر کمتر به چشم می خورد. در چند سال اخیر با از بین رفتن بخش هایی، ایوان‌ها نیز به سمت اصطبل‌ ها باز می شوند.

    6
  • avatar
    mostafa
    پنجشنبه 11 فروردین ماه 1401

    کاروانسرای نیشابور که به رباط شاه عباسی معروف است از بناهای تاریخی نیشابور به شمار می رود و امروز گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این بنا در گذشته در خارج از دروازه شهر ساخته شده بود اما امروز با توسعه و رشد شهر در مرکز نیشابور جای گرفته و برای بازدید از آن باید به بخش شرقی بافت مرکزی شهر و حاشیه جنوبی خیابان امام خمینی و نزدیک به میدان خیام بروید. قدمت این کاروانسرا به زمان شاه عباس صفوی برمی گردد و قسمت های مختلف آن شامل دیوارها، ایوان‌ها و سقف غرفه‌ها از آجر و با ملات گچ و ماسه درست شده و تا به حال روکار آن بارها مورد مرمت قرار گرفته است کاروانسرا از نوع چهار ایوانی با پلان مربع شکل به ابعاد ۶۹ در ۶۸ متر می باشد و با حدود ۴۹۰۰ مترمربع مساحت از کاروانسراهای نسبتا بزرگ است. بنا یک حیاط مرکزی دارد و ۲۴ حجره در گرداگرد آن به چشم می خورد. در قسمت پشت حجره ها اصطبل هایی ساخته شده که چارپایان و احشام در آنجا نگهداری می شدند و سکوهایی در آنجا ساخته شده تا بار و وسایل مسافران بر روی آن ها قرار بگیرد. در گذشته در قسمت جلوی کاروانسرا آب انباری وجود داشت که دارای دو بادگیر بود اما امروز اثری از این آب انبار وجود ندارد. کاروانسرای شاه عباسی نیشابور در دوره قاجار مدتی محل نگهداری یتیمان و فقیران بود و در دوره پهلوی هم تبدیل به پادگان نظامی ژاندارمری شده بود تا اینکه در نهایت در سال ۱۳۶۷ در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت و بعد از چند سال بازسازی در سال ۱۳۷۴ به عنوان مجموعه فرهنگی و موزه فعالیت خود را آغاز کرد.

    5
  • avatar
    نیسان بارمشهد۰۹۳۵۷۹۹۶۶۱۹
    چهارشنبه 07 اردیبهشت ماه 1401

    معماری جذاب کاروانسرای شاه عباسی بخشی از تاریخ، فرهنگ و اصالت ایران را به نمایش می‌گذارد و یکی از با ارزش ترین جاذبه‌های استان خراسان رضوی و از جاهای دیدنی پرطرفدار نیشابور است. بخشی از این کاروانسرا در سال ۱۳۷۴ توسط میراث فرهنگی بازسازی و به موزه تبدیل شد. معماری خاص کاروانسرای شاه عباسی، آن را از سایر کاروانسراها متمایز کرده است. قسمت‌های مختلف کاروانسرا مانند ایوان‌ها و دیوارها با مصالحی مانند گچ و ماسه ساخته شده است. تاریخچه کاروانسرای شاه عباسی نیشابور این کاروانسرا در خارج از دروازه شهر ساخته شده بود و در زمان سفرهای شاه عباس به شهر زیبای نیشابور محل اقامت وی بود. جالب است بدانید که این بنای تاریخی در دوره قاجار، محل سکونت مستمندان و در دوره پهلوی، به عنوان پادگان، مورد استفاده نظامیان قرار می‌گرفت. بخش‌های مختلف کاروانسرای شاه عباسی این شاهکار چشم نواز که یکی از بزرگترین کاروانسراهای ایران است، ۴۹۰۰ متر مربع مساحت دارد. سبک معماری این بنا کاملا گویای این است که زمان ساخت به چه دوره‌ای برمی‌گردد. همانطور که گفتیم کاروانسرای شاه عباسی مربوط به دوره‌ی صفویان است. بعد از ورود به کاروانسرا پس از طی مسافتی، در حیاطی بزرگ قرار می‌گیرید که در گرداگرد آن حجره‌هایی زیبا طراحی شده است. ۲۴ حجره به گونه ای ساخته شده است که با هم مرتبط هستند. در گذشته، پشت هر حجره یک اصطبل وجود داشته که برای ورود به آن ها باید از طریق پخ‌هایی (ورودی) که در گوشه حیاط ساخته شده بود، وارد می‌شدند. این سبک دسترسی به فضای اصطبل ها در کاروانسراهای معدودی وجود دارد که در نوع خود فوق العاده است. امروزه این بخش کاربردی ندارد چرا که بخشی از این کاروانسرا به موزه تبدیل شده است. همچنین در قسمت جلوی کاروانسرا یک آب انبار وجود داشته که روی آن دو بادگیر ساخته شده بود تا آبی که داخل بنا وجود دارد، در طول روز خنک بماند. جالب است که از بادگیرها برای اینکه فضای داخل کاروانسرا تهویه و خنک شود نیز استفاده می‌شد. در نگاه اول بعد از ورود به کاروانسرا، سبک زیبای ستون‌ها توجه شما را جلب خواهد کرد. معماری طاق و ستون‌های این بنا نیز در نوع خود شگفت انگیز بوده که جلوه‌گر معماری خاص و بینظیر ایرانی است. ایوان‌های ضلع شمالی و جنوبی این کاروانسرا مرتفع تر از ایوان‌های روبه‌رو هستند. همچنین آجرکاری ایوان‌هایی که در ضلع غربی و شرقی واقع شده‌اند، به زیبایی این بنا افزوده است. در سال‌های اخیر، قسمت‌هایی از حجره‌ها تخریب شده است که همین سبب ارتباط حجره‌ها به استخرها شده است. بعد از تغییر کاربری کاروانسرای شاه عباسی به موزه، سازمان میراث فرهنگی تغییراتی را در این بنای تاریخی ایجاد کردند. در ضلع غربی کاروانسرا سالن اجتماعاتی برای برگزاری نمایشگاه آثار هنر دستی مانند قالی‌بافی، سفالگری، خطاطی، حصیربافی، مرمت سفال، گیره بافی و قلم‌زنی وجود دارد. با خرید بلیط هواپیما و همچنین تهیه بلیط کاروانسرای شاه عباسی، بازدید از این موزه را در برنامه سفرتان قرار دهید و از این اصالت و زیبایی لذت ببرید. برگرفته از سفر مارکت.

    4
  • avatar
    خجسته
    پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403

    کاروانسرای شاه عباسی مجموعه فرهنگی تاریخی به همراه فروشگاههای صنایع دستی و سوغات

    2
  • avatar
    SaEeD
    شنبه 25 فروردین ماه 1403

    برای یه بار دیدن خوبه

    1
  • avatar
    sam
    دوشنبه 29 آبان ماه 1402

    سلام کاروانسرای قدیمی که چندتا غرفه هم داره برای یک دوری بزنی توش خوبه

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 28 مرداد ماه 1402

    کاروانسرای شاه عباسی نیشابور یکی از بی‌شمار کاروانسراهایی است که شاه عباس در دوره فرمانروایی خود در ایران ساخته است. این بنای ارزشمند از جاهای دیدنی نیشابور است و این روزها به‌عنوان موزه شهر نیشابور مورد استفاده قرار می‌گیرد.کاروانسرای نیشابور مشهور به «رباط شاه‌ عباسی»، از ابنیه‌ تاریخی و جاهای دیدنی استان خراسان رضوی در نیشابور است که هر چند در گذشته، در خارج از دروازه شهر نیشابور قرار داشته، اما با گسترش شهر، حالا در مرکز این شهر قرار دارد. این کاروانسرا که در ابتدا موقعیت آن در خارج از حصار دروازه مشهد و خندق اطراف شهر قدیم قرار داشته، اکنون در حاشیه جنوبی خیابان امام خمینی (ره) و نزدیک به میدان خیام در قسمت شرقی بافت مرکزی شهر واقع شده است.بنای این کاروانسرا را به دوره شاه عباس صفوی نسبت داده‌اند. از لحاظ وضع بنا، دیوارها، ایوان‌ها و سقف غرفه‌ها از آجر، به صورت ضربی، با ملات گچ و ماسه و سنگ لاشه، در پی بنا، ساخته شده و روکار آن‌ها در تعمیرات مکرر بازسازی شده است.فرم بنا نیز از نوع چهار ایوانی با پلان مربع شکل و به ابعاد ۶۹ در ۶۸ متر است. گفتنی است که این بنا با مساحتی در حدود ۴۹۰۰ مترمربع از کاروانسراهای نسبتا بزرگ به شمار می‌رود. این بنا دارای یک حیاط مرکزی بوده که تعداد ۲۴ حجره در پیرامون آن قرار دارد. ورودی کاروانسرا از ایوان شمالی است که دارای هشتی مفصلی است. در پشت حجره‌ها، اصطبل‌ها قرار گرفته‌اند که محل نگهداری احشام و چهارپایان بوده و سکوهایی نیز جهت قرار دادن بار و اموال مسافرین در آن ایجاد شده است.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    موزه حیات وحش جالبی داشت.

    1
  • avatar
    ahmad_mahrooghi
    پنجشنبه 18 اسفند ماه 1401

    یادمه وقتی بچه بودیم مارو اردو میبردن از موزه اش دیدن کنیم.

    1
  • avatar
    نشان
    جمعه 25 اسفند ماه 1402

    زیباست

  • avatar
    ..
    جمعه 05 خرداد ماه 1402

    خیلی جای قشنگیه

  • avatar
    Balad
    جمعه 29 مهر ماه 1401

    از معدود کاروانسرای خوش شانس دوره شاه عباسی که افتاده محدوده شهری قرار گرفته و تبدیل به مجتمع فرهنگی گردشگری شده ... ارزش دیدن و گشتن داره بخصوص قبل غروب و شب

  • avatar
    miro
    شنبه 23 مهر ماه 1401

    دیدنی و زیبا

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 20 تیر ماه 1401

    بسیار زیبا

  • avatar
    امید
    یکشنبه 01 آبان ماه 1401

    خوبههههه عالی


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده کاروانسرای شاه عباسی واقع شده‌اند:

  • عمارت مجتهدی
    (3.0)
    فردوسی شمالی، فردوسی شمالی 2، بین آرارات و خاتم النبیین 1
  • گرمابه مرمر نیشابور
    (3.3)
    فردوسی جنوبی، فردوسی جنوبی 17، امام خمینی 6/2
  • بازار تاریخی سر پوش
    (4.1)
    فردوسی جنوبی، فردوسی جنوبی 17، امام خمینی 6/2
  • آب انبار بازار نو
    (3.5)
    امام خمینی، فردوسی شمالی، بین فردوسی 1 و امام خمینی 11
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Nafis (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ چهارشنبه 23 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کاروانسرای شاه عباسی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 23 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد کاروانسرای شاه عباسی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کاروانسرای شاه عباسی ندارد.
    location استان خراسان رضوی، نیشابور، اسد آبادی جنوبی، اسد آبادی جنوبی 13، امام خمینی 4
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری کاروانسرای شاه عباسی

    شنبه 08:30 تا 21:00
    یک‌شنبه 08:30 تا 21:00
    دوشنبه 08:30 تا 21:00
    سه‌شنبه 08:30 تا 21:00
    چهارشنبه 08:30 تا 21:00
    پنج‌شنبه 08:30 تا 21:00
    جمعه 08:30 تا 21:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo