مسجد
مسجدحاج بابا محیط باصفا، دلنشین و آرومی داره و یک مسجد تاریخیه و بسیارعالیه
مسجد حاجی بابای خوی، در ضلع شرقی بازار قدیمی این شهر قرار دارد. قدمت این مسجد به سال ۱۲۵۶ هجری قمری میرسد که توسط علی اصغر حاجی بابا ساخته شده است. این مسجد دو در دارد که به طرف بازار حاجی بابا باز میشود. یکی از این درها را با کتیبهای از آیات قرآن کریم آراستهاند و به صحن مسجد باز میشود؛ کاشیهای لاجوردی آذیندهندهی حاشیههای آن است. درب دوم طاق نمایی ساده دارد و رو به حیاط مسجد است. در دوران انقلاب اسلامی، این مسجد یکی از سنگرهای مردم این شهر بود. مسجد داش آغلیان در اواخر دوران قاجار ساخته شده و یکی از مساجد تاریخی شهر است که هنوز هم فعالیت دارد. این مسجد در خیابان خیابان انقلاب (خیابان تبریز)، کوچه حاتم خان (از سمت دیگر میتوان از خیابان شهید صمدزاده، کوچه صابونچی به مسجد رسید) قرار دارد و زیربنای آن حدود ۴۰۰ متر مربع است. در ساخت بنای مسجد از هیچ ستونی استفاده نشده و سقف آن چوبی است. بام مسجد شیروانی است و در ساخت کل مسجد علاوه بر چوب، از سنگ و آجر استفاده شده است. این مسجد در دوم شهریور ۱۳۷۸ با شمارهی ۲۳۹۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. دلیل نامگذاری این مسجد برخی کتب تاریخی چنین نوشتهاند که محل مسجدی که در آن بنا شده، خانهی سیدی بود که در شب عاشورای یکی از سالها، در خواب چند نفر زن سیاهپوش را در حیاط و دور سنگ میبیند که در حال عزاداری هستند. وی از خواب میپرد و به سوی حیاط و سنگ میرود، میبیند قطرات اشک سنگ سرازیر است؛ موضوع را با یکی از عالمان درمیان میگذارد و به او میگوید خوابش رویای صادقه است. سپس با موافقت سید، خانهی او را به مسجد تبدیل کرده و سنگ را در آن نگهداری میکنند. داش آغلیان به معنی سنگی است که گریه میکند.
مسجد حاجی بابا با قدمتی که به سال ۱۲۵۶ هجری قمری میرسد، از جاهای دیدنی خوی در بازار محسوب میشود و توسط علی اصغر حاجی بابا ساخته شده است. این مسجد دو در به طرف بازار حاجی بابا دارد. یکی از این درها که به صحن مسجد باز میشود، با کتیبهای از آیات قرآن کریم آراسته شده و کاشیهای لاجوردی آذیندهنده حاشیههای آن است. درب دوم طاق نمایی ساده دارد و رو به حیاط مسجد است. در دوران انقلاب اسلامی، این مسجد یکی از سنگرهای مردم این شهر بود.
مسجدحاج بابا محیط باصفا، دلنشین و آرومی داره و یک مسجد تاریخیه و بسیارعالیه
مسجد حاج بابا (مسجد) در محله قاپان دیبی خوی و خیابان شهدا واقع شده است. این مکان یکی از چهار مسجد در محله قاپان دیبی خوی میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند ساختمان شهرداری خوی و بازار خوی و همچنین کاروانسرای تاریخی خان، چلوکبابی حاج علی (بازار)، مهمانپذیر سپید، صرافی مصطفی زاده و داروخانه شبانه روزی آذربایجان قرار گرفته است.