info
عکس آرامگاه حاج ملاهادی سبزواریعکس آرامگاه حاج ملاهادی سبزواریعکس آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری
category

آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری محله ابوسعید، سبزوار

آرامگاه

درباره‌ی آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری

آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری (آرامگاه) در محله ابوسعید سبزوار و بیهق، میدان کارگر (زند) واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی و پاساژ ارم و همچنین رستوران سنتی بابا میرزا، کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )، سازمان آتشنشانی وخدمات ایمنی - مرکز شماره 1، مرکز آموزشی شهید بهشتی و یادمان حاج سید عبدالاعلی سبزواری قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری

نظرات کاربران در مورد آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    دنیای من دنیا نبود. !!؟؟
    جمعه 31 فروردین ماه 1403

    عارفی بزرگ وفیلسوفی بی همتا. یک انسانی به تمام معنا کامل. روحش شاد باد....

    12
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    بناي اوليه آرامگاه يك سال پس از فوت حاج ملا هادي توسط ميرزا يوسف مستوفي الممالك ساخته شد او تصميم داشت مدرسه علوم ديني نيز درجوار آرامگاه احداث كند اما به دليل درگذشت فرزندارشد حاج ملاهادي به نام ملامحمد سبزواري كه قرار بود مدرس آن مدرسه باشد ساخت آن متوقف شد وتنها مدرس و حجراتي براي آن ساخته شد بناي مقبره اسرار داراي پلاني مستطيل است كه شكل دروني آن چهار صفه است و برگوشه ها حجرات يا اتاق هاي مربع شكلي تعبيه گرديده است و در نماي بيروني ،ايوانها وبر گوشه ها حجرات يا اتاق هاي مربع شكلي تعبيه گرديده است و درنماي بيروني ايوانها و ايوانچه هاي متعددي تعبيه گرديده كه به اتاق هاي مجاور يا درون آرامگاه ارتباط دارند اين بنا نيز به دليل مرمت هاي صورت گرفته جديد الاحداث به نظر مي رسد در صورتيكه صرفا تزئينات آن در اوايل دهه 1340توسط انجمن آثار ملي اجرا شده و البته ترميم و استحكام بخشي نيز شده است كاشي كاريهاي رنگارنگ زيبا بر زمينه لاجوردي و گنبدي فيروزه اي رنگ به بنا جلوه و شكوه خاصي بخشيده و آن را در شمار بناهاي زيبا و با شكوه سبزوار محسوب داشته است

    5
  • avatar
    milad
    پنجشنبه 03 فروردین ماه 1402

    خیلی جای قشنگی بود حتما بهش یه سر بزنین

    4
  • avatar
    فرمنش
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری مکانی تاریخی که حس و حال روحانی و دلنشین به آدم دست میده در این مکان همچنین محیطی برای استراحت کردن فراهم شده است.

    3
  • avatar
    توسلی
    چهارشنبه 03 دی ماه 1399

    بین راه اینجا رو دیدیم و بازدید کردیم فضای قشنگی داشت دیدنش خالیی از لطف نیست

    3
  • avatar
    آرش شاملو
    دوشنبه 14 شهریور ماه 1401

    عالی

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 31 تیر ماه 1401

    عالی بود

    2
  • avatar
    صفایی
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    این مکان تاریخی خوبه واسه دیدن همه چیزش کارگاه هنری طرف چپشمقبره ملا هادی طرف دیگر واقعا خیلی قشنگه

    2
  • avatar
    کاربر نشانavesta
    پنجشنبه 30 آذر ماه 1402

    سبزوار آرامگاه ملا هادی سبزواری شاعر ، فیلسوف و عارف درود بر مردم مهربان سبزوار

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 21 خرداد ماه 1402

    آرامگاه حاج ملا هادی سبزواری که از جاهای دیدنی سبزوار به شمار می‌رود، در ضلع جنوبی میدان کارگر این شهر ساخته شده است و قدمت آن به دوران قاجاریه برمی‌گردد.بنای اولیه این آرامگاه یک سال پس از درگذشت هادی یعنی در سال ۱۲۹۰ هجری قمری توسط «میرزا یوسف مستوفی الممالک» در این محل ساخته شد. میرزا یوسف در نظر داشت در کنار این آرامگاه یک مدرسه برای آموزش علوم دینی نیز تاسیس کند و «ملا محمد سبزواری» پسر بزرگ ملاهادی را نیز به عنوان مدرس این مدرسه انتخاب کند، ولی ملا محمد درگذشت و به همین دلیل نیز این مدرسه ساخته نشد.نگاهی دقیق تر به بنای آرامگاه می‌اندازیم. ساختمان این بنا به‌طور کامل از جنس آجر ساخته شده است. این ساختمان از یک اتاق اصلی مقبره و چهار ایوان در اطراف این اتاق اصلی تشکیل شده است. ضمن اینکه گنبدی آجری بر روی اتاق اصلی مقبره ساخته شده است. البته دو حجره و دو ایوان کوچک نیز در این مجموعه وجود دارد.ورودی این بنا از سمت شمال شرقی و ایوان‌های واقع در اضلاع شرق و غرب به سمت بیرون باز است که سه نورگیر نیز دارد. اگر به سقف اتاق گنبد و همچنین سقف چهار ایوان اطراف بنگرید، می‌توانید آیینه کاری‌های انجام شده در آن‌ها را مشاهده کنید که زیبایی خاصی دارند.این آرامگاه جزو بناهای دارای طراحی داخلی «چلیپایی» شکل است. در ساخت بنا به‌طور عمده از آجر با ملات گچ و گچ خاک استفاده شده است. وجود یک گنبد فیروزه‌ای رنگ و استفاده از کاشی کاری‌هایی رنگارنگ بر زمینه لاجوردی از عواملی هستند که در زیباسازی بنای آرامگاه نقش مهمی دارند. شایان ذکر است که گنبد پوششی کاشی‌کاری شده دارد که در طول سال‌ها چند بار مورد بازسازی قرار گرفته است. همچنین جالب است که یک سری از تزیینات آیینه‌کاری این قسمت مورد بازسازی قرار نگرفته‌اند. برای ساخت قبر نیز از سنگ مرمر بزرگی استفاده شده است، البته در گذشته گویا قبر از جنس گچ بوده و روی آن نیز صندوقی چوبی تعبیه شده بود که در حال حاضر اثری از این صندوق دیده نمی‌شود.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 16 تیر ماه 1402

    سلام مکانی دیدنی در کنار پارکی زیبا برای ساعاتی استراحت خانواده ها و بازی کودکان آرامگاه ملا هادی سبزواری، همچنین با عنوانِ آرامگاه اسرار، گوربنای هادی سبزواری است که در سال ۱۸۷۴م/ ۱۲۵۱ش در شهر سبزوار ساخته شد. آرامگاه حاج ملا هادی سبزواری این بنا مربوط به دوره قاجار است و در شهر سبزوار، ضلع جنوبی میدان کارگر واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۳۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. فضای داخلی آرامگاه شامل طرحی چلیپایی شکل بوده که در آن حجره‌ها و اتاق‌هایی تعبیه گردیده‌است. تزیینات، ترمیم و استحکام بخشی آرامگاه در اوایل سال ۱۳۴۰ ه‍.ش توسط انجمن آثار ملی انجام شده‌است. کاشی کاری‌های رنگارنگ بر زمینه لاجوردی و گنبد فیروزه‌ای رنگ به بنا جلوه و شکوه خاصی بخشیده‌است. بنای اولیه آرامگاه کمی پس از وفات حاج ملا هادی سبزواری توسط (میرزا یوسف مستوفی المالک) ساخته شد.

    1
  • avatar
    کابر
    جمعه 15 اردیبهشت ماه 1402

    اگر بشود اطلاعاتی راجع به ملا هادی اراعه شود ثانیا جای یا مهمانسرا برای ماندن هست یا نه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403

    حیف که درباره این فیلسوف خیلی از مردم وهمشهریانم چیزی نمی‌دانند و شاید هنوز داخل آرامگاهش نشده آمد فقط اسمشو میدانند باید این فیلسوف بزرگ را بیشتر بمردم معرفی کنند وار کارها واثاربجای مانده ازو نقد و بررسی کنند وهرسال کنگره بزرگداشت باشکوبرگزارکنند من خودم شخصا ۵۰سال عمرم یکبار داخل آرامگاه رفتم با آنکه متولد همان محله فلکه کارگر هستم


سایر آرامگاه‌های که در محدوده آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری واقع شده‌اند:

  • مقبره واعظ کاشفی
    (4.8)
    شهدا، بین شهدا 13 و شهدا 15
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Nafis (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری ندارد.
    neshan logo